7 פרשים

the dark ooze

New member
7 פרשים

נראה לכם שזהו צירוף מקרים שישנם 7 פרשים בחפיסת הריידר-ווייט? הרי 7 הוא סמל אדיר.. שבע פרות, שבע ימים.. וכו´ וכו´ וכו´.. מופיע בהרבה מיתוסים, כמעט כמו המספר-סמל 3.. מה נראה לכם זה אומר? פירוט: 4 פרשי האלמנטים 1 6 מטות 1 מוות 1 השמש
 

longshut1

New member
מבלי להתייחס לסוגיה עצמה,

יש להדגיש שהפרשים בקלפי המוות,השמש,ו6 מטות אינם מופיעים למשל בקלפי הקראולי.כלומר,מוציאה של חבילת הריידרראה בכך נקודה חשובה. מבלי להתייחס לסוגיה עצמה,כאמור,משום שברצוני לתת הזדמנות לשאר המשתתפים להביע את דעתם,אם הם חפצים בכך. ואגב-ברוך הבא לפורום,מעתה הוא גם שלך ובשבילך.בטוחני שתיהנה מהתכנים המופיעים בו,ואתה מוזמן להשתתף בו כאוות רצונך ויכולתך.
 

the dark ooze

New member
גיליתי! גיליתי!

שימו לב: האוקטבה. שבעה תווים. דו רה מי פה סול לה סי - - - דו! זה חוזר על עצמו בשמיני, והרי כל קורא טארוט ומיסטיקן יודע ששמונה מסמל מחזוריות. והרי סמלו של המוות, סמלו העיקרי בכל מקרה.. הוא מחזוריות. תחשבו על זה.. הפרשים מסמלים את החיים. אני עדיין מפענח את הסדר שלהם.. אך אני כמעט בטוח שהשמש היא הראשונה, מכיוון והרוכב הינו ילד צעיר, ושהמוות הוא האחרון. מה אתה אומר על זה, לונגשוט? אז תן לי להציג את עצמי, לאחר הברכה המכובדת והמוכרת שלך: אני הוא אוז, וכמו חלק בפורום זה אני מנחש, מתעסק בכישוף. הטארוט משמש אותי ככלי.. אך לא כמו שרובכם משתמשים בו. לדוגמא - אני לא משתמש בפריסות קבועות, אלא מאלתר לפי הסיטואציה. עד עכשיו, כל הפריסות שלי נתנו לי את הטעם של האלוהות. אני מקווה שאני אמשיך להכנס לכאן.
 

longshut1

New member
שוב,מדובר בטארוט ריידר.

יש להיזהר מלקפוץ למסקנות על סמך ציורי הקלפים,משום שהם מייצגים את השקפתו האישית של יוצר החבילה. ורק לסבר את האוזן:דווקא קלף השמש הוא בקלפים הסוגרים את הארקנה הגדולה,וקלף המוות במקום טוב באמצע.אין זאת טענה כנגד טענתך,משום שהמעגליות היא אחד מהעקרונות הרווחים בקלפי הטארוט,אך בכל זאת:יש לשים לב שהטענות עליהם מתבססים בטרם משערים דבר כלשהו הן ייחודיות למחבר הטארוט הנפוצים,הריידר.סט המשמעויות של כל קלף הוא רחב הרבה יותר מסט המשמעויות המשתמע אינטואיטיבית מהציור הקלף.יתרה מכך,טארוט ריידר ידועים בשטחיות המסרים המיוצגים בקלפים.הקלפים מביאים לקורא את המשמעות הכי נגישה,בעוד שבחבילה של קראולי ניתן להיווכח עד כמה מטעה הרושם שנוצר אצל הקורא לאחר שימוש בריידר. בכל זאת,המשך להתעמק בסוגיה,וכשתהיה מוכן להציג את הטעיון בכללותו,אשמח להגיב. שמח על השתתפותך
 

