...

brotos

New member
...

חתיכת עצלן מזויין, שב וכתוב וכבר. כל מה שאתה צריך זה לכתוב מאמר. לא, מאמר זה מילה גדולה מדי. זה מושג. פשוט תכתוב מילים בעלות קשר לוגי אחת עם השנייה, זה הכול. אבל מה? מה אני כותב? או.קיי: More. מה יש להגיד? אי בהחלט אוהב את האלבום הזה... אבל מה יש לי להגיד עליו? אולי אני אעשה כמו במאמר האחרון שלי: "חלון לץ טייץ"... פשוט. אני לוקח סיפור קלאסי שיהיה המסגרת ומנסה להעביר תחושות שלי. מה הפעם? אממ... בוא נראה: מה קראתי לאחרונה? "דון קיחוטה", כן... ואוו, "דון קיחוטה" זה רעיון ממש מצוין... אני אהפוך את הדמויות בספר לדמיות מתוך הלהקה... כן, ווטארס יהפוך לדון קיחוטה... לא רע בכלל. גם המקומות- במקום מרחביה הכפריים של ספרד, מרחבי האולפן הבריטיים. כן, נהדר... המטרה תהיה הוצאת האלבום... אבל מה האשליה? האשליה של דון-וואטרס! אבל מה האשליה שלו? אולי... הכסף! זהו, הוא- לא יהיה אכפת לו מכסף אבל לסנצ`ו...לגילמור!.... זו תהיה השאיפה שלו. האשליה היא אידיאליזם. המציאות היא כסף. טוב בוא נתחיל לכתוב... More- שוב הירוק הזה הפרק הראשון ובו יסופר כיצד הגיעו כל ההידאלגואים הנכבדים: דון-וואטרס, סנצ`ו-גילמור, סוסם- רוסימייסון וחמורם- רייטאפור לידי ההרפתקה הגדולה ובסופה הם הוציאו את האלבום הנודע מכל בארבעת קצוות תבל ובמרחבי הים שלה. כל סיפורנו, כפי שהוא מסור לי בידי הסופר הנודע- האמטה ציף-ציף בננחלה, מתחיל בכפר קטן במחוז קאנטרברי [קאנטרברי? איפה הוא נולד לעזאזל? ליד לונדון לא? טוב, נכתוב קאנטרבארי, נראה אמין] במדינת אנגליה, שם גר ההידאלגו החריף רוג`ר וואטרס. ימים ולילות הוא כילה בשומעו תקליטים רבים של מוזיקת רוק פסיכדלית [פופ? פסיכדלי? אממ... רוק פסיכדאלי וזהו.] זמן רב הוא לא יצא מביתו עד שיום אחד החליט, משום שגעונו שגבר עליו, לעשות מעשה ולהקליט אלבום בעצמו, בדיוק כמו שהוא שמע. סיפור ההרפתקה מתחיל ברגע שבו הוא סיים את כוס התה שלו, לבש את מעילו ויצא לדרך, לעבר מחוז חפצו של כל אביר-רוק [אביר-רוק... מצויין!] באשר הוא, המקום הכי אכזרי ומסוכן: "אביר-רואד" [אולי אביר-רוק... לא יבינו. שישאר אביר-רואד] אשר במחוזות הצפוניים. הוא גם שינה את שמו לדון-וואטרס. למעשה, כל שהיה על ההידאלגו החריף דון-וואטרס דה לה קאנטרברי לעשות הוא פשוט להיכנס לרכבו ולנסוע אל העיר הנכספת. אך יש לנו עסק עם משוגע, ודון-וואטרס, גיבור סיפורנו