50 או 125?

anna127

New member
50 או 125?

היי
אשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות קצת סדר בראש

אני רוצה לקנות קטנוע, שאמור לשמש לנסיעות בית-עבודה-לימודים (גבעתיים - תל אביב).
התחלתי לחקור קצת, והבנתי ש-125 סמ"ק הוא סוג של משהו בסיסי, שכנראה שכדאי ללכת עליו. בדקתי השוואות, מחירים וכו', ואז התחלתי לקרוא כאן בפורום, והתחלתי לחשוב שבעצם, אולי גם 50 סמ"ק מספיק לי.
בתור בחורה שלא מבינה בזה כלום מעבר למה שאפשר למצוא בגוגל ופורמים...
השאלה היא - האם יש הבדל כזה משמעותי?
לגבי 125, יש המון חומר שאפשר לקרוא בפורומים ואתרים שונים, לגבי 50 - לא כל כך...
מבחינת תחזוקה, ביטוח, דלק, חלקים אם צריך - יש יתרון רציני מספיק ל-50?
או שזה הבדל זניח, ועדיף כבר לקנות 125 כי זה באמת "בסיסי"?
125 הם ככלל יקרים יותר, אבל אני יכולה להרשות לעצמי לחסוך עוד חודש חודשיים ולקנות משהו קצת יותר יקר אם יש סיבה טובה.
מעבר לזה, יותר חשוב לי שהתחזוקה השוטפת שלו לא תהיה בשמיים, כי בנתים אני יכולה לחסוך, אבל החל מאוקטובר זה יהיה קצת יותר קשה

חשוב לי שירגיש יציב ויהיה יחסית בטיחותי, הייתי גם שמחה למקום אחסון נורמלי (יש בכלל דבר כזה ב-50?).

שאלה נוספת לגבי מחיר. אם אני מבינה נכון, התאוריה אומרת שעדיף לקנות משומש אבל חדש יחסית, כזה שספג כבר את ירידת הערך הראשונית. מבדיקה ביד 2, 125 יש לא מעט, 100 יש כמה (בעיקר מיו) 50 כמעט ואין והמחירים שלהם על גבול מצחיקים. 3000, 4000 אלף - זה הגיוני לקטנוע כזה? נשמע לי איכשהו מעט מדי ואולי לא משהו שאני רוצה לנסוע עליו. אם אני מסתכלת על חדשים, כמעט ואין דגמים של 50, והמחירים שלהם לא כל כך רחוקים מהמחירים של חלק מה-125...

ועוד שאלה אחרונה, פחות קשורה לקטנוע עצמו. אני רוצה לעשות קורס של נהיגה מתקדמת, כי אני מניחה ששיעורים רגילים זה לא הדבר הכי מועיל בעולם וכמו ברכב, נועדו בעיקר בשביל לעבור טסט. שווה לעשות את זה ישר אחרי שמוציאים רשיון? שווה קודם לצבור קצת נסיון רגיל?

אשמח לכל תובנות שאתם יכולים להציע

פרארי1

New member
נראה שעשית מחקר מכובד

מה שנשאר לנו זה רק להמליץ לך ללכת על 125.

וקצת הסברים.
לא מצאת הרבה חומר על 50 ולא מצאת הרבה מהם בלוחות, כי הם הולכים ונעלמים.
מאז ששונו התקנות (2007) והרשיון הבסיסי תופס עד 125 סמ"ק (ו-14.9 כוח סוס), כמעט שלא נמכרים קטנועי 50.
חדשים לא עולים לכביש, הישנים מזדקנים ומתבלים והתוצאה היא שיש בשוק כל מיני נבלות שלא שווה לשלם עליהן 3000-4000 שקל, או בודדים חדשים יותר, שכמו שראית, לא עולים הרבה פחות מ-125 אבל נותנים פחות.
- הם איטיים יותר ועל דו"ג מהירות = בטיחות אקטיבית - את יותר זריזה, יכולה להשתלב בקצב התנועה ובמקרה הצורך לחמוק מבעיות.
- יש להם פחות מקום אחסון.
- הם מסריחים עקב טכנולגיית 2 פעימות, בה נשרף שמן יחד עם הדלק, מה שגם מחייב לבדוק ולהוסיף שמן כל הזמן.
היתרון הבולט (אולי היחיד) שלהם הוא הביטוח, שזול יותר בכמה מאות שקלים (מוזמנת לבדוק במדוייק במחשבון הביטוח).
התחזוקה די דומה עבור מי שלא מטפל לבד, ייתכן שאחזקת 50 תצא מעט זולה יותר, במקרה שלא מדובר בנבלה שתריץ אותך למוסך כל הזמן.

