7/11 מדהים!

mishel s

New member
7/11 מדהים!

אז עכשיו גיליתי עוד משהו שלא ידעתי על השבע אחד עשרה. אז חוץ מזה שאפשר לצלם שם מסמכים, לקנות אוכל טעים ושתיה, הכל מוכן בקופסואות בנטו או ארוז באריזות שומרות טריות, חוץ מזה שיש שם שירותים לשימוש כל מי שרוצה גם אם הוא לא קונה כלום, חוץ מזה שאפשר לעמוד שם ולקורא מגזינים שעות, חוץ מזה שרגע.. חכו לזה, אפשר לשלם שם חשבונות חשמל מים וכיוצא בזה, וחוץ מזה שגם אפשר לקנות דברים מהאינטרנט ללא כרטיס אשראי על ידי תשלום שם, היום גיליתי גם שאפשר לשלוח מזוודה מכל סבן אלבן לכל מקום אחר ביפן! היום דיירת יפנית בבית שלי עזבה, והיא ארגנה את המזוודה, וואחד מזוודה כבדה וכבר התבאסתי בשילה על זה שהיא תצטרך להסתובב עם המזוודה הזאת כל היום אבל אז היא תקנה אותי ואמרה שהיא הולכת לסבן אלבן...לשלוח את המזוודה לבית שלה שבכלל בעיר אחרת. אפילו הדואר לא עושה את זה, פה, וסבן אילבן עושים א זה, ועלה לה כמעט כלום! חמישים שקל, עלה לי אותו דבר לשלוח חבילה קלילה למקום אחר ביפן והיא שולחת מזוודה כבדה כבדה בסבן אלבן בכלום כסף! הקומביני האלו... איזה קומבינה :)

זה לא הסבן אילבן

זה שירות הטאקיובין (של חברת יאמאטו - בטוח ראית אותם מסתובבים בכל פינה, עם הלוגו של החתול השחור), וזה מה שהם עושים. יש להם הסכמים עם כמה רשתות קומביני שמאפשרות להשאיר חבילות לאיסוף שם, אבל אפשר גם לגשת למרכזי המשלוחים שלהם (יש המון), או להזמין אותם לאיסוף מהבית או מהמלון. זה אפילו לא עולה כסף. זה, אגב, טיפ מצוין למטיילים ביפן - לא רוצים להסחב עם מזוודת ענק ברכבת? חושבים לעשות עצירת לילה במקום קטן לפני שמגיעים ליעד המרכזי הבא? מזמינים את הטאקיובין להעביר את המזוודות למלון הבא שלכם. הם מגיעים כמעט לכל מקום ביפן לאחר לילה בודד, ומלונות מתורגלים לקבל מזוודות מהם ולשמור עליהן עד שבעליהן בא לעשות צ'ק אין. אם המלון הוא לא ביזנס הוטל זול אפילו ישימו את המזוודות בחדר המיועד לפני שתגיעו. זה זול ומשתלם.

mishel s

New member
פוטאטו פוטטו

אני מניח גם שזה לא הסבן אלבן שמייצר את הסוכריות שאני קונה שם, או כותב את המגאזינים, אבל עדיין עצם העובדה שאתה יכול לגשת לסבן אלבן הקרוב לביתך ולשלוח את המזוודה שלך מהסבן אלבן (לא משנה דרך איזה חברה) זה מרשים. הריכוז של כל הנוחות הזאת במקום אחד, זה הדבר שמרשים, לא כל כך משנה איזה חברה עושה מה.

mishel s

New member
אה כן

לא אמרתי שזה רק בסבן אלבן, פשוט זה הקומביני הכי קרוב אלי.

semuelf

New member
לא בכל קומביני

אני לא יודע אם יש חלוקה לפי רשתות, אבל יש קומביני שלא מקבלים. הייתי צריך לגרור ארגזים כבדים לסניף המקומי של החתוליהו, כי הקומביני שליד הבית לא סיפק את השירות.

זו לא הנקודה

הנקודה היא לא שיש שרות כזה של הקומביני, אלא שיש שרות כזה ששולח מזוודות וחבילות בתוך יפן בזול ובמהירות, שיבוא למקום הכי נוח בשבילך. יש לך קומביני קרוב? לך לשם (בידיעה שיש איסוף רק פעם ביום מקומביניז, אז צריך להשאיר את המזוודה לפניו). יש מרכז שילוח של החברה עצמה באזור שלך? פנה אליהם (הם יקחו את המזוודה בכל שעה של היום). יש לך עדיין כתובת? תזמין שליח שלהם שיבוא אליך עד הדלת לקחת את המזוודה. כל האפשרויות באותו מחיר, וחלון הזמן של השליחים הוא אף פעם לא יותר משעתיים (וגם אז, בכל הפעמים שעשיתי את זה הם הגיעו ממש בתחילת חלון הזמן). גם לצד השני של המשלוח אפשר לבחור את הזמן בו הם יבואו למסור.

למעלה