7 שנים

רעוּת

New member
7 שנים

שבע שנים. מחר. ואני מקללת את כל מי שאי פעם ניסה להרגיע אותי שהזמן מרפא. הוא לא מרפא אפילו קצת. כבר יומיים מסתובבת עם דמעות בעיניים, שמסרבות לצאת, מאז שנזכרתי שאתמול לפני 7 שנים היתה הפעם האחרונה שראיתי אותו בחיים, שראיתי אותו בכלל. כי הפעם הבאה שראיתי אותו אח"כ היתה בארון מכוסה בדגל, והיו כ"כ הרבה חיילים עם כומתות על הראש ונשק לידו. לא רציתי להתקרב. עכשיו הכומתה שלו אצלי, אבל אני לא הולכת איתה. אני מפחדת שהיא תיפול לי באיזה תחנה מרכזית, ואני אאבד גם אותה. יש לה כבר הרבה פז"מ, רובו פז"מ של שכול. זה עצוב, שחפצים נשארים אחרי אנשים. שנה שעברה בתאריך שהוא מת אני הייתי בטירונות. לקחו אותנו לחדר הנצחה לרבין, כי זה היה יום לפני הטקס. אני זוכרת שרציתי לבכות כל אותו יום, אבל לא יכולתי. לא שם, בצבא, בין 100 בנות שאפילו לא יודעות עליו. אני אף פעם לא מצליחה באמת לבכות עליו. המוות שלו דפק לי אפילו את המנגנון של הדמעות. עכשיו לפני 7 שנים הוא היה בלבנון והוא בכלל לא ידע. הוא לא ידע שעוד כמה דקות תהיה השקיעה האחרונה שהוא יראה בחיים שלו. אם הוא היה יודע הוא בטח היה מסתכל יותר טוב. הוא לא ידע שכמה שעות אח"כ תהיה הפעם האחרונה שנשמע את הקול שלו. אם הוא היה יודע הוא אולי לא היה מנתק כל כך מהר. הזמן לא מרפא בכלל, אין לו את מה לרפא. זאת לא מחלה, זה לא פצע, אלו חיים שנגמרו. ואת זה, גם כל הזמן שבעולם, לא יחזיר. זה העולם הדפוק הזה שבו כדור של 5.56מ"מ יכול לקחת חיים של בן אדם. את החיים של אח שלי. אז לעזאזל עם הזמן, עם הדמעות, עם הכל. 7 שנים. למה כל שנה זה רק נהיה קשה יותר? עוד 9 שעות, יעברו בדיוק 7 שנים. זה מפחיד אותי כל שנה..להחיליף את המספר, 4,5,6...ועכשיו 7. זה כבר לא טרי בכלל. מספיק זמן בשביל לשכוח....את הקול שלו, אפילו קצת איך הוא נראה. כבר אין לגיטימציה לבכות ולהתפרק ולהתמוטט באזכרה על הקבר שלו למרות שאף פעם לא באמת עשיתי את זה. לא זוכרת אזכרה אחת שבכיתי. 7 שנים. זה הרבה, לעומת חודש, חודשיים, שנה כלום, לעומת הנצח שעוד נשאר. אז זה לא מנחם בכלל, אפילו לא קצת, שכבר עברו 7 שנים.

eaz1514

New member
מסכימה, הזמן לא מרפא ../images/Emo24.gif

אבל הוא מלמד לחיות אחרת. כי אחרי האובדן הכל מקבל פרופורציה אחרת. אנו לומדים לחיות את היום כי מי יודע מה יביא המחר, אנו לומדים לבכות ולצחוק ביחד, כי מוכרחים להמשיך לחיות. ואם למדנו למצות את החיים ולשמוח שמחות קטנות כל רגע ורגע אולי מותם לא היה לשווא.