הענק והמופלא, בחר דווקא לרכב על סוסו רוסימייסון. הוא רכב על הכביש הראשי על סוסו רוסימייסון ובדיוק פיזם לו את המנון הפסיכדליה העממי "ארנב לבן" [אולי נכתוב את המילים... כמו בספר... לא, זה משמים] כשנפגש באיכר הגס והלא-מבריק סנצ`ו-גילמור רכוב על חמורו המאובק והאיטי רייטאפור. הוא ניגש אליו ואמר בקול מלא-ביטחון: "היי, אתה, איכר עלוב שכמותך, האם כבר שמעת עליי, ההידאלגו דון-וואטרס דה לה קאנטרברי, אביר הרוק הגדול מאז ומעולם! גדול יותר מאלבסיטו איש ממפיסוקה, לנון גארסיה איש ליברפבולה [השמות לא נשמעים משהו, קצת מאולצים. תזכורת: לחשוב על שמות נורמליים יותר להמשך], הגדול מכולם! ואני בדרכי לעיר הרוק המקודשת "אביר-רואד"- לכבוש את העיר ולזכות להקליט בה אלבום!", הלוא היא עיר הבירה של אבירי הרוק!" כאן נגמר נאומו הארוך של דון-וואטרס. סנצ`ו-גילמור, שהאמין לכל אשר אמרו לו הסכים להצטרף לדון-וואטרס למסע המטורף לכיבוש "אביר-רואד" ולהקלטת אלבום הרוק [לעת-עתה נוותר על דיבורים של גילמור]. כאן גם נגמר הפרק הראשון בסיפור ההרפתקאות הידוע, עת רוכבים להם דון-וואטרס וסנצ`ו-גילמור על סוסיהם וחמוריהם, כל אחד על חייתו שלו, לעבר העיר המקודשת "אביר-רואד". [פרק סביר בסך-הכול...נחמד לעיתים, מציק לפרקים... צריך להשתפר.] הפרק השני, ובו יסופר על ההרפתקה המשוגעת בחצר הכנסייה ועוד עניינים פסיכדליים בהחלט "בחצר הכנסייה, ליד הנהר שוכב בעמימות אמצע-היום" (מתוך "ענן נוצות מינורי"). דון-וואטרס ועוזרו הנאמן, סנצ`ו-גילמור המשיכו בדרכם אל עבר עיר אבירי-הרוק הנכספת אביר-רואד, כשפתאום נפל בקול שאון גדול סוסו האצילי, אם כי הקצת טיפש, רוסימייסון, אל הקרקע, בדיוק כשהם עברו ליד חצר הכנסייה, במקום ששימש לקבורת אנשי הסביבה. גם הערב ירד. סנצ`ו-גילמור, שאומץ רוחו לא תמיד היה עימו, החל לרעוד. הוא הלך אל דון-וואטרס ושאלו בחשש גלוי-לעין אם הם יצטרכו לישון במקום, והרי ידוע כי בלילה כזה, לילה של ירח מלא, קמים המתים לתחייה. דון וואטרס נמלא חימה וסטר לו על לחיו השמנונית. בלית-ברירה שכב גילמור פרקדן על הדשא הכהה, מתחת לערבת-הנהרות. גם דון-וואטרס המותש נשכב ונרדם. הוא קם בצהרי היום, וראה כי הערפל האנגלי הידוע ירד עליהם. וכיוון שכך, הוא נשכב על הדשא והסתכל על העננים, כשפתאום נעמד מולו אדם. דון וואטרס, אדם אמיץ ואצילי בדרך כלל, כמעט שקיבל את עובדת מותו, אך אותו אדם היה איכר