45 מה דעתך על סופרמוטו בנפח

כRובי

New member
ועוד, שוב בעיברית...

"...יכול להיות שקיבלתי אופנוע "דפוק", אבל לאור שילוב המכלולים שתפקדו בצורה קשה או נוקשה קצת קשה לי להאמין. בכל מקרה, המולטיסטראדה פורח ברכיבה ספורטיבית, דבר שדי מגמד את שאר הדברים שיש לי לומר עליו, כי אחרי הכל זה לא דו"ש - זה אופנוע גזים מתון למחצה..." שי נווה, לאחר טיול קצר באיטליה (לא חבר או כותב בפולגז, אבל פורסם שם...
)

fungas

New member
זה קטע, כרוב,

כי אני הייתי קונה אותו מחר, אם היה לי הממון. בלי לחשוב פעמיים. לדעתי המולטיסטראדה זה מקרה KTM קלאסי. כמו עם KTM LC4 , אתה עולה עליו וברגעים הראשונים אתה תופס ת'ראש ולא מבין מה קורה. ועם הזמן זה נדחס לך לתוך הנשמה. אבל כל אחד והביסלי שלו, בנאדם

45degrees

New member
גם עם אלפא זה ככה...

לפחות חלק מהן. פתאום אתה מוצא את עצמך במצבי נהיגה מיוחדים מאוד, עם פידבקים מיוחדים מאוד גם כן. אתה מסיים את הנהיגה מאוהב. אחרי זה הכל שולי. עם הקטום היה לי את זה בשדה אחרי חריש עמוק עם גושי אדמה של איזה חצי מטר על חצי מטר. מצאתי את עצמי צריך לחצות שדה ענק כזה.
עם אופנועי ה"שטח" הקודמים שהיו לי זו היתה משימה מאוד קשה. שמתי ראשון (14:50
) פתחתי מצערת - והאופנוע חצה כאילו כלום. זהו. מאותו רגע התאהבתי בכלי הלא נוח-לא פרקטי הזה.

כRובי

New member
סבבה - ומקובל לחלוטין ../images/Emo13.gif

השאלה היא, מה אתה רוצה לעשות איתו ? כי "לעשות הכל", הוא לא עושה. (הוא לא באמת "מולטי סטראדה" = "כל דרך") ולכן הוא הופך להיות כלי ספציפי. which is fine by me: השוק חי מתתי קטגוריות של אופנועים ודגמים רבים הממוקדים בדברים ספציפיים...אחרת מי היה קונה ZX10? בכל אופן, גם למטרה הספציפית של "תקיפת כבישים מפותלים" (שהמולטיסטראדה עושה בצורה נפלאה ממש), הייתי אני, באופן אישי, מעדיף לפחות 5 כלים אחרים. ככה...בשלוף מהמותן. ואגב - חלק מהכלים הללו, יהיו חזקים יותר, נוחים יותר (בהגעה למקום המפותל ונוחים בתפעולם), יעניקו אמינות גבוהה יותר ועלות הרכישה שלהם, תהיה נמוכה יותר מה שיהפוך אותם בסופו של דבר, לחבילה מוצלחת יותר. הדוקאטי ממוקד בנקודה אחת שאותה הוא מבצע היטב תוך כדי הזנחת שאר המשתנים הנבדקים באופנוע. מתאים לך כזה אופנוע? אחלה...יש עוד אלפי בעלי דוקאטי מולטיסטראדה ברחבי העולם שיסכימו איתך בפה מלא. לרוב הרוכבים, הוא לא יתאים.

fungas

New member
חוצמימהירות על, על כבישים מהירים

לטעמי הוא עושה הכל פצצות לגבות. (תפעול קצת קשה, נכון. אבל מתי פעם אחרונה משכת קלאץ' בKTM שלך?): כסאח ברחובות ירושליים, מדרכות, איי-תנועה, קצת דשא, כורכר, שטח קל במצוקי דרגות, ווילי, סטופי, שיוט נעים על 140, הרכבה... טחנתי אותו קצת. כנאה שלעולם נשאר חצויים בעניין הזה. מסתבר שרוכב המבחן של דוקאטי הוא גמד. דבר אתם על זה... FUNGAS

TShavit

New member
למה להשוות לק.ט.מ?

