60 שניות על... מרנג:

שיגריס

New member
60 שניות על... מרנג:

מרנג: יש כמה סוגים בכמה מרקמים: 1) איטלקי – אשר אליו מוסיפים בתהליך ההכנה סירופ סוכר רותח 2) מרנג קוויט – מכינים ע``י הקצפת חלבונים ואבקת סוכר מעל מקור חום (אמבט-מרי) 3) רגיל – מוסיפים את הסוכר בשני חלקים לחלבונים ומקציפים עד שהסוכר נמס כולו ומייצב את הקצף. יש מנת-מרנג אוסטרלי שמכונה ``פבלובה`` – על שם רקדנית הבלט הרוסייה אנה פבלובה (שכנראה היגרה לאוסטרליה).

שיגריס

New member
טיפים לקבלת מרנג טוב:

1) לכל חלבון נדרשים לפחות 45 גרם סוכר (אבקת סוכר) – בהכנת מרנג נוקשה ולא כציפוי לעוגות או ל``אלסקה`` 2) על החלבונים להיות בטמפרטורת החדר כי כך הם מוקצפים טוב יותר ומקבלים נפח 3) על החלבונים להיות נקיים מכל שאריות שומן וחלמון. 4) ביום לח ייתכן מאד שההקצפה תיכשל. 5) אם רוצים מרנג נוקשה ופריך צריך לאפות לפחות 8 שעות בחום נמוך מנסיון אישי: כשמוסיפים קורנפלור או חומץ לחלבונים (1-2 כפיות) יוצא מרקם רך כמו מרשמלו.

beagle

New member
לא פספסתי, אבל עכשיו

התעוררה עוד שאלה - הבנתי שהחומץ אמור דוקא להקשות, או להחליף את קרם הטרטר??? ואת אומרת שההיפך? אני רק רוצה ``בסיס`` לעוגה, כלומר שיהיה קשה ונוקשה.

שיגריס

New member
BEAGLE, תראי, ברגע שאופים את

המרנג מספיק שעות בחום נמוך הוא יצא פריך בכל מקרה. יש המוסיפים באמת קורנפלור וחומץ אבל אני טוענת שהסוד הוא בזמן האפייה (או, ליתר דיוק, הייבוש) וביחס נכון בין חלבונים לסוכר. לא יותר מדי ולא פחות מדי. המרנג הקנוי מלא בסוכר (יותר ממה שאנו עושים בבית) ומוכנס לתנור לכל הלילה בחום נמוך. אני, אישית, לא חובבת מרנג בגלל הצורך בכל כל הרבה שעות תנור אבל אם נשארו לך גם ככה חלבונים ולא איכפת לך שישבו לילה בתנור אז רק תוודאי שהתנור על חום נמוך כדי שלא יישרף לך. תנסי גם את השיטה האיטלקית של הוספת סירופ סוכר חם בשלב של הכדור הרך (כשמטפטפים סירופ חם על קרח הוא מתמצק לכדור רך) כי אז המרנג שומר יותר טוב על צורתו. ספרי חוויות ואיך קיבלת תןצאות טובות (בתקווה שאכן תתקבלנה כאלה).

רובנס

New member
ואפשר לאפות מרנג מעולה מחום השמש

בלבד לבעלי דירות דרומיות או בתים צמודי קרקע מגש שיונח בשמש מכוסה בכילה נגד חרקים יתקבל כמעולה ואף יותר `` חסוך שלא יחסר........`` ומה עם האוזון

למעלה