אוי,כמה שזה מעייף,נדוש ובעיקר משעמם
נו,אז מה אני אמור לעשות עכשיו? להיכנס לאדמין ולמחוק לך את ההודעה? לא נמאס כבר מגולשים שכחלק מתהליך התבגרות מאוחר רוצים לבדוק גבולות?לא נמאס כבר מחברי פורום שמורדים את מרד נעוריהם מאחורי מסך של מחשב?אותי,בכל אופן,זה די מתחיל לשעמם.כן,עוד פעם מישהו מעלה רעיון שלכשעצמו מעניין,אבל לא עד כדי כך דרמטי.כן,עוד פעם מישהו משוכנע שהוא עלה על תגלית בינלאומית,וכשמעיזים אנשים שגם יודעים דבר או שניים,ואולי קצת יותר ממנו להעיר לו שלא כצעקתה,אותו מישהו זועק את זעקת הקוזאק שנגזל ממנו הפטנט שיציל את האנושות.כן,עוד פעם אין התייחסות ולו הדלה ביותר לטיעוני נגד.כן,עוד פעם ההתייחסות היחידה היא במילה "פלצנות". טוב,נו.האמת-לא ציפיתי למשהו אחר.המטריה,כמו שאומרים לא משתנה יותר מדי עם השנים. תראה,חמודי,אין לי כוונה לקטול אותך-למרות שאני יכול.לא,מתוקי,אני לא כאן כדי להיות גננת.לא שלך,ולא של מישהו אחר.אני בסך הכל בחור צעיר כמוך,שיש לו עוד מיליון ואחד דברים לעשות במשך היום שלו,חוץ מלנהל פורום באנטרנט.וואלה,בנאדם,לא בראש שלי להתחיל להיכנס לדף פורום ולמחוק הודעות חצופות כמו שלך. למה חצופות,אתה שואל? תראה,אני לא אתחסד לך עכשיו,ואומר לך "בפורום הזה מדברים כראוי",כי לא מזמן סיימתי בית ספר,ורק בחילה יש לי כשאני נזכר בשיטת החינוך המסרסת שם.לא,אני לא אגיד לך להתבונן מעט במראה,ולבדוק את גבולות הידע שלך לפני שאתה מגדיר ידע של מישהו אחר כ פלצנות מיותרת.אין לי מושג,וגם לא כוח להבין למי התייחסת,אבל אני מניח שזה או לי או לאורי.אז בהנחה שהכוונה לאורי,עזוב את זה שמדובר באדם,שגם אם תלמד כמה שנים טובות לא תגיע לידע שיש לו.היי-סמוך עלי בקטע הזה.אני מכיר את אורי כבר זמן מה,כתבנו יחד בפורום אחר,אנחנו כותבים יחד בפורום הזה,ויש לי מושג לגבי היקף ועומק הידע בידו.לפי סגנון הכתיבה שלך,רמת הצגת הטיעון,המקורות שציינת,הקישורים שעשית בין סוגי ידע,מה אני אגיד לך...אינטואיציה זו אחת מתכונותיי הטובות-כנס לפרופורציות.אבל עזוב את זה.אני בעצמי פרחח שהסתכסך לא אחת עם מנהלים ומנהלות שחשבו משום מה שאין סיכוי שיש איזהשהוא רעיון שהם לא עלו עליו.זה לא העניין.ואל תייחס משמעות גם להתייחסות הפרסונלית המינימלית לחבר לפורום.תשמע,זה לא סוד שאני מחבב את אורי,ומחשיב אותו כאחד ממכריי האיכותיים והכיפיים.מה לעשות,אבל זה פשוט בן אדם נחמד.גם אם הוא אמר משהו שמנוגד לדעתך,וואלה,בן אדם,לא יכולת לתאר את הרגשתך כלפי טיעונו במילים יותר יפות מפלצנות מיותרת?אבל עזוב את זה. עזוב את כל אלו,מכיוון שאין לי כוח להעמיד פנים שאנחנו בחנות חרסינה,שבה צריך ללכת על בהונות ולגעת באנשים בכפפות של משי,לבל יברחו לי מהפורום.מי שרוצה פורום כזה,מוזמן להגיע לאולמות גדולים ולא מרוהטים,שבהם חוזרים על המשפט "שלום קוראים לי משה ואני חסר בטחון עצמי".באמת שלא בראש לי להיות חבר או על אחת כמה וכמה מנהל פורום נמושתי כזה. עזוב את כל אלו,ובוא נגיע לתכל´ס.