פשוט בלבד. אך לדון-וואטרס היה ברור כי זה אביר-רוק מתחרה. הוא קרא אליו: "וכי חושב אתה כי כישופים אלה עובדים עלי? שאיני רואה כי אתה אביר רוק? הוצא, הוצא את הגיטרה החשמלית שלך, ונפצח נא בקרב סולואים מדוסטרשים". הוא מיהר אל סוסו, והוציא מתיקו את גיטרת הפנדר המשובחת שלו, ואת מגבר המסעות שלו ופצח בסולו נרגש. האיכר, שלא ידע מהו אותו `רוק` שדון-וואטרס מדבר אליו, פשוט המשיך ללכת, ועימו גם פרק זה יילך. חירבון. חירבון. זה לא יותר מחיבור של ילד בכיתה ב`. ילד מזדיין בן 7. דבר כזה אף אחד לא ייקרא לעולם, פשוט לעולם. הפרק השלישי, ובו דון-וואטרס מספר לסנצ`ו-גילמור את הסיפור האלמותי על הנילוס, ותרומתה העצומה של התרבות המצרית העתיקה לרוק נ` רול "עמדתי ליד הנילוס כשראיתי את הגברת מחייכת" (מתוך "שיר הנילוס"). לאחר האכזבה העצומה של דון-וואטרס מפגישתו הראשונה עם אביר-רוק, אספו את חפציהם דון-וואטרס וגילמור, נושא כליו, והמשיכו בדרכם. פתח דון-וואטרס את פיו ופצח בסיפור: "והלוא תדע לך, סנצ`ו גילמור, נושא-כלי וחברי לדרך היקר והאהוב, כי אני איני סתם משוגע אלא ממשיך דרכם של אבות-אבותיי, אבירי הרוק הגדולים, שכידוע קבורים היום בפירמידות מצרים. והרי אפילו אתה יודע, בור שכמותך, על `רע`, הלוא הוא אל השמש המצרי, אך בוודאי אינך שמעת על "מור"- אל אהבת החיים. ובוודאי שאינך שמעת, משום שפרנסי הרוק, רודפי-הבצע המושחתים, רצו להפוך את הרוק למוצר מערבי. ומה זבחו לאותו "מור" מיתי? זבחו לו בשירה. אך לא בשירה רגילה, אלא בשירה שלפניה לקחו כוהני הרוק את התרופה מרוממת הנפש אל-סאדי, שגרמה להם לשיר בקול מוזר למדי, אך מלאה חדוות-חיים. ותות אנך אמון, המלך הידוע, וכל השושלת שבאה אחריו, סגדו לאותה מוזיקה ייחודית, ולאותה תרופה. זוהי תחילתו של דת הרוק נ` רול, שאני אחד מאביריה. הרוק נ` רול הוא האלוהים". כך אמר דון וואטרס, אמר ולא יסף. - היי, קראת את הכתבה ששלחתי אלייך? - כן - נו, ונהנית? - לא, היא סתם ארוכה מידי בשביל פורומים. אתה יודע שאנשים עצלנים מידי. - אז מה, שאני לא אפרסם אותה? - תראה, אני מניח שציף-ציף תהנה ממנה. אבל היא גם היחידה שיש לה מספיק סבלנות לקרוא את זה. - כן, אין לה ממש חיים. - טוב, אז אפילו תקבל קישור למאמרים - מאמרים? וואו, קישור למאמרים בפורום פינק פלויד, זה סוג של כניסה לפנתיאון - מה שתגיד. אגב, מה זה האלבום הזה בכלל? הוא הזה עם הילדים ששרים?

