80 וגבורות

libra04

New member
80 וגבורות

לסבתי מלאו 80 ואני רוצה לכתוב לה ברכה לכבוד יום ההולדת שעורכים לה בני המשפחה. למה אומרים על אדם שמלאו לו 80 שהגיע לגבורות. תודה מראש LIBRA04

libra04

New member
תודה, ואם אפשר גם...

רוב תודות מצאתי את הפסוק בספר תהילים פרק צ' בגדול אני מבין שיש שם תפילת הודיה לאל ומשהו על אפסות האדם ובסוף בקשה שיצליח דרכנו. אולי יש לך משהו יותר קונקרטי עבורי. סליחה על החוצפה שלי תודה מראש

פראזניק

New member
לא עולה לי רעיון קונקרטי לברכה...

אני עניתי רק על השאלה (והבנתי ששאלת) "למה אומרים על אדם שהגיע לגיל 80 "הגיע לגבורות". דומני שהמקור לאמירה זו הוא אותו פסוק.

libra04

New member
סליחה, לא רעיון לברכה אני מבקש

שלום לך, איש טוב זה שוב אני לא רעיון לברכה אני מבקש, אלה הסבר (אם אפשר כמובן), נאמר בן 8 ימים למילה (אני מבין) בן 13 למצוות (אני מבין, קיום מצוות שעד עתה לא חוייב בהם כמו תפילין) בן 40 לבינה (אני מבין, למרות שכבר עברתי בקצת את הארבעים ואני עדיין רחוק מבינה) אבל מה עניין בן 80 לגבורות מקווה שהסברתי את עצמי יותר תודה מראש אני מקווה שאני לא מבלבל לך יותר מידי את המוח

פראזניק

New member
אה...

על זה עניתי. אם איני טועה, המקור הוא מאותו פסוק מתהלים. דוד המלך כותב 'ימי חיינו בהם שבעים שנה ואם בגבורות - שמונים שנה". זאת אומרת, אדם שמגיע לגיל שמונים, על פי אותו פסוק, מגיע ל"גבורות". לכן אומרים על אדם שהגיע לשמונים "הגיע לגבורות". ("ואם בגבורות שמונים שנה") מקווה שהובנתי.

libra04

New member
כלומר?!

עוד משהו בבקשה אדם שזכה והגיע לגיל 80 עמד בגבורה במסע החיים? אדם שזכה והגיע לגיל 80 לא חטא, לא נענש בידי שמים וזכה להגיע לגיל 80? (יש איזו אימרה דומה לכך באידיש, מכיר אותה? אדם שהגיע לגיל 80 היה גיבור פיזי ולכן הצליח להגיע לגיל? מה יש כאן גבורה פיזית? גבורה רוחנית? מה עניין לגבורה ולגיל הזה? יום נעים

אולי במחילה אנסה...

כתוב, ימי שנותנו שיבעים שנה, שים נקודה ועצור! עד כאן ימי שנותנו, התגברת? שינסת מותנך, לא התייאשת מהחיים, אתה רוצה להמשיך? למרות הכבדות, למרות התחושה של ימים אשר אין חפץ בם: "ואם בגבורות 80 שנה", וכן זה ממשיך, נדמה לי שבסוף אומר בן מאה, עבר ובטל מן העולם, אפילו שממשיך לחיות.

libra04

New member
חזרתי, וטוב שכך

תודה לא האמנתי שתהייה עוד תגובה, וחשבתי לעצמי "אני עוזב את זה". אני כנראה בכל זאת איש של אמונה והחלטתי לתת לזה עוד צ'אנס, והגעתי שוב לבדוק. אכן משתלם להאמין. תודה על ההסבר, אותי שכנעת ואני בהחלט אשלב את ההסבר המלומד שלך בברכה שלי לסבתא זהבה. מגיע לה, היא אשה מקסימה. ישר כוח תודה.

מזל טוב לסבתא זהבה, ומילה אחת לך

אולי שתים, אתה נשמע אדם מאוד שקול יסודי וחביב, תבוא לבקר לעיתים קרובות, בעצם גם אני די אורח כאן, בסדר נפגש.... הרבה נחת.

למעלה