O.K פתחתי לי קצת את המחשבה
אבל גם סיבכת אותי לאללה, ולא מתוך אי-הבנה, או אי-הסכמה. והשאלה שלך על ה-ZX נפלה בתזמון מצויין בעניין הזה. אז בכדי להיות ברור, זה סיפור יום האתמול על ZX מושחז, KTM , העדפות אישיות, והעובדה שאנשים קוראים את הדעה שלך (שלנו): במסגרת אייטם ל"בלייזר" היינו אמורים לקחת את ה-ZX10 וה-636 לסופ"ש ביחד (והדגש הוא על ה"ביחד"). עניינים שלא מעניינינו השאירו את ה-10 בסוכנות ואני מצאתי את עצמי לבד עם ה-636. הווה אומר, העבודה על האייטם נדחתה למתישהו ולי פתאום יש אופנוע מושחז סופר-דופר מאאגניב לסופ"ש בלי מחוייבות. הסתכלתי עליו עומד בחוץ, מתוך כל ההמולה של אנשי הסופרמוטו אצל שחר בחנות, ואז פשוט קפצתי עליו וטסתי למטרו. להחזיר אותו. אופנוע שנחשב לשפיץ בכל העולם (טוב נו, מתלה אחורי אופייני של קוואסאקי - כך קראתי), חבר'ה בארץ עושים עליו ביד בלילות, ואני מנפנף אותו. עומד ליד מטרו-שוקן אחרי שכבר סגרו, דופק על הסורגים ומתחנן שיוציאו לי את הKTM שלי וייקחו את הצפרדע הזאת ממני. אמנם העובדה שכבר רכבתי עליו בעבר ביטלה את ההתלהבות והסקרנות של הפעם הראשונה, אבל גם בחינם לסופ"ש (דלק על בלייזר) אני לא לוקח אותו. למה? כי אני לא סובל אופנועים כאלה, ואותו שעומד בחוד - אני לא סובל בייחוד. וכאן מגיעה התהייה הבכלל לא מפוקסת שלי (שבאה בהשראתך עם דוגמאות הספורטסטר, המולטיסטראדה, הויסטרום וה-KTM). האם זאת הדעה ("לא סובל אותו") שהייתי מביע בכתב? כנראה שלא (הוא אפילו לקח מבחינתי את המבחן ההשוואתי במוטו). אבל האם אני צריך להיות קנאי להשקפות שלי? האם אני חייב לציין בכתב שלדעתי זה חרא אופנוע לארץ בגלל שבפרוספקטים הוא מצולם על כביש ציבורי? סביר להניח שכאופנוע מסלול הוא מצויין (לא יודע, לא רכבתי), אבל קוואסאקי מייעדים אותו לכביש הציבורי - אז עפ"י ההשקפה שלך על הצהרות יצרן אל מול תוצאות בשטח, לדעתי הוא נכשל כליל. בטח בהשוואה, נגיד, ל-CBR F4I שעושה עבודה פי-אלף יותר טובה ל-99 אחוז מהרוכבים בתנאי כביש ציבורי. אבל רגע, בעולם של נישות ותתי-נישות, ההונדה וה636 הם בכלל לא באותה קטגוריה... האם מתפקידי "לחנך" רוכבים לרדת מהעץ עליו טיפסו - ולמצוא אופנוע שמתאים להם - מתוך הדעה הקיצונית שלי? ואיפה עובר הגבול בין משפט קטן בסוף הכתבה, שאומר "אופנוע מגניב, אבל תמצאו משהו יותר מתון", לבין פסקה שעיקרה "אופנועי ספורט זה בולשיט, תעברו לסופרמוטו"? (ואני מגזים בכוונה) שאלת אותי איך היה ה-ZX. מהכרות של יום שלם איתו למצפה רמון וחזרה במסגרת מבחן של "מוטו", התשובה היא חרא אופנוע. אבל אם הייתי שואל איך היה
להיות עם ה-ZX, התשובה הייתה "מגניב. מאוד מגניב". והשאלה (הבכלל לא מתריסה) שלי, טל, היא: איך אתה, כבוחן, מוצא את האיזון בין בחינה קרה של איכות ייצור ומכלולים ושיפוט של אופנוע אל מול הצהרות היצרן, לבין החוויה היומית עם אופנוע (כאופנוע תלוש כמו שהוא, בלי התייחסות לסביבה) ומה שהוא עושה
לך בבטן? אה, לגבי השאלה של מנוע מולטי בתוך הוויסטרום, אז לא. התוצאה לא הייתה יותר טובה, כי הויסטרום פחות מדבר אליי כמכלול. הוא בטוח יותר טוב לטיול באלפים, אבל גם אם טיולים באלפים הייתה העבודה שלי, עדיין הייתי הולך על המולטי. כי... לא יודע. ככה אני בוחר אופנועים. מוזר כזה. אני יודע להסביר טוב מאוד למה אני בוחר אותם, אבל אני לא מבטיח שזה יהיה הגיוני.
FUNGAS שהסתבך קצת.