817
+חפירה על ג'ידי ודר' קוקס

steelwater

New member
817../images/Emo58.gif+חפירה על ג'ידי ודר' קוקס

אוף.
אחרי שראיתי את הפרק האחרון, 818, הבנתי שהתבלבלתי ושלא ראיתי עדיין את פרק 817. אז עכשיו סוף סוף ראיתי את הפרק. הוא לא היה משהו בכלל. בכל מקרה, בהתחלה דר' קוקס מתנהג כאילו הוא ממש שמח שג'ידי עוזב, ועושה את הפליפ-פלופ באוויר וכל זה, שזה היה קטע די מציק. ואז הם לא מדברים בכלל כל הפרק על איך דר' קוקס מרגיש עם העזיבה של ג'ידי, ורק בסוף הפרק הם איכשהו מצליחים להכניס את העניין שדר' קוקס מגעיל לדניס בגלל שהוא ממש עצוב שג'ידי עוזב. השיחה שהייתה לדר' קוקס ולאליוט עם המעבר לפנים של ג'ידי הייתה קטע ממש חמוד, שמחתי שסוף סוף מתייחסים אל דר' קוקס וג'ידי ועושים את זה בצורה טובה. ואז היה את הקטע הזה http://www.youtube.com/watch?v=aEXv85TtOrE. וכבר לא עמדתי בזה, וכשג'ידי אומר שלום לדר' קוקס ודר' קוקס שותק שהתחלתי לבכות.
וגם עכשיו אני עוד קצת Teary eyed... זה פשוט היה כל-כך עצוב. מעונה שישית כל הרמה של הסדרה הזאת ירדה וכמעט ולא היו רגעים מרגישים, אבל הרגע הזה מאד ריגש אותי והכאיב לי. זה היה כל-כך עצוב שג'ידי הולך ודר' קוקס לא מצליח להגיד לו כלום, ורואים כמה קשה וכואב לדר' קוקס וכמה הוא עצוב שגי'די עוזב. העניין הוא שאין לי בעיה עם הסצינה הזאת. זה מאכזב שדר' קוקס לא אומר לו כלום, אבל אם בפרק האחרון הם היו עושים closer לסצינה הזאת, ולכל הסדרה הזאת, אז הייתי ממש מרוצה והסצינה הזאת הייתה נראית לי אחת הטובות והמתאימות. אבל מאד התאכזבתי מסצינת הפרידה של ג'ידי ודר' קוקס בפרק האחרון. ואתם יכולים להגיד כמה שאתם רוצים שזה לא הוא, ודר' קוקס לא יבוא ויגיד לג'ידי איך הוא מרגיש, אבל אני חושבת שזה בולשיט. באמת שלא הייתה שום סיבה בעולם שבפרק האחרון בסקראבס, אחרי 8 שנים שדר' קוקס מתעלל בג'ידי וג'די מנסה לקבל את הערכה שלו, לא תהייה סצינה יפה בניהם. דר' קוקס הראה הרבה פעמים לג'ידי איך הוא מרגיש, היו להם סצינות מרגשות ויפות, והוא יכול לעשות את זה גם הפעם. הנה כמה דוגמאות: http://www.youtube.com/watch?v=ns2X97yZJy8. דר' קוקס כל הפרק מנסה להיות שם בשביל ג'ידי. הוא אפילו רוצה לתת לו חיבוק אמיתי, אבל ג'ידי לא מבין וחושב שדר' קוקס צוחק עליו. בסוף דר' קוקס מגיע אליו הביתה ומנסה לנחם אותו ואומר לו שהוא גאה בו. http://www.youtube.com/watch?v=epGi_Kifqgg. אולי דר' קוקס פחות זה שמדבר אל ג'ידי, אבל הוא כל-כך שבור שאין לו כוח לרדת על גי'די, הוא נותן לו להיות שם בשבילו ומראה שבאמת רע לו הוא כן רוצה שגי'די יהיה שם. http://www.youtube.com/watch?v=SbAWS4ie1RM. הקטע הכי יפה והכי מפורסם בסדרה של ג'ידי ודר' קוקס. הקטע כולו מעולה ומקסים, אבל הקטע הכי יפה זה הסוף שבו דר' קוקס קורא לג'ידי בשמו ואומר לו תודה. ואלו באמת רק חלק מהקטעים. אחרי שרואים את My Fallen Idol איך אתם יכולים להגיד שדר' קוקס לא היה יכול לתת לג'ידי פרידה קצת יותר יפה בפרק האחרון של הסדרה? ואני לא אומרת שהם היו צריכים להתחתן או משהו (למרות שזה היה יכול להיות נחמד.
) חחחחחח
, אלא שדר' קוקס ייקח את ג'ידי לאיזה חדר צדדי, שאף אחד חוץ משניהם לא רואה, ולהגיד לו כמה דברים יפים וקורעי לב, ולאחל בהצלחה בעבודה החדשה שלו, ולתת לו חיבוק. זהו, זה הכל. והייתי אחת המאושרות באדם.
אבל זה לא קרה. ואפילו אם תהייה עונה תשיעית וג'ידי יחזור לכמה פרקים, לא יודעת אם נראה בניהם עוד כמה קטעים ממש יפים ומרגשים כאלו... אבל נקווה שכן.

