4705 - בקרוב

[eLad]

New member
4705 - בקרוב../images/Emo70.gif

קיבלתי מייל מ-pdastore ובו היה כתוב שהמכשיר יגיע לארץ עד סוף השבוע או תחילת שבוע הבא!

gabimaor

New member
אותו מכשיר

אין הבדל בין הדגמים שמסתיימים ב-5 או ב-0.

gutegute80

New member
איפה שווה לרכוש את המכשיר?

אני מתכוון לרכוש אחר ואם לא יביאו לי אותו מחול אז איפה זול וטוב לקנות בארץ?

shay454

New member
התאריך ההשקה נדחה כבר 3 פעמים

אז לא לשמוח כל כך מהר.

mikeoreli

New member
הפעם יש הבדל

אנשים פרטיים שהזמינו כבר החלו לקבל את המכשירים.

gutegute80

New member
אם אני די חדש בעיניין...יש

יש למה לרכוש מכשיר חדש? או אולי יש דגם קצת פחות חדש אבל עדיין מצויין כמו 2210 או משהו אחר? או שכן שווה להשקיע עכשיו במשהו שיתן לי תשובה להרבה זמן.. ? מה אומרים המומחים?

raananta

New member
הכל תלוי כמובן ברמת השימוש שלך.

ייתכן וגם מכשיר מדור קודם יעשה את העבודה בשבילך ויעלה פחות. למרות שקשה לי להמליץ על מכשיר מיושן אלא אם השימוש היחיד הוא לניהול PIM (אנשי קשר, מיילים, יומן). אני חושב שכדאי שתפרט מה הצרכים שלך ומה אתה מצפה לעשות עם המכשיר (גלישה באינטרנט באמצעות WIFI\GPRS\BT, גישה למחשב מרוחק, PIM, משחקים, שמיעת מוזיקה, ניווט, וורד\אקסל, שימוש במכשיר כשלט רחוק, צפיה בקבצי וידאו וכו וכו) ואז נוכל להמליץ לך על מכשיר שיתאים לך ע"פ הקריטריונים שתציין. דבר נוסף שחשוב לשים לב אליו הוא גודל המכשיר! ממה שהבנתי ה-4700 גדול משמעותית מהמכשירים שאנו מכירים כיום, ואני בספק כמה נח לדחוף אותו לכיס וללכת. כל אחד ושיקוליו הוא.

gutegute80

New member
אני די איש גג'טים

אני עובד מול אנשים והמכשיר ישמש כפנקס על, יומן וספר טלפונים כמו כן חשוב לי האלחוטיות... גיליתי אותה בארה"ב והבנתי שזה בהרבה מקומות גם באירופה... וזה יתרון ויכול לתת לי פתרון חיבור לרשת בהרבה דברים...כמו אינטרנט וחיבורים ועבודה עם מחשבים נוספים. האם כל התוכנות של האינטרנט הביתי יכולות לעבוד גם בפוקט PC? כמו מסנגר ומיילים? וגם אשמח עם הוא ישמיע מוסיקה אני לא בטוח על סרטים כי זה כבר כבד וגדול.. אבל משחקים יהיה נחמד והצגת תמונות ומצגות... ולכן הבנתי שהמסך של ה 4700 הוא איכותי ברזולוציה שלו... אני מאמין שלאט אני אגלה אח"כ את כל שאר התכונות המגניבות שלו...

mikeoreli

New member
ביקורת משתמש על המכשיר (לא שלי)

BenN600 פרסם באתר PocketPCThoughts ביקורת על המכשיר החדש בכתובת http://benn600.no-ip.org/public/hx4700/. המכשיר מסתבר כמצוין רק שלאט לאט מתגלות גם כמה חסרונות: 1. המסך LCD והדיגיטייזר די קרובים אחד לשני ולכן רואים מעין כתמים באזור הלחיצה כמו שלוחצים על מסך LCD רגיל. בתגובות לביקורת יש כאלו שהגיבו שזה לא ממש מפריע וחלק ציינו שזה קצת מציק. 2. הרמקול של המכשיר חלש יחסית. המשתמש השווה את הרמקול לזה שב3830 שנחשב לחזק, כך שאני משער שהוא בטח באותה עוצמה כמו של המכשירים בדור הקודם. 3. כאשר שומעים עם אוזניות יש מעין רעש סטטי חלש. על פי מה שאומרים, הרעש בלתי מורגש בעת שמיעת מוזיקה או סרטים. 4. הסוללה אכן חזקה (1800mAh) אך משך הזמן של המכשיר עם WIFI, מולטימדיה, גלישה וכו' היה כ3 שעות. Ben ציין שהוא עוד הולך לבדוק זאת באופן יותר מדוייק. 5. כמה חבר'ה דיווחו שבתצוגה אנכית (רגילה) המכשיר עובד יותר לאט באופן יחסי מאשר ה4150 (שנחשב למאוד מהיר). כאשר בתצוגה רוחבית המכשיר עובד במהירות גבוהה ואין בעיות. בקשר להשוואה בין הביצועים של ה4150 ל4705 אסור לשכוח שה4705 צריך לצייר מידע על פי 4 שטח. למי שהיה ברשותו מכשיר מהדור העוזב (קודם) כמו ה2210, 4150, 19XX ורוצה לעבור למכשיר הזה אז הוא צריך להתרגל לכמה דברים: א. ההוצאה הרבה יותר גבוהה (כמו בימים הקודמים). ב. המכשיר גדול יותר ואתם תרגישו בהבדל. ג. המכשיר יותר כבד. אני, בתור בעלים של קסיופיאה E200 דווקא לא ארגיש בהבדל לרעה, כי המכשיר שלי יותר עבה ושוקל 10 גרם יותר. מעניין איך יהיה הDell Axim X50 יחסית למכשיר הזה. אני בטוח שיותר זול, אך מעניין מבחינת האיכות.

