4 פיתולים

bshuval

New member
קאוואסאקי המציא את שניהם

למעשה, קאוואסאקי המציא מספר גדול של ורדים. לי יש הוראות לכ7 ורדים שונים של קאוואסאקי. חלקם שינויים קלים זה של זה, אך חלקם שונים לגמרי (יש 4 משפחות שונות שאני מכיר). בכל אופן, חוט השני העובר בכל הורדים הוא קיפול הפיתול המפורסם. למעשה, הורד המוארך הוא בסיס למספר ורדים מעניינים מאד.

אההם... 'חת, שתיים נסיון...

אני בכיוון? הנייר נראה וזר כי הרטבתי אותו באיזור הפיתול. זה נייר צילום רגיל B4 שגזרתי ממנו ריבוע.

yepeled

New member
חסר לך משהוא

קודם כל מקפלים פיתול. אחר על הפיתול מקפלים עגור מלא. כאשר נמצאים בבסיס ציפור לקפל את כל הכנפיים והרגליים למעלה ולמטה כדי לסמן קפל להמשך. ממשיכים לקפל עגור. שים לב באיזור שורש הכנפיים חבוי קפל של נייר מהפיתול. אחר פותחים את העגור ומקפלים את השלב הראשון של הורד עד לקבלת צינור מגולגל. במקום לקפל את תחתית הורד בקיפול רגיל, מקפלים את העגור לפי הקפלים הקודמים. לשים לב היטב!!!! יש לקפל גם את הקפל החבוי באיזור שורש הכנפיים. בלי קפל זה תשכח מהצלחה!. מקפלים כנף רגל או ראש אחד בכל פעם. משתמשים בקפל המשורה השניה של התאור. מקפלים בין קפל זה לבין הפיתול עמק עמוק וגדול תוך כדי דחיפת הפינה של ריבוע פנימה ושיקוע עמוק של עודף הנייר בעמק. זה צריך לגרום לכנפיים הראש והזנב להשתחרר עד למחציתם. ורק אז ניתן להמשיך בעגור. לפי התמונה שלך לא נעשה קיפול מספיק עמוק ולא השתחחרו הכנפיים יתכן בגלל שלא קיפלת את הקפל החבוי, קשה להסביר אחרי שמקפלים פעם אחת זה קל לביצוע בהצלחה.

bshuval

New member
עוד פיתולים

אתם יודעים שניתן ליצור גם פיתולים שאינם ריבועיים? על ידי שימוש בחוצי הזוויות של הריבוע, ניתן לעשות פיתולים מתומנים. ועכשיו לאתגר (קל): קפלו פיתול מתומן במרכז הנייר, אך עשו אותו קטן. השתמשו בנייר עם הפיתול כדי לעשות מכסה (מרובע) לקופסה. (רמז: מאסו). לאחר מכן בנו קופסה מתאימה, ותהיה לכם קופסה עם מכסה מאד יפה. עם המתומן במכסה אפשר לשחק קצת ולהפוך אותו לצורת פרח. בהצלחה!!!!

למעלה