6/8, 12/8 ובעיקר 9/8

Gutterball

New member
6/8, 12/8 ובעיקר 9/8

טוב, אף פעם לא הבנתי את הזמנים האלה לגמרי מבחינה טכנית. דבר ראשון זה למה 12/8, לדוג', זה לא תיבה של 4/4 פשוט בטריפלט? זה נשמע אותו דבר... 12/8: האם נכון להתייחס לזה כטריפלט ואז פשוט כל רבע מכיל שלוש מכות? 6/8: חצי מ-12/8, [באותה מהירות], ואז אני פוגע ברבע הראשון וה-3 יחד עם הקליק, נכון [מקווה שהבנתם]? 9/8: איך אני מנגן את זה?

WinterZ

New member
.....

איך הגעת למסקנה ש-12 שמיניות זה 4/4 בטריפלטס ? כלומר נכון ש-3 מכות כפול 4 פעמות זה 12 שמיניות. אבל זה העניין שלא סופרים בתור טריפלטס........... סופרים את כל ה-12 בתור שמיניות. ו-6/8 זה כמו 3 רבעים רק שסופרים שמיניות והיחס כולו למשקל אחר.

Gutterball

New member
אז זה לא נשמע כמו טריפלטס?

יעני 6/8 אני יכול לספור 1,2,3,4,3,5,6 וגם one-en-da וכו' וזה נשמע [לפחות לי] אותו דבר. הבעיה המרכזית שלי שאנ'לא מבין למה זה לא כמו טריפלטס. זה מרגיש לי אותו דבר.

BsBL

New member
הכל תלוי..

תיאורתית אתה צודק, זה בהחלט יכול להשמע אותו דבר. השאלה תלוי באיזה סגנון, אתה יכול לראות את אופי המלודיה, בעיקר בתזמורות ובהרכבים סימפונים ששם שמים דגש על מבנה הקצב. זה גם כן סוג של פיל, דוגמא הפוכה : אתה יכול להגיד שניתן להרכיב 7/8 מתיבה של 3/4 ועוד תיבה של 4/4, תיאורתית זה נכון, או אפילו תיבה של 3/4 ועוד שתי תיבות של 2/4. תיאורתית זה נכון, אבל זה לא נשמע ככה. לסיכום : כל סוגי המקצבים הם לא דבר קבוע ומוחלט, הכל ניתן לשינוי ולגיוון. מה שנשמע הוא לא תמיד הקצב, וכך גם הפוך. בעיקר בעיקר ניתן לראות את הגיוון וההפרדה בהרכבים סימפונים או כל הרכב כלי מסוים. מקווה שהצלחתי להסביר, מצטער על החפירה.. אשמח לקבל תגובה :]

WinterDay

New member
אולי תוספת קטנה

נכנס לזה גם העניין של מהירות: כשיש לך למשל מקצב 8\6 הוא לרוב מנוגן במהירות בינונית עד איטית (לרוב!), אבל אם זה 4\2 והשמניות הן מחולקות לטריפלטס אפשר לומר שזה אותו דבר, אבל דבר כזה ינוגן מהר יותר, למשל במעבר או קטע קצבי במיוחד ומגניב. אני מקווה שזה היה ברור.

Gutterball

New member
עזוב רגע את המהירות

תראו את התרגיל הזה: http://members.aol.com/pjsaleh/Music/BDDDUT.jpg נגיד ואני שם ת'מטרונום על 100 - איך אני עושה אותו? שורה ראשונה - על כל רבע 3 מכות, שורה שנייה אני פוגע ב-1 וב-3, ושורה שלישית? איך אני עובר בין הזמנים?

pitamarliz

New member
הממ

זה לא תרגיל כל כך מסובך אבל קשה להסביר בקסט איך מנגנים עצה שלי.. תספור בכל רם וואנ אנד א טו אנד א.. וכו' לאט לאט ופשוט תנגן איפה שצריך, ככה תבין את התרגיל יותר טוב

GhostDrummer

New member
בוא נראה...

לגבי השאלה הראשונה, כי ברגע שיש לך 4 רבעים בטריפלטס, זה משנה לך את כל היחס של התווים. יש סיבה למה יש 4/4 ויש סיבה למה יש 12/8. עקרונית ככה אתה אמור להתייחס לזה. שכל רבע מכיל 3 מכות. אתה לא תראה לא מנצח ולא תזמורת סופרת את כל ה12 מכות, אתה תשמע רק 1-2-3-4, אבל מתנגנים 3 מכות בכל צליל.. 6/8: לא נכון. אתה פוגע ברבע הראשון והרביעי יחד עם הקליק. זוכר? 6/8 זה משקל משולש. 9/8: כמו שאתה מתלונן ש12/8 זה 4/4, אז 9/8 זה כביכול על משקל ששלושה שמיניות נכנסים ברבע אחד, אז זה אומר שיש שלושה רבעים מנוקדים שאתה צריך לספור.