uri_raz

New member
ועכשיו, להדליק את המבער ../images/Emo16.gif ../images/Emo117.gif

לונגשאט כתב: "יש להיזהר מלקפוץ למסקנות על סמך ציורי הקלפים" עד פה אני מסכים איתך, אבל מסיבות אחרות. הרבה פעמים כוונת התמונה ברורה למי שבא מרקע דומה לזה של יוצר החבילה, אבל סתומה למי שבא מתרבות אחרת. ווייט היה פרופסור לאנגלית ונוצרי אדוק, ורבים מהסמלים בחבילה שברורים לנוצרים משכילים אינם מובנים ליהודים ישראליים שכמעט ואינם חשופים לאיקונוגרפיה נוצרית. כמה יהודים ישראליים יקשרו בין קלף העולם לאיקונה נוצרית שנקראת Christ in Majesty ? [לצורך הבהרת הקשר - מצורפת האיקונה הנ"ל] לונשאט כתב: "דווקא קלף השמש הוא בקלפים הסוגרים את הארקנה הגדולה,וקלף המוות במקום טוב באמצע." במסדר שחר הזהב קלפי הארקנה הגדולה הוצגו בסדר ה*הפוך* - החניך טיפס במעלה עץ החיים, כשהוא פוגש בקלף העולם (המייצג את עולם החומר והיסודות) ראשון, העילית זכתה להחנך בטקס המשוייך לספירת תפארת (שקלף ששת המטות משוייך אליה, אבל זה יכול להיות צירוף מקרים) שהציג את קלף המוות, כשאף אחד לא נמצא ראוי להחנך לדרגה בה הוצג קלף השוטה. במובן זה קלף השמש נמצא בהתחלה, וקלף המוות במקום *מכובד* באמצע. לונגשאט כתב: "יתרה מכך, טארוט ריידר ידועים בשטחיות המסרים המיוצגים בקלפים. הקלפים מביאים לקורא את המשמעות הכי נגישה, בעוד שבחבילה של קראולי ניתן להיווכח עד כמה מטעה הרושם שנוצר אצל הקורא לאחר שימוש בריידר." אני מסכים איתך שקלפי הארקנה הקטנה של ריידר יוצרים רושם מטעה של שטחיות. כל כך קל להתחיל לקרוא בהם שאנשים נופלים בפח ואינם מעמיקים בהם. לדוגמא, בחניכה של שחר הזהב לספירת תפארת יש המון סמלים של לידה מחדש. דוגמא בולטת היא קשירתו של החניך לצלב וההתייחסות הברורה לצליבתו של ישו וקימתו מחדש לתחייה. בקלף המוות של ווייט יש לא סמלים לתחיה מחדש - השלד מסמל מוות והשושנה הלבנה על הדגל היא סמל לחיים (כפי שווייט מציין במפורש בספרו), אנשים מתים בחזית הקלף והשמש זורחת מעל ירושליים השנייה מעל האופק. באמצע הדרך לעומק הקלף מופיע נהר עם ספינה. בקלף שש חרבות, המשוייך לספירת תפארת, מופיע איש המשיט סירה מצד אחד של גוף מים לצד שני. הפירוש הפשטני הוא שזאת תמונה שבאה להזכיר את המשמעות הראשונה שנותן ווייט לקלף בספרו: "journey by water". אך אולי מדובר ברמז עבה לכארון המשיט אנשים מצידו אחד של נהר הסטיקס (לאחר שמתו בחזית קלף המוות) לצידו השני (אולי לשם תחייה מחודשת בצידו השני של קלף המוות) ? זה בהחלט נכנס תחת הכותרת של "journey by water" ...
 