gutegute80

New member
אני די איש גג'טיםו

אני עובד מול אנשים והמכשיר ישמש כפנקס על, יומן וספר טלפונים כמו כן חשוב לי האלחוטיות... גיליתי אותה בארה"ב והבנתי שזה בהרבה מקומות גם באירופה... וזה יתרון ויכול לתת לי פתרון חיבור לרשת בהרבה דברים...כמו אינטרנט וחיבורים ועבודה עם מחשבים נוספים. האם כל התוכנות של האינטרנט הביתי יכולות לעבוד גם בפוקט PC? כמו מסנגר ומיילים? וגם אשמח עם הוא ישמיע מוסיקה אני לא בטוח על סרטים כי זה כבר כבד וגדול.. אבל משחקים יהיה נחמד והצגת תמונות ומצגות... ולכן הבנתי שהמסך של ה 4700 הוא איכותי ברזולוציה שלו... אני מאמין שלאט אני אגלה אח"כ את כל שאר התכונות המגניבות שלו...

mikeoreli

New member
כן.

הפוקט עובד בסדר גמור עם המסנג'ר ועם דוא"ל. ישנם אתרים שהPIE (כלומר Pocket Internet Explorer) לא עובד כמו שצריך, אזי אפשר להתקין את NetFront (דפדפן בתשלום) שתומך ונתמך בהרבה אתרים וכולל יותר אפשרויות. בשביל מוזיקה לא צריך לדאוג. יש את המדיה פלאייר ונגנים אחרים. עבור סרטים וסרטונים יש גם כן נגנים אחרים. בשביל מצגות (חיבור לברקו) תצטרך לקנות כרטיס הרחבה של MARGI או חברה אחרת. ייתרון נוסף שמציע המכשיר הוא את הPI באופן מובנה, שזה ממש מעולה. בכל מקרה, זה ה-מכשיר לאנשי גאדג'טים שכן הוא מציע הרבה מאוד מותרות וגם זועק עם הרצון להשוויץ. את האמת - הבוס שלי אמר לי שאם אני אוותר על החופשה הקרובה הוא ייקנה לי את המכשיר. חבל שזה לא היה ברצינות
.

gutegute80

New member
אז לקראת סיכום

אתה אומר שזה מכשיר מעולה ששוה להשקיעה בו בקניה ראשונית... אח"כ נוכל לדעת יותר ויקח זמן עד שהו יחשב כמיושן אני רואה שאנשים עדיין רוכשים מחשירים ישנים כמו ה 2210 אבל זה יפתח דלתות רבות.. עכשיו אני צריך לברר מה המחיר ואולי לנסות להביא אותו מחו"ל בתקווה שיהיה יותר זול משמעותית כי בשביל 1000 שח שווה שכבר תהיה העיברית והתמיכה בארץ. תודה רבה על העזרה.

mikeoreli

New member
כמה הערות

זה לא העניין של מכשיר ראשון וכו'. אם אתה רוצה מכשיר שיחזיק יותר זמן וכן מהווה את המילה האחרונה. אז ה4705 הוא זה. אתה ציינת שאתה "איש של גאדג'טים" ולכרגע זה ה-מכשיר המתאים. יש לך את האפשרות להמתין עד שיגיע הדל Axim X50 שכנראה יעלה פחות. התכונות של הדל החדש לא סגורות ולא ברור מתי הוא אמור לצאת לשוק. מבחינת עברית - המחיר של המכשיר בארץ (כ3800 ש"ח) לא כולל עברית. את העברית תצטרך לקנות כך או כך. מבחינת אחריות ותמיכה - המכשיר הוא מתוצרת HP ולכן למכשיר הזה יש אחריות בינלאומית (זו המדיניות של HP). זה אומר שאם תקנה את המכשיר בחו"ל וחס וחלילה תהיה לך בעיה, תוכל לתקן אותו בHP בארץ ללא שום בעיה, וכן אם תטייל בחו"ל תוכל לתקן אותו שם גם כן בלי בעיה. לגבי אלו שקונים עדיין 4150 - אלו חבר'ה שלא מבינים בתחום ולכן עושים טעויות, למרות שהמכשיר לכשעצמו הוא עדיין מצויין, אך אפשר למצוא מכשירים אחרים עם ביצועים יותר טובים ועלות יותר נמוכה. לגבי אלו שקונים 2210 - יכול להיות שהם צריכים CF אך אין להם תקציב למכשיר עם מסך VGA או שוב - יכול להיות שהם לא יודעים מה הם קונים.

raananta

New member
גם אני מצטרף לדעתו של מייק.

זה אכן נחשב ל-"ה"-מכשיר. אני מניח שאם תוכל להשיגו בארה"ב תגלה גם שהמחיר זול יותר ממה שתמצא בישראל. לפי מה שראיתי ההפרש הוא סביב ה-1000 ש"ח!

י-וס-י

New member
נצל"ש

אני כנראה יקנה גם את ה-4705 הבנתי שיש לו 128 MB ROM מה זה אומר ?

י-וס-י

New member
נצל"ש

אני כנראה יקנה גם את ה-4705 הבנתי שיש לו 128 MB ROM מה זה אומר ?

למעלה