4 שאלות

ZINGER777

New member
4 שאלות

1. האם מותר לצליאקים לתרום דם? 2. האם כשמישהו נוגע בטעות בדם שלי, יהיה לו צליאק? 3. מה זה אאל"ט? 4. מה זה מנצלש"ת? תודה מראש, חג שמח, אורין.

daniela21

New member
4 תשובות

1. מותר, כל עוד אין אנמיה ועומדים בסטנדרטים של הגיל והמשקל (נראה לי גיל 18, 50 ק"ג). 2. ממש לא, לא מדובר במחלה מדבקת..! 3. אאל"ט = אם אני לא טועה. 4. מנצל"ש/ת - מנצל/ת שרשור. חג שמח!

net the jet

New member
אנ תורמת שנים ללא בעיה, רק בודקים

המוגלובין- אם נמוך, אי אפשר לתרום

מניסיון אישי - הם לא מתרימים

אין כל מניעה מבחינת התורם, אם אין אנמיה, שצליאקים יתמו דם, אבל מניסיון אישי במד"א לא מתרימים אם אתה אומר שיש לך צליאק. פעם שאלנו אפילו על הגדיקות התאמה למאגר מח עצם והם לא רצו לקחת בדיקה. למה? כי צליאק זה משהו אוטואימיוני, כשהגוף תוקף את עצמו (וזאת למרות שאי אפשר להידבק בצליאק ככה מתרומת דם) .

כשתורמים דם ממלאים שאלון

ואחת השאלות היא האם אתה חולה במחלה אוטואימונית... ואם כן לא לוקחים.

net the jet

New member
בחיי שבחיים לא ראיתי את הסעיף הזה..

כנראה אצטרך להצטייד במשקפיים בפעם הבאה
.... ואני עוד תורמת אחת לחודשיים פלסמה או טרומבוציטים.... אני אשאל בפעם הבאה שאני שם.

בכמה שנים האחרונות אני לא תורמת דם

(מאז שהבנתי שהדם שלנו קצת פחות אטרקטיווי..) אולי זה השתנה מאז? לא שאלו אותך כל מיני שאלות על יחסי מין לא מוגנים וניקוב גוף למיניהם \וכיוצא בזה??

net the jet

New member
זה כן.. גם קעקועים אני זוכרת שכתוב

שם, ניתוחים, שהיה בכל מיני ארצות, אבל ממש לא זכור לי על מחלות אוטואימוניות....

נועית7

New member
ומה קורה למשל

אם חולה צליאק צריך תרומת דם / איבר? האם יש חשיבות לכך שהדם כביכול נגוע בגלוטן? סתם מחשבה שעלתה לי...

וזה מזקיר לי...

היישר מתוך התאים האפורים שלי את הדיון בפורום שכן... מסתבר שיש מכנה משותך לעלית ולבנק הדם: בשני הארגונים האלה יושבים אנשים טפשים בראש המערכת....

חלק מהתשובות...

לצליאקים מותר לתרום דם אני כבר תורמת שנים... לו זה לא איידס וזה לא נגיף פשוט הגוף שלך לא מעכל את הגלוטן... לגבי השאר אין לי מושג.... חג שמח וכשר...

למעלה