500 מטר של גאווה

יום.

New member
500 מטר של גאווה

היום התחיל בקימה מוקדמת, 9 לפנות בוקר למעוניין לדעת, התארגנות מהירה ויאללה אנחנו בדרך החוצה, לפנינו עומד רק מחסום ה-אמא. לאן את הולכת? למספרה לעשות משהו עם השיער הזוועתי שלי. ומה אחר כך, מה התוכניות שלך להיום? אח"כ אני נוסעת לירושלים למצעד הגאווה. מה? למה? יש לך נטיות שאני צריכה לדעת עליהם? לא (כאילו, לא, את לא צריכה לדעת) אל תלכי!! >חיבוק מדואג< לקחת איתך את הפלאפון? הוא מוטען? כן אמא, אל תדאגי לא ידקרו אותי. ויאללה אני בחוץ. הגענו לספרה, עדינו גוונים בשיער המזוויע שלי שעכשיו ברוך ה' כבר פחות מזוויע איך יישאר כזה עד שיערך ויהיה שופע כבעבר. למי שלא מכיר אותי (וזה בעצם כולם כאן) אני אספר שאני לא דברנית גדולה, אני יושבת לי עם המגזין הנשי שלי בצד ולא מפתחת סמול טוק עם אנשים, לפתע פתאום, שאלה מישהי שאלה האם המצעד מתקיים?, עניתי שאני מאוד מקווה שכן כי אני נוסעת. מפה לשם התפתח דיון שלם כשאני נמצאת בדעת מיעוט, כלומר בעד המצעד ואני נאלצת להסביר למה דווקא בירושלים. אבל אני לא מבין, מה יש להם לצעוד? על מה גאווה הזאת? לפני 60 שנה היו צעדות כאלו של נשים, היום תגיד להם משהו? אבל מה זה משנה לי מה הם עושים במיטה? שכל אחד יעשה מה שטוב לו, למה הבן שלי צריך להיחשף לזה? כי זה חלק מהמגוון האנושי שלנו, זה למה. אח"כ החופף שאגב שתק במשך כל הדיון עשה לי מסאג' בקרקפת כי מגיע לי אחרי מה שהם העבירו אותי (הצעתי לו נישואים הוא סירב). מה לשם יצאתי לי אפילו יותר כוסית מכרגיל לעבר העיר ירושלים. בדרך טרחתי להתקשר לבייבי הלא הוא מנהל הפורום, סינן.. (זבל..) לאחר זמן מה התקשרתי שוב, והנל טרח לענות ברוב טובו רק כדי להודיע לי שהוא לא מגיע לצעד, אני לעומת זאת הודעתי לו שהוא משתמט. הגענו לעיר הבירה, יצאתי מהתחנה המרכזית, מבט לימין, מבט לשמאל הבנתי הרחוב חסום. טוב התחלתי ללכת לאורך הרחובות החסומים לעבר התקהלות מסוימת של אנשים, מבט מקרוב העלה שהם לובשים שחורים ומתנענעים בצורה אחידה לקול מלמול הבוקע מתוך מיקרופון. התחלתי לחשוד שאני לא בידיו בהפגנה הנכונה, המשכתי ללכת בדרך ראיתי שוטרים על סוסים ולמדתי לקח חשוב לא יוצאים מהבית בלי מצלמה. כך או כך הבנתי שאני הולכת והולכת והולכת, אבל לא מגיע לשום מקום. טוב, מכוון שהוא הבריז לי מצאתי לנכון לעדכן אותו טלפונית, לפחות שיסבול אותי בטלפון אם לא פנים מול פנים הרמתי טלפון לבייבי נראה לי שאני באיבוד, אין לי מושג איפה אני. טוב תשאלי מישהו. לא רוצה אני מפחדת, ידקרו אותי. רגע!! אני רואה פה מישהו שנראה הומו, אני אלך אחריו... אגב, זה השתלם באמת הלכתי אחריו והגעתי למצעד בלונים צבעוניים ודגלים מתנפנפים? נראה לי שהפעם הגעתי למקום הנכון. למזלי הגעתי בידיו כשהתחילה הצעדה,, נכנסתי לתוך המתחם והתחלתי לצעוד יחד עם כולם. מסביב אני קולטת המוני שוטרים, על המדרכות על הגגות אפילו בתוך דירות של אנשים, מסוקים באוויר ואפילו איזשהו סוג של בלון פורח. כמה כסף היו צריכים להוציא בשביל קומץ של שונאי חינם. צעידה לא ארוכה במיוחד והגענו לסופו של המצעד, 500 מטר סה"כ. פחות משעה. נועה סתת עלתה לדבר ואמרה תודה לכל השוטרים ולכל הצועדים שבאו. אח"כ גם שמעתי אותה מדברת ברדיו. שאלו האם היא מרגישה ניצחון? היא ענתה שהיא מרגישה הישג, לא נלחמנו באף אחד ולכן אין על מי להרגיש ניצחון. לסיכום. בשנה הבאה בירושלים הבנויה!