brotos

New member
... ב'

הפרק הרביעי, ובו אבן ענקית מאיימת על המשך דרכם של החבורה העליזה, והדרך המפתיעה בה החליט דון-וואטרס לפתור את הבעיה "אנו מגלגלים ומגלגלים, אנו מגלגלים ומגלגלים עזור לי לגלגל את האבן הלאה" (מתוך "שיר ידוע לשמצה"). כמו אבן מתגלגלת המשיכו דון-וואטרס, רוסימייסון, סנצ`ו-גילמור ורייטאפור בדרכם אל עבר אביר-רואד. יום ועוד יום עבר, ובינתיים שוחחו ביניהם על עניינים שונים, כששולטים בעיקר השיחות על היסטוריית הרוק, על התפתחותו של הזרם החדש, שסנצ`ו-גילמור, ברוב טיפשותו חשב כי השם שצריך לתת לו הוא "רוק מתקדם". כארבעה ימים לאחר ההרפתקה בחצר הכנסייה הם הגיעו אל הדרך המפותלת של גבעות יורקשייר, ובעוד הם הולכים להם בדרך, דון-וואטארס ברכיבה זקופה ומהירה, וסנצ`ו-גילמור ברכיבה איטית ומלאת-עצירות, נוכחים הם לדעת כי אבן ענקית, חמישה מטרים גובהה, ורוחבה כאורך השביל, חוסמת את דרכם. עמד וחשב דון-וואטרס על הדרך בה אביר-רוק היה פותר בעיה זו. הוא ניסה לדלות מזיכרונו משהו מסיפורי העבר הידועים של עולם הרוק, ופתאום הבריק במוחו רעיון: הוא קרא לסנצ`ו-גילמור ואמר לו להביא לו את גיטרת הפנדר שלו, ואת מגבר המסעות הקטן, והחל לנגן את `כמו אבן מתגלגלת` של אביר הרוק הנודע בובינדו דילנסו, ואז, כמו במעשה כשפים, התגלגלה לה האבן הרחק אל התהום מימינם של החבורה הנרגשת. ואז אמר סנצ`ו-גילמור: "אכן, דון-וואטרס אדוני, רוק נ` רול הוא האלוהים". וגם הפרק הרביעי תם לו, כשהחבורה ממשיכה לה הלאה, בדרך לעוד הרפתקאות מפתיעות. הפרק החמישי ובו פוגשת החבורה המוזיקלית את היפה בנשים, מציצה ונפגעת "מסוכך על עיני, ויכול לראותך לבן הוא הצבע אשר זורח דרך השמלה שאת לובשת" (מתוך "ירוק הוא הצבע") יהירים וליבם טוב עליהם, לאחר שגם הגדולה שבאבנים זעה מפניהם, המשיכו חבורת האנשים שרק הרוק`נרול והמטרה המשותפת מאחדת אותם, והגיעו אל אזור שומם וערבתי, איפה-שהוא באיזור ג`ילינגהם, מעבר לגבעות הנפתלות אשר חצייתם כמעט וגדעה את חלומו של דון-ווטארס - הוצאת אלבום רוק אוונגארדי ומהפכני אשר ישרת נאמנה את המסורת המוזיקלית המיצרו-אנגלית ושל סנצ`ו-גילמור - עשיית כסף רב על גבם של סוגדי דיסטורשן עיוורים. במהלך המסע הצליח סנצ`ו הערמומי להשביע את דון-ווטארס התמים שלפחות שניים מהשירים יהיו בסגנון של רוק כבד, אשר ימכור היטב - גם בשווקים הפחות מתוחכמים. ופתאום, כאילו משום מקום, הכה אותם אור סנוורים חזק. הם נאלצו לשים את ידיהם ממעל לעיניהם, כדי שיוכלו לראות את האישה היפה ביותר