אני מאוד מתלבט בקנית מצלמה דיגיתלית בין אולימפוס C750 לבין C5060. אם נתעלם מהזום המיוחד של ה - 750, איזו מבינהן טובה יותר לצלם חובב מתקדם? והאם כדאי להמתין עד חג המולד אולי אולימפוס תפתיע אותנו בשיפור של ה - 750 כפי שעשתה עם ה - 5050? תודה מראש על התיחסותכם.
לעומת 38 של ה750 אבל בהנחה שלשניהם היה אותו זום, מה ההבדלים מבחינת איכות צילום פנים/חוץ ושאר הפרמטרים למשל, ל5060 מהירות הצילום שופרה לכדי 0.4 שניות מרגע הלחיצה. האם יש סיבות נוספות להעדיף את ה5060?
עובדת רק עם סוג זה של כרטיס - קטנטן-מעצבן-ויקר בטירוף - במיוחד כשרוצים נפח גדול. ה5060 עובדת גם עם הקומפקט פלאש - תענוג! בתפריט הפנימי ובכפתורי הכיוון החיצוניים ומיגוון אמצעי השליטה - כל ההבדלים שתמצא ביניהם - יצדיקו לדעתי את ה5060 על פני ה750, אלא אם כן - בזום עצום חפצת - כאן - ה750 מנצחת בגדול!-ל5060 אין
לשלם היום מעל 4000 ש"ח לדגם שעוד חצי שנה יפסיד 30% מערכו,כי יצא חדש ,בעוד שכבר ניתן לרכוש רפלקסית אמיתית בעוד 50% - לדעתי זה מגוחך, ומי שיכול להרשות לעצמו הוצאה כזו - כדאי שימתח עוד קצת את התקציב - זה עולם אחר לגמרי.ואפילו במחירי הארץ. מנגד - אם המחירים יירדו - כמו שקורה כל השנים האחרונות - ויגיעו ל3000-2000 לדגמים כאלו - זה כבר יהיה 'הגיוני' יותר, ולא יחפשו את ה'תחליפים' הזולים בדמות ה740-750 ...(יש בהם המון,אבל הם עדיין 'לא זה') דעתי כמובן,אפשר ורצוי לחלוק עליה
ה750 ל5050 או 5060 כזו משמעותית? בכל זאת 1,000 ש"ח זה לא מעט בהנחה שין לי תקציב בלתי מוגבל האם ה750 תעשה את העבודה או שבמחיר שלה ניתן לרכוש קנון טובה יותר יש הרבה חברה פה שרוצים לקנות אבל כל כך מבולבלים מכל האפשרויות. האם יש כאן מישהו מבין משתמשי ה750 שיכול לומר האם איכות הצילום טובה כל כך שחבל להשתגע ולהשקיע עוד 1,000 ש"ח?
מאד תלוי למה המצלמה אמורה לשמש אני אישית מאד נהנה מה-750 יחסית למצלמות מקבילות לה היא איכותית יש לה עדשות EDזכוכית ואופטיקה מאד איכותית , ארוכת זום , קטנה במימדים ורבת אפשרויות. החסרונות שלה כפי שנאמר הם 38 מ"מ בלבד בשדה הרחב , צמצם 2.8 וכרטיס זכרון מאד איכותי קטן ומהיר אבל יקר יחסית לאחרים. לחובב המקצועי- צלם מקצועי היא לא מספקת ונדמה לי שגם ה-5060 לא מספקת אבל לסקלה שבין צלם טיולים ומשפחה לבין חובב לא מקצועי היא בהחלט ברמה גבוהה אתה יכול לראות צילומים שצולמו איתה בכתובת למטה
תודה על המחמאה. ה-750 היא לא מצלמה מהירה במיוחד , הפוקוס לוקח את הזמן שלו, אבל ניתן לעקוף זאת בהרבה דרכים כמו , חצי לחיצה לפוקוס וצילום מאוחר יותר , או כיוון פוקוס ידני וכו'. העברת התמונה לזכרון היא מהירה ביותר , ל-750 כרטיסי זכרון מאד מהירים.