צודקת לגבי רכישת משומש-חדש, זו הקניה הנבונה ביותר מבחינה כלכלית, איזה דגם ספציפית תלוי בתקציב ובהעדפות שלך, נשמח לעזור לכוון אותך בהתאם לצרכים.

מ-א-ד צודקת לגבי השיעורים שנועדו לעבור טסט והנחיצות של קורס.
אחרי שיהיה לך רשיון ותצברי מעט נסיון עם הכלי (חודש-חודשיים), תוכלי לבחור קורס בסיסי שייתן לך ערך מוסף גדול מאד.
יש שני בתי ספר פופולריים, שניהם מצויינים, מוזמנת להתרשם מהאתרים שלהם, המצורפים למטה.
מעת לעת יש גם קורסים זולים יותר במימון היבואנים השונים או במסגרת השתלמויות שמארגן אתר דוג"רי.

קחי בחשבון במסגרת החישובים הכלכליים את עלות הביטוח וחבילת ציוד מיגון בסיסית - קסדה, מעיל רכיבה וכפפות, אפשר להתמגן בציוד סביר ב-1000-1500 שקל ואפשר להוציא אלפים רבים על מותגים.

ברוכה הבאה ובהצלחה

נשמח להשיב על שאלות נוספות שיתעוררו.

barnyrebal

New member
פרארי - כתבת יפה למעט משהו שאני לא מבין

איך אפשר להתמגן באופן סביר בעלות כה נמוכה?

(לאחר המחקר הדי מעמיק שעשיתי (לדעתי הצנועה) רק קסדה תתחיל ב 1000 ומעלה , (או אולי אני מחמיר... ))

פרארי1

New member
יש קסדות זולות

הן אולי לא הכי נוחות, לא צבועות בצביעה מגניבה, אי אפשר לפרק ריפוד וכולי, אבל הן מתאימות לתקציב נמוך והן עומדות בתקני בטיחות בינלאומיים, כי אחרת לא היו נכנסות לארץ.
לפעמים יש גם מבצעים על קסדות יקרות יותר, שחותכים את מחירן בהרבה.

הכל שאלה של תקציב, אבל ב-1500 שקל (אולי 1000 זה באמת גבולי) אפשר בהחלט למצוא חבילת מיגון בסיסית לקיץ המתקרב (לקראת החורף יהיה צורך במעיל רציני יותר וכפפות לחורף).

barnyrebal

New member
לאחר שחפרתי רבות בנושא...

המסקנות שהיגעתי אליהם:
שארפ זה טוב, אבל יש על זה ביקורות על האמינות, ולכן 5 כוכבי שארפ לא הספיק לי.
סנאל, בהגדרות התקן 2005 היו הרבה בעיות ולכן עדיף ללכת על 2010
EC2205 - זה מינימאלי (לא חוקי להשתמש בכאלה שהם לא בתקן הזה).

המסקנות האישיות שלי,
חלק מהמותגים הם לא רק "מותג" אלא גם טכנולוגיה, ידע ונסיון שיש מאחוריהם.
מהלא מותגים הייתי הולך על קאברג, שהיא חברת שמייצרת קסדות כבר 35 שנה, אמנם הם לא עומדים בסנאל (ובטוח שגם LS2, וגם ניטרו לא), אבל לפחות כל הקסדות שלהם מקבלות 5 כוכבי שארפ.

והכי חשוב, כמובן, זה לא הקסדה אלא הראש של הרוכב

רכישה ונהיגה מהנהים

anna127

New member
תודה רבה (לכולם) על התשובות!

בטח אחזור לכאן עם שאלות נוספות כשאגיע באמת לקניה, קצת יותר מאוחר.

למעלה