המלצתי (+ טיעונים לעונש ... עונש?)
70 אלף ש"ח , הא ? יופיע של סכום השגת לעצמך... אז ככה, אני דווקא הייתי מציע לך CBR929RR שנת 2000, ולמה ? אמנם 75000 ש"ח במחירון, אבל אני בטוח שבהתאם למצב השוק (וכו' וכו' ...), אפשר להתגמש ולהגיע ל 70000 ש"ח. ה ZX9R וה GSXR750 שונים לטעמי זה מזה, הסוזוקי "קרבי" יותר, ספורטיבי יותר, נוחות פחותה הרבה יותר. מדובר על דגם 2000 שהוא הגרסא האחרונה עם 135 כ"ס על 166 ק"ג
קח משקל פחות או יותר של R6 ותוסיף עוד 12.5% יותר (!) כח. מה קיבלת ? גרזן ! קטן, קומפקטי, לא פלא שבמבחנים הראשונים הוא הושווה, עוד בטרם יצא ה R1000 (יצא רק כדגם 2001) לאופנועי הליטר והתמודד מולם במבחנים. בקיצור - כח, מהירות, התנהגות כביש מעולה, ובהחלט אפשר (ואף רצוי בהתאם למגבלות) למתוח אותו עד הקצה. ה ZX9, ולא סתם, נחשב לאופנוע (כמעט) ליטר מוקצה. תיורי אפילו הגדירו אותו. לא לטעות, עדיין, כח לא חסר, ביצועים לא חסר, אבל הוא מסורבל יותר, וכבד יותר לאין שיעור יחסית ל R750. ZX שוקל 183 ק"ג ומוציא הספק של 143 כ"ס (הכל נתונים רשמיים), מה שנותן לנו יחס משקל/הספק של : 1:1.28 . GSXR750 - יחס משקל/הספק של : 1:23 . מבחינת היגוי וזריזות, קח בחשבון גם בסיס גלגלים ארוך יותר בקאוואסקי. בקיצור, אין מה להשוות. מבחינת נוחות, טיול, ותיור - ה ZX עדיף. (כל זאת מבלי להיכנס לנושא שלדת ה ZX, יבוא מי שיגיד - שופר משנת 2000, ויבוא מי שיגיד "אל תתקרב, אל תיגע בו עם מקל...". לא רוצה להכנס לזה, כנראה שאני אישית מביא מזל רע. פעם אחת לפני שנים עמדתי קרוב מידי ל ZX9 ירוק, בחנתי את קימורי השלדה באזור מיכל הדלק - ואופס ... סדק
). למה CBR929RR ? את האמרה המפורסמת: "רק ליטר
" כבר שמעת ? אם לא, אז עכשיו זה הזמן ... (וזה בד"כ בא ביחד עם הנפת כוס
של ליטר
). ההונדה פחות קרבי מה R1 ומה R1000 (שנתונים מגבילים, מודל 2001 לדוגמא), ועם השנים כמו שהוזכר בכל מקום הוא התמתן, ואין כבר את הפחד ויראת הכבוד של שנתון 93... אבל לטעמי הוא השילוב הטוב ביותר, בין אופנוע ספורט להשחזות/התחרעויות/מיאוצים ושאר מרעי בישין, לבין חיי היום יום בדרך למכולת ולעבודה. זה יפתיע, אבל הוא אפילו נוח. 150 כ"ס (אופטימיים) במנוע, ועדיין משקל של 170 ק"ג (אופטימיים גם כן , כמובן). בקיצור, לדעתי, יותר מתאים. בטח אם זה כלי תחבורה של נסיעות יום יומיות בשבילך. הבונוס - ליטר, לא ? זו דעתי כמובן, שיהיה