43.6

43.6

זה הרייטינג שדווח לתכנית פתיחת העונה של הפח הגדול אמש.

אני חושב שאפשר להבין שאני חלק מה- 56.4 האחרים.
לא יודע מה היו נתוני הרייטינג של פתיחת העונה של מעושרות - הדור הבא של הבא הפוסטמות
ומה יהיו נתוני הפתיחה של המרוץ למיליון - כמה בושות לעצמי אצטרך לעשות בדרך לשם

אבל בלי ספק החלה עונת הקיץ.
התייבשות חלקיקי המוח מורגשת היטב
ולמרבה הצער רוב עונות הספורט מסתיימות להן גם כן ממש במקביל לעליית העלבונות לאינטיליגנציה למסך

לא יודע לגביכם, אבל לפחות לגבי זה אומר פחות TV, או לחילופין יותר ערוץ 8/נשיונל ג'אוגרפיק

מה שקבוע מדהים אותי, שזה מה שהאנשים רואים ורוצים ...
כמה עצוב ועלוב

drorbar19

New member
אתה טועה גבר

זו תוכנית מדהימה וחכמה. לא סתם היא מצליחה כל כך (בכל העולם).

האמת

שהייתי משוכנע שהיא מצליחה בארץ ובעולם כי אנשים נהנים להציץ לאחרים למקלחת
ואוהבים לראות אנשים אחרים עושים מעצמם בדיחה לעיני כל
ונהנים להסתלבט על טיפשותם של המסכנים ומסכנותם של הטיפשים

אבל עכשיו שאמרת שזו תוכנית מדהימה וחכמה - אני בדרך להשתכנע שאתה צודק .......
עוד דחיפה קטנה ואני שם ....

niva99

New member
יש הסבר נוסף לתופעה

אנשים עובדים שעות ארוכות
במהלכן נדרשים ללחץ, מתח, תחרותיות, הפעלת תאים אפורים עד לסכנת בלאי כמעט
.
ואז הם מגיעים הביתה וכל רצונם זה להניח את האינטלקט במגירה ולנוח...פשוט לנוח.

בקיצור כל תוכניות הריאליטי הן מצרך אסקפיסטי נטו.

drorbar19

New member
ניבה

נראה לך שיש תוכניות אחרות שכן מצריכות הפעלת תאי מוח?
הרי בכל מקום ובכל ערוץ הכל מוגש לנו לעוס ומעוכל.
הריאליטי פשוט מעניין ויפה ומלמד אותנו על איך אנשים אחרים חושבים. בדיוק כמו בפורום.

niva99

New member
חושבת

בטוח שקיימות תוכניות כאלה (למשל משחק שח - או בניית אסטרטגיה איך לכבוש את...).
הריאליטי, בעיני, נועד לבדר תוך הענקת תחושה של עליונות / או לחילופין הזדהות לצופים מבית, כאילו מדובר בגן חיות אנושי על כל מרכיביו.

jakuper

New member
איך אנשים אחרים חושבים - אתה בטוח שזה מה

שאתה מקבל? ולא מה שההפקה רוצה שתקבל?
אולי ההפקה לא מכניסה לאנשים מילים לתוך הפה, אבל ההפקה בוחרת את האנשים. אז אתה עדיים מאמין שהאנשים בתכניות האלו הם סתם אנשים אחרים?
חוץ מזה, נראה לך שלו היית משתתף באחת מהתכיות הריאליטי (למה המילה הזו? הרי אין שום קשר בין התכניות לריאליות), היית מתנהג וחושב בקל רם כמו שאתה עושה את זה יום יום?

לפי דעתי ההסבר הוא פשוט בכך שאנשים מרגישים צורך מדי פעם להתנתק מהמוח שלהם ולצורך זה מכינים תכניות ריאליטי. נכון שכל שאר תכניות טלוויזיה מנסות להתיישר עם התופעה הזו ולכן היום טלוויזיה נעשתה מכשיר מוצץ מוח. אבל את מי זה משנה אם בעלי הערוצים בינתיים מתעשרים מזה.

Phoenix00

New member
האם אכן כך?

