4X03

tsou

New member
פלש אנד בון

הפרק בו היא מענה את ליובן ובסופו של דבר מתוודעת לנשמה הסיילונית? זה היה באמת פרק משובח (במיוחד אהבתי את שכתוב המוות של ספוק) . למרות שאישית מאד אתקשה בבחירה של פרק מועדף אחד בסדרה בשלב זה..

tsou

New member
?

פרידה מליובן עם יד לחוצה משני צידי הזכוכית? זה ציטוט ישיר למדי מהמוות של ספוק, בהקשר הפוך לכאורה (בפרק הזה לפחות)

Mr Majar

New member
בי אי אפשר לחשוד

שאני מסכים יותר מידי עם המנהל היקרה שלנו- אבל מה לעשות הפעם היא צודקת ובגדול. תזכור שמי שעושה את הסדרה הזו הוא אומן הרפרנסים, ורפרנס למסע בין כוכבים הוא מתבקש. היום כשאתה יודע שכל מה שהוא אמר לה זה נכון אתה גם יכול להבין למה הוא נפרד ממה ככה. (כל עוד היא לא מגשימה את יעודה היא מתה מבפנים)

tsou

New member
גם המעורבות המקצועית של מור בסטר טרק בעבר

די תורמת להדגשת הרפרנס הספציפי הזה

tsou

New member
ואם פורמים אותו עוד קצת,

נזכרים שבעוד ספוק הושב לתחיה על ידי איחוד התודעה הרוחנית שלו עם הגוף, בבס"ג (שם ממילא ליובן קם לתחיה - למרות שהדגם הספציפי שנפרד מקארה דוקא לא) יווצר פיצול בין הליובנים הפיסיים לבין המהות הרוחנית של הדגם שתבקר את קארה

tsou

New member
במחשבה שניה אני נוטה לסמן את "דאולואדד"

מעונה 2 כפרק המועדף עלי, הוא פשוט מושלם

Mr Majar

New member
עשינו כבר את השאלון הזה פעם

בפרק 9 בעונה השניה - flight of the phoenix אני פשוט בוכה בכל פעם מחדש. לפרק הזה אני לא עמיד

redrider

New member
פרק מעצבן!!!!

הם עושים פרקים בצורה שונה בעונה הזאת. אין לך התרחשויות של ממש ואם משהו קורה אז לא נותנים לך לחוש באמת את במאורע. מלחמת אזרחים סיילונית הם דחסו לתוך 4 דקות של וידאו. בכל מרוח כזה וחסר פואנטה. קטע קטן מפה קטע קטן משם. אההה וכמובן הכל מלא במוזיקות הזויות וקטעים סוראליסטיים. לא יודע אבל הסבלנות שלי מתחילה להתפורר. אני רוצה אקשן (לאו דווקא קרבות). אני רוצה לראות התקדמויות בעלילה, גילויים חדשים. פרקים מבוססים על דמות ספציפית סביב מקרים מסוימים ולא פרקים כלליים התקועים באוויר. בעעעעע

tsou

New member
../images/Emo12.gif היה חסר לך אקשון?!

