5050 או 5060??

etilly

New member
5050 או 5060??

הציעו לי את ה5060 בהפרש של 500 ש"ח. שווה את ההפרש??

etilly

New member
יותר

5060 500 ש"ח יותר מה-5050 שווה להשקיע?? יש הבדלים מאוד משמעותיים ביניהם??

הדגם עדכני יותר,והבאגים של ה5050

נלקחו בחשבון ושופרו (אוטופוס ועדשת ED ,למשל,מסך שמיש יותר,וזוית רחבה שלא היתה וחסכת את הטירחה וההשקעה בעדשה נוספת,מהירויות סגר ,ועוד) סה"כ השינויים אל ממש דרסטיים - המשנים את הדגם לגמרי לאחר - לצורך זה יש את דגמי ה750 המקבילים,אבל עם אופציות אחרות,ומיגבלות אחרות. מה שכן - הצמצם המירבי הפתוח חזר להיות 'סטנדרטי' ולא 'מהיר' - במקום 1.8 הוא 2.8 .

Alto

New member
עד כמה שלי ידוע...

ההבדלים העיקריים ב 5060 לאומת ה 5050 הם: - השעייה (shuter lag) קטן יותר - עדשה שמתחילה בשווה ערך ל 28 מ"מ במקום 35. ארנון

I R I S C

New member
הזמן העובר בין הלחיצה על כפתור הציל

הצילום לבין הצילום בפועל - אם לא שמים לב - לאחר הלחיצה מזיזים את המצלמה - או אפילו רוצים להכניס לתיק - ורק אז היא מצלמת (יש מצלמות עם השהייה ארוכה מאוד,וברוב הקומפקטיות יש די השהייה כדי לפספס תנועה מהירה או רגע חטוף,דבר שלא קיים ברפלקסיות.לכן המגמה של שיפור\שינוי זמן התגובה - יש כבר שלושה דגמים 'מוצהרים עם שיפור כזה - פנטקס,ריקו וכעת האולימפוס) ייתכן ולא דייקתי במשהו - אז אשמח אם יתקנו אותי.

anat72

New member
בקשר ל- 5050

אולי יש לך במקרה מדריך למשתמש בשפה העברית למצלמה הנ"ל? תודה רבה ענת

byoyo

New member
דילמה אשר גם אני התחבטתי בה...

אני לא ממש מבין בצילום. כל מה שאני כותב הוא מאוד בערבון מוגבל (כל הידע שלי נובע מחודש של קריאה בכל מיני מקומות ברשת) ולכן אודה לתיקונים או אישור דבריי. יתרונות 5050: - עדשה מהירה מאוד F1.8(עוזר בתאורה חלשה) - נחשב יתרון מאוד גדול ע"י מבינים - סוללות AA רגילות (יתרון גדול מאוד מבחינתי.. זה ברור לי שכשאהיה בטיול.. דווקא אז ייגמרו הסוללות). - המון אנשים מרוצים מאיכות המוצר לאורך זמן רב (לא קונים חתול בשק) - תוכנת המצלמה כבר עברה עדכונים (תוקנו באגים אם היו) יתרונות 5060: - מסך מסתובב לחלוטין (כולל מצב שהמסך כלפי פנים - הגנה מפני שריטות). - עדשה רחבה יותר (27-110) - מהירות תריס יותר גדולה - 1/4000 לעומת 1/2000 (נועד על מנת לצלם אובייקטים בתנועה ללא מריחה), אני לא יודע כמה הנתון משנה תכלס לסיכומו של עניין אני קניתי את ה- 5050, אני מרוצה מאוד. עוד דבר שלא רשמתי בתור יתרון הוא המראה של המצלמה.. לפי דעתי ה-5050 נראית טוב יותר, פחות מגושמת ונוחה יותר להחזקה. תמונה של 5050: http://www.steves-digicams.com/2002_reviews/c5050.html תמונה של 5060: http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/c5060.html זהו... תומר.

I R I S C

New member
עוד יתרון ל5050 - שהיא זולה יותר

וזה יכול להיות משמעותי אולי בתקציב - הפרש בו ניתן לרכוש כרטיס זכרון מכובד CF (256 או אפילו 512 מגה) תתחדש.אחלה מצלמה. גם החדשה. האולימפוס יוצאים עם דגם חדש - וכמעט תמיד משופר יחסית לקודם לו.כך זה היה עד כה - יש דגמים ש'הוחלפו' די מהר ויש לאחר זמן.

anat72

New member
בקשר למצלמה

היי תומר, גם אני רכשתי את המצלמה ואני מאוד מרוצה. רציתי לשאול האם יש לך מדריך למשתמש של המצלמה בשפה העברית??? האם תוכל לעזור לי? תודה ענת

byoyo

New member
אין חוברת בעברית

אני רכשתי דרך אלודה (היבואן הרשמי של אולימפוס) וקיבלתי מדריך באנגלית ועוד כל מיני שפות. סביר להניח שאם היבואן הרשמי לא מספק חוברת בעברית אזי לא קיימת. אם יש לך שאלה ספציפית אשמח לעזור. תומר.

למעלה