5 יח"ל פיזיקה

Lee Jun Fan

New member
5 יח"ל פיזיקה

שלום. אני בכיתה ט', בשנה הבאה נרשם לתיכון, ואני מתכנן לקחת מגמת מחשבים... בתיכון שאני הולך אליו, אפשר יחד עם מגמת מחשבים לקחת 5 יח"ל פיזיקה, שלפי מה שהבנתי זה או זה (5 יח"ל) או כלום. אז רציתי לדעת, מה פחות או יותר לומדים ב-5 יח"ל פיזיקה, האם זה קשה (5 יח"ל זה מן הסתם יהיה קשה, השאלה עד כמה..) והאם זה כדאי. תודה, מקווה שפה זה המקום המתאים.

Maurey

New member
לדעתי זה תלוי בעיקר במורה....

לדעתי, אם נפלת על מורה לא משהו ואין לך כשרון נדיר לפיזיקה סביר להניח שלא תבין כלום ותשב בחוסר מעש בכיתה... במחשבה שניה זה גם תלוי בכמות הזמן שאתה מווכן להשקיע. ...
...

doronimous

New member
פיזיקה זה בסיס מצויין להרבה דברים

כולל מחשבים. אם אי פעם תרצה להבין איך עובד הרד-דיסק או למה צריך לחבר מחשב לחשמל, זה מה שתלמד בפיזיקה - מכניקה, חשמל ועוד.. בקיצור - לך על זה

niv1990

New member
בהתחלה לומדים מכניקה

שזה נחמד, את ההמשך עוד לא גילתי :)

SpyKid

New member
לפי מה שידוע לי,

יש גם רמות אחרות של פיזיקה (3 יחידות ואולי אפילו 4) - אבל יתכן ובביה"ס שלך (כמו בתיכון שלי לשעבר) מלמדים רק ברמה של 5 יח' או כלום. החומר שלומדים, פחות או יותר, זה מכניקה (במהלך כשנתיים), חשמל ופרקי בחירה (שביה"ס בוחר) - פיזיקה מודרנית (אנחנו למדנו אופטיקה, מודל האטום וקרינה וחומר - אני יודעת שבבתי ספר אחרים למדו מבוא ליחסות פרטית למשל). האם זה קשה - ראשית, אני מסכימה עם Maurey בנוגע לכך שזה תלוי בחלקו במורה, ובמקרה שבו יש מורה גרוע עדיף ללמוד מספר (זה לפחות מה שאני עשיתי חלק גדול מהזמן). עם זאת, אני לא חושבת שזה צריך להוות קריטריון בהחלטה האם ללמוד או לא ללמוד פיזיקה. האם כדאי - לדעתי בהחלט כן.

אחמס1

New member
בביה"ס שלי הייתה קבוצה של 3 יחידות

וזה באמת "רמה אחרת" כלומר פשוט פיזיקה קלה. כנראה מספיק קלה בשביל שהטכניון לא יכיר בזה בתור לימודי פיזיקה בכלל. ואם אני מאמץ את זכרוני נדמה לי שהמורה המהוללה חנה מנלה סיפרה לנו פעם שנותנים 4 יחידות למי שעושה בגרות בפיזיקה אבל לא כולל מעבדה (המעבדה הייתה יחידה שלמה? נדמה לי שפחות, אבל זאת לא השעה להיזכר)

למעלה