החושים
כשאני באה לעסוק בחושים בגן, אני זוכרת שכל דבר שהילד פוגש בחיים בכלל ובגן בפרט קשור לחושים שהוא מפעיל.
אני מאמינה שההתיחסות שלי לאירועים מזדמנים או מתוכננים , יכולה תמיד להאמר כך שתפנה את תשומת לב הילד לחוש אותו הפעיל או שפעל בעבורו כרגע.
כמובן כמו שהזכרתי לא מזמן את דרך עבודתי בזרימת פעילות ושוויון ערך הפעילויות, גם בנושא זה אני פועלת אותו הדבר.
לספרייה אני מוסיפה ספרים עם צילומים המדגישים את אברי החישה. ספרי מדע מצולמים, כרכי אנציקלופדיות וכו. אני גם אוהבת לשלב את הספרים של פאול קור ודומים להם ישיש בהם גם גירוי ויזואלי (השתקפויות וכד) וגם גירוי תחושתי (פרוות ובדים ) את הספרים האלה אני מוסיפה לספריית הגן במקביל לזמן בו אני בוחרת להדגיש את החושיפם ואברי החישה.
למוקד הבית אני מוסיפה קופסאות ריקות של קרמים ואריזות שנותר בהם הניחוח. כמובן שמעשירה את המוקד במראות קטנות מפרספקס.
לתיאטרון אני מוסיפה רמקול או אוזניות.
במוקד ההתנסות בחומרים מוסיפה בדים בעלי מרקמים שונים ונייר צלופן צבעוני. מלמדת איך אפשר להכין "משקפיים" ועם גדולים אפשר להכין משקפיים לתלת מימד.
כמובן שאחרי שנפגשים עם האביזרים ומשוחחים עליהם, במפגש יש מקום לפתח דיון ולאפשר לילדים לשתף את חבריהם. בנוסף מסיאה משחק בהתאם, כל משחקי הניחוש המוכרים לילדים וכמה חדשים להם. לדוגמא: טוק טוק מי אני ומה שמי? טלפון שבור (רק עם גדולים) , משחקי מישוש/הרחה לזיהוי חפצים....
פעילויות בקבוצות קטנות, עם מראות תוך תיאור מה רואים ואיך. טעימות של מצרכי מזון שונים,