4X07 דואלה

captain s

New member
מסכים סוף הסדרה התחילה לזוז.

הפרק הקודם היה מגעיל בייחוד עם הנשיאה והחולה השניה. (רצו לשלב מוטבים של ER.) וכול העונה הרביעית שבנתיים שודרה , אפשר היה לתמצת אותה ל 4 פרקים. לדעתי 1 של הסיולנים די פרקטי ומסתבר שהוא ידע מה הוא עושה. ליובן , 6 ו8 הם מוכונות מקולקלות וניסו לחסל אותם בגלל שהם מכוננות מקולקות. מי לכול הרוחות היה מוותר על גוף ספר שממתין תמיד? אני יודע שלו הייתי זוכה למתנה כזאת בטוח שלא הייתי מוותר אליה. אני חדש בפורום וסתקלתי זמן מה בדיונים פה. אבל לדעתי זאת אחד הסדרות המדע הבדיוני - מציבה סנדרט חדש. ואני רואה אותה יותר כדרמה מלחמתית בחלל ושמתשמת בתפוארת מדע בדיוני.

captain s

New member
האם גדייה הוא החמישי?

המצלמה ממש המקדה עליו בסוף עם שירתו. ומה דעתכם מה יעשה בקשר שירו לו ברגל. אני במצבו לעולם לא הייתי סולח לאנדרס ולהילו ובטח לו לסטאר באק....

tsou

New member
../images/Emo58.gif בבקשה בלי ספוילרים בכותרת

כן כך זה נראה לעת עתה? גיידה הוא בחור מיוחד, הוא סלח לחמישה שרצו לזרוק אותו מהארלוק בזמנו.. אין לדעת

SiC

New member
יש סיכוי טוב שהוא יהיה החמישי

הארבע האחרים היו פעילים מאוד במחתרת נגד הסיילונים וככה גם גייטה. בנוסף, הסיילון החמישי בוודאות בגלקטיקה, ככה שלדעתי זה או גייטה או דואלה.

tsou

New member
בלי..ספוי../images/Emo178.gifלרים..בכותרת...

רק לא דואלה! אלא אם כן היא שרה עוד יותר יפה

tsou

New member
יש מי שמגדיר אותה באופן הזה,

למרות שכשמור אמר משהו דומה הוא היה קצת אירוני.. לי נראה שכל העולם של הסדרה, כולל הקו העלילתי וכמובן הסיילונים הוא מדב"י , כלומר שזה הרבה יותר מתפאורה. דרמה מלחמתית מדב"ית אולי הולם יותר..

captain s

New member
מה הכוונה בספולייר הרי זה משחק ניחושים?

למה אני חשוב שהסדרה היא דרמה מלמתית בחלל. דרך אגב גם הסרט WIN CAMMNDER הוא כזה. וקצת בתרגום לעברית חיילי ספינת מלחמה. יש הרבה דילות של פיקוד חיילים בשטח , הלם קרב ועוד. אני גם מחבב היסטוריה וסרטי מלחמה. למשל ברזור הסרטונים יש קטע שספינת קרב משומדת ובקשר יש צבחות אימה... זה לקוח מהסרט מפייס בל - סרטי דרמה מלחמתית על טייסת מפציצי B17 שיורדים על ערי גרמניה. היה שם קטע של זוג מפציצים שהשמדו ואחד מהם התפצל לשניים והיו אות זעקות שבר.ובערך הראו באותה נקודה תצפית קרי מלמעלה באלכסון. והיה את הקטע שסטאר באק אמרה ללי שאנחנו יוצאים שוב ושוב ועד יום אחד... ועוד קטע חזק על הקבוצה שנתקעה בקובול. ועל הסגן ששלף אקדח על קלי אקדח על סירוב פקודה. בזמן מלחמת העולם השניה שהרוסיים היו במצב נואש הם הרבו בלהוציא להורג במקום אנשים על דברים כאלה ואחרים. רק בקרב סטלינגאד הוצו להורג סדר גודל של דוויזיה שלמה. וכאשר המלחמה התהפכה והרוסיים היו בשערי ברלין האס אס עשה אותו דבר ולא ידוע מספר מוצאים להורג. ויש המון דילמות של מוסר ופיקוד בזמן מלחמה לאורך כול הסדרה. זה אומנם מדע בדיוני אבל... סדרות מדע בדיוני לעולם לא יזחזו להיות כמו מססע בן כוכבים ואופטימיות הצבועה.