אני מודה ומתוודה שזמן הצפיה המצטבר שלי בכל עונות האח הגדול/כוכב נולד/מסטר שף ודומיהם, עומד על כשעה-שעתיים. לא רגע יותר מזה.
איך אפשר להאזין לשיחות כל כך לא חשובות, ריכולים, נושאים משעממים של אנשים שאין להם אפילו בדל של ידע או משהו שאפשר לקחת הלאה לחיים?
הבעיה היא שכשאני אומר זאת בפומבי, אז דווקא אני הוא זה שנחשב עוף מוזר ומסתכלים עלי במבט עקום...

ולעניננו:

א. האם כשאני חוזר מאויר הביתה - עייף ותשוש, זו האלטרנטיבה שלי? להרגיש שבכל שעה של צפיה אני מאבד 5 נקודות מה-IQ?(שהוא מלכתחילה לא ביתרת זכות גדולה).
את מוזמנת להעביר ערב שלם בבית ללא טלוויזיה כלל. רק מוסיקה, או אפילו שקט....

אם זה קשה מדי, ערוצים 40,41,43 - מומלצים בחום! Discovery, National Geographic, NG Wild.
מאד קשה להשתעמם איתם. הם לא דורשים ידע מוקדם או מאמץ מוחי. רק הנאה צרופה, והרחבת הידע הכללי.
אני גאה מאד בכך שהילדים שלי לא מתעניינים באח הגדול, ואפילו חלק מהבילוי המשותף שלנו הוא צפיה בערוצים האלה.

ב. האם כל אלה שצופים בתוכנית העלובה הזו, הם כאלה שבאמת משתמשים באינטלקט שלהם במהלך היום? את בטוחה בכך?

niva99

New member
זו הנחה Phoenix00

א. אכן צופה בהם לפרקים...במיוחד בערות 65 בו יש פיענוחי פשעים וכו'.

ב. ברור שלא כולם ...יחד עם זאת איך תסביר את הרייטינג הגבוה ?

ד.א חייכת אותי לגבי "יתרת הזכות הגדולה"...רק מי שמודע לאובדן כנראה שהיה לו / יש לו מה לאבד.

BazukaGirl31

New member
את הרייטינג הגבוה אפשר לייחס בקלות לתכונות

אופי לא מחמיאות של ההמון, שמפאת רצוני לקבל פה ושם מסר מתעניין אמנע מלכתוב אותן כאן

niva99

New member

נו טוב...האמת ניתן לשער על אילו תכונות מדובר
.

בדד1

New member
ערוצי הטבע

זה התקציב שלי לטיולים בעולם
מהגלאפגוס דרך האמזונאס ועד אנטארקטיקה

tamarit2013

New member
דווקא יש מה לראות

לא חסר גם תוכניות טובות ואיכותיות (מד מן,האוס ועוד ועוד).
אני רואה הכל.
לפעמים בא סתם לנוח ולפעמים יותר.
כמו שאמר פעם איש מאוד חכם, בערך, לפעמיים בא אנטריקוט ולפעמיים לחם עם

מה שכן, להתמכר זה לא טוב, לוותר לעצמך ולהשאר בבית בשביל איזה תוכנית במקום לצאת או לעשות כל דבר אחר - בסופו של דבר לא מביא לנו אושר,
לא תחושה של חיוניות ולא מקדם לשום מקום.
מנסה לצמצם את שעות הטלויזיה שלי.

סדרות מקור

תמיד יש (משחקי הכס מומלץ :)

אני מדבר דווקא על מה שקוראים "הפקות מקור" - שזה תכלס כסף שהמדינה מחייבת את הזכייניות להשקיע בהפקות
ואיכשהו - כל מה שזה מצליח לייצר זה זבל שאין דברים כאלה (לפחות בעיני ..)
וכמו שאמרתי, הזבל הזה, הוא מה שלפחות הרייטינג מראה שהעם הזה (לפחות חלקו) רוצה
וזה פשוט מדהים אותי כל פעם מחדש

בתור אחת שלא צופה בטלויזיה כבר כמה שנים טובות

ולא קוראת עיתונים, ממלאה את זמני בעשיה מבורכת ונהנית ממוסיקה טובה וגם מהשקט,
אני מצהירה בזאת שהתכנית היחידה שאני צופה בה היא האח הגדול (ומאוד נהנית).