dkey

New member
החשיבות השנה היתה בשל ארועי השנים שעברו

היה ברור שהשנה זה להיות או לחדול. אם לא נצעד השנה, לא נוכל לצעוד עוד. אני מאוד מקווה שהשנה היתה השיא בעימות. חזרנו לצעוד ולחגוג בבירתנו ובביתנו. החזרנו עטרה ליושנה. כעת ברור כי חגיגת הגאווה בירושלים תמשך.

חוויות מהמצעד

הופתעתי מהכמות הגדולה של כיפות סרוגות בקהל המועדים. היה מצעד די אפרפר. לא היתה שמחה באויר אם כי פגשתי חברים וחברות שלא ראיתי שנים. ההישג הגדול של המצעד היה הגדלת הניראות של הקהילה. שבועות שלמים כיכבו בכל מקום הומואים ולסביות על כל מסך ותחנת רדיו. ניתן לנו המון זמן שידור, כולם דיברו על הנושא ומאות אלפי אנשים נוספים גילו שללהט"בים אין זנב ולא קרניים.

io4minyan

New member
טעות סופר או טעות פרודיאנית ?

"הופתעתי מהכמות הגדולה של כיפות סרוגות בקהל המועדים"

יום.

New member
תודה

מכתב שנשלח גם בפקס וגם במייל (אחרי שהפקס החזיר לי הודעת גיאה בסגנון של "יכול להיות שזה נשלח יכול להיות שלא עדיף ששתתקשרי לברר") מזמינה גם אותכם לשלוח. "אלימות היא כרסום יסודות הדמוקרטיה הישראלית, יש לשנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל." (יצחק רבין בנאומו האחרון) לחברי הבית הפתוח, שלום וברכה. חברים אמיצים ויקרים, אני יושבת מול מסך המחשב הריק ואין בי המילים להביע את מלוא הערכתי. רציתי להודות לכם על האומץ להניף בגאון את דגלה של הדמוקרטיה, דגלו של השוויון, של ההבנה והקבלה. להודות לכם על האומץ לעמוד מול קומץ שונאי החינם המאיימים להחריב עלינו את ירושלים, האומץ לעמוד מול גלי ההסתה והשטנה ולהגיד בקול "אני כאן ואני שווה". רציתי להודות לכם על האומץ לדבר בשמי ובשם רבים אחרים שעוד ספונים בארונם, להעלות את המודעות ולא לשתוק. השנה היא לי הפעם הראשונה שאני לוקחת חלק במצעד גאווה. מצעד קטן, צנוע, "רק" 500 מטר, אך 500 מטר מלאים בגאווה שאולי יום אחד תיתן לי את האומץ להרים את ראשי. תודה לכם על מי שאתם ועל מה שהינכם.

איזה כיף לקרוא אותך

ממש מרגישים את השימחה שלך, יקירתי. ואני גאה בך על שאזרת את האומץ. כיף לך שאת חכמה ורהוטה וגיבורה. אין לי ספק שבסופו של דבר תרימי את ראשך בגאון. הנה, כבר עשית את הצעד הראשון. אני התקשרתי לנעה סתת ובירכתי אותה והודיתי לה כבר לפני כמה ימים. אתמול, אחרי המצעד ישבנו עם חברים בבית קפה, ונעה סתת סעדה עם הוריה ממש לידינוץ לא התאפקתי, ניגשתי, לחצתי יד והודיתי לה. היא היתה מאושרת.

אולי

ישבנו בבית בקפה שנמצא מימין לנקודה בה הסתיים המצעד, ברחוב המקביל. אין לי מושג מה שמו.

dkey

New member
מרגש ביותר

אין מילים להסביר את ההתרגשות שבלהגיע למצעד בפעם הראשונה. והאמת שגם הפעם היה מאוד מרגש. אתה מגיע ורואה את כל האנשים עם הבלונים והכרזות. ממש חגיגה ופסטיבל. בהעדר מוסיקה אנשים שרו ומחאו כפיים. זאת היתה שמחה אמיתית מבפנים. היינו שחוטים מעייפות בסיום.