jess r

New member
זאת הבעיה הכללית של פרק הסיום

הוא לא נותן סגירת מעגל רגשית. בגלל שהסידרה אף פעם לא היתה "הנה! תתרגשו!" (ולדעתי במקרים שבהם היא ניסתה היא תמיד נכשלה, ותמיד אהבתי את ה"רגעים הקטנים" בסידרה יותר מאת הפעמים שבהם הם התעסקו בחתונות ושאר אירועים "גדולים"), הם ניסו לשמור את זה גם בפרק הסיום. במידה מסויימת, הם קצת כמו ד"ר קוקס - נכים ריגשית
הם ניסו לרגש ולא להתרגש בו זמנית. ולטעמי הם פיספסו לגמרי, כי הסוף של הסידרה כן טעון רגשית. ג'י.די עושה את השינוי הכי משמעותי שהוא עשה בחיים שלו, מחליט להתבגר. עוזב את מקום העבודה שהוא כל כך רגיל אליו, עוזב את החברים שלו, שאולי תמיד ישארו חברים אבל אי אפשר להתעלם מזה שהם רחוקים - פיזית ולא רק. יש להם מחוייבויות אחרות והם כבר לא בקולג'. וזה לגמרי עומד בניגוד לשאר הסידרה - הדמויות שם תמיד היו ילדותיות ובתוך מערכות יחסים לא... קונבנציונליות
(חברים טובים קרובים בצורה שאני בטוחה שכולנו נסכים שהיא רחוקה מהמציאות (או שזו רק אני והחברים המעאפנים שלי
)). הן עוברות שינויים במהלך הסידרה (ג'יי.די עובר לגור לבד היה שינוי משמעותי), אבל לא שינוי כזה דרסטי. הניסיון לעשות את הסוויצ' הזה ולהעמיד פנים שככה הדמויות היו מגיבות בגלל שהן לא מסוג הדמויות שיתרגשו מדבר כזה, למשל כמו ד"ר קוקס, פשוט לא עובד. ברור לכולנו שקוקס עצוב, וברור לכולנו שיהיה שם רגע של שיא ביניהם - אז למה לא לתת לנו את הרגע הזה שחיכינו לו כל הסידרה? החיבוק שהבטיחו לנו? את השם של השרת גילינו - זה היה מגניב, אם כי יכלו לכתוב סצינה טובה יותר. אבל חסרה לי מסיבת פרידה מג'יי.די - עוגה, שטויות, כל החברים עומדים, ואז הוא יכול לצאת למסדרון, בסוף המסיבה ובדרכו למכונית, ולהיזכר בכל מי שהוא ראה בבית החולים הזה, ואז היינו מקבלים את סצינת הסיום שדווקא כן הביאה אותי לדמעות - אחרי סצינה מרגשת בין ג'יי.די לחברים שלו, במקום האנטי-קליימקס הזה שקיבלנו. אגב, אישית מצאתי את הסצינה בין ג'יי.די לקוקס גרועה להחריד. הנאום של קוקס נשמע כל כך כתוב מראש! אחת מתצוגות המשחק הגרועות ביותר של השחקן. מסכימה איתך לגמרי - סצינה שבה קוקס ניגש לג'יי.די (במסיבת הפרידה שלו!) ואומר לו "שמע, אני יודע שבלה בלה קישקוש, אבל אתה אחד האנשים הכי בלה בלה בלה ואני באמת מחבב אותך - תשמור על קשר, כי לא יהיה לי על מי לרדת עכשיו שהלכת. בוא נתחבק ונסיים כבר עם המתח המיני הזה בינינו" (אוקי אפשר גם בלי החלק האחרון אבל הבנתם את הפואנטה).

