4.11.95

4.11.95 ../images/Emo16.gif

לא יודעת מה איתכם, אבל בשבילי זה התאריך שאני זוכרת, לא התאריך העברי. בשבילי, זה התאריך שנחרט לי בזיכרון כיום שבו רצחו לנו ראש ממשלה, רק בגלל שלא הסכימו עם הדעות והדרך שלו. ומה למדנו מאז? כלום פשעי השנאה ממשיכים. אף אחד לא מחנך את הילדים שאסור לרצוח מישהו רק בגלל שאתה לא מסכים עם דעותיו או הדרך שבה הוא פועל. אף אחד לא מחנך את הילדים שרצח הוא רצח הוא רצח. כולם מהללים את מורשת רבין, בלי לחשוב שמה שצריך להנחיל למדינה שלנו ולעולם כולו זה לא את מורשת רבין (מישהו יודע מה היא בכלל?) אלא את "חיה ותן לחיות". שמותר לאנשים שונים להחזיק בדעות שונות, בלי לפחד לבטא אותן. שכל אחד מאיתנו צריך ללמוד שגם אם זה שמולך חושב בדיוק הפוך ממך, זה לא הופך אותו לאדם פחות-ערך או נחות ממך. ושלאף אחד אין לגיטימציה לקחת חיים של אדם אחר, משום סיבה שהיא. כמו שאמרתי, לא למדנו כלום.

מסכימה אבל

הבעיה החמורה ביותר מאז הרצח, מאז אותו יום שהרס לי את המדינה, היא השמאל ההולך ונעלם. האלימות הגואה, השנאה לזרים/ גויים. הדבר הנורא הזה שכל מי שהוא לא יהודי הוא האויב (תראי מה קורה עכשיו עם המאבק נגד גירוש העובדים הזרים... תשמעי את אלי ישי). לקחו לנו, שתו לנו אכלו לנו, הזרים לוקחים לנו את הפרנסה, הערבים רוצחים אותנו ורוצים לזרוק אותנו לים, הפליטים מסכנים את הקיום שלנו וכו וכו. פאדיחה להיות חלק מהמדינה הזאת בימים אלה. באופן אישי מאוד מפחיד אותי מה שקורה כאן ואני רואה את ההדרדרות ב- 14 שנים האחרונות. כן, זה התחיל שם. אין לדעת איפה זה ייגמר

