6 באוקטובר

6 באוקטובר

תאריך שאי אפשר שלא נתייחס אליו בעיקר עם כל החדשות וכל הסודות הנחשפים מהמלחמה ההיא כל כך הרבה זמן אחרי ופתאום מפשילים ווילון ודברים נחשפים.?! הרגשה מוזרה שכזו את הישיבה הדרמטית שנפתחת בשעה 8:05 בתאריך 6 באוקטובר 1973 איך אומר רון בן ישי הבוקר הזה:"אותן דילמות שבהן התחבטו גולדה, דיין ודדו, עשויות להיות מוטחות בקרוב בפניהם של נתניהו, ברק וגלנט. בעצם, חלקן עולות כבר ממש עכשיו. אומר מי שאומר שההיסטוריה חוזרת על עצמה אז למה אי אפשר שיחזרו הדברים הטובים? מישהו יכול לתת לי מענה?? בוקר טוב לכווולם רק טוב!!!

מחדלים

שווה לקרוא מה אמר דיין כנשפתחה אותה ישיבה דמרטית. שווה לקרוא את כל המחדלים שהיו אז כדי לקרוא לזכור ואולי גם להפיק משהו וללמוד אני מקווה שיש שם מישהו שמבין שזו חובה. רק טוב!!!

ניקו 45

New member
כיפור,שבת,14:00, 73' ,צפירה ../images/Emo16.gif

מי שחווה וחצה את נקודת הזמן הנ"ל בהכרח לא נשאר אותו אדם כפי שהיה לפני כן . הייתי מקורב למשפחת דיין אשר בנהלל , אינני שופט , אין ביכולתי ואין בכלי די ע"מ לשפוט . אבל בהחלט אני למד , כואב ומבכה . נוצר בי זכרונותי לעד משום מה ואין לי הסבר אבל היצירה הבאה של אניו מוריקונה בביצועו של זמפיר מזכירה לי את אותו רגע נתון בזיכרון הלאומי שלנו של הצפירה בשעה 14:00 צפירה חדה אשר פילחה את הדממה של אותו יום כיפור,שבת של סתיו 1973

ברק 188

New member
אותה שבת ולא שמעתי את הצפירה.אלא קפיטל קפיטל,

ואם לדייק השעה הייתה 13:57 של שבת זו בשנת 73 בלי שידעו בלי שאף אחד אמר להם (זה לנו) פורצת "מלחמת יום הכיפורים " מתקפת פתע מתואמת של צבעות סוריה ומצרים על ישראל פוער הגיהינום הסורי את פיו ויורק את שק הרוע שאגר בקרבו בגבול מחודש ספטמבר במהלך שנמשך חמש דקות בלבד מטיחים 800 קני ארטילריה סורים יותר מ25 אלף פגזים לכיוונם שח כמה עשרות טנקי שוט קל ועשרה מוצבים מוצבי חי"ר ,מחרישים אוזניים ברעם חומרי נפץ מתפצחים, הופכים באבחה חדה את אדמת הגולן יצוקת הבזלת לרסק אבנים גרוסות, עיסת קרקע כתושה, ראשי קוצים ושלף בעוריים וכולם... נבללים זה בזה לחומת עשן סמיך שמכסה מאופק לאופק את כחול שמי אוקטובר 06.10.73 במהלך שנמשך 5 דקות במקביל למתואר ... מגיחים מעל שרשרת רכסי הגבול יעפי מטוסי אויב ובראשי התלים, מנקודי בסיסי המודיעין סודיים וכרבולת אנטנות, נדלקות מדורות אינספור וענני עשן שחור מכסים את עין הסערה קח מנקודת מבטי החלה... המערכה הראשונה "על בלימה " של ברק 188 וזאת עוד בטרם הגענו לרמפות של הטנקים משם המזה שנתגלה לעיננו היה כלא יאומן משלא היה שם לא יבין ואני בן ניצולי שואה הייתי שם מבלי יודעתי בלתי שידעתי התחלתי את המלחמה ששינתה את כול מחשבותיי ומהלכי אורך חיי עד עצם היום הזה וכול שדובר בו אתמול כחדשות מרעישות איני מוצא בהם כול חדש מי שבן התקופה ההיא ידע את הכול החייליים והקצינים הפשוטים ניצחו בדם יזע וכאב גדול הממשלה וצמרת צה"ל הבכירה הפסידה ובקלות בלתי נסלחת.

ediana

New member
אשה צעירה נשארת לבד עם תינוק בן שנה

בעל צעיר שמקבל צו 8 לא חושב פעמיים מבקש מהשכן לקחת אותו לנקודת האיסוף בגבעתיים והולך להגן על המולדת. בכל שנה כמה ימים לפני ה 6.10 מתחילים להעלות זכרונות ואז הוא נסגר בתוך עצמו ומדי פעם מדבר. אתמול נזכר כיצד חיכו החי"ר במושב אלמגור שעל שפת הכנרת ופתאום מולם 4 טנקים סוריים שהצליחו להגיע עד לשם. מזל שהחיילים הצעירים שהיו אז על הרמה ברק וחבריו הדפו את החולירות. הם עלו לרמה כמה ימים אחרי תחילת המלחמה ונשארו בתוך המובלעת הסורית - מזרעת בית-ג'אן עד יום העצמאות. בתמונה למעלה בעלי בחופשה הראשונה עם הבן - היום אב לילדים גם. אולי בנו כבר לא יצטרך להלחם

ש ר ה לה

New member
לא נמניתי עם הלוחמים במלחמה ההיא. הייתי בעורף

בתור בחורה צעירה מטפלת בפעוטים הקטנים בני שנה וחצי בחינוך המשותף, כשכל האבות גוייסו למלחמה ואנחנו המטפלות וגם האימהות ישנות בלילות בתורנות בפעוטון... בפעוטון היו שמונה תינוקות... אחת מהן היתה מור הקטנה בתם הראשונה של זוג צעיר ויפה מהקיבוץ, מאז תחילת המלחמה לא הגיעה שום ידיעה ושום סימן של קשר מאביה של מור. ואני בתורנות לינה עם האם הצעירה... מה אומרים לאישה כזאת בשעה כל כך קשה?... רק לימים, כשהמצרים שחררו את רשימת השבויים, שמו היה כלול ברשימת השבויים מה שגרם לכמעט מסיבה בקיבוץ.... וכששוחרר לבסוף הוא התקבל בכבוד מלכים,בריקודים, ברכות, ארוחה דשנה ומיוחדת ומור הקטנה והמתוקה חזרה שוב לחייך.... קראתי את מילותיך ברקי ועיני.....
עכשיו אני חוששת הרבה יותר מפני הבאות....

למעלה