4X03

redrider

New member
הבעיה בסדרות כאלו

שברגע שיש חור קטן בעלילה ההגיונית זה מתקדם כמו אפקט דומינו. כרגע הם במשך 3 פרקים משכו עלילה שהייתה מספיקהל פרק בקושי בעונות הקודמות

tsou

New member
כן ולא..

כן לאפשקט הדומינו, לא למשיכת העלילה- הם משכו בשני הפרקים הראשונים, בשלישי הריצו בפורוורד.

SiC

New member
למה החלטתם שנגמר המרד?

לדעתי הוא רק מתחיל.

Wah Wah

New member
מצטרפת גם כן

המרד רק הולך ומתהווה. ולפי איך שכרגע הכל מתהווה, זה הולך להיות מרד בכמה חזיתות - בין 7 המודלים לבין עצמם, בין המודלים ה"אנושיים" לבין המכאניים, ובין השבעה לחמישה הנותרים. אני אישית אשמח לראות את הקרבות: לי נגד סאם (בהנחה שלי יהיה הסיילון האחרון, כפי שאני נוטה מאד להאמין בזמן האחרון) טיי נגד האח קאוול ושש נגד טורי

SiC

New member
בנוסף

גם אף אחד לא יודע עם כל ה-6 וה-8 הושמדו. אנחנו גם לא יודעים איך נגמר הקרב שם, רק ראינו שהספינה נפגעה

tsou

New member
אף אחד לא החליט דבר כזה!

ברור שהכל רק מתחיל (בעונה 4..)

גם אני חשבתי שהפרק הזה

הגיע בלי שום קשר למה שהיה קודם. איך יכול להיות מצב שבו פרט אחד מדגם מתנהג אחרת מהאחרים? למה זה כל כך מסובך לעשות ריסט? איך תוך שני פרקים פורצת כזאת מלחמה עקובה מדם בין הסיילונים?

tsou

New member
איך באמת? ומה עם שרון?

שלא לדבר על שש של באלתר? הן די שונות מהאב-טיפוס במשך כבר די הרבה זמן . מלחמות פנימיות מתפרצות ברגע שיש טריגר מתאים- במקרה של קאוויל, הטריגר הוא נסיון ללכת נגד התכנות הסיילוני - וזה לגמרי לא פתאומי, זה תהליך שהיה הדרגתי. את שלוש היה לו רוב להקפיא ולא היה צורך במלחמה. הריידרים התגלו כתבוניים , הוא הצליח להשיג רוב ללובוטומיזציה שלהם. רק אז צצה שש ויצרה חיץ תוך-סיילוני והסירה את חסם התודעה של הסנטוריונים - וקאוויל בחר באופציה היחידה שנותרה לו ללא רוב בממשלה (ומול איום של מרד צבאי כולל)- מילכוד וחיסול הפלג המורד. ויזואלית, אגב, פיצוץ הספינות של שש ושמונה התחבר לי להחלטה קשה סיילונית אחרת של נטישת ספינת האם הנגועה בוירוס, מה שמדגיש את ההדרדרות הסיילונית - התחילו בנטישת ספינת אם, ממשיכים בחיסול מכוון של ספינות אם אחרות

The Human

New member
אמממ.. האמת?

גם אני לא ממש התלהבתי מהפרק.. ולטעמי שני הפרקים הקודמים טובים יותר, אבל אני חייב לחלוק עליך בנושא שהם עושים פרקים באופן שונה.. בסה"כ.. הם הרגו את הדמות שלה באופן לא שונה בהרבה מאיך שהרגו נגיד את קאט או את בילי.. בשני המקרים זה נראה כל כך ספונטני שלא בנו את המוות הזה לאורך מספר פרקים בשביל להכין פתח מילוט ראוי לדמות ותקעו את סיפור המוות שלהם על פרק אחד.. את אותו הדבר הם עשו לקאלי, רק שהמוות שלה היה יותר טרגי משל השאר. כנראה שהמנהלים חשבו לקטוע את החוזה עם ניקי קליין כדי לעשות קיצוצים בתקציב.. כי באמת.. בסה"כ.. לא הייתה סיבה של ממש להרוג אותה. ועוד דבר.. דיברת על חורים בעלילה? אני יכול לומר לך שעד כה לא מצאתי כשלים חמורים בלוגיקה של הסיפור.. רק שהפעם בפרק הזה קשה לי לתפוס את העובדה שקאלי "אוהבת הסיילונים" הבינה שטיי, טורי וגיילן הם סיילונים ושלפני שהלכה להתאבד ולהרוג את בנה לא חשבה אפילו על להשאיר פתק קטן אצל רוזלין או אדאמה, או נגיד סתם לצרוח באמצע מסדרון הומה אדם על כך שהם אכן סיילונים, במיוחד בשל העמדות הקריטיות שכל אחד מהם מאייש... אבל לא.. frack humanity... I'm gonna go and kill myself and my baby.. פשוט לא נראה לי הגיוני כל כך שהרגש והתחושה הזמנית שלה תהיה כל כך עמוקה שהיא תאפיל על ההגיון הפשוט הזה.

tsou

New member
דוקא ההדגשה של הטראומה הקשה של קלי

היתה משכנעת מספיק (לחשוד שהבעל בוגד בה בזמן שהיא תקועה עם התינוק ובמקום זה לגלות שהוא בכלל סיילון!) כדי שלא אצפה ממנה למחשבה יותר מדי רציונלית בנקודה הזו

ובכל זאת, הסיילונים הם האיום הגדול ביותר

על האנושות. זה הדבר הכי מתבקש לעשות, גם לבנאדם בטראומה הכי רצינית שיש. ועוד משהו שעיצבן אותי בפרק - נמאס לי, נמאס לי, נמאס לי שאנדרס הולך אחרי סטארבאק כמו כלב מוכה. זה כל כך ממאיס את הדמות שלו. איפה אנדרס המגניב? אנדרס הפרטיזן?

tsou

New member
באמת זה נמאס, אבל אל תשכחי

שהאלטרנטיבה שלו איתה זה "כדור בין העיניים" (שלו)

SiC

New member
למה לא הגיוני?

