4X01

• פותח הנושא dorbr
  • פורסם בתאריך

dorbr

New member
4X01 ../images/Emo58.gif

קארה מציבה דילמה רצינית, ואני לא חושב שלשתק את הסוהרים ולרוץ עם נשק לרוזלין היא הדרך המיטבית לישב אותה. איך היא מתכננת לפתור את הבעיה, לאורה לא סמכה עליה עוד קודם ועכשיו היא בטח לא תסכים לשנות את הנתיב.

Ambious

New member
4x01 - שובה של סטארבאק

וזה לא ממש ספוילר כי היא חזרה כבר בפרק הקודם
בכל מקרה, סצינת הפתיחה היתה אחת המרתקות בסדרה. כן, היה אקשן אינטנסיבי ומתוסרט היטב, אבל לא על זה אני מדבר, מן הסתם. הסצינה שבה הקולונל שולף אקדח על אדאמה ויורה בו גרמה לי להדבק לכסא וללחוש לעצמי "What the Frack", ולמרות שבתוך הראש שלי זמזם לו איזה קול שאמר "הרי ברור שביל לא באמת מת", זה היה עשוי בצורה כלכך איכותית - כמו שרק בטלסטאר גלקטיקה יודעת לעשות - שהאמנתי לכל מה שראיתי. טלוויזיה במיטבה אחר כך הגיע הקטע שבו סאם עולה לוייפר, ואני חושב שלמרות שהדמות שלו היא לא מהאהובות עלי והשחקן היה די בינוני עד עכשיו - הוא הציג פה משחק משובח ביותר, כשהוא מנסה לשכנע את עצמו שהוא סאם ושהוא נאמן למושבות, ושהוא מי שהוא לא משנה מה הוא. ואז הסיילון הסתובב לכיוונו, במה שהיתה אחת הסצינות החזקות ביותר בסדרה. הריידר הסתכל עליו - הוא הסתכל על הריידר - אני הסתכלתי על הטלוויזיה - הריידר קיבל את המסר, והעיניים של סאם נהיו אדומות, ופעם הראשונה קיבלנו חיווי ממשי לזה שסאם הוא סיילון. זה כבר לא סתם דיבורים, לא סתם 'הבנה' שפתאום צצה לה בעקבות שיר של בוב דילן. זה כבר לא סתם הצהרה - עכשיו ראינו את זה ממש: סאם הוא סיילון. פתאום זה נהיה הרבה יותר ממשי - והצורה שבה העבירו לנו את זה היא פשוט גאונות צרופה. יש משהו להגיד על ההתמודדות של ארבעת הסיילונים החדשים\ישנים שלנו, והצורה שבה הם מנסים להבין איפה הנאמנות שלהם. הרי הם לא סתם התעוררו וגילו שהם סיילונים, יש לזה סיבה שזה קרה דווקא פה ודווקא עכשיו, התכנות שלהם כנראה מכין להם משהו גדול, ואני מניח שעם הזמן נגלה מה זה. שובה של סטארבאק, בכל מקרה, הוא מאד מוזר. אין לנו אפילו קמצוץ של רמז על מה באמת קרה לה, למרות שההבדלים בזמנים בין מה שהיא חוותה למה שהם חוו מרמזים (אולי) על סוג של חור-תולעת, בדומה למה שהיה בספר\סרט "קונטאקט". הרי ברגע שנכנסים לתעלת איינשטיין-רוזן, הזמן ןהחלל מתעוותים, ומה שלוקח לבן אדם שעובר בהם זמן קצר, לוקח לאנשים בחוץ זמן רב הרבה יותר. אבל התשובה למה באמת קרה שם כנראה נעוצה בעובדה שהתמונות שקארה לקחה הם לא מה שהיא חשבה שהיא לקחה. קארה מתארת מה שלנו ברור שזה באמת כדור הארץ, עם הפלנטה יופיטר והכל, אבל מה בדיוק קרה שם? האם היא היתה בכדוה"א באמת והתמונות שלה שונו על ידי גורם חיצוני (כמו שקרה לרפטור שלה)? האם היא היתה במקום אחר וראתה חזיונות של כדוה"א כמו שקרה להם בעונה הראשונה במקדש של מי שזה לא היה? ומה הקטע עם זה שהיא פתאום 'מרגישה' את כדור הארץ? אני מניח שזאת השאלה הגדולה של העונה, ושנגלה את זה עם הזמן. לגבי ההתמודדות של הצוות עם חזרתה הבלתי צפויה של סטארבאק, אני חושב שהכי 'קרוע' (מלשון Torn) בין מה שהוא מרגיש למה שהוא חושב הוא כמובן ביל אדאמה, שמצד אחד מרגיש שהוא רוצה להאמין לה - ומצד שני מחויב מכורח המציאות והתפקיד שלו לא להאמין לה. כמו שהוא אמר את זה בעצמו - "האם אני מקשיב ללב שלי או לראש שלי?", ואני חושב שהתגובה של לי ענתה בדיוק על הנקודה: "אם זה היה זאק שהיה יוצא מהוויפר הזה ..." זה מציג בדיוק את היחסים המאד עדינים ומעניינים בין קארה לביל - יחסים של אב ובת, שנראו הכי טוב בסצינה מעל המפה, שהיא צועקת עליו "תסתכל עלי" ומסתכלת לו ישר בלבן של העין. סצינה מרגשת ביותר לדעתי. חשוב גם לציין את 'גאולתו' של גאיוס באלטר. כשהוא רואה את הילד החולה, ורואה מה הוא 'חולל', הוא מתחיל להרגיש באמת ובתמים אשם. הוא מתפלל לאלוהים בקול רם ומתוודה על כל הדברים שתמיד אמרתי עליו - ואתם יודעים שאני ממש ממש לא אוהב את גאיוס באלטר - אבל בפרק הזה הוא גאל את עצמו בעיני. שלא תבינו אותי לא נכון, אני עדיין חושב שהוא חלאת המין האנושי, אפס דו פרצופי שנאמן רק לעצמו, אבל למשך כמה סצינות בפרק של השבוע הוא פשוט התעלה על עצמו ומעבר לאנוכיות הפרטית שלו והיה מוכן להקריב את עצמו למען אחרים - בעוד שהוא מתוודה על האנוכיות שלו. הדבר היחידי שהטריד אותי בכל הסיפור הוא הריפוי של הילד. אני אהיה מאד מאוכזב אם המסקנה של כל הסדרה, של כל ה- 'פלאים' והמוזרויות המיסטיות בסדרה - תהיה אלוהים. זה Copout, זאת יציאה קלה מדי ומאכזבת. מעבר לעובדה שאני אתאיסט באופן אישי, זה יפריע לי ברמה סיפורית ועלילתית כי אני מסרב בכל תוקף להאמין שזה כזה פשוט, שהפתרון לכל המסתורין המרתק שיש לנו בסדרה זה 'אלוהים'. זה כמו הפרק של סימפסונס עם לוסי לולס, שעונה למעריצים שכל פעם כשיש אי-המשכיות בסדרה אז "A wizard did it". בלי קשר לדעות האישיות שלי על אלוהים, זה פשוט קל ושטחי מדי, ולא מקורי במיוחד.... אני מקווה שהמסקנה הסופית תהיה שונה, ושבסך הכל מדובר באנאלוגיות לדת המודרנית שאנחנו מכירים, אבל אני מניח שרק הזמן יגיד....
עוצב באמצעות תפוז-פד