longshut1

New member
ושמן?הנחדשה ימים כקדם,אורי?../images/Emo24.gif

יה,עלא,איך התגעגעתי לזה..."לונגשאט כתב"...לכולם:הרי לכם הזדמנות לעקוב בעיניים כלות אחרי כותב מוכשר ומדויק כמו אורי רז:). ולענייננו: ביחס לנקודה הראשונה: כוונתי ב"יש להיזהר מלקפוץ למסקנות על סמך ציורי הקלפים" היא בדיוק כפי שפורטה בהמשך הודעתי-יש נטיה לייחס לאלמנטים המופיעים לקלפי הריידר את כל הרמזים העלינו לשים אליהם לב בדרכנו ליצור קשת משמעויות לקלף זה או אחר.הערתי לכותב ההודעה המקורית בעניין זה,משום שהנימוק שעליו כנראה הוא מתבסס,כפי שעולה מבין השורות,בהתייחסותו לפרשים כמוטיב מרכזי הוא שהם פשוט מופיעים בציורי הקלפים,ולא משום שמשמעותם מרכזית. ביחס לנקודה לשניה: כתבת:"במובן זה קלף השמש נמצא בהתחלה, וקלף המוות במקום *מכובד* באמצע":ובכן,ציינתי מפורשות בהודעתי שציון העובדה שבשיטות מסויימות קלף השמש סוגר הרשימה וקלף המוות במקום טוב באמצע,נועד לסבר את האוזן שיש כמה וכמה דרכים לגשת להבנת סדר קלפי הפרשים. בנוסף,כתבתי שהקלפים ידועים באלמנט המעגלי שבהם.למשל,כך שדווקא קלף השמש בהקשרים מסויימים יהווה את ההתחלה וקלף המוות יסמל טרנספורמציה שתהווה מעבר לשלב גבוה יותר-יהיה תוכנו אשר יהיה.והנה,הבאת דוגמא מצויינת לכך.בסך הכל,עיקרון חשוב השזור כחוט השני בקלפי הטארוט הוא עיקרון הלידה-מוות-לידה המתרחש בכל מיני הקשרים. שוב,הערתי זו להודעתו של the dark ooz,באה כדי לסבר את האוזן באשר להיעדר מוחלטות של דרך מסויימת המהווה גשר להסקת סדר ומשמעות לסדר הופעת הפרשים. ונקודה שלישית:כמה מחשבות בנושא הפרשים: קלפי ה7 מייצג שלבים של קשיים הכרוכים בהיכנסות מרצון לסאגת בחינה לעומק מרכיבים מסויימים ברמת המיקרו-הפרט ובמקרו-הקולקטיב.כך,7 גביעים,ונוס בעקרב,נסיון לאיחוד חלקים אפלים ושילובם בחלק המודע;7מטות,מרס באריה,ויתור מרצון על הצלחה ושגשוג מתוך הבנה שגבול היכולת לבטא בצורה הטובה ביותר את היצירתיות האינדיבידואלית עדיין לא נבדק,המוביל לדרך חיים של "לחיות את החיים עד הסוף-ולנצח";7 מטבעות,שבתאי בשור,בדיקה דקדקנית של גבולות האני,על מנת לייצר תחושת בטחון ראשונית ומבוססת יותר שתוביל לפריצת יכולת הענקה איכותית יותר הנובעת מהרחבת אותם גבולות,שכעת הם בעלי כושר קיבול גבוה יותר;7 חרבות,ירח בדלי,קלף הבא אחרי 6 חרבות.כפי שציינת 6 חרבות יכול לסמל את חציית הנהר אל הצד השני במשמעותו כ"חיים שמעבר".אם אלך בקו המבריק שלך,אפשר לאמר שלמקום החדש שהגיע אותו חוצה נהר,הוא נאלץ לעצום את עיניו,להתחבר לאינסטינקטים הראשוניים ביותר שלו,לים הידע הקולקטיבי,מה שנקרא,ירח,על מנת לייצר יכולת להתמודד עם עולם שדורש ייחודיות, מקוריות,קריעת מסיכת הערכים הישנים והגדרה מחודשת של ערכים,מתוך האינדיבידום בלבד,בהשראת אותו ים ידע קולקטיבי. לאחר שפרשתי דוגמאות באשר למשמעות הכללית של קלפי ה7 שמתבטאת בכל יסוד באופן אחר,קל לראות את הקשר לפרשים,קלף המוות,והשמש. אבל את זה,ניתן לאחרים הזדמנות...ואם לא,אעלה את דעתי:) יום נעים
 

uriraz

New member
שמן ? המממ...