שראו, וייראו, מעולם. ירד דון-ווטארס מסוסו הלא-מרשים-אך-אמין, רוסימייסון הצהבהב, ירד אל ברכיו ואמר לנערה: "והלא תדעי, כי את חיי אמסור לך, היפה בנשים. שירי אהבה רבים מספור אוציא לכבודך על גבי תקליטים מהודרים, אחרוט את שמך על חשמלתי האהובה, ואפתח מועדון-מוזיקה שישא את שמך על גבי ניאונים לוהטים. כל זאת אם רק תסכימי להינשא לי לברית עולמים כאן ועכשיו, בפני סנצ`ו-גילמור, גיטרת הפנדר ואלוהים". אך אבוי, לא הייתה זו אישה כי-אם טרקטור מסוג "ג`ון דיר" ירקרק אשר בדיוק עמד לו שם. סנצ`ו-גילמור, ששם לב כל העת לכך, ניסה לומר לדון-ווטארס על כך, אבל הוא רק מלמל כי נערת-הרוק המושלמת שעמדה מולו נהפכה לטרקטור. "ירוק הוא הצבע של הסוג שלה זריזות העין מרמה את המוח" (מתוך "ירוק הוא הצבע"). עוד שלושה שירים, קצת קישוטים והחרבון מסתיים לו. לא יודע למה אבל הכתבה ... היא מתחילה למצוא חן בעיני משום מה... רק צריך איזה פינאלה מרשים, לסגור את קצוות העלילה... והופל`ה - ישר לפנתיאון של הפורום... טוב, בוא נראה, השיר הבא... מה זאת המילה הזאת? Cymbaline? אממ... נבדוק במילון... אין... נבדוק cymbal.... מצלתיים? שתי הצלחות מברזל שדפקנו עליהם בשיעורי מוזיקה ביסודי? טוב... נקווה שזו הייתה הכוונה... בריטים מסריחים. הפרק השישי ובו נס מדהים מוכיח סופית כי המשימה אכן תצלח, ואלבום רוק נ` רול משובח קלוט-יוקלט "פרפרים עם כנפיים שבורות נופלים לצידך" (מתוך "מצלתיים"). שבור מנטאלית שרך את רגליו דון-ווטארס, דווקא כשהם היו קרובים כפסע מאביר-רואד. הוא זכר את שקרא פעם בספר אבירי-הרוק הידוע רק-לו, "רוק", ובו נכתב כי כשבחורה נהפכת לטרקטור ירוק אתה בדרך הלא נכונה. הדבר היחיד שיוכל להצילך הוא נס בלתי-צפוי לחלוטין. כמו שניסים הם בדרך כלל. ופתאום, כמו אלוהים שמע את רחשי-לבו הכמוסים של אבירינו הנודע החלו פרפרים ליפול כמו גשם מהשמיים. דון-ווטארס הבחין היטב כי כל כנפיהם שבורות עליהם לגמרי. זהו אותו נס מיוחל כל כך, אמר לעצמו דון-ווטארס. אני בדרך הנכונה, ודבר לא יעצרני. ופתאום ראה דון-ווטארס, וכך גם סנצ`ו-גילמור, כי לפניהם עומדת אביר-רואד, העיר שבה הכול קורה. נרעד, פנה דון-ווטארס אל טירת ההקלטות העצומה, ובידו גיטרת הפנדר שלו, לקרב האחרון על אלבום-חלומותיו. מולו עמד מנהל הטירה, שמנמן וקירח, עם סיגר בידו לפרקים, וגם בפיו. דון-ווטארס לא התמהמה אף לא שנייה ומיד פתח בסולו היפהפה ביותר שנשמע זה שנים ברחבי האי הבריטי כולו. "אין בעיה ילד, נעשה לך איזה תקליט, הא?" אמר המנהל. האלבום יוקלט.