זה אחד הפרקים היותר דחוסים באקשון שראיתי. היו לא פחות משלשה מקרים של סכינאות : חיסול השש והשמונה על ידי הקאווילים. חיסול של קלי על ידי טורי. בגידה של לי בלורה. היתה מוסיקה נהדרת שבשלב זה פועלת כמרכיב עלילתי לכל דבר. לא ראיתי פה אפילו קצה של משהו כללי- להיפך, היתה התמקדות ארוכה מאד בדמויות ספציפיות - ציף קאלי והילד, טורי, קארה, קאוויל, אדמה ולורה (למות על דקת הפתיחה בה אדמה מקריא לה מהספר שהיא הביאה איתה מקפריקה- או שזה היה הספר שהוא השאיל לה בזמנו?) הקצב אכן שונה- המעברים חדים והקישורים עקיפים יותר כי מור מדובב דבר מתוך דבר בשלב זה. למשל הפרק מדגיש שיש לנו שוב ריסט בסיפור הגדול : קארה והילו בדרך לכדור הארץ כמו שנשלחו בזמנו לקפריקה, שש ושמונה שוב כרתו ברית מנוגדת לרוח הסיילונית, שוב כמו אז בקפריקה. בריסט הזה, מה שהן רוצות הוא איחוד שנים עשר הדגמים בעוד קאוויל רוצה פירוד. שוב, ריסט : לורה רצתה להמשיך לארץ המובטחת, אבל חצי מהצי בחר בעגל הזהב=קפריקה החדשה. לוחות הברית התעכבו בשנה תמימה, שובם של הסיילונים שוב הפריד בין הגלקטיקה למתישבים- בסופו של דבר התחדש המסע, שבסיומו משה משגר שנים עשר מרגלים לתור את הארץ ורק ש נ י י ם מביניהם - קארה והילו? שמונה ושש? - ימליצו על כיבוש (מה, חשבתם שסתם הייתי אתמול בסדר?)

redrider

New member
אני לא סתם ציינתי למה אני מתכוון

תחת אקשן. ברור שהיו כמה התרחשויות. הנקודה היא שהם לא התמקדו מספיק על אף אחת מהם. כל עניין המריבה בין צ'יף לאשתו. תואר בצורה חיצונית ואמוציונלית בלי להראות מאיפה זה התחיל ומדוע זה קורה בכלל. בכלל בפעם האחרונה שראינו אותה זה היה בפרק שבו הם היו בחלל ואז הכל נראה בסדר. הקרב בין הסיילונים תואר בצורה עילגת במקום לתת חשיבות ועומק לארועים כל כך משמעותיים כמו פילוג במחנה הרעים כל ההתרחשויות שם תוארו במשך שני פרקים על גבי סה"כ פחות מ8דקות של וידאו. אנחנו עדיין לא יודעים כלום עליהם או כוכב המקור שלהם. לא נותנים שום פיתוח משמעותי לכל הנושא של הסטוריונים החושבים. לא ברור לנו מה הקטע שם בומר שפתאום מתנשקת עם קאוויל (גרונטופיליה לשמה). כל הזמן מנסים להעביר לנו כל מיני התרחשויות פסאודו אלוהיות תחושה של מסר עמוק פנימי שממנו כולכם כל כך מתלהבים אבל תכלס... זאת לא גלקטיקה. את מלהבת לי פה מכל הרמיזות התאולוגיות אבל מה שאהבתי בסדרה תמיד זה שהרמיזות היו משניות לעלילה מחושבת עם דמויות מתוחכמות ומעניינות. מתחילת העונה הרביעית אני רואה המון ברבורים, מעט מעשים ודמויות שטוחות לחלוטין שמתנהגות בלי שום קשר לפרופיל שלהן שנוצר במהלך העונות הקודמות. קיצור בעעעעע. אהה ותחזירי את הבלוגר העצבני. חבל למחוק תגובות

tsou

New member
לא משכנע. עכשיו אתה נתלה בדבריו של הבלוגר

(ידעתי שזה יקרה
שהם כמובן מוטים ולא נכונים- הבעיות של ציף וקלי היו קיימות לכל האורך, פשוט לא התמקדו בהן לכן שכחת את מפגשי הוויסקי של דאלן ושל לי בבר סביב בעיות בנישואין. הנשיקה בין קאוויל ובומר באה אחרי ריקוד סקסי שלה בשבילו בפרק קודם.הקרב הסיילוני תואר מזווית עקב האכילס של שש ושמונה שלא ראו את זה בא כדי להדגיש את ההקבלה בין מה שקורה לקלי שגם לא צפתה את התגובה של טורי כמו שלורה לא צפתה את המהלך של זארק ולי.. לא חושבת שלספור דקות של וידיאו זו הדרך הכי טובה להתחבר לפרקים, זה פשוט לא קריטריון רלוונטי. ובשלב זה בסדרה מור רשאי לצפות מהצופים שלו שיחברו לבד לפחות חלק מהנקודות.. הדמויות מעניינות, וחלק ניכר מהעניין שלהם קשור בהיותן מרכיבים מתעתעים בפאזל מדב,י תיאולוגי, שמה לעשות שזה בדיוק מה שמגדיר את בטלסטאר גלקטיקה