בדיוק כשיש לי סיר מלא עופרת רותחת ומבעבעת ?
 

uri_raz

New member
התייחסות לפרשים בחבילת הטארוט

מקובל מאוד לאייר את המוות כפרש. מצורף קישור למאמר קצר על קלף המוות באתר שלי, שם יש שתי דוגמאות נוספות מחבילת המינקיאטה ומאחת החבילות של משפחות ויסקונטי-ספורזה מהמאה ה 15. האיור של המוות כפרש הינו ציור נוצרי מסורתי, שמקורו בברית החדשה, בספר חזון יוחנן, פרק ו´: ז וְכַאֲשֶׁר פָּתַח אֶת־הַחוֹתָם הָרְבִיעִי שָׁמַעְתִּי קוֹל הַחַיָּה הָרְבִיעִית לֵאמֹר בֹּא וּרְאֵה׃ ח וָאֵרֶא וְהִנֵּה סוּס כְּעֵין יֵרָקוֹן וְהָרֹכֵב עָלָיו מָוֶת שְׁמוֹ וּשְׁאוֹל יֹצֵאת אַחֲרָיו וְכֹחַ נִתַּן לָהֶם לַהֲרֹג אֶת־רֹבַע הָאָרֶץ בַּחֶרֶב בָּרָעָב בַּדֶּבֶר וּבְחַיַּת הַשָּׂדֶה׃ הפרש הופיע גם על קלף השמש עוד לפני ווייט, לדוגמא בחבילה של Vieville מאמצע המאה ה-17 (מצורפת תמונה של קלף השמש של Vieville - פרש עם דגל מתחת לשמש). ווייט עצמו מציין כי השמש צוירה לפי ואריאציה שאליפז לוי תיאר באחד מספריו. לגבי שישה מטות, לא ידוע לי על חבילה שאיננה מושפעת מווייט ושיש בה פרש על קלף שישה המטות, אם כי איורי חיות מופיעים על קלפי הארקנה הקטנה בחבילות שונות, לדוגמא איש רכוב על פיל בארבעה מטבעות וחד-קרן בקלף ארבע חרבות של חבילת המינקיאטה.
 

the dark ooze

New member
אמרתי כבר בהודעה הראשונה כי מדובר

בחפיסת הריידר-ווייט.. ברור לי שישנן חפיסות שונות, אך גם ידוע שווייט לא היה אדיוט. הידע המיסטי שלו היה רב, ואני לא אתפלא אם יש בחפיסה הידועה שלו סמלים שאפילו אתם לא שמתם לב אליו. ואולי לא ישימו לב אליהם לעולם. עכשיו, מישהו יכול להתייחס ביתר רצינות לפירוש שלי לנושא?
 

uriraz

New member
התייחסותי לפרשנותך

בקלפים בכלל ובחבילת הריידר-ווייט יש המון פרטים. בקלף השמש מחבילת Vieville שהבאתי יש לשמש 19 קרניים, ומספר הקלף 19. צירוף מקרים ? נניח שלא, מה זה אומר ? לדוגמא, בכל קלפי השש (אוהבים, 6 גביעים \ מטות \ חרבות \ מטבעות) יש שלוש דמויות. צירוף מקרים ? נניח שלא, מה זה אומר ? לדוגמא, בקלף השמש של ווייט יש לשמש 21 קרניים שלימות ועוד קרן דקיקה, שאינה מופיעה בחלק מהמהדורות של החבילה. התייחסות ל 21 קלפי הארקנה הגדולה + השוטה או שגיאת העתקה אצל המוציא המקורי לאור ? לרבע השמש בקלף השוטה יש 14 קרניים - התייחסות ל 4 סדרות של 14 קלפים בארקנה הקטנה, או צירוף מקרים ? המוח האנושי מחפש תבניות בכל דבר, ומנסה למצוא הסברים לתבניות שהוא מוצא. אני חושב שהעובדה שיש שבעה פרשים היא מעניינת, אבל אני תוהה - אם היו חמישה, עשרה, או תריסר פרשים, האם זה לא היה מעניין באותה מידה, בחינת הפרשים מייצגים את חמשת היסודות, עשר הספירות, או שנים-עשר המזלות ? למה לא ניסית לקשר את שבעת הפרשים לשבעת כוכבי הלכת ? לשבעת החותמות מחזון האפוקליפסה של יוחנן בברית החדשה ? יש המון מידע בפרטים הקטנים של חבילת הריידר, ומצאתי המון מידע שיש סבירות גבוהה מאוד שהוא משמעותי למרות שווייט לא טרח להסביר או להתייחס אליהם בשום מקום. אבל עדיין צריך להבדיל בין: א. מידע שווייט הכניס לתמונות בלי להתייחס אליו ולהסביר אותו. ב. צירוף מקרים שיש לו משמעות, אפילו שווייט לא התכוון אליו. ג. צירוף מקרים נטול משמעות. אני בטוח שהעובדה שיש שבעה פרשים בחבילה נכנסת, לפחות עבורך, תחת קטגוריה ב´. אני לא רואה שום סיבה להניח שהעובדה שיש שבעה פרשים נכנסת לקטגוריה א´.
 