einat8

New member
מצדיקה אותך ואלה הדברים שאני כתבתי לו

כתבתי לו מונולוג שלם על הדברים שהראו וקראו מאז היום בו הוא נרצח אני זוכרת את זה כאילו זה קרה היום אבל למעשה זה קרא לפני ארבע עשרה שנים ונכון הרוב מהללים את מורשתו שאנינו יודעים בדיוק מה היא אך מכעיס אותי שאומרים הנה פסטיבל רבין סליחה זה לא פסטיבל זה עצב על שראש ממשלה יהודי נרצח בידי יהודי אז שזה קרה אני זוכרת שהייתי בטוחה שזה פיגוע ואת הלילה הארוך הזה עד הבוקר עם מלא תהיה ומחשבה מה יהיה פני העתיד ליצחק רבין מונולוג /מילים עינת טמסות 28/10/2009 יצחק אני זוכרת איך הכל התחיל ,כאילו זה קרה רק אתמול .אך למעשה זה קרה לפני ארבע עשרה שנים לפני ארבע עשרה שנים אני סיימתי את לימודיי בתיכון , ומתכנת לי את פני העתיד המלא תהיה ומחשבה אחת גדולה. ובתוך כל ההמולה של ההתבגרות וההפיכה מנערה לאישה הייתה בעיצומה . בטלוויזה היו דאז שני ערוצים ערוץ אחד היודע וערוץ מתחיל בשם ערוץ שתיים והרטינג של מי היה ה כי גדול היה מורגש בשטח . וסרטים וסדרות משונות רצדו על המרקע , ואז החדשות הפסיקו בבת אחת הכל . אמרו שבתום העצרת שבה היית כל כך שמח וסמוק כילד , מאושר לראות את כל אוהדייך נוהרים אחרייך שירו בך . בתחילה לא הבנתי כל כך את פשר הדברים,חשבתי שהיה זה פיגוע ,כי אם הצלחו להגיע עד אלייך וירו בך ,זה רק זה . באותו הלילה נזכרתי גם ברצ"ח של גו'ן קנדי . על אף שלא נולדתי באותה התקופה שקרה המקרא אבל שמעתי עליו דרך הסרטים שהוקרנו , פתאום הכל התערבב לי הבנתי את משמעות המקרה שבעצם שפגעו בך ,ופגעו גם בדמוקרטיה . יצחק הרבה השתנה כאן ראשי ממשלה התחלפו מלחמות פרצו וכשמגיע יום הזיכרון שלך , הדי הירייות עוד מהדדים בכולנו . הידעה מפי איתן כבר צמררה אותי , אנשים פחדו להגיד את דעותיהם , הרבה תהיות ושאלות השארת כאן ושיר אחד שכבר בן ארבע עשרה שנים . ושנתיים אחר כך אני איבדתי את סבי האהוב שהיה קצת יותר גדול ממך בגיל . האיש שרצה להביא את השלום /מילים עינת טמסות נובמבר 1995 האיש שרצה להביא את השלום אננו פה היום האיש שקישר בין מדינות הותיר הרבה שאלות שאין עליהן תשובות ירייה אחת בו פגעה ואלפי אנשים הזילו דמעה האיש שרצה להביא את השלום אננו פה היום האיש שקישר בין מדינות הותיר הרבה שאלות שאין עליהן תשובות יהי זכרו ברוך

את טועה ועיוורת לאמת

בלי קשר לאובדן שמסמל הרצח, להגיד שלא למדנו כלום זו היסחפות עיוורת. בראש ובראשונה, ואולי זה נשמע ציני, אבל למדנו שלא משנה כמה נחשוב ש"הפכנו נאורים", ש"התקדמנו", ש"אין כבר אלימות" - הרי שלכל אורך ההסטוריה האנושית הייתה (ותהיה תמיד) אלימות, הייתה שנאה, היה רצח פוליטי, וסתם רצח, וכל תנועה חברתית, פוליטית או אידיאולוגית שחשבה שזה הולך ונעלם, נעלמה היא עצמה עם הזמן, לעיתים באלימות כלפיה. לא שאני חלילה מצדיק או תומך באיזושהי צורה של אלימות! אני מציין את האמת: למדנו על בשרנו, בפעם המי יודע כמה בהסטוריה האנושית, שתמיד יש מי שנטה לאלימות, תמיד יש כאלו שחושבים שרצח (של יחיד או אוכלוסיה) הם דרך לפתור משהו. חוץ מזה, ההכללה הגורפת שלך ש"אף אחד לא מחנך את הילדים" היא, סליחה - שטות. את לא מחנכת את הילדים שלך? אני בטוח שכן! וגם אני את שלי. חינוך מתחיל (שוב ההסטוריה מוכיחה) בבית. כולנו רוצים מערכת חינוך ערכית, אפקטיבית וכו', אבל אין כזו. האחריות הייתה ועודנה בראש ובראשונה של ההורים, ואני משוכנע שרבים מאיתנו כן מחנכים נגד אלימות, נגד רצח כפתרון וכד'. אל תצהירי בראש חוצות ש"אף אחד לא מחנך". למדנו הרבה. חלקנו עדיין צריכים ללמוד, בין היתר, לראות גם מה טוב, לא רק מה שרע (כמו אחת המגיבות כאן שאמרה "החריבו לי את המדינה"). יותם

איך אתה מחנך את ילדיך למשל?