ועוד של כרובי
? מה הקשר? למה לא תשווה לאופנוע יפני? רכבת פעם על V-סטרום? את כל הפעילויות שתיארת הוא עושה מעולה... בלי התפעול הקשה (לא לכולם יש ידיים של איכר, מה לעשות, ולא שאני רומז משהו. אני כן), בלי חריצים על הנעל מהחלפת-ההילוכים, בלי מנוע שמזיע שמן, עם יותר כוח, ועם פי אינסוף נוחות (אם להשתמש בביטוי גב"בי אופייני), עם איכות ייצור גבוהה בהרבה, ואמינות - אני מנחש - טובה פי כמה. כל המגרעות שתיארתי, אגב, לא קשורות לגובה הרוכב. אתה רוצה להגיד לי שאצלך, בגלל שאתה יותר נמוך ממני, ההילוכים כ-ן התחלפו כמו שצריך? ההתאמה של מכסה תא האחסון מימין ל-א היתה מחפירה? בגלל שאתה מאותגר-אנכית, תצוגת הדלק ל-א עצבנה אותך? בגלל רגליך הקצרות האופנוע נראה לך יפה? התווספו לו עוד 5 ס"מ של ריפוד למושב (בעניין זה, אגב, שמעתי שדוקאטי מחליפים את המושב)? טל

fungas

New member
ההשוואה לKTM

באה רק בכדי להבהיר את הנקודה שיש פאלטות באופנוע שאתה מוכן להחליק, בתמורה לחבילה כוללת שמדברת אליך. ואין טוב מKTM להמחשת נקודה שכזאת, לפחות מניסיון שלי. אבל אם כבר מדברים עליי, אז כנראה שאני לא דוגמה, כי אני מסוגל לבלוע הרבה צפרדעים תמורת המשהו האחד הזה שעושה לי את זה. ואולי זו הנקודה שהופכת את הדיון הזה לקצת עקר: "המשהו הזה" שאותי תפס בבייצים ואילך ואל הכרוב לא דיבר בכלל. אבל אם אנחנו כבר מתדיינים, וזה אירוע נדיר ונעים, אז כן - רכבתי על הויסטרום. אופנוע פשוט מצויין. אבל עבר לי ליד האוזן ולא נודע כי בא אל קרבי. אתה יודע מה, אני ממש לא מת על החיספוס של המנוע (גם אם הוא ה-ר-ב-ה יותר חזק) ועל הפרונט, שלדעתי, בהשוואה לדוקאטי - זכוה לתיאור "מעורפל". אה, והוא גם מכוער. ולא, אני לא בעניין של להציק לך...
ואולי עצם העובדה שהרכיבה שלי על המולטיסטראדה לא הייתה במסגרת כתיבת מבחן, אלא בבחינת טיול פאן והתרשמות, מסבירה את העובדה שאין לי מושג על איזה תא איכסון אתה מדבר (יש לו?) ואני ממש לא זוכר איך מוצגת כמות הדלק. לא בחנתי, כמוך, אופנועים במשך שנים, ולא מושרשת בי הירידה לפרטים. למעשה, אם אני לא צריך לכתוב עליו, אני שמח על העובדה שאני לא (!) צריך לרדת לפרטים ואני יכול פשוט לבלוע אותו כשלם ולסכם לעצמי חוויה. והחוויה עם היצור המוזר הזה הייתה לי חיובית, במקביל להסכמה שלי עם רוב הטענות והמענות שלך. למעט הטענה על העיצוב. לא מסכים. אבל זה ממש עניין של טעם, ואני ממש ממש לא דוגמה לקונצנזוס. FUNGAS לפני שבועיים הגן על עיצוב הKLE בגרסת סופרמוטו, ועכשיו מגונן על מהות הדוקאטי מולטיסטראדה. מה קורה לי?

fungas

New member
ואם אתה שואל את עצמך

איך אני כותב "אופנוע מצויין" ו"ממש לא מת על" באותה פסקה (ויסטרום), אז נו... על זה בדיוק אני מדבר. גם עם הפאלטות הקטנות האלה, הויסטרום הוא עדיין אול-ראונדר אדיר. אבל לא כזה שעושה לי את זה. אבל אתה מדבר עם אחד שהחזיק הונדה קאב במשך ארבע שנים מרצונו החופשי, אז אולי לא כדאי להקשיב למה שעושה לי את זה.... FUNGAS