אתה העלית רעיון מעניין,אני המשכתי את הקו הזה מתוך כוונה להביא אותך לנקודה שמפורטת בהודעתו של אורי רז שהתנגד לייחוס מניע נסתר להופעת הפרשים,או להעלאת חשיבות משמעות הופעתם.נוסעת סמויה הוסיפה את עמדתה,שבה היא מדגישה את חשיבותו של המספר 7.ואז אתה כתבת את ההודעה הכי נבונה שראיתי אי פעם.שוב,למי ששכח,ייחסת לדיעותיי או לדעותיו של אורי רז את שם התואר:פלצנות מיותרת.לא יודע,מעבר לכך שסגנון הכתיבה מרמז על איכות האדם,ובעיקר על כדאיות השקעת זמן בקריאת הודעתו או התייחסות אליה,הביטוי מעורר ההשראה פלצנות מיותרת עמד שם בודד ומיותם. שוב אני חייב לצטט את אותו מישהו חכם שאמר לי בזמנו,שאם טיעון רציני שלך מסתכם בשתי שורות,כדאי לבדוק את רצינותו פעם נוספת.אז אני לא יודע אם אוצר המילים שלי רחב ועמוק מדי בשביל שלא תסווג את דעתי כפלצנות מיותרת;אינני יודע אם טיעוניו המוחצים והמדוייקים של אורי הותירו אותך פעור פה,עד כדי כך שכל מה שיכולת לאמר כדי לא לצאת כמי שידו על התחתונה הגבת בנונשלנטיות מהממת:פלצנות מיותרת;אינני יודע.אינני יודע משום שאין לי מושג מה גורם לאדם שמחשיב את עצמו אינטליגנט להיכנס לפורום,להעלות רעיון,לקבל תגובות רציניות,לא לנמק את הרעיון שלו כלל,לא לנמק את התנגדותו לדעתם של אחרים כלל,רק לזעוק:נגזלתי!....מזכיר לי את ימי הנעורים שלי. אז לא הייתי צריך לנמק כלום.לא למה התחלתי עם הבחורה הזו,לא למה בגדתי בזאתי,לא למה רימיתי,שיקרתי,הצלתי,נזקקתי-ובקיצור למה אני מרגיש כך או כך,ולמה אני חושב כך או כך.אחד ההבדלים בין ילדותיות לבגרות הוא שילוב נימוקים במשפטים כמו:פחצנות מיותרת. תשמע,באמת שאין לי כוח לזה,אני לא גננת,כפי שציינתי,לא שלך,לא של עצמי,ולא של אף אחד אחר.לעזאזל,אני מנהל פורום שאמור להיות מספיק אינטליגנטי ומתוחכם כדי שלא תועלנה בו הודעות כמו שלך.אז המעשה הקל היה למחוק את הודעתך,לחסום את כניסתך,ועוד כל מיני יישום פונקציות שמשום מה נותנות למנהלים אחרים תחושת כוח-רק חבל שהיא כל כך מזוייפת.בפעם הבאה,הפונקציות הטפשיות הללו תנוצלנה. לאמר לך את האמת-בהנהלת תפוז הזהירו אותי לבל אנקוט בגישה כזו.המנהלת מפורשות אמרה,שמתוך נסיון,נקיטת צד מסויים בויכוח ידחוף את המשתתף החוצה...שכדי לשמור כמות מקסימלית של חברים עלי להיות מר נחמדי.אבל נראה שכמה אנשים חיים כאן באשליות.ניהול הפורום הזה אינו מפעל חיי,ואפילו לא חלק קטן ממנו.לא רצתי בעיניים אדומות להנהלת תפוז וביקשתי להתמנות לניהול.ולא,אין לי בעיה לוותר על הניהול ברגע שיתערבו לי באותו ניהול בדיוק.לי אין כוח משתתפים נעלבים,אין לי עצבים למתבגרים מורדים שלא קיבלו מספיק מסגרות לבעוט בהן מהוריהם,ובעיקר אין לי סבלנות לתגובות חצופות,ולא מנומקות כמו שלך.אם הגישה הזו תוביל אותי החוצה מתפוז,כך יהא-אך אני אשמור על עקרונותיי בכל סיטואציה רגישה שתיווצר בפורום הזה,משום שמטרתי המרכזית איננה להביא לכמות מקסימלית של משתתפים,אלא להביא לרמה גבוהה ככל האפשר של דיונים-מבחינת איכות מקצועית,ומבחינת איכות סגנון הכתיבה.פלצנות מיותרת-לא בקטע שלי. אוקיי? וואלה,עייפת אותי.באמת שכן.