היא חשבה שגיילן השתמש בה כדי "ליצור" תינוק תערובת, ביחד עם זה שהיא היתה על סמים שיוצרים דיכאון, הבנה שהנישואים שלה עם מי שהיא אהבה מתפוררים ושהוא בכלל סיילון, אין לה מושג איך היא הולכת לחיות עם זה ועם המצב אז היא פשוט החליטה להתאבד ועל הזין שלה כולם. זה היה עשוי טוב וגם אותנטי. באמת באמת באמת תפסיקו לחפש מה גרוע בפרק הזה. ניקי קליין היתה שחקנית אורחת. היא לא היתה שחקנית ראשית ולא דמות מפתח. היא היתה דמות שמקדמת מעט מאוד את העלילה (או שבכלל לא מקדמת אותה) ולא תרמה יותר מידי לסדרה. לכן המוות של הדמות היה על פרק אחד וזה מספיק. את ההתפוררות של היחסים שלה עם גיילן ראינו כבר במספר פרקים בעונה הקודמת, זה בסיס מספיק כדי להבין מה קדם לעלילה בפרק הזה. enough said!

The Human

New member
אני לא בא בקטע של לחפש מה גרוע.. תאמין לי

אלא שכשיש משהו שקשה לי למצוא בו הגיון סביר זה ישר קופץ לי לעיניים.. הפרק לא היה גרוע לטעמי כמו שredrider טוען שהוא.. היו חלקים טובים יותר כמו המלחמה הפנימית בין הסיילונים והישיבה הראשונה של לי בממשלה הקולוניאלית וכמה פחות כמו העניין הספציפי של המוות של קאלי שקצת קשה לי לקבל בתור הגיון ישר בגלל שכמו שהדס אמרה.. גם אם מדובר בטראומה רצינית כל המאפיינים שלה בתור אחת שמתעבת סיילונים ואחת שפועלת ועובדת במסגרת הצבא הקולוניאלי.. הדבר הראשון ההגיוני שהיא הייתה צריכה לעשות זה ללכת לומר למישהו.. בכך שהיא הלכה להרוג את עצמה ואת הבן שלה ביחד עם הסוד הנורא הזה היא למעשה בגדה בגזע האנושי כולו.. וזה פשוט לא תואם ולא עקבי עם האישיות שלה... אני לא בא לסתור אותכם או משהו.. יכול בהחלט להיות שמה שאתם אומרים הוא נכון.. לכן אני לא מחשיב את העניין הזה בתור חוסר הגיון מוחלט ואיזשהו פאק רציני בעלילה (וצפיתי בהמון סדרות ופאקים חמורים בהרבה).. אני רק בא לומר שלטעמי זה לא כל כך מתיישב עם הרקורד של הדמות שלה. אם נגיד טורי הייתה עוקבת אחריה.. מכה אותה במפתן דלת ביתה עד אובדן הכרתה והייתה מביאה אותה בעצמה אל האיירלוק הייתי מקבל את זה יותר טוב... והיו עושים את זה טוב יותר אם היו מושכים את עניין מותה לפרק נוסף.. זה לא בגלל שהיא הייתה דמות מפתח (אני מסכים איתך שלא) פשוט מדובר בדמות משנית שהיתה קיימת בתודעה של הסדרה כבר 3 עונות וכמה שהדמות הזו בחייה לא תרמה ממש להתפתחות העלילה.. היא תוסיף בהרבה במוות שלה להתפתחות במישור הרגשי של כמה דמויות אחרות (הצ'יף, טורי, כל ה-deck hand ואולי אפילו טיי ואדאמה)

tsou

New member
לי זה מסתדר מצוין עם הדמות שלה

קרי לא התעסקה אף פעם במיוחד בגורל האנושות, רק בזה של גאלן. היא ירתה בבומר כדי לגונן עליו בזמנו, עכשיו היא מפרשת את מה שגילתה כמניפולציה של מהרגע הראשון- היא חושבת שגיילן רצה לייצר ילד חצי סיילוני איתה, היא בעצם מצויה במצב נפשי דומה לזה של קארה כשליובן כלא אותה בדירת המיינד פרקינג בקפריקה החדשה- אולי גרוע יותר מפני שאין לה את זהות הפייטרית של קארה, ולא נשאר לה כלום בעצם- כמו שקורה הרבה במצבים כאלה היא רואה בהתאבדות יחד עם הילד הצלה שלו - שאלות כמו בגידה באנושות כולה ממש לא מעסיקות אותה ..אילו טורי היתה באמת מיישמת את דברי ההרגעה הטיפוליים קארי היתה מתעשתת כנראה, אבל זה כידוע לא היה באג'נדה :)

Ambious

New member
דרך אגב, אהבתי את זה ש- 6 היתה צריכה לבקש

יפה מהסנטוריאנים שיעשו מה שהיא רצתה ולא הספיק לה הפקודה
זה רמז מתרים מעניין. נ"ב - רק אני נקרעתי מצחוק מהסנטוריאן שניקה את הקיר כמה עוזרת בית?

tsou

New member
good thing you remembered the magic word ../images/Emo6.gif

לעוזרת הבית העצבנית שניקתה את השיירים של קאוויל מהרצפה היה אחד הרגעים הקורעים בסדרה !

למעלה