TShavit

New member
"יש פאלטות באופנוע שאתה מוכן להחליק

...בתמורה לחבילה כוללת שמדברת אליך. ואין טוב מKTM להמחשת נקודה שכזאת" ק.ט.מ, כעקרון, הם בטח לא דוגמה ל"חבילה כוללת". כמעט לכל לק.ט.מ יש המון בעיות כאופנוע שלם, כחבילה - אבל הוא לא אמור להיות חבילה. הוא אמור לעשות דבר אחד ספציפי כמו שצריך, ואת זה הוא עושה מצויין. גם מבחינות אחרות אין דמיון: ק.ט.מ מעולם לא מכרו "אופי", או איך שתקרא להם, ואתה לא נוסע על ה-LC4 שלך כי הוא "עושה לך את זה" בפנים בבטן. אתה נוסע עליו כי הוא מקיף מסלול כמו שצריך. כי במקום לו הוא מיועד, במסגרת האילוצים הספציפיים שלך, הוא הכי טוב (או הכי טוב שאתה יכול לשים עליו יד). הדמיון לאופנועי דוקאטי של פעם קיים, מבחינה אחת: הם היו רחוקים מלהיות חבילה. היתה להם אמינות מחורבנת, הם לא היו נוחים, תפעול מזעזע, אבל ראבאק, היית מוכן להתעלם מכל זה בגלל איך שהם ישבו בסיבוב. אבל היה להם משהו נוסף (ועדיין יש, לרובם): איך שהם נשמעו, איך שהם נראו, ובעיקר - הם דיברו אליך. היה להם, נו, אופי. מבחינה מסויימת גם הרלי זה ככה, אבל ללא תחום-הצטיינות פונקציונלי כפי שיש לדוקאטי - נסה לבחון ספורטסטר על פי אמות מידה רגילות, והתוצאה מזעזעת. אבל עובדה שהם נמכרים. הרלי ודוקאטי דומים מאד בכך שהם פונים לנשמה של האופנוען - אם תרצה, באמצעות הנשמה שלהם. אבל הענין הוא שהמולטיסטרדה ל-א היה אמור להיות כזה, דהיינו אופנוע שנמכר על-סמך ערכים ערטילאיים. הוא היה אמור להיות בעל יכולת אמיתית רבגונית. ובזה הוא נ-כ-ש-ל. ביג טיים. אז מה נשאר לנו? עוד דוקאטי שצריך להתעלם מהבעיות שלו. בסרט הזה כבר היינו. טל

fungas

New member
זה ההבדל

הדק בנינו. אתה בוחן אופנועים מנוסה (בא בימים...) שרואה את הכל בפרספקטיבה הרבה יותר רחבה משלי. אז כן, אני יכול להסכים שמבחינת הצהרת הכוונות של דוקאטי הוא לא פוגע. אבל זה היה הדוקאטי הראשון שלי. השני היה המונסטר. שניהם פגעו בול לטעם שלי ואת המוזרות של המולטיסטראדה לא זקפתי לחובתו. מהסיבה הפשוטה שהתייחסתי אליו כחוויה יחידנית ולא בהשוואה להגדרה שלו. ואולי זה סלע המחלוקת. אבל קטונתי וצר עולמי, אני יודע. לגבי הKTM... אני מאוהב בו עד העיניים, גם מחוץ למגרש. והוא עושה לי את זה בפנים בבטן, וחזק. נכון, לקורס שלב ב' בכבישים הפתוחים הייתי לוקח הורנט, ואני יודע שאיפהשהו אתה תוביל אותי אל המילה "פשרה" בקשר לKTM. אבל אתה יודע מה? הלוואי עליי כל החיים פשרות שכאלה. FUNGAS

