70K ש"ח. ZX9 או R750 ?

• פותח הנושא YZF6
  • פורסם בתאריך

YZF6

New member
70K ש"ח. ZX9 או R750 ?

לאחר הרבה דם יזע דמעות ( ודמי הבראה עצבניים שנכנסו למשכורת החודש ) הגעתי לסכום שלעיל, עכשיו נשאר רק לבחור, איזה כיף...
אני מסיים יחסים נפלאים עם ה-YZF (בקרוב מאוד למכירה )אבל מתלבט מה לקנות ומבקש את עצתכם. חשוב לי כח ומהירות כמובן, התנהגות כביש מעולה ונוחות למרחקים ארוכים , פחות חשוב לי זה כלי שאפשר למתוח אותו עד הקצה. שנת ייצור שאני יכול לקנות היא 2000. אשמח לשמוע המלצות.

OMERTLLF

New member
EASY תראה מה הוא מוכר!!!

אולי זה ישמע בנאלי מעט אבל ממה שאתה מתאר - לך על VFR רוצה מעט יותר ספורט? קח ZX אבל ...בדוק טוב את השילדה
הR750 ממש לא נוח למרחקים ארוכים

Easy_Rider

New member
שקט שם ../images/Emo70.gif

כרובי, נא למחוק ... את הכל, אנחנו נסגור את זה איתו במסרים.

Easy_Rider

New member
המלצתי (+ טיעונים לעונש ... עונש?)

70 אלף ש"ח , הא ? יופיע של סכום השגת לעצמך... אז ככה, אני דווקא הייתי מציע לך CBR929RR שנת 2000, ולמה ? אמנם 75000 ש"ח במחירון, אבל אני בטוח שבהתאם למצב השוק (וכו' וכו' ...), אפשר להתגמש ולהגיע ל 70000 ש"ח. ה ZX9R וה GSXR750 שונים לטעמי זה מזה, הסוזוקי "קרבי" יותר, ספורטיבי יותר, נוחות פחותה הרבה יותר. מדובר על דגם 2000 שהוא הגרסא האחרונה עם 135 כ"ס על 166 ק"ג
קח משקל פחות או יותר של R6 ותוסיף עוד 12.5% יותר (!) כח. מה קיבלת ? גרזן ! קטן, קומפקטי, לא פלא שבמבחנים הראשונים הוא הושווה, עוד בטרם יצא ה R1000 (יצא רק כדגם 2001) לאופנועי הליטר והתמודד מולם במבחנים. בקיצור - כח, מהירות, התנהגות כביש מעולה, ובהחלט אפשר (ואף רצוי בהתאם למגבלות) למתוח אותו עד הקצה. ה ZX9, ולא סתם, נחשב לאופנוע (כמעט) ליטר מוקצה. תיורי אפילו הגדירו אותו. לא לטעות, עדיין, כח לא חסר, ביצועים לא חסר, אבל הוא מסורבל יותר, וכבד יותר לאין שיעור יחסית ל R750. ZX שוקל 183 ק"ג ומוציא הספק של 143 כ"ס (הכל נתונים רשמיים), מה שנותן לנו יחס משקל/הספק של : 1:1.28 . GSXR750 - יחס משקל/הספק של : 1:23 . מבחינת היגוי וזריזות, קח בחשבון גם בסיס גלגלים ארוך יותר בקאוואסקי. בקיצור, אין מה להשוות. מבחינת נוחות, טיול, ותיור - ה ZX עדיף. (כל זאת מבלי להיכנס לנושא שלדת ה ZX, יבוא מי שיגיד - שופר משנת 2000, ויבוא מי שיגיד "אל תתקרב, אל תיגע בו עם מקל...". לא רוצה להכנס לזה, כנראה שאני אישית מביא מזל רע. פעם אחת לפני שנים עמדתי קרוב מידי ל ZX9 ירוק, בחנתי את קימורי השלדה באזור מיכל הדלק - ואופס ... סדק
). למה CBR929RR ? את האמרה המפורסמת: "רק ליטר
" כבר שמעת ? אם לא, אז עכשיו זה הזמן ... (וזה בד"כ בא ביחד עם הנפת כוס
של ליטר
). ההונדה פחות קרבי מה R1 ומה R1000 (שנתונים מגבילים, מודל 2001 לדוגמא), ועם השנים כמו שהוזכר בכל מקום הוא התמתן, ואין כבר את הפחד ויראת הכבוד של שנתון 93... אבל לטעמי הוא השילוב הטוב ביותר, בין אופנוע ספורט להשחזות/התחרעויות/מיאוצים ושאר מרעי בישין, לבין חיי היום יום בדרך למכולת ולעבודה. זה יפתיע, אבל הוא אפילו נוח. 150 כ"ס (אופטימיים) במנוע, ועדיין משקל של 170 ק"ג (אופטימיים גם כן , כמובן). בקיצור, לדעתי, יותר מתאים. בטח אם זה כלי תחבורה של נסיעות יום יומיות בשבילך. הבונוס - ליטר, לא ? זו דעתי כמובן, שיהיה

