40 שנה ליהלום המטורף.

oren29at

New member
כן, זה סוג של נס האלבום הזה

אני חושב שזאת היתה הפעם הראשונה שבה פינק פלויד לא נעו קדימה, אלא "נתקעו" מבחינה מוזיקלית וגם קונספטואלית. הרעיון להסתכל לאחור, בסך הכל 8 שנים אחורה, ולהתבונן פנימה, אל עצמם ואל התעשיה, היה "צל"ש או טר"ש" קלאסי, ו-וואללה הוא הצליח להם.
&nbsp
מוזיקלית, זה הרקוויאם של רייט, הפעם האחרונה שבה הוא תרם ללהקה כמדומני, ומצד שני- האלבום הזה מזניק את גירסה מס' 3 של הלהקה- הגירסה שבה הגיטרה של גילמור היא הפנים, ורוג'ר ווטרס הוא המנוע המוזיקלי והקונספטואלי. זאת היתה גם הגירסה הפופולארית ביותר של הלהקה, לטוב ולרע.
&nbsp
כיף לך שזכית לראות אותם בהופעה, גם אם ללא ווטרס. Ride on!

ואן מוריסון עשה את זה קודם

(ואולי גם ריי דייויס). כל Astral Weeks שלו זה מבט לאחור, לחוויות הילדות והנעורים שלו בבלפסט- אולי עשר שנים קודם לכן? לא, פחות. אם הוא בן 70 עכשיו, הוא היה בן 15 ב-1960..... .
&nbsp
בעצם, הוא התחיל עם הנוסטלגיה והחיבוטים עוד קודם, אפילו: ב-Gloria ו-Brown eyed girl, בהם הוא שר על עצמו בגלגול הקודם: נער תמים וחסר נסיון חיים.
&nbsp
אגב, כל האלבומים שלו (או רובם) יוצאים עכשיו במהדורה דיגיטלית חדשה, כה"נ תוצאה של מו"מ מוצלח עם חב' התקליטים. חלקם לא היו זמינים שנים.

oren29at

New member
גם הביטלס

אבל הכוונה שלי לא היתה לרטרוספקטיבה לילדות, אלא להסתכלות לאחור לנקודה שבה החלום להיות מוזיקאים התגשם, ואז להתבוננות בהווה, בכל מה שלא קרה, השתבש, ולא הלך לפי התכניות.
&nbsp
Wish You Were Here הוא קינה או מחווה לסיד בארט, האב המייסד, ובעצם גם התבוננות פנימה על הלהקה עצמה ועל מה שקרה לה לטוב ולרע. השילוב של שתי התמות מוצלח בעיני, וגם המוזיקה עצמה- נקיה, מלודית, איטית (והיא איטית בגלל המגבלה של חברי הלהקה כנגנים)- מרימה פה תרומה.
&nbsp
לגבי ההוצאות המחודשות- אם ירצה השם בפוסט נפרד, כי יש לי משהו לומר על העניין הזה.

tzvika321

New member
גם ריצ'ארד רייט הציג זווית של הנושא ב-Summer '68

הגרופיות, הריקנות של אחרי, עוד זוית של ההצלחה, וכל זה בקטע יפייפיה שאפילו הלבשת העיבוד הפומפוזי לא הצליחה להרוס.
והכי חשוב - אין פה בכיינות, האשמה או קורבנות. ככה זה כשלא ווטרס אחראי על המילים.

arieltr

New member
אלבום נפלא RIDE

אני מאוד מאוד אוהב את האלבום הפלויידי הזה. אני חושב שהוא בנוי מצויין עם הליכלוך והגועל של 'המכונה' ו'הסיגריה' ואז הרצון לגאולה עם שיר הנושא שבא אחריהם, שכל זה עטוף מצויין עם היהלום המטורף על כל חלקיו. האלבום הזה התגורר בתיק שלי לצד הדיסקמן לפחות חצי מהשירות הצבאי היטלטל אחרי.

כיחידה אלבומית, אני לא חושב שפינק פלויד הוציאו אלבום יותר טוב מהאלבום הזה. אלבומים אחרים, אני יכול למצוא שירים בבודדת שיהיו יותר טובים (לטעמי), אבל לא כמכלול. ואני לגמרי מממקם את WYWH מעל הדארק סייד, אבל זה מאוד אישי, בטח ובטח מעל כל מה שהם הוציאו בסבנטיז.

לגבי Shine On You Crazy Diamond אני לא חושב שזה פומפוזי, אבל אני משער שלא לכולנו יש את אותה ההגדרה למושג זה. אני מסכים עם ציףציף שהגירסה שגילמור עשה ב-10 שנים האחרונות נשמעת נוטש או שלוש יותר 'צנוע' אבל צריך לזכור שזו לו בדיוק דינמיקה של להקה מה שהוא עושה - אבל גירסא מקסימה מה שהוא נותן.

לסיום, יש ברשותי אלבום משובח משנת 1974 של בחור פולני שעשה פרוג/פסיכדליה/פולק, ויש באלבום הזה סוויטה של 14 דקות שבדמיוני אני תמיד מוצא נקודות חופפות ליהלום המטורף של הפלויידים, בייחוד חלקים 1-4.
לאלבום קוראים Magia obłoków, ותמיד שיעשעה אותי המחשבה שגילמור מכיר את האלבום הזה (שיצא שנה לפני WYWH). הרצועה כאן שומרת על אוירה כמעט אחידה 'צנועה' לכל אורכה ולא מגיעה להתפרצות כמו בשיין און של הפלוייד. רק לקראת הסוף יש קצת ליריקה עם חליל.
הנה הלינק לסוויטה הנפלאה הזו, שים לב באמצע שם לאורך דקות 5-10, או סולו הגיטרה 7:30-9 בערך.

RIDE TO LIVE

New member
בשנת 74שנה לפני שיצא באופן רשמי פלויד ניגנו את Shine

בסיבוב הופעות של 74. תחילה בצרפת ולאחר מכאן בברטניה.
הקהל זכה לקבל קטעים מ Wish You Were Here. ומanimals שיצא רק שלוש שנים לאחר מכאן. לכן לא נראה לי שהפולני סיפק השראה לגילמור, הם כבר עבדו על זה לפני .... אבל בלי קשר אחלה מוסיקה עושה הפולני.

למעלה