יום.

New member
בטח היית שחוט

רק הצעידה שהיו צריכים לעבור כדי להגיע למצעד + וויכוח עם כמה שוטרים שלא נתנו לי לעבור. היו מתישים בפני עצמם.

dkey

New member
אנקדוטה מעניינת מהמצעד

צעדנו כברת דרך ארוכה במצעד עם איש יקר זה. למעשה ידידנו שוחח עמו בדרך לירושלים והוא הגיע בדיוק כשרכשנו מים בשופרסל. אם יש לכם זמן, קראו את הפוסטים בעמוד הזה. על החויות שלו ושל ידידו החרדי במצעדים השונים. ללא ספק, אם לא היינו הוא היה נעצר. וכמובן תודה לו על שהגיע ותמך בנו. ואני חייב להביא קטע: "אני כבר לא כל כך בטוח שאני יודע מה תורם המצעד לזכויות הפרט, וכל שכן, מה תוסיף הנוכחות הדלה שלי. ואז אני נזכר בכוכב הים, הזה: בסיפור "כוכב הים הבודד", מאת המשורר והאנתרופולוג האמריקאי לורן אייסלי, מסופר על איש זקן המטייל לחוף הים. השעה היא שעת שפל, והגאות הותירה אחריה אלפי כוכבי ים שגססו לאיטם על החוף. לפתע ראה הזקן ילדה על החוף מרימה כוכב ים ומשליכה אותו בחזרה לים. כך עשתה שוב ושוב בניסיון נואש להציל את כוכבי הים מהתייבשות. האיש ניגש לילדה ושאל: "מה את עושה?". "אני מצילה את כוכבי הים", ענתה הילדה. "למה את מבזבזת את זמנך?... הרי ישנם כל כך הרבה כוכבי ים על החוף. מה זה בכלל משנה?". ללא היסוס, הרימה הנערה כוכב ים נוסף, והשליכה אותו לתוך הים... "זה משנה, לכוכב הים הזה", ענתה. אז אם עזרתי היום למישהו להרגיש טוב יותר, זה משנה"

SmartToyBoy

New member
../images/Emo207.gif חזרתי! ../images/Emo207.gif

סליחה שאני מנצלש אותך יום... אבל אני מעדיף לעשות את זה (אם כבר) בשרשור של מישהי שכותבת ממש טוב, ושיש די קונצנזוס באהדה כלפיה
בקושי הספקתי לקרוא מחצית מן ההודעות, וגם את חלקן לא בעיון לצערי. קצת קשה - אני רואה שהיה שבוע די עמוס... המצעד, המצעד, המצעד... טוב שזה עבר כבר, ובשלום. מיטב הברכות למי שמרגיש שאלו 500 מטר של גאווה ושהמצעד היה משמעותי וחשוב בשבילו, וכן ברכות למי שבלע את הרוק שהיה תקוע לו בגרון כל אחה"צ של אתמול, ושניגב את הזעה מעל המצח ואמר: "פיו, זה נגמר". היה שבוע אבטש משביז לחלוטין, למרות שהתנאים היו באמת בסדר וגם האנשים ביישוב נחמדים ביותר (אחד היישובים בגוש עציון, למי שמתעניין). בגלל שלא היתה טלוויזיה, הרגשתי כמעט מנותק מהעולם. מזל שהביאו לנו עיתונים... או שאולי בעצם זה לא מזל? חחח
. נו טוב, לפחות קראתי הרבה ספרים, ודיברתי עם הרבה אנשים (כן כן, גם על המצעד) אז חזרתי
מקווה לכתוב שוב "כמו שצריך" בנתיים... שבת שלום לכולכם !!!
סמארטי.

יום.

New member
אם נראה לך

שאני אסלח לך על הנצלוש חסר הבושה הזה רק בגלל שאתה "מחמיא" לי אז דע לך שאתה צודק

SmartToyBoy

New member
יוםםםםםםםםםם

את משהו מיוחד
אל תעזבי יותר, ולו רק בגלל שאת נאלצת להתמודד כאן מול צביר של גברים גבריים וברבריים שכמותנו

SmartToyBoy

New member
אחחח מה יהיה?

עד מתי נמשיך עם זה דיקיי ? בסדר, אני יודע, אפילו זכיתי לשמוע את ה"תובנה" הזאת מבן דודי (הוא לא יודע כמובן), פנים אל מול פנים. אתה צודק. אני רק לא בטוח שהציניקיות תמיד נדרשת... שבוע טוב שיהיה

למעלה