55 לקרבי בבקשה!

igal111

New member
55 לקרבי בבקשה!

שלום, אני נמצא בתהליך העברה מתפקיד נורא חביב ושוקיסט בבסיס תה"ש לקרבי ואני מקווה שיש פה מישהו שיוכל לעשות לי קצת סדר בבלאגן בראש. ראשית כל אני כ4 וחצי חודשים בצבא ולאחרונה החלטתי שהגיע הזמן לעשות את השינוי וללכת ליחידה קרבית ולהיות לוחם כמו שתמיד בעצם רציתי. אותם גופים שבינתיים דיברתי איתם ניסו לדחוף אותי לחירמ"כ, (אגב יש לי פרופיל 82) הכיוון שלי כרגע הוא נח"ל ואני לא מאמין שאני אתפשר על חי"ר. -ראשית כל הבנתי שאני לא יכול לקבל גיבוש לצנחנים בגלל היותי כבר פזמני"ק, האם זה נכון או שקרו דברים מעולם? - על חטיבת הנח"ל אליה אני אנסה להגיע (כל עוד זה תלוי בי) שמעתי רבות לאחרונה אבל אני מרגיש שאני לא יודע מספיק, אני אשמח לשמוע יותר על ההבדלים העיקריים בין החטיבות כי אני מרגיש שאני פשוט לא יודע בדיוק, או אם יש מקור אחר ברשת שמסביר\מספר וכו'. - כמו כן בינתיים כל מה ששמעתי כל חירמ"כ זה שזה לא מומלץ ואת שמות הגדודים, בתכלס אני לא יודע עליהם יותר מזה ורוצה לדעת קצת יותר. ודבר אחרון האם תהליך החיול מחדש הוא מסובך? האם הפז"ם יכול להשפיע עליי איכשהו אם אתגייס שוב ביולי עם בני מחזור מתחתיי. אשמח לשמוע כמה שיותר, בתודה יגאל.

Ouris

New member
למה נראה לך שאתה פז"מניק"

אתה 4 וחצי חודש בצבא.זה פז"ם של במבה בתהליך ייצור. ולפי ידיעתי אתה כן יכול לקבל גיבוש... אני יודע שלטיס זה אפשרי(בתנאי שעוברים את הבדיקות הקודמות).

yessi

New member
הוא התכוון

שלמחזור יולי הוא יהיה יחסית פז"מניק, אחרי 9 חודשי שירות.

igal111

New member
כובע, כי יש קוצים בתחת

סתם, תראה זה "שיקול" שנשקל הרבה ולא משהו שאני אסביר במשפט או שניים, אתה אולי לא תבין אותי אבל רבים כן יבינו. בכל אופן תודה אבל אני אשמח עדין לקבל "קצת מידע" כפי שביקשתי על החטיבה (נח"ל) ועל שאר הדברים שהעליתי, תודה לעונים.

darkstar

New member
סליחה על ההתעלקות

אך לי יש את אותה הבעיה גם אני רוצה לעבור לקרבי וגם אני 4 חודש בצבא. אבל יש לי בעיה. אם אני אצא עכשיו אני אוכל לקבל גיבושים לסיירות וכאלה? ועוד משהו. אני יוצא עוד פחות מחודש לקק"ץ האם אחרי הקק"ץ בבה"ד 12 אני אוכל לצאת לקרבי? ואם כן יקחו לי את הקצונה? האם ישנה אפשרות שאחרי הקק"ץ אני אקבל גיבוש ויתחיל מסלול כמו כך קרבי? אם כן כשאני אסיים אותו האם אני אקבל את הדרגות בחזרה? סליחה על כל השאלות...

nas4life33

New member
גם אני הגשתי טופס 55 לקרבי

וכמוך בזמנו הייתי 4 חודשים בצבא כשהגשתי את הטופס.. הוא אושר כשהייתי כבר שנה(הייתי סמב"ץ באוגמר 80).. ביקשתי בטופס 55 או מודיעין שדה או נח"ל(כמוך!!!) או מג"ב(אני מורעל משטרה עזבו...) ובסוף בגלל שאני בן יחיד שאלו את אמא שלי מה היא רוצה והיא אמרה מודיעין שדה.. בקיצור עוד 5 חודשים אני משתחרר(אוגוסט 01 פז"ם אימים!!!!!) אז תקשיב לי כי אני יודע: 4 חודשים זה כלום זה לא ישפיע על כלום.. אתה תעבור ליחידה קרבית כי צה"ל תומך באנשים שעוברים מתפקיד תומך לחימה לקרבי.. תתעקש על נח"ל(החטיבה הטובה ביותר כיום) ותקבל את זה!!! אם תצא לקצינים זה כבר סיפור אחר.. לא מאמין שיאשרו לך את המעבר אחרי שהצבא השקיע בך והפך אותך לקצין... בכל מקרה כל הכבוד על המהלך ועל ההתנדבות חסרים במדינה הזאת עוד אנשים כאלה כמוך!!!אם לא יחמ"מ אז הייתי גם רוצה להגיע לנח"ל ואחר כך לפלס"ר... דרך אגב אין שום סיבה שימנעו ממך גיבוש יחטיו"ת ברגע שתגיע לחטיבה.. ועוד משהו לפעמים תהליך אישור טופס 55 לוקח חודשים אז תציק למשקית ת"ש או לקצינה כל יום כדי שזה לא יקח לך שנה כמו שזה לקח לי!!! יאלה אחי בהצלחה לוחם

igal111

New member
תודה רבה, (תגובה לnas)