redrider

New member
אז זהו

לא קראתי עדיין מה שהבלוגר כתב. מחקת את ההודעה הזאת. אני מקבל הודעות במייל על כל תגובה להודעה שלי. אז ראיתי שהתגובה הקודמת הייתה בנוגע לבלוגר אבל היא נמחקה לפני שיכלתי לקרוא. אבל נחמד לדעת שלא רק אני חושב ככה. אני לו חושב שכל הדימויים שאת מתארת באמת שם. למרות שללא ספק יש מורה לספרות שמבוזבזת פה
. אני ממש לא מאמין שכל הסיפור של מאבק הפנימי של הסיילונס נגמר פה כמו שאני לא מאמין שד'אנה לא תחזור. כמו שגם אני מוצא את זה מגוחך שפתאום הם התחילו לקרוא לעצמם במשות במקום במספרים... אעלק the d'anna line קיצור חלאס להיות פאנית בהגזמה. הדימוי של ההפתעה ללא ספר דומה להפתעה שחשתי בבוקר כשהשרירים שלי נתפסו מהאימון של אתמול שהיה בעצם דימוי להפתעה שחש בלטאר כשהתעורר בוקר אחד עם כאב ביצים שהיה בעצם דימוי להתפעה של 6 ו8 כשהם גילו שבומר משתרללת עם קאוויל מהצד. אנחנו גם לא רואים שום התייחסות למעמדות הפנימיות של הסיילונים. אם יש אלפי קאווילים למה דווקא הקאוויל הזה מחליט בשביל כולם? קיצור חורים בעלילה ונסיון להמצאה עצמית מחדש. ד"א. בבקשה תביאי את הלינק של הבלוגר.

tsou

New member
הדימויים הם בפרקים קודמים בסדרה

זה שאתה לא זוכר אותם לא משנה את העובדה הפשוטה הזו, וייחוס שלה להוראת ספרות גם לא... סתם עמדת התגוננות לא עניינית. למה שתאמין שדאנה לא תחזור, או שהסיפור הסיילוני נגמר פה כשכולנו יודעים שלא? יש להם שמות די מזמן, זה ממש לא קורה פתאום.. ותיקון, יש "מליוני" קאווילים לא אלפים
ואם תחשוב קצת על אופן ההתפתחות של הדגמים בסדרה, ועל מה שמבדיל את ההתנסויות של שש ושמונה (ושלוש גם) מאלו של קאוויל למשל, תבין די בקלות למה הדגם שלו לא השתנה מהותית ביחס לאחרים. חורים בעלילה בהחלט יש והרבה, אבל דוקא לא אלו שאתה נצמד אליהם. הסיבה שמחקתי את הלינק היא שבקריאה חוזרת היה עוד פחות משכנע מאשר קודם- כבר אין לי אותו בדסקטופ, מצטערת - אבל לא הפסד גדול..

redrider

New member
אני אמרתי

שאני לא מאמין שהיא לא תחזור. משמע אני מאמין שהיא תחזור ובגלל זה השמדת 3 ספינות נראה לי כמו משהו מגוחך מבחינת השפעתו על המתרחש. בכלל כל ההיבט הכמותי של הסיילונים תמוהה משהו.

tsou

New member
למה להצהיר דבר ברור מאליו ? הרי ידוע שתחזור

השמדה של דגמים היא עליית מדרגה משמעותית ביחס להקפאה של דגם- מבחינה זו ממש לא נראה לי מגוחך. זה משתלב בעצבנות של "עוזרות הבית.. בעניין ההיבט הכמותי הסיילוני, פה אני חייבת להסכים

למעלה