Ambious

New member
ועוד משהו ששכחתי לציין, שמתם לב שהמבטא

של גאיוס חזר להיות 'פיקוני' כשהתקיפו אותו והוא חשב שהוא עומד למות? משחק גאוני, פשוט גאוני...

tsou

New member
יש copout מדב"י מטריד עוד יותר

וזו האפשרות שהסדרה תתגלה כמטריקסית, כלומר שכולם, במידה זו או אחרת, יתגלו כסיילונים -שהגזע האנושי משתים עשרה המושבות נוצר במקור על ידי ישות תבונית מהסוג המלאכותי - אולי הלורד השלושה עשר/הסיילון הראשון. מאד מקווה שזה לא יקרה ושמור יעשה משהו טוב יותר עם ה"חזיונות" העל-טבעיים השלובים של באלתר ורוזלין (שלא לדבר על קארה)!ומספר שלוש..

SiC

New member
זה לדעתי הכיוון

כל הרמזים מצביעים על הכיוון הזה. כדוה"א יהיה בעצם קובול ה"חדש" ושהגעת הגלקטנים עם הסיילונים יגרמו לחורבן שלו עם גילוי הסיילון ה-13 ואז הסיילונים יובילו את כדוה"א למושבות חדשות והשבת ה-13 יחפש קובול\ארץ חדש. all this has happened before and will happen again, again, again, again

tsou

New member
מקשווה שנתבדה, למרות הצטברות הרמזים

ושהתרכיב העשיר של על-טבעי ומדב"י לא יתמוסס למיחזור מהסוג הזה!

