63.5 ק"ג - בוחן פתע ליונק...

פורמה

New member
63.5 ק"ג - בוחן פתע ליונק...

הנה בעייה חדשה - השמנה. זו הבעייה כרגע, ובכלל לא מעניין אותי מה המניעים לבעיה למרות שהם דיי ידועים לי - הפסקתי לעשן ועוד בלי להבין את בעיית העישון לעומקה - והתוצאה היא דחף לזלילת ייתר בלתי מבוקרת שהינה תחליף אומלל לעישון שגם לו היתה סיבה שהעדפתי להדחיק... (הא..?.. שלא תגיד שאני לא מהמקשיבים... רק זו לא הגישה שלי.) בכל אופן, נראה אותך עכשיו. (תזהר, זה ישפיע על הציון בתעודה...) נ.ב. סתם בשביל הספורט. כי אני כבר יודעת מה לעשות.

אוף - אני שונא מבחנים .

אז כך ,קודם כול ,אני מעריך את הפנייה שלך דווקא אלי . לעצם העניין , כל התמכרות מופיעה כשמתעורר אצלנו איזה קושי ונועדה לנחם אותנו במשהו מוכר . מה שקרה אצלך קורה אצל כל מי שמפסיק הרגל בלי להיות מוכן ,מפסיקים ומרגישים שחסר משהו מוכר, הרגל מוכר, תחושת הביטחון הבסיסית נפגעת ואז נכנסים לחרדה . מה שאת עשית ,החלפת את ההתמכרות לעישון בהתמכרות לאכילת יתר, ההתעסקות באכילה מנחמת אותך, נותנת לך תחושת ביטחון ,התוצאה 63.5 ק"ג. תכלס ,מה לעשות ? הפיתרון לבעיה הזאת יותר פשוט ממה שחושבים ,במשך שלושים יום, כל מה שאת מכניסה לפה תשאלי את עצמך למה את אוכלת ? או שאת רעבה או מסיבה אחרת .אם תקחי את זה ברצינות ותצמצמי את "הסיבות האחרות ", יש הסתברות גבוהה שתרדי במשקל . בהגברת המודעות למה שאת עושה תשיגי שני דברים 1.תפחיתי את הכמויות שאת אוכלת 2 .תתמקדי ותגבירי את יכולת שלך לשלוט במה שאת עושה . זאת בעצם המטרה העיקרית להתגבר על הקושי שלנו לשלוט על היכולות שלנו . כתבת שאת יודעת מה לעשות ,מה שאת עושה עוזר לך ? את משיגה את התוצאה של ירידה במשקל ? אם כן ,זה רק מהסיבה שהגברת את המודעות שלך לסיבות שאת אוכלת .

פורמה

New member
בדיוק !!!

תשובה נכונה, אבל לא עונה לשאלה ששאלתי. אכן הגברתי את המודעות לסיבות שאני אוכלת, העיקרית מבינהם היא העובדה שאני מאוד אוראלית. מבין? הפה שלי צריך הרבה תעסוקה. הפסקתי לעשן ומצאתי את האוכל כאלטרנטיבה הולמת לצורך העניין, אבל מה..? האלטנטיבה משמינה. מה חבל... מה שעכשיו נותר לעשות הוא להמיר את האכילה המרובה במציצת אצבע (כי מוצץ בגיל 31 זה קצת מביך... גם בסתר) אז זה. יש פיתרון לבעיה.. אה? אני שמחה שעזרת לי לחפש מניעים לזלילה. עכשיו כשאני מודעת, הרבה יותר קל לי למצוא פתרון הולם שיהיה מותאם במיוחד לבעייה הספציפית שלי. למרות שבמחשבה שניה, אולי עדיף לשים את כל המניעים והפתרונות שתארתי ופשות להפסיק לזלול. בלי להיות מודעת לסיבה. אלה מהחשש לתוצאה. אני לא רוצה לזלול כי אני לא רוצה להיות שמנה, וזה מה שאני צריכה להגיד לעצמי, בלי לשאול שאלות על מניעים וסיבות. קושקוש, קבל - 0. לא הקשבת בשיעור. להבא, מוטב לך להעדר מהמבחן, אם כי בכל זאת למדת משהו בהתנסחות נעימה וחברית בלי תאורים דכאוניים ומעליבים. קבל ח"ח.

למעלה