המס´ 7 הוא מאוווווווווד משמעותי!

המס´ 7 הוא מס´ מאוד-מאוד משמעותי בחזון יוחנן. לא רק 7 חותמות, אלא גם 7 מלאכים (התוקעים בשבעה שופרות), 7 רוחות השמיים, ועוד הרבה מאוד דברים אחרים. כל חזון יוחנן נסוב סביב המס´ הזה. בכלל, סוסים (שמימיים) ועצם המילה "דוהרים" - מתקשרים למלאכים (בספרות ההיכלות, למשל). גם במחזור לראש השנה - מופיעים מלאכים הדוהרים על סוסים ("דוהרי דולקים ידובבו בקול"). יתכן, שוויט לא טרח לפרט, כיוון שהדברים היו מובנים מעליהם, לאנשים שצמחו על ברכי הנצרות. השערה.
 

longshut1

New member
אוי,כמה שזה מעייף,נדוש ובעיקר משעמם

נו,אז מה אני אמור לעשות עכשיו? להיכנס לאדמין ולמחוק לך את ההודעה? לא נמאס כבר מגולשים שכחלק מתהליך התבגרות מאוחר רוצים לבדוק גבולות?לא נמאס כבר מחברי פורום שמורדים את מרד נעוריהם מאחורי מסך של מחשב?אותי,בכל אופן,זה די מתחיל לשעמם.כן,עוד פעם מישהו מעלה רעיון שלכשעצמו מעניין,אבל לא עד כדי כך דרמטי.כן,עוד פעם מישהו משוכנע שהוא עלה על תגלית בינלאומית,וכשמעיזים אנשים שגם יודעים דבר או שניים,ואולי קצת יותר ממנו להעיר לו שלא כצעקתה,אותו מישהו זועק את זעקת הקוזאק שנגזל ממנו הפטנט שיציל את האנושות.כן,עוד פעם אין התייחסות ולו הדלה ביותר לטיעוני נגד.כן,עוד פעם ההתייחסות היחידה היא במילה "פלצנות". טוב,נו.האמת-לא ציפיתי למשהו אחר.המטריה,כמו שאומרים לא משתנה יותר מדי עם השנים. תראה,חמודי,אין לי כוונה לקטול אותך-למרות שאני יכול.לא,מתוקי,אני לא כאן כדי להיות גננת.לא שלך,ולא של מישהו אחר.אני בסך הכל בחור צעיר כמוך,שיש לו עוד מיליון ואחד דברים לעשות במשך היום שלו,חוץ מלנהל פורום באנטרנט.וואלה,בנאדם,לא בראש שלי להתחיל להיכנס לדף פורום ולמחוק הודעות חצופות כמו שלך. למה חצופות,אתה שואל? תראה,אני לא אתחסד לך עכשיו,ואומר לך "בפורום הזה מדברים כראוי",כי לא מזמן סיימתי בית ספר,ורק בחילה יש לי כשאני נזכר בשיטת החינוך המסרסת שם.לא,אני לא אגיד לך להתבונן מעט במראה,ולבדוק את גבולות הידע שלך לפני שאתה מגדיר ידע של מישהו אחר כ פלצנות מיותרת.אין לי מושג,וגם לא כוח להבין למי התייחסת,אבל אני מניח שזה או לי או לאורי.אז בהנחה שהכוונה לאורי,עזוב את זה שמדובר באדם,שגם אם תלמד כמה שנים טובות לא תגיע לידע שיש לו.היי-סמוך עלי בקטע הזה.אני מכיר את אורי כבר זמן מה,כתבנו יחד בפורום אחר,אנחנו כותבים יחד בפורום הזה,ויש לי מושג לגבי היקף ועומק הידע בידו.