tsou

New member
ספוילר

מתקיים ברגע שאתה חושף תוכן חם מפרק שלא כולם ראו, למשל את הצימוד "גייטה חמישי". ברור שזה משחק ניחושים אבל מי ראה את הכותרת כבר לא יופתי מהכוון הזה בפרק.. אגב אני אישית מאד אוהבת ספוילרים.. אבל רוב האנשים שונאים אותם לגבי הדרמה המלחמתית, ברור שאתה צודק, אבל באותה מידה בס"ג גם מאד מושפעת מסדרות משטרה ואפשר לאמר שזו סדרת משטרה בחלל.. לעומת זאת, כל האפוס הרובוטי לעומת אנושי שמפעיל את העלילה הוא מדב"י מובהק, אבל כמו שאתה אומר לא מד"ב אופטימי מיושן אלא עכשווי, כלומר שמקודד גם את ההווה של אחרי מלחמת עירק לצד מלחמת ויטנאם ומלה"ע. אגב אני מזכירה לך שלא רק סטר טרק קיים, יש מד"ב בריטי משובח שהוא הכל חוץ מאופטימי מזויף ושבס"ג ניזונה ממנו, למשל השביעיה של בלייק (שבעקבות ההצלחה של בס"ג כעת מחדשים!) וכמובן האסיר

captain s

New member
אורי הבנתי ויש בזה צדק.

אני לא רגיל למערת הפורום הזאת. ממשק המשתמש לא הכי יעיל , רצית חערוך את הודאה המקורית אבל לא הצלחתי. שאת כותב הבס"ג הכוונה לבאטלסטאר גלקטיקה או לב סטאר גאט?לST אני לא אתייחס.(נחמדה לא יותר.) אבל לא מזכירה לי בכלל סדרות משטרה. היו כמה פרקים של פעילות בטחון ושיטור אבל הם מעטיים. שוק שחור היה כזה אחד הגרועים אבל היה נסיון נחמד איך שאר הצי חי.(אנחנו לא יודעים בכלל איזה תנאים יש בספינות האחרות) היו עוד כמה. בקשר לגייטה ברוב הסדרה הוא יותר דמות רקע. רק בפרקים של מחתרת היו לו כמה רגעים תחת השמש.(לשחקן) אבל הוא באמת הנווט הכי טוב שלהם. (חבל שלא מפרטים בדיוק מה המקצוע שלו ושל האחרים בסגנון SRAR TREK) מה שכן הטכנולגיה הרפואית בסדרה ממש על הפנים. לא הייתי רוצה להגיע לרופא כמו ד"ר קטל , הוא שוחט לא רופא. מה שאני לא מבין לה סגן גטייה לא היה חבוש כמו שצריך. הם לא חשבו לקחת איתם ציוד רפואי מינמלי וחושב? אפילו הטכנולגיה הרפאית של היום גטייה לא היה חייב לאבד את הרגל. שלהם מזכירה יותר טכנולגיה רפאוית מאוד ישנה אפילו במונחים של היום. לגבי האסיר את הסדרה אני זוכר במערפל ביותר. אני זוכר אסיר מספר שש , כדור לבן גדול וגיבור הסדרה שמנסה לברוח. את השניה אני לא מכיר.ומספר 6 צפיתי עוד פעם בפרק הציורים של הילדה מזכירים את מספרו של השטן. 666. יש לזה משמעות אתם חושבים?