brotos

New member
... ג'+ הסבר.

הפרק השביעי ובו מוקלט האלבום הגדול ביותר מאז ומעולם, לפחות כך חשב דון-ווטארס "חייתי כל שורה שכתבת" (מתוך "איביזה באר") לא נשאר לדון-ווטארס אלא לעשות את הדבר שהוא טוב בו באמת: לנגן רוק נ` רול משובח באמת, בלי טיפת מסחריות מצחינה, רק עם הגיטרה הנפלאה שלו. קולות תופים, באס ואורגן הודבקו בהקלטה הסופית, אך דון-ווטארס הקליט, חי ומת במחשבה כי את האלבום הוא עשה לבדו, כיאה לאופיו. לאלבום הוא החליט לקרוא "מור", על שמו של אל שמחת-החיים במיתולוגיה המצרית, אותו הזכרנו בפרקים הקודמים של ספרנו הגדול אך-הלא-ממצה של הרפתקאותיו המדהימות של דון-ווטארס, גדול אבירי הרוק מאז ומעולם, וגם היחיד. הוא הקליט, כמו שנשבע בשבועת מסדר אבירי-הרוק לסנצ`ו גילמור, שני שירים מדוסטרשי-עונג, אשר מילים קלילות ומקפיצות להם, כמה שירים אינסטרומנטאליים בשביל האומנות, ועוד כמה שירי רוק רגילים ויפים בשביל הנשמה. אודה בפניכם כי גם אני שמעתי את האלבום, והוא בהחלט חביב, אבל בינו לבין חלומו של דון ווטארס - הקלטת האלבום הגדול ביותר - יש ולו דמיון עשיר, כזה כמו שיש לאביר הרוק דון-ווטארס. גמר דון ווטארס את ההקלטות לאחר שבוע בלבד, והלך לקרוא לסנצ`ו-גילמור, ולחזור חזרה הביתה. המשימה הושלמה במלואה. את הכסף אומנם יקבל סנצ`ו-גילמור אבל את התהילה והגרופיות יקבל דון-ווטארס. כך חייב הצדק, ושכלו הישר של סנצ`ו-גילמור. הפרק השמיני, והאחרון, ובו מגיעים הצמד התשוש הביתה, שותים אלכוהול מלוא-הלוג אך במקום להתערפל דווקא מתפכחים מאשלייתם "תעביר את הטקילה, מנואל! גלוג, סנורט..." (מתוך "פיסה ספרדית). הדרך חזרה מעיר אבירי הרוק הנוסטלגית אביר-רואד לקחה שעות אחדות בלבד - זאת לעומת שבועיים-ימים, שלקחה הדרך אל העיר - זו מהסיבה הפשוטה כי החבורה נסעה באוטו שסיפקה להם חברת-ההקלטות. מה שלא ידע דון-ווטארס, אבל ידע היטב סנצ`ו גילמור, הוא שמנהליה של חברת-תקליטים זו לא היו מעוניינים בתקליט האומנותי שלו, אלא דווקא בדמותו הביזארית, שסיפקה להם חומר נהדר לסדרת ריאליטי צהובה, אחת כזאת שדון-ווטארס שונא כל כך. אבל בינתיים היו כולם מאושרים, כל אחד מסיבתו שלו. קצת לפני ששמש קנטרברי תשקע לה, הגיעו לעיר ונכנסו לפאב המקומי, עניין שבהרגל עבור השניים. בניגוד לרוב האנשים, שנעים מפיכחון לפני שתיית האלכוהול אל טשטוש לאחריה, אצל דון-ווטארס קרה דווקא ההיפך: ממצב של ערפול חושים ברגיל, אל פיכחון מרבי לאחר האלכוהול. ובאמת, לאחר כמה כוסות בירה, פתאום שם לב דון-ווטארס שסנצ`ו-גילמור מרמה אותו. "אני רוצה לראות את האלבום המוגמר. עדיין לא ראיתי אותו. אתה והמנהלים המושחתים מחברת התקליטים לא מרמים אותי במקרה, הא?" שאל דון-ווטארס את סנצ`ו גילמור המסכן, שכמעט נחנק, אבל ענה לו: "תראה, הוציאו את האלבום, אבל הוא היה כישלון כה גדול שהחליטו לא לייצר עוד ממנו. נמכרו כשלושים עותקים בסך-הכול, גם זה תחת מסווה של אלבום של להקה אחרת, "ביטלסיטטו" אני חושב. אבל, חכה, אתה חייב לשמוע את זה: אנחנו נעשה סידרת ריאליטי עלייך. כמו אצל הזה, אוזירו אוסברניטו. זה כסף מעולה, בשביל שנינו". לקח דון ווטארס חפציו הלא-רבים, וקם לצאת מהמסעדה. "ביום שיעשו רוק במזרח-התיכון, יעשה דון-ווטארס סידרת ריאליטי על עצמו". יצא דון-ווטארס מהפאב, נכנס לביתו ולא יצא משם עוד. כך נגמר סיפורנו, עם דמעה בזווית העין, אבל שמחה גדולה על שדון-ווטארס לא זנח את ערכי הרוק המקודשים. כי רוק נ` רול, כך אומרים, הוא האלוהים. זהו, תם ונשלם. נשלח ת`חרא הזה ונצא סוף-סוף מהבית, אחרי שבועיים. רוק נ` רול? נההה..... הסבר: את הכתבה פרסמתי בבלוג שלי, בגלל שהפורמט נוח יותר, וקישרתי בפורום. בשביל שהמאמר ייכנס למאמרים צריך משום מה להעלותו לפורום. את הכתבה *אין* לקרוא בפורום, אלא רק ככה. תודה.

