היי!!! יש רכבת לירושלים!!!48 שעות לפני המפגש ,קבלו תמונת
גלויה של האחים אליהו מתחילת המאה ה 20 .תחנת רכבת יפו. הגלויה מאוסף krause העומד לרשות הפורום.
פשוט מדהים!48 שעות לפני המפגש ,קבלו תמונת
גלויה של האחים אליהו מתחילת המאה ה 20 .תחנת רכבת יפו. הגלויה מאוסף krause העומד לרשות הפורום.
קו יפו-ירושלים בצבע...!48 שעות לפני המפגש ,קבלו תמונת
היות וזה הצד של הקטרקו יפו-ירושלים בצבע...!
קראוזה, אני חייב להודות שהפעם הפלת אותי לקרשים. את התמונה אני מכיר, כמובן, זה שנים רבות - התמונה המקורית התפרסמה בספרו של פול קוטרל The Railways of Palestine and Israel בגרסת השחור-לבן (וגם חתוכה מעט יותר) אבל לא היה לי מושג שקיימת גם גרסא צבועה (tainted) ועוד חיננית שכזו. עכשיו, לי יש אובססיה עם מראה חיצוני של רכבות, אבל אני מבין שתמונות צבועות נגועות בבעייתיות מסוימת מבחינת האמינות ההיסטורית - לדוגמה, בתמונה המקורית לא מופיעה, כמובן, המילה 'יפו' בעברית על בניין התחנה, רק בלועזית (ולדעתי היא גם קיימת בערבית, אבל מחקו אותה בתמונה השחור לבן). עם זאת, זה הרבה יותר טוב מכלום, וכלום זה בערך מה שהיה לי עד היום בכל מה שקשור לצבעי רכבות בארץ לפני המנדט הבריטי. מלבד הקרונות היפים והחמודים, כדאי גם לשים לב לכל הפרטים הקטנים בתמונה - האנשים, מעשיהם ובגדיהם, העצים, תורני הדגלים על בניין התחנה ומעל לקרון השמאלי ביותר, צבע החלק העליון של הסככה מעל לרציף, סמל הרכבת באמצע הקרונות ומספרי המחקות בקצותיהם (בסריקה הזו קצת קשה לראות, בגלל הדחיסה אני מניח) ועוד ועוד - פשוט תענוג. ומה זה בעצם הדבר האפור הזה שמסתתר לו שם מאחורה, בין שורת הקרונות משמאל לקרון שמימין - יש רעיונות...?
תמונה משהו משהו + שאלה ל-Krause48 שעות לפני המפגש ,קבלו תמונת
תשובה לארז.תמונה משהו משהו + שאלה ל-Krause
אני רואה שכל אחד קורא לך בעברית בשם אחר. ואתה לא מתקן... אז מה שמך ? האם קראוז? האם קראוזה? או שמא פשוט קראוס ? (כפי שאני חושב). ותודה על כל תרומתך המבורכת לקהילה.
תשובה לארז.
שמי האמיתי הודלף כבר מזמן לפורום ,בגלל כוונות טובות כמובן. krause הוא שם גרמני נפוץ ביותר בגרמניה.ניתן לפני הרבה דורות גם למשפחות יהודיות.בעברית כותבים אותו קראוזה. עוד פרטים במפגש.להת.
Thanks!תשובה לארז.
שמי האמיתי הודלף כבר מזמן לפורום ,בגלל כוונות טובות כמובן. krause הוא שם גרמני נפוץ ביותר בגרמניה.ניתן לפני הרבה דורות גם למשפחות יהודיות.בעברית כותבים אותו קראוזה. עוד פרטים במפגש.להת.
יורם שלום.אצלי זאת התמונה היחידהThanks!
Thanks, Krause , for the attachment! I think it is the first colour record I have seen of Palestine Rail operation!! Are there any others in existance? regards Yoram.
אני ישאל מהר לפני שלא היה מי שיענה48 שעות לפני המפגש ,קבלו תמונת
תיקון שאפשראני ישאל מהר לפני שלא היה מי שיענה
לי כאן. איפה ביפו היתה תחנת רכבת? האם נשארו שרידים מבנה.. משהו שאפר לראות עדין. שם. אחרון מכבה את ה
ידידי, אל תגזים בבקשה.תיקון שאפשר
היה זה רגע של הומור שחור אבלידידי, אל תגזים בבקשה.
למה שלא יהיה מי שיענה ? אתה יודע על משהו שאנחנו לא יודעים ? מתוכננת איזו מלחמת אטום נגדנו ? אהה...אתה מתכוון שכולם נוטשים את הפורום. נכון ? אז זהו. שלא כולם נוטשים.
תחנת הרכבת ביפו נמצאתהיה זה רגע של הומור שחור אבל
עכשיו רצינות איפה היתה תחנת הרכבת ביפו.. האם נשארו שם מבנים שרידי תחנה משהו שאפשר לראות אם בכלל.
הגג של הרציףתחנת הרכבת ביפו נמצאת
התחנה נמצאת בשכונת מנשיה, לא רחוק מרחוב אילת (בצידי המערבי). לא ניתו להגיע לטרמינל אבל כן ניתן להגיע לחלק המזרחי של התחנה שהוא כיום "בתי האוסף" של צה"ל. התחנה עצמה מוזנחת ומתפוררת. בתוך הטרמינל ניתן לראות את שרידי היופי של העבר כולל פנלים מעץ ששרדו. אין גישה למבנה (צה"ל לא מתיר לראות את הבושה, כנראה) אני זכיתי להכנס לשם ברשות ובסמכות בשנת 1999. התמונה צולמה אז מהצד הדרום מזרחי לכוון צפון מערב ורואים את הרציף ואת המקום בו היו הפסים.
בני המוןפנים התחנה בעליבותו
שוב תיקון מוכרהיה צריך להיות מושכרבני המוןות ברשותך
אני שומר את התמונות אצלי בחבל איך נותנים לשיני הזמן להרוס את המקום האם המקום נמצא ברשות צהל. {מעניין שגם את זה צהל "הגדול" לא מצליח לשמר.}או שבכלל המקום שייך לרכבת ישראל ומוכר לצהל? ובלי כול קשר היתא שאלה באתר רוטר נט האם מותר להתפלל ברכבת בזמן נסיעתה.?
תחנת הרכבת ביפובני המוןות ברשותך
אני שומר את התמונות אצלי בחבל איך נותנים לשיני הזמן להרוס את המקום האם המקום נמצא ברשות צהל. {מעניין שגם את זה צהל "הגדול" לא מצליח לשמר.}או שבכלל המקום שייך לרכבת ישראל ומוכר לצהל? ובלי כול קשר היתא שאלה באתר רוטר נט האם מותר להתפלל ברכבת בזמן נסיעתה.?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.