TShavit

New member
ההבדלים הם של השקפה

ולא של נסיון (בא בימים, הא? אחותך באה! בלילות! אצלי!). ולפי השקפתי, חלפו-עברו הימים שאפשר היה להסכים לגימור ואיכות בזבל, תפעול של טרקטור ומושבי-קרש בשביל הייחוד של דוקאטי (או של כל אופנוע אחר). זו פשוט הנדסה גרועה, והנדסת-אנוש גרועה, ובקרת-איכות גרועה. אין שום הצדקה שבעידן של אופנועי 170 כ"ס עם קלאץ' רך והילוכים שמתחלפים בקליק קליל צריך יהיה לסבול משיכת-קלאץ' שמצריכה יד של שוורצנגר, באופנוע עם חצי ההספק. זה שאתה מאוהב בק.ט.מ לא רלבנטי. לא בגלל זה קנית אותו, אלא כי (אני מנחש) כי הוא היה הסופרמוטו החוקי היחיד בשוק, מה גם שהוא מספיק גדול וחזק וסביל כדי להשתמש בו כתחבורה יומיומית. אני ממש לא בטוח שזה מה שהיית בוחר אם, נגיד, היתה לך אפשרות לבחור בהוסקוורנה, למשל. בחרת בו כי הוא התאים לצרכים ולרצונות שלך, ואם היית בוחר בהוסקוורנה במקום אני משער שהיית אוהב אותו באותה מידה. לכן גם הק.ט.מ כלל אינו פשרה עבורך. נחזור לדוגמה של הרלי. בערך כל מי שרוכב על האופנועים הללו מאוהב בהם. זה אומר שהם טובים? במה בדיוק? ההבדל הוא שהם גם לא מתיימרים להיות טובים במשהו, למעט בלעשות לך טוב על הלב, לתת לך תחושת חופש ואינדיבידואליזם ועם זאת להיות שייך למשהו. עכשיו נניח שהרלי היו מציגים את הספורטסר כמשהו ספורטיבי, כתשובה - נגיד - ל-SV1000. זה אומר שאני אמור להתעלם מכך שלספורטסטר אין מנוע, אין מיתלים ואין בלמים, רק בגלל שכל מי שרוכב עליו אוהב אותו? אני, על כל פנים - וזה כנראה קצת כן קשור לגיל ורקע - עברתי את השלב שבו אני מוכן לקבל ליקויים בסיסיים כ"אופי". תן לי לשאול אותך שאלה פשוטה: נניח שהיו שותלים את המנוע של המולטי או המונסטר - רק את המנוע, לא כולל התיבה - בתוך V-סטרום, התוצאה היתה לדעתך יותר טובה מהמולטיסטרדה? ובלי קשר, איך היה ה-ZX? טל

