7 אחת ולתמיד.
-שלום לכל החברים.
-לא מעט פעמים אני נתקל בנגנים שנושא ה 7 אינו ברור להם וברשותכם ארחיב עליו.
-דבר ראשון חייבים להבחין בין צליל 7,לדרגה שביעית.אלו דברים שונים לחלוטין...ממש דבר והיפוכו.
דרגות זה האקורדים שבונים מהסולם ולא על זה אני מדבר(מידע יותר מפורט על דרגות נמצא בתיאוריה 2 http://www.youtube.com/watch?v=0OF7O_KVN7s
-פה הנושא הוא צליל 7 .
-שימו לב כדי למצוא 7 באקורד או בסולם יורדים טון מהשורש ללא יוצא מהכלל.
לדוגמא: כדי להפוך אקורד A לאקורד A7 אוסיף לו צליל G (ירדתי טון מ A).
כדי להוסיף 7 לסולם דו מזור אנגן Bb (ירדתי טון מC )וכו..
-ל 7 יש משמעויות יסוד במוזיקה אני קצת ארחיב עליהן אך לפני זה אגדיר 7 בתור מרווח.
-7 שייך לקבוצה השנייה של המרווחים(גדולים MAGOR),הקבוצה הראשונה היא (זכים/מושלמים-perferct)היא לא מעניינת אותנו...
מוגדל 7++ AUG
גדול 7+ Major
קטן 7 minor
מוקטן 7- DIM
-לצורך העניין הדוגמא תהיה על סולם ללא דיאזים ובמולים סולם C מזור.
-ה 7 של C זה Bb(ירדתי טון מ C ) ,אנו מגדירים אותו כספטימה/ספטה קטנה בלטינית,או מה שאני מעדיף באנגלית m7 ,או הכי פשוט בתור 7.
-ה +7 של C יהיה צליל B אותו נגדיר כ ספטימה גדולה בלטינית או באנגלית maj7/M7 .
-כדי לסגור קצוות 7 מוגדל הוא אוקטבה ו 7 מוקטן הוא 6 (חילופים אינהרמונים) וברוב המקרים מתיחסים אליהם כאוקטבה וכ – 6 .
-צליל 7 הוא לא שייך (אטונאלי) לסולם או לאקורד מזורי,וההוכחה שלסולם C אין צליל Bb .
-צליל 7 יעורר מתח באקורד או בסולם המזורי...מספיק שתקשיבו לטונליות ולנעימות של אקורד Cmaj7 , לעומת ה-אטונליות והמתח של אקורד C7 ...
-השם של האקורדים עם 7 הוא דומיננט-רק העובדה הזו יכולה להעיד על חשיבותו...
-ה-7 הוא צליל יסוד בבניית אקורדים
-ה-7 יזהה לנו מרכזים טונאלים שמשתנים(מודולציות),
-ה-7 כל כך נחשב שניתן לו סימן ייחודי במוזיקה והוא X .
ועוד 401 דברים...
-שלום לכל החברים.
-לא מעט פעמים אני נתקל בנגנים שנושא ה 7 אינו ברור להם וברשותכם ארחיב עליו.
-דבר ראשון חייבים להבחין בין צליל 7,לדרגה שביעית.אלו דברים שונים לחלוטין...ממש דבר והיפוכו.
דרגות זה האקורדים שבונים מהסולם ולא על זה אני מדבר(מידע יותר מפורט על דרגות נמצא בתיאוריה 2 http://www.youtube.com/watch?v=0OF7O_KVN7s
-פה הנושא הוא צליל 7 .
-שימו לב כדי למצוא 7 באקורד או בסולם יורדים טון מהשורש ללא יוצא מהכלל.
לדוגמא: כדי להפוך אקורד A לאקורד A7 אוסיף לו צליל G (ירדתי טון מ A).
כדי להוסיף 7 לסולם דו מזור אנגן Bb (ירדתי טון מC )וכו..
-ל 7 יש משמעויות יסוד במוזיקה אני קצת ארחיב עליהן אך לפני זה אגדיר 7 בתור מרווח.
-7 שייך לקבוצה השנייה של המרווחים(גדולים MAGOR),הקבוצה הראשונה היא (זכים/מושלמים-perferct)היא לא מעניינת אותנו...
מוגדל 7++ AUG
גדול 7+ Major
קטן 7 minor
מוקטן 7- DIM
-לצורך העניין הדוגמא תהיה על סולם ללא דיאזים ובמולים סולם C מזור.
-ה 7 של C זה Bb(ירדתי טון מ C ) ,אנו מגדירים אותו כספטימה/ספטה קטנה בלטינית,או מה שאני מעדיף באנגלית m7 ,או הכי פשוט בתור 7.
-ה +7 של C יהיה צליל B אותו נגדיר כ ספטימה גדולה בלטינית או באנגלית maj7/M7 .
-כדי לסגור קצוות 7 מוגדל הוא אוקטבה ו 7 מוקטן הוא 6 (חילופים אינהרמונים) וברוב המקרים מתיחסים אליהם כאוקטבה וכ – 6 .
-צליל 7 הוא לא שייך (אטונאלי) לסולם או לאקורד מזורי,וההוכחה שלסולם C אין צליל Bb .
-צליל 7 יעורר מתח באקורד או בסולם המזורי...מספיק שתקשיבו לטונליות ולנעימות של אקורד Cmaj7 , לעומת ה-אטונליות והמתח של אקורד C7 ...
-השם של האקורדים עם 7 הוא דומיננט-רק העובדה הזו יכולה להעיד על חשיבותו...
-ה-7 הוא צליל יסוד בבניית אקורדים
-ה-7 יזהה לנו מרכזים טונאלים שמשתנים(מודולציות),
-ה-7 כל כך נחשב שניתן לו סימן ייחודי במוזיקה והוא X .
ועוד 401 דברים...