בסוף פשוט העתקתי את המאמר מהבלוג

גם ככה זה היה חתיכת עבודה. לא את כל המאפיינים היה אפשר לשחזר. מילא.

brotos

New member
אולי זה המקום לשאול...

את חושבת שיש קשר בין הכתבה ללהקה? שיש חשיבות לכתבה הזו? הרגשתי שהכתיבה טובה, אבל לא יודע... כמעט ולא היו תגובות, ואלה שהיו, היו פושרות [וזה לא כולל את החנפנים הרגילים
). ואולי יש לך רעיון לאיזה פרוייקט חדש ומטורף?

brotos

New member
../images/Emo47.gif שליט קטגוריית המאמרים.

השתחווי, ציף!

קידה עמוקה

מאוד נהניתי ממה שכתבת. תתעלם ממיעוט התגובות - אני לא חושבת שזה מעיד על משהו בכלל. ואם לאנשים אין כח לקרוא קטע ארוך, אז לא מגיע להם גם להנות מהתחכום שבכתיבה והרעיונות המעניינים שבקטע. אני רואה את הקשר בין מה שכתבת לבין הלהקה. הרעיון לשים את ווטרס בתור דון קישוט ואת גילמור כסנצ'ו פנשה הוא טוב. מצד שני, הוא מתאים יותר לאלבומים מאוחרים יותר של הפלויד, לטעמי. לדוגמא, אנימלס, או יותר מזה, The Final Cut, שם חזונו של ווטרס הוא המוביל את האלבום, וחברי הלהקה האחרים נגררים אחריו בלית ברירה. בוודאי שיש חשיבות למה שכתבת, איזו שאלה!. מה שכתבת זו יצירת אמנות (ספרותית) בפני עצמה, וככזו היא מוסיפה לנו להבנת הנושא עליו כתבת, ומעבר לכך. הקטע הוא גם מהנה: הומוריסטי, בעל דמיון ומעורר מחשבה. אני גם אחשוב על רעיונות נוספים עבורך, אבל תחשוב גם אתה - אני בטוחה שתגיע למשהו עוד לפניי.

holo

New member
טוב אני חוזר בתגובתי למאמר..

לא שמעתי את האלבום הזה אף פעם ובגלל זה לא הבנתי, רק כמה שירים שמעתי משם, הצורה שכתבתה באמת הייתה משעשעת ואת זה כתבתי, רק לא ממש הבנתי את זה כביקורת לאלבום..

melancholy man

New member
ברוטוס

ככה, אומנם אני לא ציףציף (מה שחברי ובני משפחתי מצרים עליו כנראה מאחורי גבי, כלומר הם לא מכירים את ציף, אבל כל דבר אחר יהיה שינוי מבורך
), אבל אני אנסה לענות. כתבת יפה מאוד ובעיני בהחלט יש קשר ללהקה ולאלבום, העניין הוא, מניסיון של מי שכתבת איזה מאמר או שניים באינטרנט (בים 200 ל 250 אם להיות מדויק) וחלקם ארוכים מזה שכתבת, לאנשים יש בעיה להגיב ולפעמים לקרוא מאמרים ארוכים ויש לפעמים יחס הפוך בין אורך המאמר לכמות התגובות. מעבר לזה, כתבת מאמר שיש לו ערך פיוטי בעיקר ולא מאמר אינפורמטיבים (מה שבדך כלל גורר תגובות) או אפילו כזה המביע דעה בצורה ברורה, לאנשים קצת קשה להתיחס (בעיקר שציף וגם אני לפעמים ממש נגד ביקורות לגופה של כתיבה). חוץ מזה ואולי הכי חשוב, אני לא בטוח שכולם מכירים את האלבום מספיק טוב בשביל להגיב. אישית, אהבתי את מה שכתבת אני חושב שהעברת יפה את האווירה של האלבום ואת דעתך עליו, אהבתי (כמעט מספיק בשביל לשכוח כמה אני לא אוהב את האלבום כולו, למרות שיש בו שירים מעולים)

זה בדיוק הבעיה.