Roncha87

New member
מתח מיני ../images/Emo6.gif../images/Emo58.gif

אני חושבת שלגבי מסיבת מפרידה מג'יידי זה היה צפוי מידי... זה בדיוק כל הסדרה, הוא כל הזמן אוהב את החרא הזה, את הדרמטיות הזאת ואף פעם לא מקבל אותה, אז למה בפרק האחרון כן? אולי שאולי דווקא נדרש? אני לא יודעת כבר.. היה מה שהיה. אני מאוד נהניתי מהפרק האחרון אבל יש מצב שזה בגלל שזה היה הפרק האחרון. כלומר, אם זה היה סתם פרק סביר להניח שהייתי סתם מתאכזבת או משהו. עצם זה שזה היה הפרק האחרון הוסיף לזה טאץ' הרבה יותר רגשי ונוגע.

steelwater

New member
../images/Emo58.gifבלופ

"אני חושבת שלגבי מסיבת מפרידה מג'יידי זה היה צפוי מידי... זה בדיוק כל הסדרה, הוא כל הזמן אוהב את החרא הזה, את הדרמטיות הזאת ואף פעם לא מקבל אותה, אז למה בפרק האחרון כן?" בגלל שזה הפרק האחרון, בדיוק בגלל זה. כי הפרק האחרון זה הפרק שבו נסגרים רוב הקצוות והוא צריך לשמש כקליימט לצופה. אם הוא עוד פרק רגיל של סדרה, אז בשביל מה יש אותו? יש לנו מספיק כאלו בעונה, מצחיקים, שטותיים, חסרי יותר מידי רגעים חשובים. הפרק האחרון אמור להיות שונה. אני לפחות מצפה ממנו ליותר. אם ג'ידי מחכה במשך 8 שנים לחיבוק מדר' קוקס, ואנחנו מחכים יחד איתו, ואפילו עם הדמויות קצת השתנו והסדרה נהייתה פחות טובה ואיבדה קצת את הדרך שלה, לדעתי מגיע לנו הסוף הזה. אני מצטערת, אני פשוט מאד תשוקתית בקשר לנושא הזה, אז אני נסחפת להודעות פלצניות וארוכות חחח.

steelwater

New member
../images/Emo58.gif

אני מסכימה איתך בהרבה דברים!
ככה הייתי רוצה לראותא תהסצינת סיום, ואני גם בעד הקטע עם המתח המיני חחחחחחחח!
"ברור לכולנו שקוקס עצוב, וברור לכולנו שיהיה שם רגע של שיא ביניהם - אז למה לא לתת לנו את הרגע הזה שחיכינו לו כל הסידרה? החיבוק שהבטיחו לנו?" אני ממש מסכימה! זה בדיוק העניין! בררו שהוא עצוב, ברור שצריך פרידה, מה זה השטות הזאת שקשה לו להראות רגשות?! נו באמת. אבל זו סדרת קומדיה קלילה שקיימת כדי לעשות לנו טוב על הלב ולגרום לנו הנאה. חלק גדול מסדרות זה הקליימטים האלו של לראות זוג שאתה אוהב נהייה ביחד, מישהו סוף סוף זוכה במשהו שהוא רצה המון זמן, בנאדם שמחפש הערכה של מישהו ובוסף מקבל אותה ועוד. אז מגיע לנו הקליימט הזה. הסדרה הייתה הרבה פחות טובה בשנים האחרונות, ואם יש משהו שהשאיר אותי לראות אותה זה ביחוד התקווה שיהיו סצינות יפות ומצחיקות בין ג'ידי ודר' קוקס, שהם הלב של הסדרה.

