4x16 – The fifth Haliwhell

PopPy

New member
4x17 – Saving private Leo../images/Emo58.gif../images/Emo85.gif

קראתי קצת ספויילרים על הפרק, אבל רק על כמה פרטים (פייפר הופכת לרוח, הסכין נשמטת…), כך שמהעלילה הייתי מופתעת, מהפרטים האלה פחות. בכל מקרה, האמת שציפיתי לפרק קצת יותר חזק, למרות שהאכזבה לא הייתה גדולה- שוב, משחק מעולה של בריאן ורוז (אני כבר לא טורחת לציין את הולי, בכל פרק שלה המשחק מעולה), שאין ספק שתרם המון. אין ספק שהבכי של ליאו בפרק הזה היה הרבה יותר משכנע מהבכי שלו ב3x22, אבל עדיין אני חושבת שיש מקום לשיפור… העניין עם ליאו שהגן על המכשפה כשרברב (פעם שיפוצניק, פעם שרברב, ממש כישרון הבחור…
) נתן לי שמץ של מושג לגבי מה שקרה איתו בעונה הראשונה, אבל לא ברור לי למה ליאו לא אורב אווט כשג´ו ונתן תפסו אותו ואחד מהם הרג את המכשפה. הוסבר אח"כ שהוא לא יכל להשתמש בכוחות שלו, אבל אף פעם לא הוזכר את העניין שהכוחות של ליאו נשלטים על ידי הרגשות שלו כמו הכוחות של הבנות, וזה היה כמו חור קטן בעלילה (הוא היה בסערת רגשות המון פעמים כשהוא ניסה לרפא את פייפר, או כשהוא לא הצליח לרפא את פרו ב3x22 ואף פעם זה לא השפיע על הכוחות שלו), זה נסלח כי זה כ"כ נדרש בפרק הזה
הרעיון עצמו של הפרק היה מקסים, הסוף היה מאוד מרגש, ואני מסכימה עם כל מה שהועלה פה בעבר- העובדה שהסכין שפייפר הקפיאה נשמטה ולא המשיכה בתנופה מעידה על התחזקות של הכוח שלה. כמו שכבר צוין פה, יש הבדל באורב של ליאו ושל פייג´, בפרק הזה זה היה יותר מורגש לדעתי, אולי כי ראו את האורב של פייג´ בברור לשם שינוי. האורב של פייג´ הוא יותר "פנימה", כששל ליאו עולה למעלה, ואף פעם לא ראו את האורבינג של ליאו כ"כ נמוך, אני חושבת שליאו עולה יותר למעלה באורבינג שלו, או משו כזה… כרגיל, התספורת של אליסה מזעזעת, קול
נראה סקסי בטירוף (למרות שהוא בקושי נראה), ואני חייבת לציין שהראיון שלו עם ה"מזכירה" היה פשוט קורע… ("שימרינג ספיד?") קטעים מצחיקים בקושי היה בפרק הזה, וזו מגמה שעולה בהדרגה בערך מ4x14- בערך מהזמן שהסידרה הפכה ונהייתה יותר ויותר אפילה, ובעצם מאז שקול הפך למקור. אבל המינון בפרק הזה התאים מכיוון שהפרק היה מרגש, ואני פשוט מתה על פייג´
)משהו שפיבי אמרה בקשר לכעס של פייפר כלפיה, ואז: Piper: “No, I´m not” Paige: “yes, she does…”
) ושאלה קטנה לסיום (או ציון עובדה על עוד חורון?)- כשבת חסותו של ליאו נרצחה, היא מיד הפכה לרוח ונעלמה, כשפייפר נדקרה היא הפכה לרוח אבל ידעה בדיוק מי היא, מה קרה ואיפה היא, זכרה הכל ומיד ניגשה להקריא את הכישוף, ואפילו עודדה את ליאו. קצת לא אמין לדעתי… לסיכום: פרק חמוד, מרגש, משחק מעולה, אבל טיפה מאכזב לאור הציפיות… כמעט שכחתי, בסוף גיליתי שאת הפרק הזה הורדתי ממישהו שהקליט את זה מערוץ קנדי, אחרי פרסומת אחת שהייתה שם (הגאון שהקליט את זה הקליט את זה עם הפרסומות, ורק בהפסקה אחת מתוכן הוא הריץ חצי מהן, בשאר ישבתי וראיתי פרסומות קנדיות משעממות
) היה משהו בקשר לקנדה… אז עכשיו אני יודעת שאת זה ראיתי מקנדה, וWB זה מארה"ב, אבל TNT? מאיזו מדינה התחנה הזו משדרת? (מכיוון שזה היה בלי תרגום ובלי כתוביות, מן הסתם זה היה ממדינה דוברת אנגלית, השאלה איזו… אוסטרליה זה לא יכול להיות, כי הפרק עוד לא שודר שם בכלל, אתמול שודר שם 4x16…) אוף.. וגם לא ראיתי את הטריילר לפרק הבא כמו שראיתי בכמה פרקים אחרים
אוף.. יקח לי הרבההה זמן לראות את 4x18, הקאזאא זוחל