האם את ילדיך אתה מחנך שכאשר הם לא מסכימים עם מישהו אז להגיד לו: אתה עיוור, אתה מדבר שטויות וכו'? או להגיד לו "אני לא מסכים איתך, אני לעומתך חושב ש..." במילים אחרות אתה בטוח שאתה לא מחנך את ילדיך לאלימות ולחוסר סובלנות?

cidi4

New member
החטא הקדמון

המדינה נגמרה לי הרבה לפני באותו הלילה האיום. לא נולדתי כאן, עליתי לארץ מתוך ציונות עליתי למדינה קטנה, גאה, עם בירה מחולקת, שלא נוגעת בכותל. עליתי למדינה קטנה עם גבולות מפחידים,בדיוק כמו עכשיו. אולי פחות. עלית למדינה קטנה ומיוחדת, מפוחדת המאויבים, אבל בטוחה בצידקת קיומה. תוך שנה רבין פיקד על צבא ששיחרר את הכותל, וכבש את חברון ואת סיני,את החרמון, את עזה... מאז, המדינה הפכה ל "ארץ", שלא מכירה בגבולותיה, לא הפיזיים ולא בגבולות כוחה. מאז קמו דורות של ישראלים שלא יודעים מה זה זכויות האדם וחרותו, מה זה כיבוש ומה זה מדינת חוק. מדינה שלא מלמדת את ילדיה מה הן גבולותיה, ומי זכאי בתוכה לאזרחות ולזכויות. מדינה שבה גדלים כבר דורות של יהודים שהפכו את הציונות הדתית, לציונות משיחית. יהדות שמקדשת אדמה במקום אדם?? יהדות שהחליפה את "קדמה דרך ארץ לתורה" לקדמה ארץ ישראל לתורתה,ולעמה" ארץ -ממשלה, בלי מדינה, הניבה פירות כמו יגל עמיר, ד"ר גולדשטיין, ג'ק טייטל, מאיר כהנא, יונה אברושמי. לא הפחיתה את הפחד , ולא הביא ביטחון, התרחבו גבולות אושוויץ, אך לא התרחקה האימה מאויבינו, מדינה שלמה שלא רוצה להבין ששילטון של דורות על מיליון בני אדם שלא זכאים לזכויות אזרח , אינה יכולה לקרוא לעצמה מדינה דמוקרטית. אין לי מה ללמד את בני ,כשבבית הספר ובצבא הוא רואה מציאות שונה. בבתי הספר כולם, אסור לקרוא לזה כיבוש, ..רק שיחורר!!! מה אגיד לו אם רבין ז"ל פוקד לשבור ידיים ורגליים?? רצח רבין הוא הסוף הנורא, של תהליך שהתחיל בששת הימים, אם לתת לזה תאריך אישי. באלון מורה , במחתרות היהודיות, נמשך באברושמי שזרק רימון והרג את אמיל גרינצוויג הרבה לפני שרצחו את רבין. בדיוק על אותה דעה!!! מי כבר כתב ? " מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו"

mykal

New member
האמת לא אוהבת להשתתף בשרשורים שמקבלים

תפנית פוליטית, כי אז אין שיח בונה אלא התקפות, בדיוק מהסוג הזה שנכתבו בפוסט הזה, אפשר וצריך לדבר על כך, שרצח הוא מעשה שפל, שהוא בא ממניעים פסולים,ולא פותר כלום. בדיוק כמו שנרצחה משפחה שלימה ,סתם כנקמה על כלום. אפשר וצריך לדבר על הדברות בין חלקי העם, אלה שחושבים ורוצים--דבר אחד מול אחרים שחושבים ורוצים דבר אחר. אפשר וצריך לדבר על מנהיגות שסוחפת, לעומת מנהיגות מפלגת. ויש עוד הרבה נושאים אבל בשביל מה כל איזכורי השמות--כדי למנף את השנאה? האם זה יפתור בעיה? האם המלחמה האחת--מלחמת השחרור היתה צודקת יותר מ'ששת הימים'? לפי מה כי זה מה שהרגיש כך? האם אנחנו פתחנו במלחמות? לכל אחד נגנבה איזה מדינה. שנאה והתקפה זה מה שצריך להדביר ולא ללבות.ביום כזה. בעיני.

