שאלה לי אליך, דין
אתה ישראלי ותיק, כלומר מעל 8 או 9 שנים בארץ? כי לא להתמצא עד כדי כך בעיר העברית הראשונה בארץ והשניה במס' תושביה שהיא המרכז המסחרי/תרבותי/תחבורתי/בלייני/תקשורתי של ישראל נראה לי תמוה. כתוב בכרטיסך שאתה בן 23, כלומר כבר לא ילד. נראה לי מוזר עד כדי כך לא להכיר את תל-אביב. אני לא תל-אביבי (חדרתי במקור וכיום בר"ג) וזה לא עניין של "לוקאל פטריוטיות", אבל זה בכל זאת טיפה מוזר/מוגזם עד כדי כך לא להתמצא. מה עוד שעל פניו לא נראה לי סביר שלא נסעת מאודך לת"א או באוטובוס או ברכבת. בנסיעה לת"א במכונית פרטית או אוטובוס (בכל מקרה בכביש ולא במסילה) על הכניסה לאיילון צפון בצד הדרומי שלו, לקראת מחלף קיבוץ גלויות, רואים את תחנת ת"א דרום (צמת הולץ/מקווה ישראל/צמת חולון) מצד שמאל שלך. רואים את הרציפים ואת התקרה המיוחדת שמעל רציפים 2/3. גיאוגרפית היא התחנה הכי דרומית מכל תחנות ת"א שישנם או היו אי פעם. כחצי ק"מ צפונית אליה יש את תחנת ההגנה, שכיום היא התחנה הכי דרומית בעיר תל-אביב. כ-400 מ' צפונית להגנה יש את מחלף לה-גארדיה. משם אם לוקחים מערבה כ-200 עד 250 מ' יש את רחוב הרכבת. הרחוב הולך לכוון צפון מערב. הולכים (או נוסעים) 350 עד 400 מטר לאורך רחוב זה ומגיעים לצמת גדולה. הצמת היא עם דרך בגין (לשעבר דרך פתח-תקוה). כ-50 מ' מערבית לצמת הזאת היתה תחנת ת"א דרום בית-הדר. נחזור לציר האיילון. כשלושת רבעי ק"מ צפונית ללה-גארדיה ישנה תחנת השלום, הצמודה לקניון עזריאלי (מרכז השלום. זה עם שני המגדלים הענקיים). התחנה נמצאת בתוך מחלף השלום של נתיבי איילון. כ-500 מ' צפונית לשלום יש את תחנת הרכבת המרכזית של ת"א, תרתי משמע. תחנת רכבת תל-אביב מרכז ע"ש סבידור (זה שהיה יו"ר הכנסת בשנות ה-80). תחנה זו נקראת גם, בטעות ע"י רוב הציבור, רכבת צפון. היא נקראת גם ע"י העם תחנת ארלוזורוב, שכן היא נמצאת 100 מ' מקצהו של רחוב ארלוזורוב בת"א. היא גם התחנה המרכזית בת"א מבחינת כמות הנוסעים בה. בשאר 3 התחנות של ת"א גם יחד יש את הכמות של הנוסעים בתחנה זו בלבד. כק"מ צפונית לתחנת ת"א מרכז/סבידור/ארלוזורב ישנה את התחנה הצפונית ביותר בעיר ת"א והיא "ת"א האוניברסיטה מרכז הירידים". צמודה לגני התערוכה ולא רחוק מגני יהושע-פארק הירקון-לונה פארק. אלו הן 6 התחנות התל-אביביות שישנן ו/או היו. היתה גם עד תחילת שנות ה-50 תחנת יפו הנמצאת היום היכן שנמצא מוזיאון צה"ל. ברחוב אילת או דרך יפו תל-אביב (זה אותו כביש שמתלף לו השם). תחנת יפו היא תחנת הרכבת הראשונה בתולדות ארץ ישראל. נחנכה בשנת 1892, יחד עם תחנת ירושלים החאן (לא רחוק מגן הפעמון ותיאטרון החאן).