redrider

New member
../images/Emo58.gif הפרק הראשון

אובכן אני יכול להגיד בוודאות שהפרק היה מגוון. היו חלקים שאהבתי אבל היו גם חלקים שגרמו לי להתאכזב. אנחנו לא קיבלנו אף לא פיסת מידע אחת חדשה בכל הפרק. זה שהם סיילונים ידענו, על זה שלא ברור מה קרה לקארה גם ידענו, על זה שרוזלין מפגרת אובכן גם את זה ידענו. על זה שבלטאר זוכה לזיין יותר מכל דמות אחרת בסדרה אובכן שמנו לזה כבר לב. קיצור עוד פרומו מעצבן. אני מאוד מקווה שבפרק הבא נראה סוף סוף קצת יותר על הסיילונים עצמם. מבטיחים לנו כבר 2 עונות פרק שעוסק בעולם שלהם ובכוכב הבית שלהם. אנחנו לא יודעים כלום עליהם ולא על הסיבה שה5 התפצלו מתוכם למרות שברור שחייבת להיות התקשרות ישירה בין מספר הדגמים למספר האלים שהוא 12. כמו כן האל ה13 הקנאי שרצה לשלוט בהכל וגרם לאובדן קובול במקור. קיצור אם כבר העלילה לא מתקדמת בשיט לפחות היו עושה יותר סצנות קרב מפותחות. ד"א הקטע עם אנדרס והריידר היה חזק אין מה להגיד

סוקט

New member
קשה להכנס לפרק

אני אישית לא זכרתי הרבה מה היה בעונה הקודמת ותוך כדי לאט לאט דברים התבהרו.. בלע, עד שבוע הבא אני צריך להספיק לראות שוב את העונה השלישית :)

The Human

New member
../images/Emo58.gif4X01../images/Emo58.gif והשערות היפותטיות להמשך.

בניגוד לתגובה מלפניי אני חושב שהפרק, כמו רוב הפרקים שלהם היה מעולה, מלא באנדרנלין ושופע בפרטים.. ושימו לב לפרטים הקטנים החשובים שעשויים לתת תנופה להמשך העלילה.. כמו העובדה שקארה חזרה בוייפר שונה לחלוטין מזה שאיתו היא נהרגה או נעלמה במנדלה.. ושימו לב לזה שבכל פעם שהם קפצו, קארה שמה את הידיים על הראש שלה כאילו היא מרגישה באופן חד את ההבזק של הקפיצה.. יש רק יצור אחד בסדרה כולה שמגיב ככה לקפיצות על אוריות וליצור הזה קוראים הייבריד סיילוני. לגבי שאר הדברים, כל סצינת המלחמה מול הסיילונים הייתה מדהימה. היוצרים באמת משתפרים מעונה לעונה מבחינת אפקטים מיוחדים ובפרק הנוכחי היה ניתן לראות את זה במיוחד. שתי סצינות שהשאירו אותי פעור פה.. הסצינה שבה טיי כביכול יורה באדאמה ואז הוא מגלה שהוא חולם וכמובן הסצינה האדירה של הסטנדאוף של סאם עם הריידר. לגבי כל הסיפור עם קארה, התאוריה שלי הולכת כדלקמן.. אני חושב שהשינוי שקארה עברה קשור מאוד למתקן ההייבריד שראינו בפרק הפיילוט "רייזור" שבו נראה שהסיילונים במהלך המלחמה הראשונה, ערכו ניסויים בדי אנ איי של בני אדם. אני חושב שהם כן עשו משהו למוח שלה והתעסקו איתו כדי לגרום לקארה להביא את בני האדם לאן שהם רוצים. אני לא חושב שקארה תהרוג את לורה.. וחוץ מזה שבפרומו הרשמי של הסדרה רואים את לורה יורה בנשק וכפי שזה נראה מדובר באותו הנשק שקארה מחזיקה... ועדיין לא היה את הסצינה שבו קארה נמצאת כפותה על הרצפה בצרחות של "we're going the wrong way" אז זה גם רמז לבאות.. לסיכום, הייתה לי הרגשה שהפרק יאכזב אותי אבל לבסוף הוא לא ואני שמח שכך. מחכה בקוצר רוח לשבוע הבא.

tsou

New member
נכון ../images/Emo8.gif

באמת פרק טוב, שדוקא קל מאד להכנס לתוכו כי הוא ממשיך בדיוק בנקודה שעונה שלוש הסתיימה בלי רגע מת - הפתיח פשוט מעולה, ותחושת האכזבה שיש לכמה צופים אולי נובעת מזה שדי קשה להתעלות על סצנת המתקפה הסיילונית- אפילו לדיאלוג בין קארה לסאם אין הרבה סיכוי מול הסצנה עם סאם והריידר
באלתר וה"נס" של ההקרבה העצמית לעומת זאת זה זה קצת דז'ה-וו, לא? טוב שהדגישו את עניין המבטא שמרענן את העניין. אם כבר דז'ה וו אז שיציע חידוש, כמו הסצנה המצוינת של טיי שלכאורה חוזק במדויק על התכנות של בומר אבל למעשה משתלט עליו. באופן כללי כל הפרק מדגיש את ה"רגש", ה"אינטואיציה" או בקיצור החיבור הישיר לעל-טבעי--אצל קארה, באלתר וכמובן גם לי ש"מרגיש" שהגיע הזמן לעבור לעמדה גבוהה בפוליטיקה--נראה לכם שהתחושות שלו שמיעדות אותו לכאורה לתפקיד הסיילון החמישי הן הרינג אדום? בסך הכל מאד נהניתי מהפרק, אבל אני מסכימה שהוא מתפקד בעיקר כפרומו להמשך העונה. לא שזה רע! פרומו טוב וחזק זה לא פשוט אחרי שרשרת הספוילרים שטיפטפו לנו עד עכשיו.. ושוב מחכה בקוצר רוח לשבוע הבא...
אגב.. אתם קולטים שאחרי שיוקרן הפרק ה-11 שוב נצטרך לחכות חודשים ארוכים לצפיה בחצי השני של העונה?

