509 - Four Scary Stories

Remedes

New member
509 - Four Scary Stories

בפרק זה אנו וזכים לאתנחתא קלה מהעלילה של החברים מבוסטון.. כזכור בפרק הקודם קרה משהו שדי גרם לשינוי מהותי בקו העלילה של העונה הזאת- דוסון וג'ן שוכבים באכסניה שבה התארחו לרגל פסטיבל הסרטים שבו דוסון זכה. ככל הנראה בגלל העובדה הזו המפיקים החליטו לתת לעניין להתעכל במוחי הצופים ואנחנו קבלנו עוד פרק שמפאר את מסורת ההפחדה של יום שישי ה-13. הפרק מתחיל כששלושת החברים (ג'ק פייסי וג'ואי ) חוזרים מהקרנה של סרט "יום שישי ה-13" ופשוט קוטלים את הסרטים המפחידים של ימינו בטענה שהם כבר לא מפחידים. פייסי וג'ק לא משתכנעים מכל נסיון השכנוע של ג'ואי להראות שהיא התבגרה מאז היותה ילדה פחדנית שפחדה מהצל של עצמה ומנסים ומצליחים להוכיח לה את זה ע"י כך שהם עצמם עושים לה תרגיל הפחדה נחמד. הפרק עצמו מתרכז בשלושה סיפורים שנועדו להוכיח מי עבר חוויה יותר מפחידה - אך ללא הועיל אף אחד לא מצליח להפחיד את השני. עד!!! שמגיעה גראמס ומספרת סיפור שמצממר לחברה את השערות הכי קטנות בגוף.. מייד לאחר הפרק הזה חוזרים לשגרה ולטלטול היחסים בין דוסון לג'ואי עם הידיעה החדשה (שלנו הצופים) על הזוג החדש-ישן- דוסון וג'ן. רציתי לכתוב על הפרק הזה כי זה פרק נוסף שמצטרף לפרקי ההפחדות של דוסון קריק: The Scare המצויין ו Escape From Witch Island שלדעתי היה די בזיוני ( האפקטים ה"מדהימים" שנעשו בכנסייה.. פליז?!? יכלו לעשות את זה יותר מגוחך?! ושלא נדבר על הנסיון של פייסי וג'ן..ובקיצור פרק שכמובן נועד להוקיר את "פרוייקט המכשפה מבלייר" אבל כמו הסרט גם הפרק הזה סופו להיכשל) ורציתי גם לשמוע את דעתכם על הפרק הזה.. פחדתם?!? (חה חה חה)

doron g3

New member
../images/Emo199.gif

מתמודד חזק על תואר "הפרק הגרוע ביותר בתולדות דוסון קריק", אך יחד עם זאת, זוכה ודאי בתואר "הפרק המשעמם ביותר". בעוד שבעונות המאוחרות יא לי מידי פעם לתהות "למה לעזאזל אהבתי את הדבר הזה?", בפרק הזה תהיתי בפעם הראשונה "למה לעזאזל אני רואה את הדבר הזה?" למעשה, הפרק כ"כ סתמי שלמרות שתמיד יישמר מקום של כבוד ברשימת הפרקים הגרועים הוא לעולם לא יוכל להעפיל לפסגה כי אפילו פרק גרוע צריך איזשהו ייחוד, איזשהו קיצוניות מכעיסה, והפרק הזה פשוט כ"כ סתם ומיותר. אין לי שום דבר נגד פרקים מפחידים, הרי זה מה שוויליאמסון מתמחה בו, וזה תואם את מסורת הסדרה, אבל בלי וויליאמסון העסק נעשה מגוחך. בשני הפרקים שציינת, גם אם היו הבדלי רמות ביניהם, העלילה לא נזנחה לחלוטין, רגעים משמעותיים של דרמה נותרו בין כל האימה, ואיכשהו האימה הצליחה להראות שולית בסוף ורק גימיק חביב שלעיתים מוצלח יותר ולעיתים פחות. זה לא המקרה בפרק הנורא פה. מעבר לעובדה, שהפרק מנתק באופן טוטאלי את הדמויות זו מזו, ויוצר תחושה של פרק גרוע במיוחד של איזור הדמדומים יותר מאשר של דוסון קריק, הוא גם מנתק כל עלילה מהפרק הזה, ובכך יוצר פרק מנותק מהסדרה באופן יוצא דופן. זה היה מרענן ושובר שגרה כמו לשים את "הצעקה" בתור פרק, כי עם כל הכבוד לרענן עדיין חייב להיות איזשהו קשר קלוש לסדרה (וזה בלי קשר לעובדה שגם אלו היו פשוט חרא סיפורים).

DAN1EL

New member
הפרק בעונה השלישית ../images/Emo58.gif ../images/Emo97.gif

המחווה ל"פרויקט המכשפה מבלייר" - זה היה הזוי בטירוף! ויותר מהנושא של הפרק - פייסי וג'ן! WTF? אבל זה היה נחמד סך הכל.

DAN1EL

New member
לא רציתי לשרשר לפה ../images/Emo97.gif

מה קורה לי בזמן האחרון עם זה?

Remedes

New member
לשם שינו אני מסכים איתך..

אמנם לא על כך שזה פרק משעמם.. אבל סתמי- אכן כן! אין שום קשר בין מה שקורה בפרק הזה לבין הרצף העלילתי של העונה הזאת.. רמת הפחד בפרק הזה היא מגוחכת והסיפורים עצמם הזויים!!! ( ג'ק מדבר עם רוח רפאים?! גואי עם יכולות הלחימה המרשימות שלה- אפרופו אמרת באפי ציידת הערפדים- לדעתי הן שניהם יכולות לחבור יחד ובכלל העולם יהיה מקום טוב יותר לחיות בו, ופייסי בורח ממכונית בלי נהג?!? שלא נדבר על כך שזכור לי שהבובה המתנפצת בחלון הרדיון של ג'ן סגרה סופית את הפרק הזה בתור רידיקלי. למרות שהעונה הזאת ידעה (די הרבה ) פרקים הזויים וגרועים ( לצד כמה פרקים ממש טובים לדעתי ) אני חייב לאל ספק להסכים שהפרק הזה התווסף לרשימה השחורה של הסדרה.

DAN1EL

New member
אני מחבב את הפרק הזה ../images/Emo13.gif ../images/Emo97.gif

אבל ראיתי אותו רק מהאמצע.

למעלה