fungas

New member
O.K פתחתי לי קצת את המחשבה

אבל גם סיבכת אותי לאללה, ולא מתוך אי-הבנה, או אי-הסכמה. והשאלה שלך על ה-ZX נפלה בתזמון מצויין בעניין הזה. אז בכדי להיות ברור, זה סיפור יום האתמול על ZX מושחז, KTM , העדפות אישיות, והעובדה שאנשים קוראים את הדעה שלך (שלנו): במסגרת אייטם ל"בלייזר" היינו אמורים לקחת את ה-ZX10 וה-636 לסופ"ש ביחד (והדגש הוא על ה"ביחד"). עניינים שלא מעניינינו השאירו את ה-10 בסוכנות ואני מצאתי את עצמי לבד עם ה-636. הווה אומר, העבודה על האייטם נדחתה למתישהו ולי פתאום יש אופנוע מושחז סופר-דופר מאאגניב לסופ"ש בלי מחוייבות. הסתכלתי עליו עומד בחוץ, מתוך כל ההמולה של אנשי הסופרמוטו אצל שחר בחנות, ואז פשוט קפצתי עליו וטסתי למטרו. להחזיר אותו. אופנוע שנחשב לשפיץ בכל העולם (טוב נו, מתלה אחורי אופייני של קוואסאקי - כך קראתי), חבר'ה בארץ עושים עליו ביד בלילות, ואני מנפנף אותו. עומד ליד מטרו-שוקן אחרי שכבר סגרו, דופק על הסורגים ומתחנן שיוציאו לי את הKTM שלי וייקחו את הצפרדע הזאת ממני. אמנם העובדה שכבר רכבתי עליו בעבר ביטלה את ההתלהבות והסקרנות של הפעם הראשונה, אבל גם בחינם לסופ"ש (דלק על בלייזר) אני לא לוקח אותו. למה? כי אני לא סובל אופנועים כאלה, ואותו שעומד בחוד - אני לא סובל בייחוד. וכאן מגיעה התהייה הבכלל לא מפוקסת שלי (שבאה בהשראתך עם דוגמאות הספורטסטר, המולטיסטראדה, הויסטרום וה-KTM). האם זאת הדעה ("לא סובל אותו") שהייתי מביע בכתב? כנראה שלא (הוא אפילו לקח מבחינתי את המבחן ההשוואתי במוטו). אבל האם אני צריך להיות קנאי להשקפות שלי? האם אני חייב לציין בכתב שלדעתי זה חרא אופנוע לארץ בגלל שבפרוספקטים הוא מצולם על כביש ציבורי? סביר להניח שכאופנוע מסלול הוא מצויין (לא יודע, לא רכבתי), אבל קוואסאקי מייעדים אותו לכביש הציבורי - אז עפ"י ההשקפה שלך על הצהרות יצרן אל מול תוצאות בשטח, לדעתי הוא נכשל כליל. בטח בהשוואה, נגיד, ל-CBR F4I שעושה עבודה פי-אלף יותר טובה ל-99 אחוז מהרוכבים בתנאי כביש ציבורי. אבל רגע, בעולם של נישות ותתי-נישות, ההונדה וה636 הם בכלל לא באותה קטגוריה... האם מתפקידי "לחנך" רוכבים לרדת מהעץ עליו טיפסו - ולמצוא אופנוע שמתאים להם - מתוך הדעה הקיצונית שלי? ואיפה עובר הגבול בין משפט קטן בסוף הכתבה, שאומר "אופנוע מגניב, אבל תמצאו משהו יותר מתון", לבין פסקה שעיקרה "אופנועי ספורט זה בולשיט, תעברו לסופרמוטו"? (ואני מגזים בכוונה) שאלת אותי איך היה ה-ZX. מהכרות של יום שלם איתו למצפה רמון וחזרה במסגרת מבחן של "מוטו", התשובה היא חרא אופנוע. אבל אם הייתי שואל איך היה להיות עם ה-ZX, התשובה הייתה "מגניב. מאוד מגניב". והשאלה (הבכלל לא מתריסה) שלי, טל, היא: איך אתה, כבוחן, מוצא את האיזון בין בחינה קרה של איכות ייצור ומכלולים ושיפוט של אופנוע אל מול הצהרות היצרן, לבין החוויה היומית עם אופנוע (כאופנוע תלוש כמו שהוא, בלי התייחסות לסביבה) ומה שהוא עושה לך בבטן? אה, לגבי השאלה של מנוע מולטי בתוך הוויסטרום, אז לא. התוצאה לא הייתה יותר טובה, כי הויסטרום פחות מדבר אליי כמכלול. הוא בטוח יותר טוב לטיול באלפים, אבל גם אם טיולים באלפים הייתה העבודה שלי, עדיין הייתי הולך על המולטי. כי... לא יודע. ככה אני בוחר אופנועים. מוזר כזה. אני יודע להסביר טוב מאוד למה אני בוחר אותם, אבל אני לא מבטיח שזה יהיה הגיוני.
FUNGAS שהסתבך קצת.

yules

New member
איפה המנהל של הפורום הזה?

לגזור ולשמור )טאג( - בלי קשר לסופר, אבל דיון כמו שדיון צריך להיות. אני הייתי שם אותו ב8 אפילו.

TShavit

New member
תהיות פילוסופיות...

לא פשוט, העניין הזה של כתיבה. תלוי איפה אתה כותב, מיהם הקוראים שלך, ומה הם (והעורך שלך) מצפים ממך. במקרה של ה-ZX, למשל, אם אתה לא סובל אופנועים כאלו ככלל, אתה לא מייצג את קהל היעד שלהם. השאלה היא אם אתה, לצורך הכתבה, מסוגל להכנס לנעליים שלהם ולבדוק את האופנוע על פי סט פרמטרים שהם לאו-דווקא שלך. איך, למשל, תהיה מסוגל לכתוב על (וסליחה שאני שוב מכניס אותו כדוגמה) הרלי-דייוידסון, אם אין לך שום התחברות לז'אנר ואופנועים כאלו עושים לך את כל הויברציות הלא-נכונות? מצד שני, אם אתה, נניח, כותב טור אישי, בהחלט נדרש ומצופה ממך להעביר את תחושותיך האישיות. בכל מקרה העסק לא פשוט. הקוראים שלך ב"בלייזר", למשל, הם לא הקוראים של "מוטו". האם אתה אמור להעביר להם את החוייה, בלבד? תחושות? האם גם ביקורת אובייקטיבית? את מה שאלי פאנגס הרוכב הפרטי חושב? שאלות שלי בטח אין תשובה עליהן. אני גם לא חושב שיש תשובה אחת. מאז ומתמיד חשבתי שצריך להכניס במבחנים (גם) את ההיבט האישי - בחלקם, בודאי. ובענין הזה, המולטיסטרדה פשוט הרגיז אותי. גם בהיבט המקצועי האובייקטיבי, וגם בהיבט האישי. ברמת השכל, וברמת הבטן. טל