SiC

New member
מה??../images/Emo58.gif

למה יש פגרה אחרי הפרק ה-11?? למה מספיק שחיכיתי שנה וחודשיים בערך??? בכל אופן, אני ממש אהבתי את הפרק. שמחתי שהתנפצו השמועות על שתי באטלסטאר'ס חדשות כמו שרמז איזה פרומו שהתגלה כמזוייף. סצינת הקרב היתה מעולה, האפקטים סופר מרשימים כנ"ל גם הסצינה עם טיי, וסאם עם הריידר. גם השיחה של קארה עם סאם ושהיא היתה יורה בו אם הוא היה סיילון (מעוד שיעשע אותי!) הפרומו של הפרק השני מסקרן מאוד, במיוחד בהתחשב בזה שהסיילונים יודעים שהפיינל 5 בצי.

tsou

New member
כח את 11 הפרקים הראשונים צילמו לפני השביתה

כמסתבר, כך שיווצר, שוב, "חור" לאחר סיום הפרק ה-11. כאילו שזה לא מספיק, הם שוב מתכננים למכור שני חצאי-מארזים במחיר מופקע כמו שעשו לעונה שלוש- מומלץ מאד להמתין למארז השלם אפילו אם ישח שנה.. המחיר יהיה סביר יותר (ולמי שהתאפק ולא קנה אף מארז עד היום, ברור שיצא מארז אספנים מדהים לאחר סיום הסדרה) אגב אתם שמים לב עד כמה סאם (בדיאלוג המגמתי והמצחיק עם קארה) ולי (בשיחת הסיום עם אדאמה) נפשות תאומות? הרבה יותר מקארה וכל אחד מהם, ויש עוד הקבלה בולטת- סאם הופך לטייס וייפר בדיוק ברגע שלי מסיר לצמיתות את הכנפיים. מה ש(שוב) מדגיש לי את הסיילוניות ההיפותיטית של לי. או זה, או שהמפיקים החליטו להכניס קצת מרכיבים קוויריים לקראת הסוף ולחבר את סאם ולי.. הממ, זה והכנסת ישו של הברית החדשה כסיילון החמישי יכולים להכנס לרשימה המקוצרת של הסיומים הנוראיים האפשריים לסדרה..

סוקט

New member
הכל תלוי במתי ראית לאחרונה גלקטיקה

הפרק האחרון שודר במאי 07, ובסדרה שבה גם לפרטים הקטנים יש השפעה רבה על העלילה צריך זיכרון של סיילון בשביל "להכנס" כמו שצריך פרק אחרי שנה. בכל מקרה העונה השלישית כבר כמעט סיימה לרדת :) נסגור פערים ונראה שוב:)

tsou

New member
מאי 07? ../images/Emo12.gif

צודק/ת אם ככה באמת צריך זיכרון של סיילון
אני ראיתי שוב את כל העונות לא מזמן לכן אהבתי את החיבור המיידי שהם עשו

The Human

New member
אממממ... צר לי לומר לך.. ../images/Emo201.gif

אבל לפי מה שידוע לי ישדרו רק 10 פרקים מתוך ה-11 שצולמו ואת השאר יסיימו להראות רק לקראת סוף השנה או בינואר 09.. אלא אם כן את מתייחסת לרייזור בתור הפרק הראשון ולא בתור סרט מקדים.

SiC

New member
פשוט התעללות...

למה לעשות לנו את זה? ינואר 09 זה עוד מלא זמן!

Mr Majar

New member
אולי די!!!!

במקום להביט אל העתיד ולבכות, אולי תתחילו להביט על ההווה ולהתענג!!! העונה סוף סוף התחילה, איפה השימחה? איפה השמפניות? מה קורה איתכם, אנשימים.

tsou

New member
זו סדרה אפלה ומיוסרת, חל איסור על פיזוזים

ומחולות. חוץ מזה, אנחנו עסוקים בלחוות את העיקר, שאצל מור זה כמובן המתח המצטבר לקראת העתיד הקרוב!

למעלה