yazi22

New member
אולי

רעות יקרה, אני מבין שאת היום חיילת. אני מבין שאחיך נהרג כאשר היה חייל. אני מאמין שהחיבור הזה יוצר עבורך את המפגש הקשה ביותר. עד היום, הלכת והתקרבת אליו בגיל, וההתקרבות הזאת יצרה קושי הולך ומתגבר. אני מאמין שאחרי המפגש הזה, ואחרי שתשתחררי מהצבא, ואחרי שתפני לחייך האחרים, יוקל לך יותר. יעקב.

advak

New member
רעות

כמי ששכלה את אחיה לפני 10 שנים, ושרתה בצבא שנתיים אחרי שהוא נהרג, אני יכולה להבין את תחושותיך. היה לי חשוב ללכת עם מדי הב' שלו, לשים את החגורה שלו. זה עבר לי עם הזמן, בעיקר משום שלא רציתי להרוס את המדים, שנשארו מיותמים. יש קושי בצבא, הוא מטעה, או מרמה. אני חשבתי שזה יגרום לי להתקרב לאחי היקר, אומנם הבנתי טוב יותר אותו, את המחשבות שלו (המעט שידעתי) בשרותו הצבאי, אך עצם השירות הצבאי שלי, המחיש לי עד כמה הזמן עבר. עד כמה עכשיו כשאני משחוררת, סיימתי את הצבא- וזה דבר שלעולם אחי לא יסיים. אחד השלבים הקשים ביותר בחיי היו כאשר עברתי את אחי בגיל, כיצד זה ייתכן- הרי תמיד הוא היה האח הגדול?! הזמן לא מרפה, אבל הוא עוזר לנו לקבל פרופורציות מסוימות על האבל, האובדן. הזיכרון שלנו לא יכול לההחזיק משהו בטווח הקצר אם אנו לא משתמשים בו כל הזמן. כלומר, כל עוד שאנו לא חיים את אחינו המת (אלא את חיינו), אנו נשכח מייי פעם שהיה לנו אח שנהרג. אני לא יודעת אם זה נשמע לך לא טבעי, או אפילו נוראי, אך זו דרכי לחיות את החיים ולא את המתים. אחי איתי תמיד, הזיכרון שלו צף ככה סתם וגם הכי לא סתם, מתי שבא לו- אין לי שליטה על זה. ואני שמחה שאין לי שליטה על זה. זה מעורר בי גם זכרונות חיוביים וגם אלו שפחות.

רעוּת

New member
...

דווקא היום הלכתי עם החגורת ב' שלו. בדר"כ אני לא הולכת איתה. תמיד חשבתי שאחרי שאני אסיים תיכון יהיה בסדר, כי אז אני כבר לא אהיה "אחות של", כמו שהיה שם והמורים שלימדו אותו גם לימדו אותי. אבל בצבא יש יותר דברים שמזכירים אותו, ואני חושבת שכשאני אשתחרר יהיה לי יותר קשה להתחיל לעשות את כל הדברים שהוא כבר לא יעשה, כי הוא אף פעם לא ישתחרר..

לונה..

New member
......

כבר פעם חמישית שאני קוראת את זה ולא יודעת מה להגיד לך. לפעמים אני כל כך מזדהה עם התחושות האלו, עד שלפעמים זה נראה כמעט לא מציאותי. כל פעם כשאני קוראת אותך, אני אומרת - "הלוואי". לא הלוואי שיחזור, כי אני יודעת שאי אפשר. זה פשוט... כמו מועקה, הרגשה כזו של כובד שאני צריכה לנשום עמוק כמה פעמים כדי לעכל אותה. אז אני אומרת הלוואי ולוקחת שאיפה עמוקה. אני קוראת את מה שכתבתי ולא נראה שאני כל כך מובנת. הרי אי אפשר להרגיש במילים באותה צורה שזה מרגיש באמת. מה אני אשלח לך? עוד פעם אייקון של חיבוק? בחיי, בא לי למעוך אותך

רעוּת

New member
...........

נראה לי שהבנתי למה התכוונת. אולי זה בגלל שאני פסיכית כמוך? דברי איתי לפעמים

למעלה