בעיקרון הבנתי שיהיה לי פחות קשה מכיוון שאין לי צורך לעלות פרופיל, יש לי זכויות שקיבלתי (לא רלוונטי) ואני לא בן יחיד, כל מה שאני עושה זה מוותר עליהם ומגיש 55, כשאתה אומר להתעקש על החטיבה, כשאני אגיע לראיון בבקום פשוט להתעקש על זה בכל מחיר? האם יכול להיות לי איזשהו יתרון או דוקא חסרון לעומת מלש"בים אחרים לפני גיוס לחטיבות חי"ר? בתכלס לאותו קצין שאחראי על המיונים אצלינו שאיתו דיברתי, אחרי שהוא אמר לי שלחי"ר יהיה בעיה להגיע כיוון שעל כל מקום לחי"ר מתמודדים כביכול 2-3 מלשבים אמרתי שפשוט אני לא יוותר על הזכויות והתפקיד העורפי שיש לי טובת קרבי שאני לא רוצה (למרות שאני אולי כן). איזה יתרון יהיה לגבי מה שאמרת שהצבא תומך ב"ג'ובניקים" שעוברים לקרבי? נ.ב -לקצונה במקום בו אני עכשיו אני לא יצא בכל מקרה. תודה רבה :)

nas4life33

New member
תראה יגאל

זה נכון שעל מקומות בחטיבות חי"ר יש התמודדות של 2-3 מלשבי"ם.. אבל: א. אתה לא מלש"ב ב.אין דבר העומד בפני הרצון. ג. בתור אחד שמתנדב לקרבי התמפקיד עורפי הצבא יעדיף לצ"פר אותך בתפקיד שתבקש.. פשוט תתעקש. דבר אחד לא הבנתי.. אתה הולך לבקום לקצין מיון? אצלי התהליך היה שונה.. הגשתי טופס 55 בעזרת המשקית ת"ש ואחרי כ4 חודשים הקצינת ת"ש הודיעה לי שמז"י אישרו את המעבר שלי למוד"ש.. עשיתי טופס טיולים יותא מהבסיס שלי וניגשתי למז"י למדור מוד"ש שם עשו לי טופס הצבה בבהל"ץ(שם מוהנדסים ותצפיתנים עושים טירונות) וניגשתי לטירונות כשאני כבר שנה בצבא!!!! ואם זה לא הפריע לי אז זה לא יפריע לך!!! קראו לי סבא וכאלה אבל לא נורא... בכל מקרה תדע שכמו כל דבר בצבא תתצטרך להתעקש! ואם אתה הולך לקרבי אז תתעקש על נח"ל, שזאת חטיבת החי"ר הכי טובה.. לך לגיבוש יחטיות ותגיע הכי רחוק שאפשר! בהצלחה...

igal111

New member
תודה ושוב המשך :)

אמרת א' אתה לא מלשב? זה יתרון או לא? לגבי זה שאין דבר העומד בפני הרצון ושאני אתעקש על זה שלא יהיו ספקות. בעניין התהליך, דיברתי עם המשקית תש שהיא אמרה שתברר אצל קצין שאחראי על המיונים במפקדה שלנו, היתה לי גם פגישה איתו השבוע והוא סיפר לי והקשיב לי, כרגע אני מחכה למידע נוסף שהוא יביא לי לגבי הנח"ל. הבנתי שאני מגיש 55... - ואגב בעניין הטופס, כללית לדעתך\ם - מכיוון ומדובר על עורפי לעומת קרבי יש עדין איזשהו סיכוי שהקצינה שלי אצלה אני עושה תפקיד חשוב עבורה ויהיה לה קשה לוותר עליי,לא תאשר לי? או שזה ברור מאליו שהיא תאשר למרות הכל כי היא קצינה בדרג גבוה וקרבי זה הכי, נקודה ... :) ? הבנתי שעם הטופס אני מגיש מכתב שבו אני מפרט את המצב והדרישה שלי ואח"כ כנראה אני יזומן לבקו"ם לדבר עם מישהו, אני מניח קצין מיון, מעבר לזה אני לא יודע ובינתיים אני מחכה. ע"פ אותו קצין איתו דיברתי הוא אמר שאפילו היתי יכול להספיק לגיוס מרץ אם הייתי ממהר, אבל כרגע ככל הנראה מדובר רק על יולי- אוגוסט. מה שהכי יעניין אותי זה לשמוע קצת על החטיבה כי אני לא יודע הרבה, אתה nas אומר שהיא החטיבה הכי טובה בחי"ר, למה בעצם? שוב תודה.

