69% ממצביעי הליכוד בעד

רונאל1

New member
69% ממצביעי הליכוד בעד

רק 23% נגד... אפילו לשאלה אם אתה תומך בהורדת המאחזים ענו מעל 60% ממצביעי הליכוד "בעד!" במרכז הבא אני מתכוון להעלות הצעה להחלטה של אימוץ מצע מפלגת העבודה ומכירת נכסי הליכוד לעבודה.
 
תעלה, יש סיכוי שזה יתקבל

אתה מאשים כאן אנשים בטמטום, אבל לפעמים נראה כאילו אתה מתאמץ להוכיח שזה הפוך. בעצם הטיעון שלך אתה מודה שחלק גדול מהמפלגה סטה ממה שהיווה את הדרך שלה לאורך שנים, ושאני ושכמותי נותרנו נאמנים לעקרונותינו. אז על מה השמחה לאיד בעצם? אתה רק מספק לנו עוד ועוד מחמאות על הישארותנו נאמנים לדרכה של התנועה, על אף הפיתוי העצום שבהליכה כמו כבשים אחרי הרוב הדומיננטי וגזירת קופונים פוליטיים למכביר.
 

רונאל1

New member
נאמנות לדרכה של תנועה

1. אכן אני מסכים שהליכוד וחלק ניכר משריו, חברי הכנסת שלו ועכשיו גם מתפקדיו סטה מדרך התנועה ההסטורית. למעשה זה תהליך אבולוציוני של תזוזה שמאלה שנמשך כבר 25 שנה מאז עידן בגין והשלום עם מצרים...בכל מסע בחירות רואים את התזוזה שמאלה של הליכוד. פעם אסור היה להגיד מדינה פלסטינית או ויתורים כואבים והיום הליכוד הולך להצביע על זה. 2. גזירת קופונים למכביר - אכן נראה שבליכוד יש אפילו נטיה מוגברת לעסוק בעסקנות ולהתגמש בעמדות פוליטיות לטובת גזירת קופונים. במובן הזה שאר מפלגות הימין הן נקיות כפיים בהרבה ומסורות יותר לאידאולוגיה שלהן - האיחוד הלאומי והמפד"ל למשל (אם כי גם שם יש מעט תזוזה שמאלה בלית ברירה). 3. "נאמנים לדרכה של התנועה" - פה אני חושב שטמונה הבעיה העיקרית שלך. אתה בא ואומר יש עקרונות לליכוד ועכשיו אנחנו סוטים מהם. אני אומר שאתה צריך לדעת שהאידאולוגיה ומצע משתנים בהתאם לרוח התקופה ולתהליכים גלובליים. אם למשל פעם יכולת לדבר על אוטונומיה כפתרון על פי הליכוד ברור שהיום פתרון הקבע לא יהיה משהו אחר ממדינה פלסטינית. אני חייב להגיד לך שבעיני אתה זה שלמעשה מרמה את עצמך אידאולוגית - כי אם אתה דבק בעמדתך ההסטורית ולא מוכן לשנות אותה, אתה לא צריך להיות בליכוד אלא במפלגת ימין אחרת. אתה לא יכול לשים סרט על העיניים ולהתעלם מהשינויים שהליכוד עובר באידאולוגיה ולהשאר חבר מפלגה. לטעמי גם בתור אדם שמתיימר להיות עם ערכי מוסר ואידאולוגיה גבוהים בהרבה מבוחר הליכוד הטיפוסי אתה לא יכול להתעלם מהחומר האנושי הרע של הנבחרים שלכם. זה לבד הייתה סיבה טובה בשביל אחד כמוך לקום להגיד: "אני לא מוכן לשרת מפלגה שכל כך הרבה חברי כנסת שלה מושחתים או ברמה נמוכה כזו או מוכרים את מצע הליכוד בקלות רבה כל כך". מפלגה זה לא ערך לכשעצמו, אלא כלי ליישום אידאולוגיה שאתה מאמין בה. אם המפלגה ברחה לך שמאלה וברור שאין לך כל סיכוי לעשות בה שינוי מבפנים, אז אתה צריך למצוא לך בית ימני חדש ולא לרמות את עצמך. כך למשל כל אנשי ארץ ישראל השלמה בליכוד כמו לנדאו ושות' צריכים היו מזמן לעזוב ולעבור לאיחוד הלאומי או המפד"ל. אבל הם עושים שר לעצמם, בין אם בשל מרדף אחר הכסא והכבוד ובין אם כתוצאה מאשליה שהם ישנו משהו בתוך הליכוד - בפועל הליכוד רק זז שמאלה משנה לשנה והם הופכים למיעוט שולי, קיצוני ולא שייך.
 
תגובה

הליכוד לא הלך שמאלה בגלל השלום עם מצריים. בגין מסר את סיני כי סיני זה לא השטח שלנו, השטח שלנו זה שתי גדות לירדן. אני מזכיר לך, שכבר אחרי השלום עם מצריים בגין אמר שאנחנו לעולם לא ניצא מעזה ושכל מה שהערבים יקבלו מאיתנו תהיה אוטונומיה. אין היום שום תזוזה שמאלה, שרון פשוט לא רוצה מדינה דו לאומית ולכן נאלץ להתנתק מהערבים.
 

עמרי ר

New member
ההתנתקות לא תמנע מדינה דו-לאומית

הרי האוכלוסיה הערבית ההולכת וגדלה בשטחי יש"ע לא תעלם משם בעקבות ה"התנתקות" של שרון, בדיוק כשם שאוכלוסיית הערבים שחיה בתוך שטח מדינת ישראל לא תקטן ולא תלך מפה. הסכנה למדינה דו-לאומית רק תתחזק, שכן תמשך המגמה לקראת כינון מדינה ערבית-פלסטינית נקייה מיהודים (יודן-ריין, כדברי מכחיש השואה אבו-מאזן), ולצידה מדינה יהודית המכילה 1.5 מיליון ערבים-פלסטינים, שמספרם היחסי באוכלוסיה רק הולך וגדל עם השנים. דווקא זהו המתכון הבטוח לאסון של מדינה דו-לאומית, שלא לדבר על הנזק העצום שייגרם למפעל הציוני בעקבות עקירה וטרנספר שיבוצעו ביהודים בארץ ישראל, בארצנו-שלנו.
 
למעלה