Roncha87

New member
../images/Emo58.gif עונה 8

קודם כל יעל אני מה זה שמחה לפתוח את הפורום ולראות הודעה ארוכה ומעניינת שלך על סקראבס! התגעגעתי!!
בקשר לפרידה של קוקס מג'יידי, אני דווקא מאוד אהבתי את איך שעשו את זה, זה הכי מתאים לד"ר קוקס.. אבל עדיין את צודקת שבסוף הוא היה צריך לתת לג'יידי חיבוק אמיתי ולהודות בזה שעצוב לו מול הפרצוף שלו ולא להתעללל בו כל כך הרבה.. זה היה סתם מעפן ונמרח. הקטע שהוא אומר לו שהוא גאה בו בפרק שאבא שלו מת זה אחד הקטעים היותר מרגשים בסדרה, באמת, כל כך יפה, כל כך אמיתי וכל כך מרגש. אני מתה על הקטע הזה. בכל אופן כל מערכת היחסים ביניהם בתאכלס כמעט לא התפתחה לאורך הסדרה, אולי רק מצד ג'יידי שהוא לקראת הסוף כבר פחות "מפחד" מקוקס ואולי גם פחות מצפה ממנו (למרות שבפרק האחרון רואים עד כמה הוא מאוכזב שהוא לא נפרד ממנו כראוי וזה קורע לב ממש). אבל בכל זאת, אני עדיין חושבת שזה היה קצת הורס אם היו מפתחים מעבר, כלומר, אם לא היו עושים את זה בצורה עדינה אז זה היה מאבד מכל הטעם של מערכת היחסים ביניהם וזה סתם מעפן. אני מקווה שנראה איזה קלוז'ר נורמלי בעונה התשיעית אבל כמו שכבר אמרתי פה מיליון פעם, זה מעפן עונה תשיעית אחרי פרק סיום כזה..

steelwater

New member
../images/Emo58.gifגם עונה 8

אני פשוט כל-כך רציתי שזה יהיה אחרת וכל-כך התאכזבתי ואני לא מבינה איך לא רוב האנשים מרגישים אותו דבר. את יודעת איך אני עם ג'ידי ודר' קוקס.
בכל נושא אחר בסקראבס אני ממש סבבה עם כל הדעות וזה, אבל רק בקשר לקטע הספציפי הזה בין ג'ידי לדר' קוקס זה משגע אותי. כאילו באמת, אני במסע צלב של זה בכל רחבי האינטרנט חחח. אני לא ממש מסכימה איתך שמערכת היחסים בניהם לא התפתחה. כמו שאמרתי הרבה פעמים בעבר, בעונה חמישית ממש ראו איך היחסים בניהם התפתחו, ודוגרי גם לאורך כל העונות לפניה, אבל שם זה היה הכי בהיר ונהיר. כל הקטע שהם דיברו הרבה יותר דוגרי בעונה החמישית, שהם עשו יותר דברים ביחד כמו ללכת לצעוק על הפסיכולוג ההוא, וכמובן בעיקר לקראת סוף העונה כל הסיפור עם שלושת המטופלים. פשוט בסוף העונה החמישית הרסו הכל. הפסיקו את ההתפתחות הזאת והחזרו את המערכת יחסים שלהם אחורה... עד שבאמת בעונה האחרונה ג'ידי הוצג כזה שחייב לעמוד מול דר' קוקס עכשיו, ולכן הוא לא יכול לפחד ממנו כמו פעם. הכי הייתי רוצה לראות משהו שדר' קוקס לוקח את ג'ידי לצד ואומר לו כמה דברים טובים, אבל בואי נגיד שהייתי גם שמחה עם היינו לוקחים את מה שהם עשו, את זה שדר' קוקס אומר לסאני איך הוא מרגיש, ואז כשהוא מגלה שג'ידי שמע אותו, אז כמו שאמרת הוא היה מודע שעצוב לו ומחבק אותו. אומר לו גם משפט יפה לפנים. שיגלגל עיניים מצידי אחרי זה כמה שהוא רוצה, אבל שיזרוק לג'ידי איזה פירור. מה גם, עכשיו שנאי חושבת על זה, פרק 817 מעורר ציפיות. דר' קוקס לא מעז לומר כלום לג'ידי וזה מרגיש כאילו בפרק הבא צריך להיות המשך של הקטע הזה, ושעכשיו דר' קוקס מצליח להגיד לו איך הוא מרגיש ולהיפרד ממנו. זהו...

למעלה