Woogyman

New member
אני מאוד אהבתי את הפרק ../images/Emo58.gif

יכול להיות שזה בגלל שהוא באמת טוב, או אולי זה בגלל שהוא היה הראשון במרתון שלי אחרי שלושה חודשים בלי מכושפות... עוד משהו שמעיד על התחזקות - שימו לב שבעונה הראשונה פרו הייתה צריכה לקרוא את הלחש להעלים רוח 3 פעמים עד שהוא השפיע ופייפר בקושי קראה אותו פעם אחת ושתי הרוחות (אצל פרו גם זאת הייתה רק רוח אחת) התפוצצו. נכון שאולי אם פרו בעונה השלישית הייתה קוראת את הלחש זה היה עושה אותו דבר כי פרו של העונה הראשונה לא הייתה כל כך חזקה, אבל עדיין זה מראה שגם פייפר מתחזקת. אני מת על העוזרת של קול, הראיון איתה היה ענק. בהתחלה חשבתי שלא שמעתי טוב כשהוא שאל על שימרינג. וכן, בפרק באמת הסביר קצת ממה שקרה עם ליאו בעונה הראשונה (איך הוא תיקן להן את כל הבית בלי שום ידע בתיקון, למה הוא לא גילה להן שהוא אור לבן ישר וכו´). הנקודות שלא אהבתי בפרק היו ההתחלה (החלק עם ההפחדה), זה סתם היה ילדותי ולא במקום והחלק שרוחות יכולות להפוך ללא שקופות, כמו בני אדם. זה ממש טפשי. מילא להזיז דברים במישור שלנו, אבל להיכנס אליו לגמרי זה היה מטומטם. אהבתי אגב איך שהפצע של ליאו נרפא כמו שליאו מרפא אחרים (בניצנוצים צהובים). לא נראה לי שראינו כזה דבר קורה לאור לבן לפני זה. ובקשר לאורבינג של פייג´ - הוא גם יותר כהה. רואים את זה בסצינה עם שלושת הכוחות בפרק 20 (לא הרסתי לך כלום, אל תדאגי).

Phoebe again

New member
עכשיו הבנתי מה היו הפרסומות האלה

שעצבנו אותי במשך כל הפרק...

Ophel McNeil

New member
שאלה ../images/Emo58.gif

מה הקטע של סוחרי הכוחות?
מה הטעם שבלשים כוח בבן אדם? למה לא לשמור את הכוח סתם בקריסטל? ובסך הכל, בסופו של דבר, הבן שיש בתוכו את הכוח מת, ואז הכוח סתם משתחרר לאוויר והסוחר מפסיד אותו. מה הרעיון?

Woogyman

New member
כנראה שיש שם משהו שלא אמרו ../images/Emo58.gif

יכול להיות ששדים גונבים כוחות בקריסטלים, כך שיותר נוח "להחביא" את הכוח בבן אדם. יכול להיות שעושים את זה עם כוחות נדירים (את חייבת להודות ששני הכוחות שראינו ככה היו דיי נדירים) כדי לא להסתכן בגניבה או הריסה ע"י מכשפות. מה שאותי מעניין לדעת זה איך זה שהכוח של פייפר לא עבד טוב בעולם התחתון בפרק הזה ועבד מעולה בפרק 19?

itamr

New member
לא נדמה לי ../images/Emo58.gif

לפי מה שאנ זוכר הם גם החליפו בינהם את הכוח ENERGY BALL(כדור אנרגיה) אז אין להם כוחות נדירים במיוחד ומה זה שווה להחביא כוח בבן אדם למשך יום או יומיים? אם הכוח חוזר אליהם אז למה להעלים אותו ליומיים? ואם הוא לא חוזר אליהם אחרי שהבן אדם מת אז למה לתת אותו לבן אדם?