Gutterball

New member
אז בגישה שלי להבין ת'זמנים האלה

"עקרונית ככה אתה אמור להתייחס לזה" - איך? כטריולות? ואז 12/8 זה בעצם 3/4 בטריולות [רק בפיל]? ואיזה יחס ישתנה בתווים אם זה יהיה 4/4 בטריולות ולא 12/8? והאם אתה יכול לעזור לי גם לגבי התרגיל שאת קישורו נתתי באחת ההודעות למעלה - מבחינת לנגן אותו אני יודע, אבל כנגד 4/4 יציבים במטרונום יש לי בעיה לעבור בין הזמנים. אם תוכל להסביר טיפה זה יהיה נחמד... מצטער אם אני קצת חופר אבל אני חייב להבין ת'עניין הזה אחת ולתמיד. תודה לך ולשאר שענו עד כה.

Gutterball

New member
אוקיי אוקיי

אחרי קריאה חוזרת של מה שכתבת אני חושב שהבנתי קצת יותר טוב. אז זה כן מתחלק בשלוש שמיניות על כל רבע, אבל זה לא נקרא טריפלטס. כלומר ש-12/8 מתפרס על תיבה אחת למרות שזה כביכול יותר משלם, וכך גם 9/8 [שיוצא פחות מתיבה שלמה]. אני צודק? אז אני מנגן תיבה של 12/8 ולאחריה תיבה של 6/8, זה כאילו אני אנגן תיבה וחצי של 12/8 או שאני אצטרך להתאים את עצמי מחדש לקצב כי 6/8 יותר איטי מ-12/8 וזה לא ישמע אותו דבר?

WinterDay

New member
דיי כבר עם הטריפלטס

כשיהיה לך תו אחד שמתחלק ל 5 זה לא יהיה חמשלטס. כשיהיה לך תו אחד שמתחלק ל 7 זה לא יהיה שבעטלס (למרות שזה שם מגניב). זה פשוט מה שזה - תו שמתחלק ל <הכנס מספר כלשהו> תוים. טריפלטס זה משהו נפרד, עם סימון מאוד מסויים.

GhostDrummer

New member
כבר היה שרשור כזה...

תו אחד שמתחלק לחמש- קוינטולה תו אחד שמתחלק לשבע- ספטולה

GhostDrummer

New member
עוד נסיון להסבר...

נכון, זה לא נקרא טריפלטס. יש כזה דבר שנקרא תו מנוקד. נגיד אם יש לך רבע מנוקד, אז זה אומר שהרבע מכיל 3 שמיניות. אם יש לך שמינית מנוקדת, זה אומר שהשמינית מכילה 3 חלקי 16, אם יש לך חצי מנוקד, זה אומר שהחצי מכיל 3 רבעים, וכך הלאה לגבי כל ערך ריתמי: שלם מנוקד- שלושה חצאים חצי מנוקד- שלושה רבעים רבע מנוקד- שלוש שמיניות שמינית מנוקדת- שלושה חלקי 16 חלקי 16 מנוקד- שלושה חלקי 32 12/8 זה המשקל שלך. אז כן, הוא מתפרס על תיבה אחת. כי הצבת נתון שיש בתיבה 12 שמיניות. אין לו שום קשר ל4/4 ולשום דבר אחר. אתה יכול לחשוב על זה כארבעה רבעים מנוקדים בשביל להקל עלייך, אבל זה לא משנה את היחס של התיבה בשום פנים ואופן. לגבי ההתאמה מחדש לקצב. אין שום התאמה מחדש לקצב. תשים מטרונום על מפעם מסוים. וכשאתה עובר מתרגיל לתרגיל, זה לא צריך לשנות לך כלום. אתה אמור לנגן באותו הקצב כל הזמן מבלי שום שינוים. כשאמרו לך ש6/8 מנוגן לרוב באיטיות. סה"כ דיברו על האופי של המשקל. הוא ינוגן איטית כאשר הוא מיושם על יצירה כלשהי. לא כשהוא מנוגן כתרגיל.וגם כשהוא מנוגן ביצירה זה לא מחייב כלום.

למעלה