4x12 - Lost and bound

PopPy

New member
4x12 - Lost and bound../images/Emo58.gif../images/Emo85.gif

4x12 - Lost and bound
בין הפרקים הבודדים בעונה הרביעית שלא קראתי עליהם ספויילרים, וקיוויתי להיות מופתעת בהתחלה כשראיתי את הטבעת של פיבי נוצצת, אבל התאכזבתי ומצאתי פרק די חלש, ולא הבנתי ממתי פייפר רוצה חיים קסומים במקום חיים נורמלים ("מג´יק איז א גיפט"? אווו פוליז!) לילד שלה… קול
היה חמוד בטירוף (ובלי חולצה
), והזכיר את ימי תחילת העונה השלישית, כאדם נורמלי בחליפה… למרות שיותר הולם אותו הגולף
ליאו היה חמוד, ומה הקטע של השיער של פיבי? ולמה מלכתחילה פייפר וליאו לקחו ילד שהיה ברור שהוא שד כדי להגן עליו?! ולמה המקור צריך את הכוח של הילד, אם במילא הוא כבר יכול לשרוף דברים בעזרת המחשבה בדיוק כמוהו (רק שהמקור שולט על זה בצורה הרבה יותר טובה)? חוצמיזה, שהקטע עם פיבי והטבעת- די אידיוטי, והרעיון כבר חרוש. למרות שבכל פעם שמישהי (פיבי בד"כ) הופכת למישהי אחרת, או נכנס בה דיבוק, או כל דבר אחר מהסגנון זה עם רעיון כללי אחר, חרשו המון על הרעיון של אחת מהאחיות, שוב- בד"כ פיבי, הופכת למישהי אחרת בגלל כישוף כלשהו, או דיבוק, או כל דבר אחר. לסיכום: פרק חלש, בלי יותר מדי אקשן או דרמה, לא מרגש במיוחד, לא מצחיק במיוחד, לא מעניין במיוחד, עם כמה חורים ורעיון חרוש...

Ophel McNeil

New member
../images/Emo58.gifסדגש|

הילד לא שד...!! הילד מכשף רגיל.... הבנת את כל העניין לא נכון. ויכול להיות שהמקור רוצה את הכוח שלו, כי קודם כל זה כוח מאוד נדיר, והוא פוחד שילדים עם כוחות כאלה יגדלו, יתפתחו - ויתפסו את מקומו. וגם מכיוון שיכול להיות שהוא רוצה להעניק את הכוח הזה למישהו אחר, או שזה גורם לכוח שלו עצמו להתפתח ולהיות חזק יותר. כך שאני לא מוצאת שום חורים בפרק, אולי חוץ מההתנהגות של פייפר - שגם אותה אפשר לתרץ בקלות - הרי למרות כל התלונות שלה, היא רוצה ואוהבת להיות מכשפה, וכל פעם שניתנת לה הזדמנות - היא מוותרת על האפשרות לחזור להיות בת תמותה רגילה. הדבר היחיד שהפריע לי, זה שאני תוהה איזה "פרס" פייפר וליאו היו אמורים לקבל, אחרי שהם הביאו לשד ההוא את הילד....
לא הראו את זה בפרק... חוץ מזה, אני יודעת שהרבה פעמים האחיות נהפכות לרעות, או נדבקות במשהו, אבל כל פעם זה בא בשביל להדגיש ולהראות משהו, במקרה הזה - להראות שפיבי פוחדת להתבגר, ולהתמסד. פרק חמוד, ולמרות זאת - את צודקת, לא המדהים ביותר.

Woogyman

New member
אותו הפרס זה מה שכל הציידי ראשים ../images/Emo58.gif

מקבלים, לא ברור מה זה אבל. שמתם לב שבפרק הזה ראינו בפעם הראשונה סוג חדש של ציידי ראשים? תמיד הציידי ראשים היו שדים מסוג זוטאר (עם הברקים מהיד), זאת הפעם הראשונה שרואים כאלה עם כדורי אנרגיה. בפרק הזה אגב שמתי לב כמה כדורי אנרגיה יפים בפעם הראשונה. אמרו שם ששדים עם כוח של הדלקת אש משמשים כשומרי הראש של המקור (הכוונה בטח לשדים כמו ההוא שקול דיבר איתו ב3X22, ששמר על הכניסה לחדר של המקור). יכול להיות שהמקור רצה פשוט את הכוח כדי לתת אותו לשד אחר שישמש כשומר שלו.

Woogyman

New member
אני דווקא אהבתי את הפרק (../images/Emo58.gif)

הסיום שלו הוא גם הוכחה מוצקה שהעונה הרביעית שינתה את הדרכים הרעות של השלישית - אם אותו הפרק היה בשלישית, משהו היה אומר לי שהיה האפי אנד והילד היה לומד לקבל את הכוחות שלו ולשלוט בהם יופי. העובדה שחסמו אותם בסוף מראים שהפרק לא הולך אוטומטי להאפי אנד. הכוח של לדלו ההוא לעבור ממקום למקום בברקים מגניב. שמתם לב שהוא יותר חזק מהמקור?! הוא לא התפוצץ בכלל. נכון, למקור יש את הכוח לשרוף דברים (העיניים שלו בוערות ואז מי שמסתכל נשרף גם [לא תמיד]). כנראה שהוא פשוט רצה לחזק את הכוח הזה, או להיות יכול לשרוף דברים גם בלי להסתכל עליהם (ההבדל בין שני הכוחות הוא כמו בין טלקינזיס ופסיכוקינזיס - באחד צריך להסתכל על מה שמזיזים, בשני לא).

למעלה