Woogyman

New member
אף אחד לא אמר שהבן אדם מת אחרי

חודשיים.
אצל פייג´ המצב שלה החמיר מהר בגלל השיגוע של קול ובגלל המכה שפייפר הורידה לה בראש. יכול להיות שבן אדם חיי חודש או אפילו יותר עם הכוח ואז זה כן משתלם. ובקשר לכדורי אנרגיה - זה בדיוק מוכיח את הטענה. כדור אנרגיה הוא לא כוח נדיר, אז הוא היה בתוך קריסטל ולא שמו אותו אצל בן אדם. יריית חומצה זה כוח מאוד נדיר (יותר חזק מהרבה כוחות של המקור... למעשה, כמעט כל כוח שרואים בסדרה יותר חזק מהרבה כוחות של המקור) ובגלל זה אחסנו אותו אצל בן אדם.

itamr

New member
הרעיון הוא להרוג בןאדם כל שד עושה

זאת בדרך משלו! הבני אדם לא יכולים לשלוט על הכוחות וזה משגע אותם כמו שקרה לדוקטור בעונה 2. בשביל שהיו אצלך כוחות צריך להתכונן לזה במשך דורות כמו שקרה לבנות(ליאו אמר את זה בעונה שנייה) ובני אדם רגילים לא מוכנים לזה!!! חוץ מזה נדמה לי(ואי אומר נדמה לי) שהכוחות חוזרים אליהם אח"כ. תודה!!!

Woogyman

New member
ושוב טעות ../images/Emo58.gif

המטרה האחרונה של סוחרי כוחות היא להרוג בני אדם. הם לא שמים את הכוחות בבני אדם כדי להרוג אותם, אלא רק כדי לאחסן אותם שם עד שימצאו קונה. אם הבן אדם מת בתהליך - יופי. אם לא, זה לא מה שיטריד אותם. חוץ מזה שהכוחות שהיו אצל הדוקטור היו כוחות של כישוף לבן, וכנראה בגלל זה הוא לא מת אלא רק השתגע. כוחות דמונים הורגים את הבן אדם.

PopPy

New member
4x18- Bite me../images/Emo58.gif../images/Emo85.gif

חיחיחיחיחי... אהבתי את השם ^-^ וואו! וואו וואו וואו וואו! לא 4x18, הפרומו ל4x19!!!!!!! חיחי…. הפעם הורדתי מWB, וראיתי את הפרומו ל4x19, והראו בו את הכוח של פיבי (נראה שולת!) ורגעון קצרצר מההכתרה! וואו וואו וואו!! נראה מדהים!!! לענייננו- 4x18 ידעתי שפייג´ הופכת לעטלף, אז כמובן שהרסתי לי הכול.. אבל עדיין פרק לא רע בכלל, והוא ממשיך ברצף של החוסר בהומור. הפעם רק קטעון קטן מאוד של פייג´ המתוקה להפליא בפרק הזה, ואפילו לא קטע שנון ומצחיק אחד… אה וול… עלילה מגניבה למרות שהרסתי לעצמי אותה, משחק מקסים של רוז, ומשחק טוב לשם שינוי של אליסה, שזו נקודה לציון. אדום הוא לגמרי הצבע של רוז, וזה היה פרק פשוט מתוק. קול
נראה מדהים כהרגלו, ליאו חזר למצב הטבעי של האוטובוס של הבנות והמרפא שמקבל פקודות מאישתו, משחק מדהים כרגיל של הולי, משחק מתוק כרגיל של רוז, ומשחק טוב לשם שינוי של אליסה. ואהבתי את הבחור ששיחק את הערפד, לשם שינוי עוד שד חתיך בסידרה
שוב הראו את הגרימלוקים, שהם קצת יותר מדי חרושים לטעמי (וגם קצת יותר מדי מגעילים…). אהם. איבדתי את כל החוט מחשבה, כי בדיוק קיבלנו דואר מקווי זהב על ההתחברות לאיידס והייתי צריכה לברר משהו. ארג. אה וול… אני מחכה כבר לפרק הבא, בקצב הזה של ההברזות השכבתיות ונט שפועל מתשע בבוקר עד 11 בלילה, אני אגמור לראות את כל הסידרה לפני שהאיידס יגיע. אה וול, אני חושבת שאני אחנוך את האיידס עם The women of Charmed ועם ספיידרמן, LOTR וה"פ

itamr

New member
לאתי!../images/Emo58.gif

פייג´ הופכת לערפד ולא לעטלף!!! ואיידס? מה יש לך וומן?! תודה!!!

itamr

New member
אני ידעתי למה היא התכוונה אבל לא

הבנתי למה לקרוא לזה ככה? לכל דבר קיים צריך לקרוא בשם דפוק שלא קשור אליו ולא מתחרז איתו אפילו??!

למעלה