5 שקל עגול

מודולרי

New member
5 שקל עגול

מטבע 5 שח הוא מצולע לאחרונה נתקלתי במתבעות עגולים לגמרי האם זה מזוייף או שהבנק שינה צורה???????????

coincollector

New member
נתקלתי גם

כנראה שכל החדשים הם ככה, למרות שלא ראיתי שום הודעה רשמית.

כן גם אני לא. יש אצלינו מוכר גלידות

וכל הזמן מביאים לו כאלו, הוא מתחיל לנשוך אותם לראות שזה לא מזוייף ואנחנו נקרעים מצחוק . הוא כזה "מה אתה עובד עליי" משפט חכם: "כל אחד באמונתו יחייה" - יש טיפה אבל ממש טיפה. מצד א': אני מאמינה שזה אמיתי. הרי זה לא הגיוני שיוציאו מיליונים כאלו. ומצד ב': זה ממש יכול להיות מזויף, לא שמעתי שום הודעה מוקדמת על 5 שקל עגולים. וחוץ מיזה חמש שקל זה לא כסף.. חחח

יום אחד שילמתי בסופר

והיה שם מטבע כזה, והקופאית (לא לובה) החזירה לי אותו, לא רצתה לקבל אותו, בסוף מי שקיבל אותו זו היתה מכונת קפה

S i r i u s

New member
ומשהו דומה... בולים ללא חותמות?

לאחרונה על כל המכתבים שאני מקבלת אין חותמת! מישהו יודע למה?

נויקה

New member
אולי מישהו יכול להבהיר לי

אחת ולתמיד, כי אני לא מצליחה להבין- מה שוה יותר- בול עם חותמת או בלי חותמת? שבוע טוב נעה

coincollector

New member
פשוט מאוד

התשובה היא - תלוי בבול. ברוב המקרים, בול לא חתום שווה יותר. יש מקרים יוצאי דופן שבהם ההפך נכון, למשל במקרה שהחותמת עצמה נדירה ומיוחדת או שהבול היה בשימוש תקופה קצרה מאוד ורק מעטים הוחתמו בפועל. הבולאים כאן בטח יוכלו לתת דוגמאות ספציפיות...

נויקה

New member
תודה רבה

מה שאתה בעצם אומר שחוץ מהנפקות מיוחדות- עדיף שהבול יהיה לא חתום? נעה

coincollector

New member
עדיף?

לא שאלת מה עדיף. שאלת מה שווה יותר, מבחינת ערך כספי. מבחינת ערך כספי, כמו שאמרתי חוץ ממקרים ספציפיים ויוצאי דופן, בול לא חתום שווה יותר. לגבי מה עדיף, זה תלוי באוסף שלך. למשל, לאריק יש מעטפות חתומות שמתאימות לאוסף שלו ושבהן החותמת היא חלק מה"סיפור" שהאוסף מספר. בגלל האופי המיוחד של האוסף שלו, יכול להיות שעדיף לו בולים חתומים מאשר לא חתומים - לא בגלל שווי כספי, אלא בגלל הצורה שזה משתלב באוסף שלו.

למעלה