????

מה ה מצב

New member
????

אולי זה בורות אבל: מה זה הכריכות השחורות של עולם הדיסק? בהתחלה חשבתי שזה הוצאה חדשה של הספרים האחרונים אבל אז גיליתי שיש גם ספרים ראשונים עם הכריכה הזאת. אולי זה של ההוצאה האמריקנית? הכריכה היא שחורה ויש ציור באמצע. מה זה? ועוד שאלה: בסדרת מוות מה בא אחרי SOUL MUSIC? אני רוצה לקנות בסצמטקי את הבא אבל אני לא יודעת אם זה "גנב הזמן" (אין לי כוח לאנגלית) או משהו אחר. נ.ב. היום הייתי בסטמצקי ועל כל הספרים של טרי הייתה את המדבקה משתתף במבצע...

Athaclena

New member
הבא הוא הוגפאת'ר!

Hogfather, גנב הזמן הוא אח"כ (וזה ספר של סוזאן יותר מאשר של מוות)

מה ה מצב

New member
???????

סליחה לא הבנתי את התשובה שלך. ואיזה ספר הוא יותר של סוזאן? ומה הסיפור של הכריכות?

Fingertip

New member
../images/Emo13.gif

בכל פעם שאני חוזר הבייתה אני בא לביקור כאן, אבל לא תמיד משאיר הודעה. בכל מקרה, אני מצליח להשאר מעודכן בכל הקשור לפראצ'ט (אפילו כבר קראתי את GP) אבל אין לי יותר מדי גישה לאינטרנט. ספציפית עכשיו חזרתי אחרי שבועיים שלא הייתי בבית. אהד.

The Mad Hatter

New member
באיחור לא אופנתי...

אני יודעת שסביר להניח שלא תראה את זה, אבל בשביל הסיכוי הקטן-ברוך השב! :)

Fingertip

New member
בקשר לחתימה:

זה לא כל כך נכון. אני די בטוח שאני קורא את כל המילה, כי אני תמיד מוצא כאלו טעויות בספרים שאני קורא (כמו "פוקנציה" במקום "פונקציה" או "משפט המונדרומיה" במקום "משפט המונודרומיה"). אהד.

המאבק למען הציווי

הוא מתכוון לנטייה המעצבנת של אנשים להחליף נטיית ציווי בנטיית עתיד: "לך לשטוף כלים" - משפט המורה לאדם מסויים לשטוף כלים. "תלך לשטוף כלים" - משפט המנבא את עתידו של אדם בתחום שטיפת הכלים. הרבה אנשים מחליפים ואומרים את הצורה השנייה במקום הראשונה. כנראה שזה צורם לו, ודי בצדק, לדעתי.

ophler

New member
ובגרסת הציווי המתקדם:

"שטוף כלים" "שטוף כלים!" וכמובן . . . . . . . . . . . . . . "כלים!" . אופלר

sapirit14

New member
ובלי כל קשר...

מי שקרא את מונסטרוס רג'ימנט: שמתם לב שבעמ' 289 יש אזכור של נשק מסוים, אש שנצמדת לדבר שהיא מבעירה? עכשיו, מישהו מכם קרא את שיר של אש ושל קרח...? מסופר בו באחד הכרכים בדיוק על אותו דבר. גניבה ספרותית?!!...

SaidinsTaint

New member
לפני הנאפלם

בתקופה ההיא באמת היה נשק כזה - מעין שילוב של שמן וזפת - שנקרא אש יוונית. אם אני זוכר נכון לא יודעים בדיוק איך עשו את החומר, אבל ההשפעה היתה אש חמש שנדבקה מאוד לבגדים ואנשים

Athaclena

New member
אש חמש?

וואללה, זה מתחרז!

sapirit14

New member
לא אני כבר מזמן עברתי את 19

אני כרגע בעמ' 365... אני בעמ' ה-19 של הסיפור שלי

הסיפור שלך?

את כותבת ספר או סיפור קצר??? מאוד מעניין, על מה? גם אני כותב או לפחות ניסיתי לכתוב המון סיפורים וספרים, תמיד אני נתקע איפשהו ומשאיר את זה לזמן שאני ארגיש שאני יכול להמשיך את זה. האם כבר הצלחת לסיים סיפור/ספר, מהו? תוכלי לשלוח לי?

sapirit14

New member
אממ...

זה משהו באמצע, נראה לי... סיפור קצר הוא לא, כי הוא אורך כבר 10,611 מילים ואני עוד כותבת בלי סוף ידוע או נראה לעין... זה מין סיפור פנטזיה-אימה כזה. הכנסתי לתוכו גם כמה קטעים שכתבתי בעבר ושלא יומשכו, והם התאימו ממש טוב אז... 19 עמודים. כשאני אסיים אני אשמח לשלוח לך את הסיפור (גם שם עוד אין לו) ולקבל חוות דעת...

למעלה