5 גדולים..

Uri T

New member
5 גדולים..

חשבתי שלכתוב את הנגנים שאני הכי אוהב זה יהיה בעיה גדולה..מאחר שיש כל-כך הרבה!!! אז לכן חשבתי שיהיה יותר קל לעבור כלי-כלי ולציין את חמשת הנגנים האהובים עלי. מאחר שאני מנגן על טנור סקסופון, אני אתחיל מכלי זה. אז ככה..האהוב עלי מכולם הוא לא אחר מאשר בן וובסטר (WEBSTER). נכון שהוא קצת אולד פאשיון אבל הסאונד שלו פיצוץ! אחריו יש את קולטריין (COLTRANE)..אבל אני מעדיף את הדברים היותר ישנים של קולטריין כגון BLUE TRAIN ו BALLADS. חבל על הזמן!. במקום השלישי שלי יש את דון ביאס (BYAS) שמזכיר מאוד את וובסטר. במקום הרביעי דקסטר גורדון (GORDON), אני מת על הדיסקים GO ו DEXTER CALLING...פשוט חבל על הזמן, ולאחרונה קניתי תקליט שלו הנקרא BITING THE APPLE, תקליט פיצוץ! ולבסוף מקום חמישי שלי הוא סוני רולינס (ROLLINS) האחד והיחיד! טוב עכשיו תורכם לדרג את חמשת הסקספוניסטים האהובים עליכם (טנור בלבד) ולאט לאט נעבור כלי כלי ונכיר מבצעים חדשים\ישנים

ramihann

New member
מופע מחווה לבן וובסטר

אורי, תרשום לפניך כבר עכשיו שההרכב שלי, "גוד טיים ג´אז", יקיים מופע מחווה לבן וובסטר ביום ה´, 12 בדצמבר 2002, בהיכל התרבות בראשון לציון. אנו הופענו בהיכל ביום ה´ שעבר (19 בספטמבר) בתוכנית שהיתה מוקדשת לז´אנר ה-"דיקסילנד", וההופעה היתה מוצלחת ביותר - כל הכרטיסים נמכרו ואנשים רבים נותרו בחוץ. הסקסופוניסט שלנו הוא ז´אק סאני - אחד מנגני הג´אז הוותיקים בארץ. התוכנית תהיה מורכבת מקטעים שנתפרסמו בביצועו של וובסטר במהלך השנים. רשום את התאריך - רצוי להזמין כרטיסים מראש. ברכות.

SaxsopohnPlayer

New member
חמשת הסקסופיסטים שלי

1) סטן גטז האגדי! הבוסה נובות שלו מדהימות והסאונד הרגוע והשלו 2) דקסטר גורדון גם גדול עם סאונד סבבה מה שאני אוהב אצלו שהאילתור שלו לפי הספר ... סולמות מודוסים ... 3) סוני רולניס אחלה סקסופוניסט מה שייחד את סוני זה כושר התיפוף שלו בסקסו זאתומרת יש לו הרבה נקישות ולדעתי הסקסופוניס הכי מקורי שיש... 4) לסטר יאנג בין הראשונים בסקסופון אהבתי את האחיזה שלו... 5) האמתי שאין לי...

Uri T

New member
באמת שכחתי...

את לסטר יאנג וקולמן הוקינס חלוצי הטנור סקסופון בג´אז!

greenos

New member
וואלה לא שכחנו מישהו...

בתור נגן סקסופון... צ´רלי פארקר בלי ה"ציפור" none of these would have happened. ג´ון קולטריין קנונבול אדרלי ויין שורטר למרות חילוקי הדעות מייקל ברקר, ועל הז... כל העולם ולהקתו. הנק מובלי ג´ו הנדרסון ג´ורג´ קולמן אריק דולפי ועוד רבים וטובים..... .....הערה: מכל הנגנים שבחרת, ואני מבחין אצלך בנטייה לאהוב ג´אז שלא מפריע יותר מדי לאוזן ושלא מאתגר אותה, לא התייחסת לפורצי הדרך, וחבל, למרות שעל טעם ועל ריח.....

Uri T

New member
נחמד מאוד...

נחמד מאוד לראות מחווה לבן וובסטר אך לצערי בתאריך זה אהיה במדים ירוקים באיזשהו חור בארץ...אני מתגייס בנובמבר

coltrane

New member
אז ככה..

מספר אחד הוא ללא ספק ג´ון קולטריין הענק.. פשוט הסקסופוניסט הענק ביותר שהיה. 2.סוני רולינס 3.סטאן גטץ. 4.וויין שורטר 5. קצת קשה.. אני עדיין מאוד אוהב את ג´ושוע רידמן. ו... טנור שולט.

Sir_Oscar

New member
מזדהה...

מזדהה איתך כמעט בכולם... הבעייה היא שאני לא כל כך מכיר את ביאס... יש המלצות... מוסיף את a love supreme לאחד המומלצים של קולטריין...

Uri T

New member
בטח

ישנו הדיסק Laura. של ביאס...מסדרת ג´אז בפריס...מומלץ!

DannyZ

New member
אחלה

1. סוני רולינס 2. ג´ון קולטריין 3. סטאן גטס 4. קולמן הוקינס 5. יאנג תגידו קולטרין ניגן גם בסופרן? כי ראיתי עטיפה של דיסק בחו"ל שלו עם סופרן ולא הספקתי לבדוק

למעלה