7th of July

arieltr

New member
7th of July

אז עוד 10 ימים להופעה של ניל ושני סוסים ביזרעאל.
קחו חימום לצפוי פלוס מינוס:
https://www.youtube.com/watch?v=xaFnHVu2TY4

היום בערב יפתח הסיבוב הנוכחי אי שם באירופה, בלי הסוס שמנגן באס, ולאחר הערב יהיה אפשרי סופסוף לדעת עד כמה הדבר ישפיע על הסט-ליסט של הסיבוב הזה שמגיע אליכם. לי אישית קשה להאמין ששלד השירים מהסט-ליסט שהורכב ונוגן מאות פעמים בשנתיים האחרונות ישתנה בצורה דרמטית. בכל זאת סמפדרו עדיין שם, אבל מחר זה יתבהר קצת יותר.
עם מבחר שירים כה רחב קצת קשה לנחש מה יהיה בסיבוב הנוכחי, אם כי כנראה אפשרי ללכת על 'ניחוש מושכל'. יאללה מי מנדב אחד שכזה?

oren29at

New member
הימים חולפים, אה?

אני אנסה לאסוף את עצמי ולכתבו שרשור או שניים או יותר לקראת בואו של הנילוס הצעיר, אבל הערה קטנה לגבי הסט ליסט:

כתבתי פעם שכוחו של יאנג נובע דווקא ממוגבלותו הגדולה: האיש הולך במעגלים. כבר שנים שהוא עושה את אותם הדברים בדיוק, נע בין קאנטרי אקוסטי לרוק פרימיטיבי ומלוכלך. ככל שהוא מגביל את עצמו, כך המיתוס שלו הולך ועולה, בעיקר בהופעות חיות (הקריירה המוקלטת שלו נמצאת בסימן ירידה כבר יותר מעשור, עם הברקות בודדות בתוך איים של מוזיקה חסרת משמעות ברובה).

דווקא בגלל זה, לא איכפת לי מה הוא הולך לנגן. הוא יכול לבחור את השירים הכי נידחים מהרפרטואר שלו, או להחליט שהוא מנגן רק את שירים מס' 5 מהאלבומים שלו, או לנגן את "Like a Hurricane" אקוסטי ואת "Harvest Moon" מכוסח- בכל מקרה זאת הולכת להיות התקפה רבת עצמה על הראש, הלב והאזניים. אני מתכוון לבוא לשם מתוך חוסר ידיעה מוחלט, ולצאת עם מבט מאושר וזגוגי בעיניים.

את ההופעה שלינקקת אליה אני אנסה לראות ולשמוע בבית, על מסך גדול ובסאונד מערכת (נראה לי שהאיכות היא HD).

בכל זאת קרו דברים מהטור הקודם

הוא גם הוציא את אלבום הקאוורים a letter home ויכול להיות שהוא ירצה לתת לו ביטוי.

oren29at

New member
אז אנחנו צריכים להתכונן

לתא טלפון על הבמה, שבתוכו יאנג ינגן, נטול מיקרופון, עם רעשים אותנטיים של תקליטי 78 הישר מהסאונד בורד, שירים שהוא ממש אוהב של אחרים?

עם כל כך הרבה חומר מקורי, אני מקווה שלא יתפתה לקאוורים של אחרים, למעט אולי "Blowin' In the wind".

arieltr

New member
וואו, לא מעט שינויים והפתעות היו באיסלנד

Don't Cry No Tears השיר הפותח את Zuma נוגן ובחלק האקוסטי נוגנו גם לב זהב וגם Only Love Can Break Your Heart שהינו בסה"כ אחד השירים הכי טובים ביקום. בסה"כ, בקטנה. וההוריקן סיים את העניין כבר על הלילה הראשון. התפתחויות מעניינות.

arieltr

New member
לא נראה שאיבד כלום, סט ליסט מגוון ומפתיע

רק הג'אמים המפלצתיים מאלבום הגלולה נעלמו להם משום מה, אבל קשה לדעת, זו בכל זאת רק הופעה ראשונה בלבד. מעניין מה יהיה בלונדון.

מה שלא ברור לי זו הבלואינג אין דה ווינד. למה בעצם הוא צריך את זה. לבנאדם יש רפרטואר ענק, מרשים ואדיר של שירים אקוסטיים מרגשים מהטובים שיש ולטעמי עדיף חלק ענק מהם על הקאבר לזימרמן, ובכל יום. Only Love Can Break Your Heart לבדו זו כבר תשואה שאני מאוד רציתי לקבל.
אבל באמת שלא משנה מה הולך בהופעה שנגמרת עם Rocking in the Free World ומיד אחר כך ההוריקן, בלתי אפשרי לא להשפריץ לכל כיוון (רק לא לפגוע בסמפדרו, בכל זאת סוס קדמי).

סט ליסט מפתיע כן

מגוון לא כל כך.. הרבה מידי שירי ''love '', נותן תחושה של מופע אינטימי יותר מאשר רוק בועט, שירים סה''כ קלים לביצוע, הפינאלה בסדר...
גם אני ממתינה ללונדון. אישית הייתי מעדיפה הופעה יותר אנרגטית אם כי רק לראות ניל על הבמה זו כבר חוויה מיוחדת..

arieltr

New member
המילה "love" קצת מטעה

גם הרצועה הפותחת Love and only Love וגם הרצועה Burn to Love הן שתיהן רצועות גיטרות דיסטורשניות רוקיות ולא אינטימיות בכלל.
כן, Only Love Can break Your Heart אכן אינטימי ובהתאם בא בחלק האקוסטי של הסט-ליסט.
ובל נשכח - קחי השיר השני Going Home פצצה מגוטרת רוקית מעולה (אני מכיר רק את גרסת האולפן, אבל מניח שזה לא פחות מעולה בלייב).

לדעתי הסט-ליסט מההופעה הזו מאוד טוב רק חסרות הפצצות הארוכות מאלבום הגלולה בשביל לרסק את איסלנד סופית, וזה קצת מפתיע כיוון שהן היו חלק מאוד ברור מהשלד בכל הסיבובים עד כה בשנה שתיים האחרונות.
ועוד דבר שבולט לעין זה שלא מדובר בהופעת להיטים.

Barmelai

New member
אני שמח שזה הסטליסט

באיסלנד ולא בישראל. כולי תקווה שחוץ מחזרה על אותו הדרן נקבל

הניחוש שלי הוא

שניל יבטל את הגעתו. זה מה שאני הייתי עושה, עם כל הכבוד לאיזראליז שיאשימו אותו באנטישמיות. נפתחה פה היום סוג של מלחמה, שהיא בעיקר מלחמה לצרכים פוליטיים-ישראלים, כי מתאים לביבי. כל מוזיקאי סביר בסדר הגודל של יאנג היה מבטל את הופעתו. אל תתפלאו אם זה ייקרה. במידה מסויימת, למרות שקניתי כרטיס, באיזשהו מקום אני אפילו מקווה שכך ייקרה.
מי ייתן ושנפטר מכל המלחמות והביבים (תרתי משמע) של העולם.

למעלה