לפי סגנון הכתיבה שלך,רמת הצגת הטיעון,המקורות שציינת,הקישורים שעשית בין סוגי ידע,מה אני אגיד לך...אינטואיציה זו אחת מתכונותיי הטובות-כנס לפרופורציות.אבל עזוב את זה.אני בעצמי פרחח שהסתכסך לא אחת עם מנהלים ומנהלות שחשבו משום מה שאין סיכוי שיש איזהשהוא רעיון שהם לא עלו עליו.זה לא העניין.ואל תייחס משמעות גם להתייחסות הפרסונלית המינימלית לחבר לפורום.תשמע,זה לא סוד שאני מחבב את אורי,ומחשיב אותו כאחד ממכריי האיכותיים והכיפיים.מה לעשות,אבל זה פשוט בן אדם נחמד.גם אם הוא אמר משהו שמנוגד לדעתך,וואלה,בן אדם,לא יכולת לתאר את הרגשתך כלפי טיעונו במילים יותר יפות מפלצנות מיותרת?אבל עזוב את זה. עזוב את כל אלו,מכיוון שאין לי כוח להעמיד פנים שאנחנו בחנות חרסינה,שבה צריך ללכת על בהונות ולגעת באנשים בכפפות של משי,לבל יברחו לי מהפורום.מי שרוצה פורום כזה,מוזמן להגיע לאולמות גדולים ולא מרוהטים,שבהם חוזרים על המשפט "שלום קוראים לי משה ואני חסר בטחון עצמי".באמת שלא בראש לי להיות חבר או על אחת כמה וכמה מנהל פורום נמושתי כזה. עזוב את כל אלו,ובוא נגיע לתכל´ס.אתה העלית רעיון מעניין,אני המשכתי את הקו הזה מתוך כוונה להביא אותך לנקודה שמפורטת בהודעתו של אורי רז שהתנגד לייחוס מניע נסתר להופעת הפרשים,או להעלאת חשיבות משמעות הופעתם.נוסעת סמויה הוסיפה את עמדתה,שבה היא מדגישה את חשיבותו של המספר 7.ואז אתה כתבת את ההודעה הכי נבונה שראיתי אי פעם.שוב,למי ששכח,ייחסת לדיעותיי או לדעותיו של אורי רז את שם התואר:פלצנות מיותרת.לא יודע,מעבר לכך שסגנון הכתיבה מרמז על איכות האדם,ובעיקר על כדאיות השקעת זמן בקריאת הודעתו או התייחסות אליה,הביטוי מעורר ההשראה פלצנות מיותרת עמד שם בודד ומיותם. שוב אני חייב לצטט את אותו מישהו חכם שאמר לי בזמנו,שאם טיעון רציני שלך מסתכם בשתי שורות,כדאי לבדוק את רצינותו פעם נוספת.אז אני לא יודע אם אוצר המילים שלי רחב ועמוק מדי בשביל שלא תסווג את דעתי כפלצנות מיותרת;אינני יודע אם טיעוניו המוחצים והמדוייקים של אורי הותירו אותך פעור פה,עד כדי כך שכל מה שיכולת לאמר כדי לא לצאת כמי שידו על התחתונה הגבת בנונשלנטיות מהממת:פלצנות מיותרת;אינני יודע.אינני יודע משום שאין לי מושג מה גורם לאדם שמחשיב את עצמו אינטליגנט להיכנס לפורום,להעלות רעיון,לקבל תגובות רציניות,לא לנמק את הרעיון שלו כלל,לא לנמק את התנגדותו לדעתם של אחרים כלל,רק לזעוק:נגזלתי!....