tsou

New member
ממשק המערכת בתפוז

באמת איום ונורא, אופציית עריכה זה דבר בסיסי! בס"ג=בטלסטאר גלקטיקה :) ובסדרות משטרה לא התכוונתי לתכנים אלא לסוג הצילום, יש לבס"ג מראה של סדרות משטרה מהבחינה הזו. בכל מקרה ציינתי את זה רק לצורך המחשה של חשיבות המד"ב שבעיני היא גדולה יותר מאשר של שאר ההשפעות הבולטות בסדרה (דרמה צבאית/משפטית/הסטורית, סבון, על טבעי גוספלי).. לגבי הטכנולוגיה, כל מה שיש על הגלקטיקה מיושן בניגוד לקידמה הסיילונית, כולל הרפואה.. אותי הרשים משהו אחר בדימיטריאוס, וזו ההקבלה המדויקת בין המארינס לבין הסנטוריונים בצד הסיילוני- האופן שבו הילו הרביץ פקודות לכוון שלהם היה זהה ליחס של הסקין ג'ובס לסנטוריונים עד ללפני שלב הסרת חסם התודעה מה שאתה זוכר מהאסיר זה כבר יותר ממה שרוב האנשים זוכרים, אבל סימן היד בכפר ידוע גם לבסטר הטלפט בבילון חמש, ומשחקי המוח שמבצעים באסיר - מספר שש - מזכירים את אלו של שש בבאלתר. בלייק 7 זה הסבא של פיירפליי ושל פארסקייפ, כלומר אנטי-סטר טרק, מפני שבחללית החייזרית יש שביעיה של פושעים נמלטים בהנגדתו של בלייק, כל אחד מהם חושד ומוכן לבגוד בשני, והאויב הוא דוקא כדור הארץ. הכוון ה"אפל" של הסדרה, שהוא הפוך מזה האופטימי של סטר טרק וכיו"ב, די מקביל לאופי של בס"ג המחודשת לעומת המקורית. אגב 6, זהו נעלמה סופית? :(

captain s

New member
מה שיפה בBSG שכול אחד רואה אם מהשהוא מזדהה.

היה לי קרוב משפחה הלום קרב... פיירפליי נדמה לי ראיתי פרקים בודים מאוד(מערבון בחלל) פארסקייפ, לאחר מסר פרקים החלטתי שזאת סדרה כמו השניה הרקולס בחלל(לא את שמה רק את הרקולס. לילדים. בקשר לטכנולגיה עושה רושם שהשליטה שלהם בפיזקה גבוהה. יודעם לבנות מבנים מסיבים בחלל , לשים מנועים שיודעים לקפוץ באיזה שההיא צורה במרחב. יש גרביטציה מלכותית בסגנון STAR TREK - ב B5 היו להם חלק מסתובב(כדור הארץ) ועד כמה שאני יודע זאת הדרך היחידה ליצור גרביטציה מלכותית. ודווקה את הרפואה הם הזינחו. זה קצת תמוה? נדמה לי שהספרטנים היו מזיניחים את הנכים וחולים שלהם.(אולי גם עושים המתת חסד) הנשק שלהם דומה למה שהתרבות שלנ משתמשת. פצצות מימן הם הנשק הכי חזק שלהם. באופן תאורתי אפשר לבנות נשק משמיד פלנטות לוצורך זה צריך לייצר המון חלקיקי אנטי חומר והיכן שהוא קראתי ששעד 1992 הפייקו מילגרמים בודדים. (מאיץ חלקקים.).

captain s

New member
בקשר לזה שהילו צעק על המרינס.

לא שמתי לב כי זה טבעי ביותר שקצין נותן פקודות לחיחלים בזמן לחץ בצעקות. שהייתי בצבא קצין בדרגת סרן היה אלוהים...ולא חשובים עם הפקודות נכוננות או לא. אף פעם לא חשבתי.

tsou

New member
בדיוק

בסדרת דרמה צבאי אין בזה שום דבר יוצא דופן. אבל בבס"ג זה מייצר עוד הקבלה בין העולם האנושי לעולם הסיילוני, ותורם להמשך טשטוש הגבולות בין שני ה"גזעים". כלומר המרכיב מהדרמה הצבאית משרת את העולם המדב"י של הסדרה.