fungas

New member
תודה

עכשיו תוציא ת'וויסטרום, אני לוקח מולטי ונצא לרכיבה. בלי להחליף אופנועים. FUNGAS שנהנה, אחרי הבה זמן, להוציא את המיטב מפורומים ממוחשבים.

45degrees

New member
בקשר לכניסה לנעליים הדרושות:

כל עיתון אופנועים כותב אחרת על סופרמוטו - הכל תלוי מאיזה רקע מגיעים רוכבי המבחן. 2 הקצוות הקיצוניים: עיתוני הכביש האמריקאים (אמריקקים?) לוקחים אותו לאוטוסטרדה, ובודקים "כמה סוגר" רחמנא ליצלו... עתוני השטח - מקפיצים אותו באויר במסלולי מוטוקרוס למיניהם... תודה לאל שיש מעט עיתוני סופרמוטו. בסוף היום כולם כתובים שזה האופנוע הכי כיפי שהם רכבו עליו, אבל תוכן המבחן למעט שורת הסיכום שונה לחלוטין.

45degrees

New member
../images/Emo12.gif

לא קראתי את המבחן הזה... אולי הדוגמא לא טובה. בפורום 8 היו המון שרשורי ביקורת על עיתונות אופנועים בארץ. חלק מהביקורת הובעה על כתבות מחמיאות שאינן במקומן. אני בעצמי קראתי כמה כתבות כאלה. יש יוצאי דופן. הדוגמא שהראית - ממחישה אותם היטב. אני לא חושב שהדוגמא שהראית היא מאפיינת - אני חושב שהיא המיעוט. אני לא מתייחס בהכרח לפולגז, או מוטו, או בייקס, או כל עיתון אחר כלשהו. אפילו בחו"ל - מעטים עיתוני הרכב שכותבים דברים רעים כשצריך לכתוב אותם - רק הגדולים ביותר מעיזים. הדוגמא הכי טובה שאני זוכר נובעת לבמחן שנערך פעם באוטו לפולו. בהפרש של חודש פורסמו 2 מבחנים מקיפים. הראשון - הבהיר לי חד משמעית שפולו זה אוטו שיהיה לי רק אם יתנו לי אותו במתנה. השני - הבהיר לי חד משמעית שאני צריך לרוץ ליבואן להזמין. מה קרה במהלך אותו חודש מאחורי הקלעים? בטח שהיצרן לא שינה את האוטו... או שכל האופנועים כמעט הפכו להיות קרובים לשלמות, או שיש דברים בגו והכתבות הן מיטיבות גם כשלא צריך. בקשר למולטיסטראדה - התאור של טל על הרכיבה בעמידה - זה מה שצריך להופיע בכתבת מבחן. כך אפשר להבין חד משמעית את גודל הבעיה לא? אל הדוגמא עם האלפא אני לא מתחבר לחלוטין (אולי כי היתה לי אחת מיוחדת שאני מאוד מתגעגע אליה).

כRובי

New member
אכן דוגמא לא טובה - לא צריך

להיות עיתון גדול באמת כדי לכתוב את....האמת. ולא צריך ליפול לקלישאה ולהחליט באופן גורף שהמופיע בעיתון/מגזין/אתר דו גלגלי הוא תמיד מוטה/משוחד/כפוף לאינטרסים. ולאיזה אינטרסים אתה חושב שפולגז כפוף? (רמז עבה כמו פיל: רק לשל הכותבים שבו, ולא לאף אחד אחר. נקודה.)

medwow

New member
כלובי יופי שאתה כאן

מה אתה אומר על זה. אני זוכר שאתה נתקלת באותה בעיה.

למעלה