4 שנתי

kartoshki

New member
4 שנתי

היי,
לגבי ה4 שנתי, בשתי האפשרויות בארץ :)
רציתי לשאול אם יש העדפה למישהו שסיים במוסד כזה או אחר, למשל אם יש מישהו מאוניברסיטה כזו או אחרת?
וגם נגיד תלות בפקולטה (בלי לפגוע במישהו כמובן :), נניח אחד לומד ביולוגיה ויוצא עם ממוצע 80+ מול אחר שלמד הנדסת משהו (מהקשות)) עם אותו ממוצע?

או שזה דברים שלא מדברים עליהם, ולא ידועים.. ?!

תודה,
קרטוש.

ורטיקלי

New member
מה עדיף

כרגע אין תשובה לשאלתך אם יש העדפה למוסד מסוים כי אין עדין בוגרים מצפת (המחזור הראשון יסיים רק בעוד שנה), אני מנחש שלא תהיה העדפה ובחירת המתמחים היא על בסיס הכירות אישית.
הממוצע לא חשוב, בין אם זה 100 מBA כללי או 80 מהנדסה ובלבד שתעמוד במינימום הנדרש. זה לא משנה את סיכויי קבלתך.

kartoshki

New member
לא לזה התכוונתי..

אבל בכל מקרה תודה :)..
אני התכוונתי את מקום התואר הראשון, נניח אחד מאת"א הנדסת חשמל אל מכללת "שקר כלשהו" לימודים כלליים..
על הנייר יעברו שלב כל מי שיש לו 80 בתואר ראשון, אבל יש גם ראיונות פרונטליים (אם אני לא טועה..) או משהו דומה לסינון ויש אולי משקל נסתר?!

יש נניח מישהו שנמצא שם, באחת התוכניות ה 4 שנתיות, ויכול להגיד מה ההתפלגות של אנשים ממקצועות קשים ומקומות קשים מול הצד השני?

תודה!

PantherettePitz

New member
לפחות באופן רשמי

אין משמעות לתחום שבו נעשה התואר (ואלא אם יש הצטיינות שיכולה לתת נקודות בשאלון הביוגרפי, גם לציון אין משמעות כל עוד הוא מעל 80).
בקבלה לתוכנית אין ראיונות אלא מבחני מר"ב ומס"ר - אף-אחד מהם לא מתייחס לנושא התואר שלך או למקום הלימודים.

ורטיקלי

New member
מוסד הלימודים

טוב, הבנתי אותך, אני בשנה 3 במסלול ה4 שנתי בת"א.
למיטב ידעתי כולם בוגרי אוניברסיטה (או טכניון) במחזור שלי. אין לי מושג למה אתה קורא "מקצוע קשה" אבל בגדול:
הרוב המוחלט מביולוגיה, יש גם מביוטכנולוגיה, מדעי המוח ורוקחות.
הנדסה - תעשייה וניהול אחת והנדסה ביורפואית שניים.
2 מפיזיקה, 2-3 ממדעי המחשב וביואינפורמטיקה, 5 ממדעי הרוח והחברה.
וטרינרית אחת.
זהו בגדול.

Edge of Thorns

New member
תמסור ד"ש לאבנר נבו אם הוא במחזור שלך! :)

מערבה

למעלה