החיים והמות..ביד הלשון

זוכרים אייך לא האמינו לניצולי השואה על הטבח?....אסור לתת לזה לדעוך.אסור לאדון הזה השוודי הזה האנטי אנושי הזה.לדבר על הדבר הטהור ביותר שיש לנו........חיילי צהל..מאפה זה היגע? ממתי זה הפך להיות תפקיד של חיילי צבא ההגנה לאישראל???? וואלה באמת אין לחילים שלנו במה להגן רק לחפש "תורמי אברים"בכפייה וואלה השקט באזורנו מחריש אוזניים..אין לנו מתחים... אין לנו ניסיונות פיגוע...אין לנו מתחים בגבולות.. כל מה שצהל עסוק בוא זה, חיפוש.אייך היצור הזה מעז. מתי היה חייל? מתי נלחם? עם מי נלחם?חוצפה שכזו...מיקרא התאומים.. נתן לאמריקאים לפתוח עיניים,להבין עם אזה אנשים אנחנו חיים..וראינו מה הייתה התוצאה זוכרים??..... בום בעירק בום סאדם תלוי.. כמה זמן הם שם? 10 שנים?... מה נירא לי שחסר להם אסון בסדר גודל כזה שיזעזיע אותם,וכל הולנדי בר דעת יצעק בקולי קולות שחיילי מצבא ההגנה לאישראל הם מגינים שומרים,מגינים על הבית שלהם תמיד הינו עם נשק צח..הומנים.. מתחשבים.. רגישים.. מעניין למה אותו שבדי לא דבר על זה שהפלסטינים בינם לבין עצמם .. עורפים ראשים?..שוחטים מיתנגדים..או משתפי פעולה ולא רק אותם את כל המישפה,אפה הוא אותו משמיץ.. אפה התאורים הצייראים שלו?דיס אינפורמציה.. למה? מה היתרון שלו למה זה?או אולי... כמה כסף הוא מקבל עבור ההשמצה הזו??.. ואנחנו .. הבן שלי חייל.. הבן שלי לא ביחידת חיפושי אברים ואני לא האמא היחידה שהבן שלה חייל.....לא אסכים שיצור מטועב כזה ישמיץ ת'בן שלי...אסור לנו לשתוק.. שלום עכשיון נהאוייב מבפנים בטוח פרס לו שטיח אדום..אימהות... אל תשתקו אל תתנו לאדם 1 חסר חיים חסר שם לקבל על חשבון הבנים שלנו שם עולמי..........לא על חשבון הבן שלי.... ולא על חשבון אף חייל ב.צ.ה.ל.....נ.ב.... מחר בערוץ השני...5.11.09 אחרי החדשות צפו באברי גלעד בשעה 21;.50

מה זה השטויות האלו?

מה הקשר של העיתונאי השבדי לרצח רבין ומה בינו ל"איזה הולנדי בר דעת" מה הקשר של העיתונאי השבדי לשלום עכשיו חוץ מהזדמנות לליבוע עוד קצת שנאה ככה על הדרך, מה שמחזיר אותנו לנושא של פותחת השרשור: כנראה שבאמת לא למדנו שום דבר. נ.ב - נראה לי שלגבי העיתונאי השבדי הזה, הכי מופתע מהפרסום העולמי והטררם שהוא קיבל זה הוא עצמו הכי נכון היה בכלל לא להתייחס להאשמות המגוחכות שלו.

כמו שמישהו הגיב שם ויפה הגיב

אלברט איינשטיין אמר פעם שלשני דברים אין גבול: ליקום ולטיפשותם של אנשים

למעלה