:)

:)

שלום!! :) אני רוצה לשלב למקצוע כמה תחומים שאהובים עלי!!! הדרכה,טבע - מקום פתוח, אנשים, ספורט אתגרי, לחקור תרבויות שונות לראות מקומות חדשים - שינויים אז חשבתי על מקצוע- מדריכת טיולים אתגריים בח"ול ללמוד לתואר ראשון מדריכת טיולים ובנוסף הבנתי שצריך גם לעבור קורס או שזה חלק מהתואר במיוחד בשביל לעבוד בח"ול (בניגוד למדריכים שעובדים רק בארץ) ולספורט האתגרי אפשר בנפרד אני יודעת שאני יכולה לללמוד בוינגייט ולהוציא תעדות מדריכ ה בפעילויות אתגריות שונות!! אז השאלה שלי היא איפה ללמוד??? יש לי עוד שאלה הבנתי שמכון הדסה עושה מבחנים שעוזרים לבחור מסלול לימודי שמוביל לקריירה איך זה מתבצע? תודה!!!

אין תואר ראשון ב"הדרכת טיולים"

יש מקסימום תואר בתיירות של שלוחת האוניברסיטה של דרבי[שרוב האנשים יסכימו שרמתה ושווי התואר שלה הוא בערך כזה
] או תארים אחרים שהם +- כמו מנהל עסקים רק בהתמקדות בניהול תיירות[בתי מלון וכו',נגיד..].. ואגב,נשמע ממך שראית יותר מדי "מסע עולמי" או "אינדיאנה ג'ונס"
אל תיעלבי שאני אומר, אבל "לחקור תרבויות חדשות" יהיה קצת קשה בתור מדריכת טיולים...בסה"כ תעשי טיולים עם אנשים, לא משהו מעבר..[עם כל הכבוד] בהצלחה בכ"א.

:)))

כן אחרי חיפוש קצר הגעתי לאונברסיטת דרבי והפרצוף ששמת התאים לתגובה שלי חחחחח שמת את אינדיאנה ג'ונס ומסע עולמי באותו משפט חחחח דמיינתי לרגע את אייל פלד בורח מהאבן המתגלגלת הענקית המפורסמת חחחחח בתור מדריכת טיולים אני אמורה להסביר להם על המקום בגלל זה אני צריכה ללמוד על אותו מקום אז זה כן במידה מסויימת לחקור תרבויות כל מקום שהוא לא ארץ ישראל - ישראלים זאת תרבות אחרת!! נכון זה לא איזה שט אבוד שפתאום גליתי אבל עדיין אלה מנהגים אחרים, נוף שונה, שפה שונה - תרבות!!

כן,אבל זה לא לחקור../images/Emo13.gif

זה פשוט לגלות מה שיש..כלומר זה לא להיות אחד מנשיונל ג'אוגרפיק שמסתתר בשיחים ,מדבר תוך כדי למצלמה וכו', חחח

מישהי הציעה את זה לעצמה

וחשבתי "לגנוב" לה ת'רעיון.. ללמוד הדרכה וארכיולוגיה ולשלב בניהם!! ארכיולוגיה זה יכול להתחבר עם תחומים שמעניינים אותי כמו אומנות והסקרנות שלי לחקור ולגלות... אבל מצד שני יש בזה היסטוריה והדבר הראשון שצץ לי בראש זה שיבטה מהטיול השנתי של י"ב לא משנה... אני מנסה להבין איך כל המדריכי טיולים קיבלו את ההסמכה שלהם !!

kukit14

New member
למה התגובות על דרבי כל כך שליליות

אם אין מקום אחר ללמוד תיירות? מה לעשות לא כולם כנארה יכולים לנסוע לאילת טבריה או באר שבע ללמוד! נראה לי שבגלל שזה תואר בתיירות ולא במקצוע אחר לא תיהיה בעיה מבחינה הזו שזה תואר לא ישראלי כך לפחות נראה לי.

אבל ההכרה בתואר זה לא כל כך גבוהה

אם לנסח זאת בעדינות. לדעתי לפחות,מיותר. רוצים להיות מדריכי טיולים,עוברים קורס בתחום ומקווים למצוא אח"כ מקום עבודה מסודר ושלום על ישראל.

ובשביל לעסוק ממש בארכיאולוגיה

ספק אם מספיק תואר ראשון,וגם ככה הקשר של זה להדרכת טיולים זניח למדיי. טוב אולי כהעשרה אבל לא מעבר... בכ"א, בהצלחה לך

מורה דרך

ברב מדינות העולם ישנו חוק המתיר רק לאזרחי אותה מדינה לעסוק בהדרכת תיירים. גם בארץ זהו החוק. בחו"ל ניתן למלא רק תפקיד מנהלי-ארגוני יותר של מלווה קבוצות לחו"ל. למידע על היעוץ טלפני 026244344.

תואר

בד"כ לומדים לתואר בלימודי א"י כשבתוך זה משולב קורס מורי דרך. אבל כל זה ממוקד בארץ ולא במדינות אחרות.למשל: במסגרת התמחות לימודי א"י לתעודת B.ED ורשיון מורה דרך ומדריך טיולים למערכת החינוך. תעודת גמר משרד התיירות שנה וחצי מסלול יום תעודת בגרות+ מבחן ו/או ועדת קבלה 09/7476328 דאר בית ברל 44905 מכללת בית ברל, בי"ס לחינוך

למעלה