tsou

New member
פארסקייפ

זה לא הרקולס בחלל אלא באק רוג'רס (וגם פלאש גורדון, וכמובן המאפטס) בחלל
אבל זה ממש לא סדרה לילדים. למעשה היא מעולה החל מפרק שמונה ואילך, כנראה נשברת קודם

captain s

New member
מה שיפה ביצירת אומנות שכול אחד רואה אותה אחרת

פארסקייפ = אדרומדה = הרוקלס בחלל = AXN. לגבי BSG אנחנו לא רואים באותו המישור. אני למשל חושב שכול תוכן שיוצא יש אגנדה ומגמה. למשל היקום של STAR TREK הוא חזון קומניסטי שמלאני לא ראלי בהתחשב טבע האדם. והפרק שבעיני במציא על שמלאנות עד כדי התאבדות הוא הפרק שוויגאר השמידה את המערך שיכל להחזיר אותם הביתה. לטובת - עם זר... במציאות מפקד כזה היה מקבל מרד שהיה מצליח.... B5 היה קו של אנטי עריצות ועדפת שיתוף פעולה בין לאומי למרות האמונות השונות והשקפות שונות. הם לקחו שם קצת מוטבים של עליית היטלר לשלטון וכן מרצח קנדי ונשיא בלתי אהוד שזכה מהפקר גונסון שסיבך את ארצות הברית בוויטנאם. לטובת המלחמה בקומניזם.(וורלון והצללים.) וגם BSG יש מגמה ונראה לי שהיא דתית יותר וגם מושפעת מהתקפות טרור של ספטמבר 2001. אמונה באל אחד מול חוסר אמונה כמו אדמה או אמונה פאגנית מתרנית של השאר... זאת לפחות דעתי. בקשר לצילום שדברת עליו אני קורא צילום ריאליסטי. (כאילו צולם ממצלמות של עיתונאים באיזור לחימה.) לעיתים גם בקרבות חלל יש את הסגנון של הצילום. המצלמה זזה ומופעת ממה שקורא בסביבה שהיא מצלמת. בניגוד למצלמה סטטית שמצלת כאילו במבחוץ.

tsou

New member
כל אחד מתחבר למה שהוא מזהה ומכיר בשלב ראשון

אבל בשלב שני נוצר בסיס משותף
פארסקייפ ואנדרומדה? אבוי! אני אפילו לא אכנס לדיון הממוקש הזה, מה עוד שראית רק קצת פרקים מפארסקייפ, וזה לא מספיק. כמי שמכירה לא רע את הקלאסיקות הקיטשיות, זיהיתי בצפיה ראשונה בפארסקייפ עדכון של העלילה והמבנה של הרפתקאות באק רוגרס ופלאש גורדון (שבמקור שיחק אותן בסדרות הטלויזיה הראשונות אותו השחקן, ושהיו גם ההשראה לסטר טרק בכלל) בטויסט יצירתי מדליק, וכשקראתי שהיוצרים מגדירים את הסדרה כבאק רוגרס על אסיד כמובן התחברתי לזה מיידית. בהמשך גם הבנתי שהסדרה היא ר-אימגינינג של השביעיה של בלייק, בכוון אחר מאשר פיירפליי שגם אפשר להגדיר אותה ככזו. וכמובן שבכל פרק היא מתעללת בצורה חיננית מאד בקונווציות של הז'אנר- מבחינה זו יש דמיון מסוים לסדרה הרקולס של ריימי וטאפ, שגם בנויה על יצירת קרבה לדמויות הראשיות ולא לוקחת את עצמה יותר מדי ברצינות. לא לגמרי הבנתי הת מה שכתבת על הסדרות המדביות. אם הכוונה שכל אחת נטועה בהקשר פוליטי והסטורי נתון, בוודאי, ואכן בס"ג משקפת מצוין את ההקשר של שלהי מלחמת עירק. צילום ציעודי בעדשה רחבה מוחזקת ביד, בניגוד לצילום הפנורמי המרוחק בסגנון בבילון חמש, בדיוק. צילום באזורי לחימה, נכון זה התחיל משם, אבל בסדרות טלויזיה נדמה לי שזה מאפיין סדרות משטרה מודרניות

למעלה