6 המטבעות- ליואב

ליויה

New member
6 המטבעות- ליואב

הי, ברשותך אני ממשיכה בשרשור חדש. בקלף 6 המטבעות 3 דמויות: אדם המחזיק מאזניים ביד, ומעניק מטבעות ל-2 קבצנים המשתוחחים על הריצפה. מיהו השואל? הנותן או המקבל? פרשתי את הקלף כמצב העכשוי של הנשאלת- היא נמצאת במקום עבודה נדיב, אבל התחושה היא של מקבלת ותלויה בנדיבות מקום העבודה. לכן פרשתי- חוששת מאבדן ההכנסה. הפרשנות הכללית שנתת מאד נראתה לי, ואשמח לשמוע את דעתך גם בהמשך. אשמח גם אם תספר קצת על נסיונך עם הקלפים, היכן למדת, ועוד- רק אם זה מתאים לך, כמובן. שבוע טוב.

kulystab

New member
ההיסטוריה שלי

הי ליויה, הפעם הראשונה שנתקלתי בקלפי טארוט היתה בערוץ 8 כשראיתי תוכנית תעודה עליהם. זה היה בערך לפני עשר שנים. מאז התעניינתי בקלפים ויום אחד קנו לי את הקלפים יחד עם שלוש חוברות של גילה בויום. ניסיתי ללמוד באמצעותן אבל הרגשתי שהן אינן מספיק טובות ואינן נותנות הדרכה טובה. לאחר מכן נתקלתי בספר של גידי גלבוע ולמדתי דרכו הרבה. כמובן שלקחתי את הפירושים בהתחלה כתורה מסיני, אבל באיזשהו שלב ראיתי שהפרשנות בחלק מהקלפים לא כל כך מתאימה לאופן שבו אני רואה את הקלפים. עקב כך התחלתי לעבור קלף אחר קלף ולתת לכל אחד משמעות בהתאם לצורה שאני רואה אותו, וברוב המקרים היא היתה חופפת לפרשנות של גלבוע. הבעיה כרגע היא שלפעמים אני לא זוכר מה הפרשנות שאני בעצמי נתתי. בנוסף, הסתובבתי באינטרנט וראיתי פרשנויות של כל מיני אנשים, ביניהם אנשים בפורום הזה, ולקחתי את מה שמתאים לי. לדוגמה, העניין שככל שיש יותר גביעים/מטבעות בפריסה, העניין הוא יותר רגשי/חומרי (בהתאמה). דוגמה נוספת היא שקלפי הארקנה הגדולה מייצגים יותר תהליכים וקלפי החצר מייצגים אופי, למרות שאני לא ממש מקבל את ההתאמה בין הקלפים האלה למזלות האסטרולוגיים. מדי פעם אני פורס לאנשים שאני מכיר (חלק פחות וחלק יותר). אפילו שדרגתי את פריסת הכוכב והפכתי אותה לפריסת היכרות עם השואל. אני כבר לא פורס לעצמי כי אין אוביקטיביות בפריסה לעצמך. זה בערך מסכם הכל. איך את מפלסת את דרכך בעולם הטארוט? שבוע טוב, יואב

ליויה

New member
פחות או יותר כמו כולם, אני מניחה.

הי לך! בעצם, קריאה בקלפים אני מכירה מהבית, אבל לא בקלפי טארות. סבתא שלי, ז"ל, היתה משתמשת בחפיסה רגילה, ממנה היתה מוציאה לצורך הקריאה את כל קלפי הדמויות- נסיכים, מלכות, מלכים, ואת הסדרות אס, שבע ועשר, ובהם משתמשת לצורך הקריאה. היא היתה פורסת 3 פעמים, פעם אחת היתה מסדרת במבנה של 6 על 4 את כל הקלפים, ועוד 2 פריסות עם חלק מהקלפים, שאני לא ממש זוכרת. הפרשנויות שלה היו תמיד חיוביות- בעיקר על נסיך עם עיניים שחורות שיביא מתנה מארץ רחוקה... :) אני לא זוכרת מתי נתקלתי בטארות בפעם הראשונה, קריאה ראשונה עשתה לי איזו מגדת עתידות ביריד סטודנטים באוניברסיטה. בשנה האחרונה אני מוצאת את עצמי קוראת די הרבה על טארות באינטרנט, וכך גם הגעתי לפורום הזה. אגב, באתר של יואב בן דב מצאתי הסבר על שיטת הקריאה של סבתי- בעצם הקריאה שלה מקבילה לשימוש בחלק מקלפי הארקנה השניה, ובקלפי החצר. מאד מתאים לתהליכי כאן ועכשיו ולא למסרים קוסמיים, בדיוק כמו שסבתא שלי היתה. נחמד לי להתאמן על פריסות כתחביב, לא רואה בזה איזה עתיד גדול, ומאד מעניין לי לקרא פרשנויות של אחרים... שתהיה לכולנו שנה טובה, מתוקה וחכמה ושנמשיך להחליף דעות כאן בפורום. שנה טובה ליויה.

למעלה