TheReverend

New member
../images/Emo45.gif ל FireBlade

כבעלים דיי טריים של ה"...הפחד ויראת הכבוד של שנתון 93..." - המון כבוד באופנוע!!! אני

YZF6

New member
../images/Emo51.gif לוקח את המלצתך רק ש...

נראה לי שמאוד קשה יהיה למצוא כלי כזה. אם אני מבין נכון הוא יצא רק בשנתון 2000 מכירה. אז אם מישהו מכיר, אני קונה.

R750-Girl

New member
ומה עם CBR1000../images/Emo35.gif

שמעתי שיש שחור יפה במיוחד.
תתחדש

VTR SP2

New member
ה CBR היפה במיוחד נמצא אצל הטרקטורי

והוא לא רק יפה במיוחד אלה הוא הכי יפה בארץ. לגבי 929 - לך על 954 , יותר מוצלח מ 929

YZF6

New member
.... סיבוב מבחן על R6 ו- ZX636

ההתלבטות רק גדלה. למרות שאני מעונין לעלות נפח ניתנה לי הזדמנות לעשות נסיעת מבחן על הכלים ( 2001 ו-2002), אז לא נעשה ?
אז קודם כל המסקנות שלי הן ש: א, ה-YZF למרות שהוא מתון ביחס לשניים, הוא תותח לא קטן בכלל. כנראה שהציפיות שלי היו גבוהות מידיי . ב, הימאהה הוא היצור הכי יפה על הכביש, אבל על 189 הסנטים שלי הוא נראה ומרגיש כמו דגם מוקטן, כיף להשתולל איתו על הכביש אבל צריך להיות ממש מקצוען כדי שהוא לא יתעופף לי בין הידיים מרוב שהוא קל. ג, הנינג'ה והימאהה ממש רועדים בבלימה בקדמי ממהירות גבוהה. זה דבר נורמלי? אז נשאר לי הנינג'ה 9 2000 וה-929 2001. יש לי הזדמנות להשיג את ההונדה בהנחה משמעותית, אבל אני לא סגור על כמה דברים לגבי הדגם הזה. כמה הוא שונה מבחינת מנוע ומבנה ביחס ל954 או ל900? האם רק הנפח עלה ושאר המכלולים נשארו אותו דבר, גם לגבי הפלסטיקה. הוא מעוצב כמו ה-954 או ה-900? הסיבה שאני שואל היא בעיקר לגבי חלפים, ותחזוקה שוטפת שתדרוש עלויות גבוהות יותר בגלל שזה דגם פחות נפוץ. מבחינת ביצועים יש הבדל משמעותי בינו לבין ה-954?

VTR SP2

New member
הבדלים 929 - 954

בגדול כשמסתכלים על האופנוע רואים מעט הבדלים. הפרונט נשאר אותו הדבר , הזרוע האחורית שונתה והיא יותר מסיבית וקשיחה ב 954, המנוע מגיב הרבה יותר מהר וחלק והאופנוע מרגיש הרבה יותר חזק. הגיר עובד יותר חלק והעיצוב שונה בעיקר בזנב ובמסכת החזית. ה954 נראה יותר מודרני והוא מגיב ומתנהג הרבה יותר טוב על הכביש מה 929. אם יש לך התלבטות - לך על ה 954 בלי לחשוב פעמיים נ.ב. יש בסוכנות הונדה 954 צהוב מודל 2002 אחרון - אולי יעשו לך מחיר עליו...

למעלה