יש כמה סיבות לכך.
אם להיות כנה, אז יצר המציצנות מאוד חזק אצלי (מרכילות אני מתרחקת). אוהבת להציץ אפילו בחורים שבאמסטדרם (בשני יורו
).
דבר שני, אני אוהבת לראות איך אנשים נכנסים לבית, מה הם מצהירים על עצמם, איזה תדמית הם מנסים לשדר, ואז לראות איך לאט לאט הקליפות יורדות. לראות איך הם פוגשים את עצמם בלי התחפושת.

אני אוהבת לראות איך אנשים מתמודדים עם קשיים, עם בדידות, עם פחדים.
אוהבת לראות איך אנשים מתייחסים לחולשות של עצמם, לחולשות של אחרים.
האם יש אמת שהם נאמנים לה? באילו מצבים אנשים בוחרים לשקר?
אוהבת לראות אנשים שנוגעים בכאב, שבורחים ממנו.
לראות איך אנשים מתמודדים עם מצב של נידוי ודחיה. עד כמה חשוב להם מה יאמרו עליהם, מה יחשבו עליהם.

אוהבת לגעת בתוכי בפגיעות, ברגישות, בחולשות שלי עצמי. האח הגדול מספק לי הרבה חומר למחשבה.
יש גם קטעים משעשעים ואז אני מתפקעת מצחוק..נהנית!

בתור אחת שעוסקת בנפש האדם ומלווה אנשים, אני יכולה להגיד לך שמי שנכנס לאח הגדול, לא שונה ממני וממך.
במהות, כולנו בני אדם ובנות חווה, לא מושלמים ופגיעים, שמחפשים את הדרך ורוצים לאהוב ושיאהבו אותנו בחזרה. זה כל כך פשוט ועם זאת כל כך מורכב ודינאמי.

כל אחד והבחירות שלו. אני בוחרת בין שאר עיסוקיי ותחביביי לראות האח הגדול.
לא חושבת שהיית אומר עלי שאני רדודה או שטחית.

niva99

New member
נראה לי

שגיליתי חברה למקצוע...נפש האדם ושות'.

הרבה

ממה שאת אומרת עושה שכל.
אנתרופולוגית, סוציולוגית, וסתם בלי סיבה מדעית.
יחד עם זאת, בעיני, האובייקטים שמופיעים על המסך שלך הם לא ממש כמוני כמוך.
הם סוג של מריונטות ביד הפקה, ואם לא די בכך, הקריטריונים העיקריים שמשמשים לבחירתם היא המוזרות שלהם, האפיונים האתניים שלהם, החולשות שלהם ובאופן כללי ההתאמה שלהם לאיזה טייפ-קאסט מובנה שישרת הכי טוב את הרייטינג כדי לרתק למסך סוציולוגים חובבים כמוך :)

זה בעיני ניצול, שאת ואחרים שצופים בעניין הזה מעודדים אותו
ואני לא מתייפיף פה ..
די בדומה לניצול נשים או התעללות בחסרי ישע/בעלי חיים

niva99

New member
רק שעל הניצול הזה

משלמים להם - וחלקם אף זוכים להתפרסם, להנחות תוכניות טלויזיה ( אלירז שדה, דנה רון) לקבל קמפיינים פרסומיים (יאנה יוסף, ליהיא גרינר, ג'קי).

כך שלא הכל ניצול והתעללות.

יש בזה משהו ...

אומרים שכל עבודה מכבדת את בעליה ....

אני אישית אם הייתי מתוייג כבן הזוג של ההיא שהייתה אשתו של, או כהיא עם השדיים המשופצים ... או כהוא העילג החמוד .. לא הייתי נורא גאה בעצמי ... אבל זה רק אני :)

niva99

New member
על גאווה ודעות קדומות

וזה סבבה לגמרי...

וזה היופי שבדבר- השונות בין האנשים. רק תחשוב על מה היו מדברים בהפסקות הצהריים אם לא על "ההם" מתוכניות הטלוויזיה- על מצב הבורסה? כדורגל? פוליטיקה? המצב הבטחוני במדינה?

כל הנושאים ה"זניחים" האלה מול נושאים דוגמת "המשופצת" ההיא ושות'

למעלה