45 נפשי

• פותח הנושא sunin
  • פורסם בתאריך

sunin

New member
45 נפשי

מה אתם יודעים על זה?
האם זה פוגע באזרחות?
האם בועדה הרפואית להורדת הפרופיל יש לי אופצייה להגיד שאני לא רוצה להוריד?
תודה!

בעיקרון פוסל קורסים, הת"ש תלוי באופי הליקוי

פוגע באזרחות? לא במיוחד - כנראה שלא תוכל להיות מאבטח במשמר הכנסת וכאלה. יש גם מצב שזה יחרב לך כמה דייטים.

הוועדה הרפואית עובדת על בסיס קריטריונים אובייקטיביים, עד כמה שרפואה בסגנון ימי הביניים (מסתכלים בספר קסמים ענק שנקרא ספר הפרופילים במקום בפציינט) יכולה להיות אובייקטיבית. אם למשל איש חירש יגיד "אני מוותר על ההורדה בפרופיל כדי להגשים את חלומי להיות אלחוטן" יקשיבו לו? כנראה שלא.

כמו כן, ההנחה היא שהפרופיל הוא לא סתם מספר - הוא מייצג בעיה רפואית. לפעמים, הבעיה נשארת וממשיכה לגרום לקשיים גם אחרי שמשתחררים, ככה שיותר חשוב לטפל בה כמו שצריך ולא להקשות עליה רק בגלל השאלה "איך המספר הזה יראה בקורות החיים שלי בעוד עשרים שנה".

sunin

New member
אני חושבת שזה רק בזמן הצבא

גם בגלל העובדה שלפני הצבא לא היו לי את הבעיות האלה.
וכן מאוד מאוד חשובה לי האזרחות כי צבא זה רק שנתיים..

*אני בחורה.

עקב האופי השמרני של החברה בארץ - לא תושפעי

החברה הישראלית היא די שמרנית, וככזו בדרך כלל נוטה לייחס פחות משקל למאפייני שירות צבאי של נשים בהשוואה לזה של גברים.
עשית שירות צבאי מלא? אף אחד לא יתעמק בדקויות של מה עשית שם בדיוק ואיזה פרופיל היה לך (באזרחות בכלל אסור למעסיקים לשאול שאלות על פרופיל).
אז נכון, קורות החיים שלך יראו טוב יותר בתקופה המיידית של אחרי הצבא אם בשורה של "נסיון קודם" תוכלי להכניס תפקיד קצונה, תפקיד הדרכה איכותי וכד', אבל מקומות העבודה מלאים בבנים ובנות שבשורת השירות הצבאי שלהם רשום רק "שירות סדיר כפקיד/ה" ואף אחד לא חיטט יותר מידי לעומק למה ואיך.

למעלה