600F סוזוקי 88 מכירים?

• פותח הנושא fz1
  • פורסם בתאריך
אם כבר אתה רוצה את המעופף, תשתדל

למצוא אופנוע משנת 89 וצפונה. הדגם המקורי מ- 88 סבל מכמה בעיות קטנות, כמו בלם יד ספוגי לחלוטין למשל, אשר תוקנו בשנה שלאחר מכן.

GiladZX6R

New member
סתם שאלה, למה זה טוב?

הרי אפשר פשוט להפוך את הטלסקופים ... לא ?

אני חושב שעדיף לך FZR 600

בF600 המנוע ממוקם במרכז השילדה מה שגרם לאופנוע להיות לא יציב במיוחד בסיבובים אני חושב שאתה יכול למצוא FZR במחיר טוב שההתנהגות כביש שלו הרבה יותר טובה בהצלחה

45degrees

New member
אם תצליח להסביר לי את זה אתה תותח.

המנוע ממוקם במרכז השלדה ולכן האופנוע לא יציב בסיסובים? והמנוע באופנועים אחרים ממקום לא במרכז השלדה? אולי מוסט ימינה איזה 20 ס"מ? אולי מאחורי הגלגלים כמו בפורשה, והגיר מלפני הגלגלים? לא רוצה להישמע ציני או סרקסטי אבל כתבת את אחד הדברים הנכונים לגבי כל אופנוע ושלחלוטין אינם משפיעים על מה שאתה כותב שהם משפיעים. ואשמח אם תצליח להוכיח לי אחרת. טיזר - באיזה זווית האופנוע ייסע בקו ישר לחלוטין אם המנוע לא בדיוק במרכז השלדה ?

20valve

New member
אולי לא תותח....

מרכוזיות המנוע אינה כוללת רק את המישור הרוחבי אלא גם את האורכי הנוסחא המקובלת היום היא משקל המנוע נוטה קדימה ביחסיות של 55% לפנים , מנעו של הF העתיק לא נטה קדימה כלל אלא היה מאוזן 50% עומס על הגלגל הקדמי (שלא בתנועה - כמובן...) מה שגרם לקדמי לאבד אחיזה תחת כוחות תאוצה בהטייה בעיקר ...

45degrees

New member
לא../images/Emo70.gif מדובר על חלוקת משקל של כל

האופנוע ולא של המנוע. הטיית המנוע לפנים אינה כלל תנאי לחלוקת משקל לטובת הגלגל הקידמי. שני מונחים אלה אינם קשורים, ואינם תנאי האחד לקיומו של השני. זה נכון שאם במנוע הצילינדרים מוטים לפנים אזי זה מקל על חללוקת המשקל לטובת החלק הקידמי. כאמור אין קיום התנאי האחד מהווה הכרח לקיום התנאי האחר. לראיה - מה החלוקה בהרלי עם הצילינדר הקידמי שנוטה לפנים? הא, תפסת אותי - יש גם צילינדר אחורי. מה אם כך המצב בדוקאטי אינדיאנה בו שני הצילינדרים מוטים ממש קדימה? אגב - מטרת ההטיה של הבלוק היא בעיקר לאפשר נשימה יותר טובה של המנוע (מע' היניקה), ולא שיפור חלוקת המשקל.

20valve

New member
באופן גורף

מדובר על המנוע כגורם עומס דומיננטי באופנוע ללא נגיעה האם הצילינדרים מוטים לפנים או לא... השלדות העדכניות שוקלות לעיתים פחות מ12 ק"ג אך המנוע נשאר במשקל של כ110 ק"ג לכלהפחות במנועי 4 צילינדרים ולכן מיקומו בשילדה הוא קריטי לחלוקת המשקל ללא נגיעה הזווית הטיית הצילינדרים (בלוק עליון ) בחריפות יותר או פחות...

45degrees

New member
לא ולא../images/Emo70.gif

תמצא לי בבקשה מנוע 4 צילינדר מודרני במשקל 110 ק"ג. מה זה המספר הלא מבוסס הנ"ל? נניח ששלדה שוקלת 12 ק"ג (פחות אגב אבל על זה אני לא אתווכח שלא אואשם בקטנוניות). המנוע 110. האופנוע כולו - 170 אז מה יוצא מזה? הזרוע האחורית + גלגל - 15 ק"ג. המזלג + משולשים - 10 ק"ג. רכיבי מערכת חשמל - 10-15 ק"ג. גלגל קידמי + דיסקים - 5 ק"ג. מה עם צמיגים? רפידות? פלסטיקה? מיכל דלק + מושב? שרשרת + גלגל"ש? קליפאונים ורכיבי כידון? תת שלדות לפיירינגים? קופסת אויר? גומיות למיניהן בפריפריה של המנוע? בולם אחורי? בקיצור - אין שום מצה שבאופנוע מודרני כל הרכיבים למעט מנוע ושלדה ישקלו רק 48 ק"ג: 170-12-110. משקל המנוע הוא יותר באזור ה 55-75 ק"ג. דווקא מנועים מרובעי צילינדרים שוקלים כיום מעט פחות ממנועי סינגל אבל זה כבר סיפור אחר.

villain

New member
אולי תרחיב קצת על הסיפור האחר ../images/Emo35.gif

דווקא מעניין לשמוע על משקל מנועים - מרובעים לעומת סינגל.

45degrees

New member
זה מחוץ ל SCOPE של הפורום.

אולי במאמר בעתיד... בכל מקרה כבר היה בנושא מאמר במדור "טכנולוג" במוטו בעבר. אגב, בדיוק מאותה סיבה מנועי טווין שוקלים הרבה יותר ממרובעי צילינדר, והמנוע של רוסי השנה שוקל יותר ממנוע הימאהה מלפני שנה.

harabecw

New member
harabec to the rescue ../images/Emo3.gif

מטכנולוג: מנוע הסוזוקי R1000 (משקל יבש 170 ק"ג): 59.7 ק"ג. מנוע ה-BMW F650GS (משקל רטוב 192 ק"ג): 49.7 ק"ג.

20valve

New member
עלול באמת להשמע קטנוני...

הסתייגתי בכוונה ממשקל מדוייק לשלדה אבל אם כבר אז הקפדתי להוסיף לעיתים... משקלו של הZZR 1100 הוא 285 ק"ג - אז בוא נשאיר את נקודות הקיצון לקיצוניים (170 ק"ג )... יותר הגיוני? גם אם תתיחס למשקלו של ה F העתיק (ראה קישור) המשקלים כבר יותר מגובשים עדיין מתוך בליל העובדות לא מצאתי גורם עומם דומיננטי מן המנוע ואח שלי : אולי פעם הבאה במקום "מה זה המספר הלא מבוסס הנ"ל?" נסה מאיפה הנתונים ?

noy fb

New member
../images/Emo8.gif בכל זוית שבה מרכז הכובד המשותף

של הכלי, הרוכב וכל התוספות שיש...יהיו באנך של טלאי המגע של הצמיגים..

למעלה