6 מי יודע?

strahd

New member
6 מי יודע?

והפעם, ספר גרוע במיוחד. לפעמים יש ספרים שאתה יודע שהם הולכים להיות גרועים ואתה קורא אותם בכל מקרה, מכיוון שאתה אומר לעצמך, הפעם אני לא אטעה, אבל בכל מקרה, הספר פשוט גרוע. התירו לי להציג בפניכם את הספר שגרם לי לשנוא את הגמדים בקרין, לפני שהם חזרו בגדול ב"ראש השבט האפל" (ביקורת נרשמה לפני מספר ימים). "חלמיש המלך" - ההקדמות ספר מס' 5 - מאת (מי אם לא) מרי קירצ'וף ודגלס נילס (flint the king) חלמיש, הגמד הרטנן הוא גיבור הספר ומספר על המשפט שהוא מלמל ב"רשומות" ובהן הוא מתוודה שבמהלך שנתיים הוא היה כלוא אצל גמדי המחילות. חלמיש חוזר אל מולדתו כדי לחקור את מותו של אחיו, והוא מגלה שכל הרצח הוא חלק מקונספירציה אחת גדולה, תוך כדי, הוא גם מספיק להתאהב בגמדת אחרת. הטוב: מי שתמיד רצה לדעת עוד על גמדי הגבעות ועל חלמיש, זה מצויין בשבילהם. אני אישית מעולם לא חיבבתי את חלמיש, כך שלא מצאתי עניין. הרע: חלמיש הוא רטנן, וזה ידוע, אבל כמה אפשר לבלות זמן איתו. אני מרחם על גדילן ותניס שהיו צריכים לסבול אותו. אבל להיות יחד עם גמד רטנן ועוד עם הגמדים האחרים שכל הזמן רוטנים וגמדי המחילות שממש לא היו חמודים, אלא מעצבנים ביותר, אני חושב שקיבלתי כאב ראש מהספר. הוא ממש לא מעניין וגם ה"קונספירציה" היא ברורה לחלוטין, כך שלא היה דבר שמשך אותו בספר הזה. המכוער: הצצה אחת אל ממלכת גמדי המחילות יכולה לגרום לאדם המבולגן ביותר מבינכם להקיא את נשמתו. ומחר אחנו מגיעים אל חמשת הגדולים, ותאמינו לי, תסכימו עם כל מילה שלי!

Uzumaki Naruto

New member
זה בכוונה??

כל ספר שנראה לי טוב את הורג אותו ואת התקוות שלי לגביו... חח סתם- תודה שאתה מונע מאיתנו את הספרים הפחות טובים של הרומח... אחלה ביקורת! אני דווקא מאוד אהבתי את חלמיש... למה לא אהבת אותו?

אני לא חיבבתי אותו במיוחד אבל גם

לא שנאתי אותו, הוא דמות די שטחית שמגדפת כל הזמן . אני לא הייתי קונה את הספר במילא ביגלל שספר מלא בגמדי מחילות
(זה פשוט גזע שאני לא סובל) וגידופי חלמיש ישר לא היה נשמע לי משהו

python 4

New member
מממ... לא רק שיש לי את הספר

הזה בהוצאה הראשונה שלו, בקרוב כמו שאני מכיר את עצמי יהיה לי אותו גם בהוצאה השנייה... WotC מוציאים עכשיו את כל ה- preludes עוד פעם בכריכות חדשות ואני כמובן כבר קניתי את כל מה שיצא...
אז תגיד יש לך ברשימה אולי ספר שאין לי פעמיים?

סנדרין

New member
הורי לראש-כוכב ../images/Emo13.gif../images/Emo142.gif../images/Emo182.gif

אני עוקבת אחרי המי-יודעים (
) בהנאה מרובה ^^.

Miss Pigmelion

New member
../images/Emo3.gif...אני סומכת עליך../images/Emo122.gif

אבל חשבתי על זה. אנחנו לא צריכים לקחת את הביקורות המצוינות שלך כ100%. כי לדוגמא, אתה לא ממש חיבבת את הספר כבשן הנשמה לעומת המון אנשים שחיבבו אותו. אבל לפעמים יש מקום לפקפק בדבריך.
. אבל זה לא מוריד מאיכויות הביקורות שנכתבות פה על ידיך! אה גדול.

strahd

New member
אני תמיד צודק../images/Emo70.gif../images/Emo129.gif

ובאמת... כמו שאומרים, על טעם וריח אין מה להתווכח. זה נכון, את כבשן הנשמה לא אהבתי ורבים מכאן כן אהבו. אני מחפש בספרים שאני קורא, ומדובר על כל ספר מרומח הדרקון, בממלכות הנשכחות ובמד"ב ובכל פנטזיה אחרת, משהו שהוא מעבר לרגיל: עלילה מדהימה (מלחמת הנשמות), כתיבה יוצאת מגדר הרגיל (ראש השבט האפל), דמויות שניתן להזדהות איתן (טרילוגיית המלך הכוהן) ועוד ועוד. אני לא אוהב את הספרים שעושים כדי להרוויח כסף (שישיית המפגשים) וסופרים שלא ממש יודעים ליצור אמפתיה (...אתם יודעים למי אני מתכוון...). ספרים כאלו מורידים ברמה של רומח הדרקון וצריך להוקיע אותם. אפילו אם אני יודע את הסוף מראש (טרילוגיית המלך הכוהן), אני אוהב להיות מופתע, והאמת היא שהספרים האלו ריתקו אותי מאוד. רשימת עשרת הספרים הם ספרים שקראתי וממש התאכזבתי מהם וראיתי את בצע הכסף מאחורי עיני העורכים שרואים שיש סתירות פנימיות, שיודעים שהספרים לא טובים כל כך, אבל בכל זאת מוציאים אותם לאור. זה מרגיז אותי *רעש של רעמים וברקים מאירים את השמיים* הרשימה הזאת היא לפי טעמי ואם מישהו ירצה להמשיך אותה או להגיב על כל ספר, אז בבקשה, זאת המטרה של פורום, לא? כמובן שאני מייצג רק את דעתי ולא את דעת הרוב או ארגון מסוים הרוצה שתקראו רק ספרים מסויימים, אלו הספרים שאני אישית שנאתי ותאמינו לי, הייתי רוצה לעשות רשימה של 10 הספרים שאהבתי ואולי זאת תהייה הרשימה הבאה.

זה היה די ברור.../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif../images/Emo186.gif

שהספר יהיה שטחי ומטומטם, במיוחד לאור החוסר בדמויות עמוקות (נו, באמת, גמדי מחילות) למרות שחלמיש הוא דמות חביבה מאד וכיף לקרוא עליו, ספר שלם זה קצת מוגזם. לפעמים צריך חידוש.

למעלה