מזכיר לי את ימי הנעורים שלי. אז לא הייתי צריך לנמק כלום.לא למה התחלתי עם הבחורה הזו,לא למה בגדתי בזאתי,לא למה רימיתי,שיקרתי,הצלתי,נזקקתי-ובקיצור למה אני מרגיש כך או כך,ולמה אני חושב כך או כך.אחד ההבדלים בין ילדותיות לבגרות הוא שילוב נימוקים במשפטים כמו:פחצנות מיותרת. תשמע,באמת שאין לי כוח לזה,אני לא גננת,כפי שציינתי,לא שלך,לא של עצמי,ולא של אף אחד אחר.לעזאזל,אני מנהל פורום שאמור להיות מספיק אינטליגנטי ומתוחכם כדי שלא תועלנה בו הודעות כמו שלך.אז המעשה הקל היה למחוק את הודעתך,לחסום את כניסתך,ועוד כל מיני יישום פונקציות שמשום מה נותנות למנהלים אחרים תחושת כוח-רק חבל שהיא כל כך מזוייפת.בפעם הבאה,הפונקציות הטפשיות הללו תנוצלנה. לאמר לך את האמת-בהנהלת תפוז הזהירו אותי לבל אנקוט בגישה כזו.המנהלת מפורשות אמרה,שמתוך נסיון,נקיטת צד מסויים בויכוח ידחוף את המשתתף החוצה...שכדי לשמור כמות מקסימלית של חברים עלי להיות מר נחמדי.אבל נראה שכמה אנשים חיים כאן באשליות.ניהול הפורום הזה אינו מפעל חיי,ואפילו לא חלק קטן ממנו.לא רצתי בעיניים אדומות להנהלת תפוז וביקשתי להתמנות לניהול.ולא,אין לי בעיה לוותר על הניהול ברגע שיתערבו לי באותו ניהול בדיוק.לי אין כוח משתתפים נעלבים,אין לי עצבים למתבגרים מורדים שלא קיבלו מספיק מסגרות לבעוט בהן מהוריהם,ובעיקר אין לי סבלנות לתגובות חצופות,ולא מנומקות כמו שלך.אם הגישה הזו תוביל אותי החוצה מתפוז,כך יהא-אך אני אשמור על עקרונותיי בכל סיטואציה רגישה שתיווצר בפורום הזה,משום שמטרתי המרכזית איננה להביא לכמות מקסימלית של משתתפים,אלא להביא לרמה גבוהה ככל האפשר של דיונים-מבחינת איכות מקצועית,ומבחינת איכות סגנון הכתיבה.פלצנות מיותרת-לא בקטע שלי. אוקיי? וואלה,עייפת אותי.באמת שכן.
 

longshut1

New member
מישהו חכם פעם אמר לי

שאם טיעון רציני שלי מכיל שתי שורות,רצינותו מוטלת בספק. ומעבר לכך,חמודי,אינני מתכוון להיכנס לוויכוח כאן,אך אני ממליץ לך לוודא שהטיעונים המועלים כנגד טיעונך אינם רציניים,בטרם אתה מבקש שיתייחסו אליך ביתר רצינות. אני דווקא סבור שנענית כראוי.למשל,בתגובתי אליך תארתי לך כיצד הקשר בין המספר 7 לקלפי ה7 יכול הביא למציאת קורלציה בין מספר הפרשים לקלפים שבהם הם מופיעים.אך,כפי שאורי רז ציין בהודעתו,מדובר בצירוף מקרים שוויט לא התכוון אליו. אתה מוזמן להעלות טיעונים נגדיים-אך בנה את הטיעון כך שתוכל לוודא שבקשתך שתגובות רציניות יתקבלו כתגובה,תתמלא.
 
למעלה