זה שלאנשים אין כח לקרוא קטע שלוקח בדיוק עשר דקות זה עוד אחד מהפאקים של דור הפלאפון והאינטרנט שחייב שהכל יהיה בהילוך גבוה ושיהיה הכי צבעוני, קצר ולעניין, מושך את העין ומהיר. מה קרה?! תשבו קצת על התחת ותתרכזו במשהו קצת יותר ארוך, ולא שהוא כזה עמוק, זה עוד פשוט!!! ובנוגע לסיפור- נחמד, מצחיק וכו' אבל לא כ"כ קשור לאלבום... יש לך כישרון כתיבה, תנצל אותו לדברים יותר טובים...

One Echoe

New member
אני קראתי ממש חלק קטן,

כי אני לא מכיר את האלבום, וכמו שמ"מ אמר, זאת הסיבה העיקרית לדעתי שלא היו כמעט תגובות על המאמר.

אחת המטרות של כתיבה על מוסיקה

ואולי זו המטרה העיקרית - היא לגרום לאנשים לרצות לשמוע את המוסיקה עליה מדובר. במובן הזה, הקטע שכתב ברוטוס עובד מצויין - עבור קהל קוראים מסויים.

One Echoe

New member
נכון, אבל לדעתי

מאמרים מהסוג שאת אמרת-זה לא מהסוג שברוטוס כתב. בדיוק להפך. אתה חייב להכיר את האלבום בשביל לקרוא ולהבין משהו מהמאמר של ברוטוס. בשביל לתת חשק להכיר, צריך לכתוב מאמר עם כוונות ברורות ושיהיה יותר ברור... לא ככה?

afon

New member
ציף אני לא מסכים

אני בדיוק הדוגמא המתאימה לבן אדם שכרגע לומד על המוזיקה. קראתי את כל המאמרים של הפורום ושחיפשתי להקות חדשות קראתי גם מאמרים וסתם הודעות בפורום "אגדות רוק". המסקנה שהגעתי אליה אחרי שגם שמעתי את הדיסקים שעליהם קראתי היא שזה הורס את חווית השמיעה. שאני יודע כבר איך בנוים השירים ,מה הניתוח של הדיסק ומה הוא בא להגיד זה מוריד מהעניין שלו. לכן אני לא הולך לקרוא שום מאמר על שום דיסק עד שאני לא אשמע אותו ואצור בעצמי דעה עליו! וכרגע אני מתכנן לקנות את הצלוחית ולכן אני לא הולך לקרוא את המאמר של ברוטס, כי לי אישית זה הורס את חווית השמיעה של משהו חדש לגמרי.

אבל זה בדיוק מה שיפה במאמר הזה.

הוא מעביר את האווירה של הדיסק [אני מנחשת, כי שמעתי רק שירים בודדים ממנו], בלי לנתח אותו או לדוש בו או לחתוך אותו לחתיכות קטנות ולבזוק מלח גס. זה סיפור שמהווה ליווי ופרשנות יצירתית לדיסק, אבל גם עומד בפני עצמו ולא מחליף או פוגם כהוא זה בשמיעה. אני ממליצה לך לקרוא אותו בכל זאת, כי אני באמת לא חושבת שהוא יהרוס לך, אבל אם אתה בוחר לבדוק בעמדתך- זכותך.

NIR Y

New member
חזרתי

משבוע סנובורד בצרפת היה ממש כייף. ואני מתכוון לקרוא את המאמר אחרי שאני ישמע את הדיסק ואולי גם יקרא את הספר.

afon

New member
נחמד לדעת שיש עוד מישהו שאוהב

גם סנובורד וגם פינק פלויד אתה במקרה גם בפורום סקי וסנובורד?

למעלה