nas4life33

New member
המשך לתשובה

זה שאתה לא מלש"ב זה יתרון כי הצבא רואה בעין מאוד יפה חיילים עורפיים שמתנדבים לתפקידים קרביים..כמו כן נראה לי מנסים לעבוד עלייך קצת!!! המשקית תש לא צריכה לבדוק אצל הקצין מיונים במפקדה שלך אלא אצל הקצין מיון בבקום!!! האם הגשת כבר את הטופס 55? בכל מקרה מאחר שאני כבר הגשתי טופס כזה לפני שנתיים וחודש והוא אושר לי אני אגלה לך סוד קטן! בצבא יש חוק שאומר שאם חייל עורפי שעונה לדרישות(פרופיל בעיקר) מגיש טופס 55 ליחידה קרבית אז הצבא מחוייב להיענות לפנייתו אם כי כאן הצבא לא חייב להציב אותך איפה שאתה רוצה!!! אני בן יחיד ואצלי זה יותר פשוט. ההורים מבקשים יחידה קרבית והצבא חייב לאשר! בקיצור הצבא חייב לפי חוק לאשר את טופס 55 שלך אבל הוא לא חייב להציב אותך בנח"ל למשל! הוא יכול להציב אותך בשריון ששם חסרים לו אנשים ובמיוחד אנשין מתנדבים כמוך שקרוב לודאי מאוד מורעלים(ואין הרבה כאלה ביחידות הקרביות)שרק יתרמו לחיל... בקשר לנח"ל אז עשיתי קו אם שתי גדודים של החטיבה ויש לי חברים טובים בפלס"ר שם ואישית אני מבטיח לך אנשים טובים ואווירה של משפחה וסגל פיקודי איכותי שחונך בחטיבה על ערכים גבוהים.. שוב פעם אבל הכל תלוי בך.. אם אתה בן אדם שמסתדר בכל מקום אז תסתדר אם כולם בלי קשר.. נח"ל עדיף על גולני או גבעתי לפי דעתי.. מבחינת איכות אנשים וסגל פיקודי(עשיתי קו גם אם גולני וגם אם נח"ל)...והשם שלי זה קובי ונאס זה רק כינוי

Star Adder

New member
שאלה על טופס 55

אמרו לי שבטופס 55 אני כותב שאני רוצה לעבור לקרבי, ורק בבקו"ם אומרים לי לאיפה אני הולך (כלומר אני לא יכול לבקש דרך הטופס 55 אלא רק בבקום). זה נכון? או שאני יכול לבקש?

ElViS909

New member
אני שנה ו4 בצבא ואני מתגייס להנדסה

בלי שס"ן עם אופציה ליהלו"מ... פז"מניק? כשאתה עוד לא התחלת ללמוד לבגרות חורף אני נתתי "הקשבים", לקח לי די הרבה זמן להעלות את הפרופיל מ64 ל82 אבל כל הסיפור של להגיש טופס 55 ולאשר אותו סופית לקח בערך כשבועיים בכל מקרה גם אני רציתי נח"ל או מוד"ש והאופציות היחיות שנתנו לי היו: הנדסה, שריון , תותחנים, חירמ"כ ומג"ב( עם אופציה ליחידות המיוחדות בכל חיל). בכל מקרה יום א' אני עושה טופס טיולים מהבסיס המזוויע שלי ויום ג' אני בבקו"ם חוזר להיות צעיר מת

ArsaWhat

New member
נראה לי שכשהוא אמר "פז"מניק"

הוא התכוון לזה שיש לו יותר מדי זמן בצבא בשביל להתקבל לצנחנים. לא?

Star Adder

New member
גם לי יש סיפור דומה

אני עכשיו בתהליכים של העלאת פרופיל ל82 מ64 וגם טופס 55. אני מניח שעד שהכל יסתדר יהיה כבר גיוס אוגוסט 04 ואז יהיה לי כבר פז"מ של 8 חודש ואני אצטרך להתגייס עם כל הצעירים שקטנים ממני בשנה.

darkstar

New member
קודם כל תודה רבה על התשובות והעידוד

אבל בנוסף לכך שאני רוצה להיות לוחם אני רוצה להיות גם קצין דבר שכבר מובטח לי מאחר שאני במסלול יעודי לקצונה. ולכן הבעיה היא האם אני אוכל לצאת למסלול של קרביים לאחר שאעבור קורס קצינים. לדעתי לא יתנו לי מכמה סיבות: א) חריגת פז"ם - 9 חודש בצבא ב)השקיעו בי ולא יעבירו אותי לקרבי אחרי קורס קצינים ג) אם אני יעבור לקרבי יקחו לי את הדרגות...

LLENGA

New member
אחי אל תדאג

אני משרת בנחל בעורב ויש אצלנו אחד שהיה אפילו יותר זמן ג'ובניק וגם ביקש קרבי התגייס לנחל עבר גיבוש יחטיות עשה קורס חובש ים ועכשיו הוא איתנו אז ככה שאין סיבה שלא תוכל. אה ודרך אגב רק נחל אין כמו החטיבה הזאת מבחינת איכות אנשים תאמין לי

למעלה