4 פיתולים

bshuval

New member
משמעות המילה זיגורט

היום גיליתי במקרה, בעלון הטכניון, כי משמעות המילה זיגורט היא "מגדל בבל".

giladznaor

New member
t,אתה בטוח?

אני זוכר משיעור היסטוריה בכיתה ו' (אל תשאלו אותי איך אני זוכר את זה) שזיגורט הם מקדשים שנבנו בבל העתיקה, בצורה שדי מזכירה פירמידות. אני לא בטוח שהכוונה היא בדיוק ל"מגדל בבל", אבל יכול מאוד להיות שאני טועה, וזה סתם עוד זיכרון פיקטיבי...

bshuval

New member
לא, אני לא בטוח

אבל זה מה שהיה כתוב בעלון הטכניון...

גילה או

New member
מגדל בבל.-זיגורט

אכן ניתן למשוך למעלה את הרבוע העליון כך שנוצר מיגדל.

yepeled

New member
מקסים ביופי שלו

כשאת אומר ארוכה הדרך לורד אם הכוונה לורד של קאואסאקי או לעגור אם ורד?

גילה או

New member
קודם הורד של קאואסאקי ואחר כך העגור

עם הורד.ניראה לי שזה הסדר ההגיוני לא? אבל בכל אופן האתגרים פה די קשים לי וקשה לי לעמוד בקצב אז אני לוקחת את זה בקצב שלי.לאט לאט... קודם אוספת אינפורמציה . למשל עכשיו למדתי שגם באתר הספרדי יש הסבר כל שהוא על הורד.מכינה את השטח(על ידי לימוד פיתול).וברגע המתאים הכל יתחבר ואולי אצליח לקפל ורד!!!

bshuval

New member
הורד של קאוואסאקי

אחח... לי לקחו שנתיים להצליח לקפל את הורד הזה. אני למדתי אותו מההוראות בספר "אוריגאמי לאניני טעם" של קוניהיקו קאסאהארה. ההוראות שם קשות ביותר, ולא ברורות למי שלא קיפל את הורד מעולם. לקח לי זמן רב להבין כיצד עושים פיתול (ומאוחר יותר גיליתי שיש שרכים פשוטות הרבה יותר מהדרך בה ניסיתי בהתחלה). אבל החלק היותר קשה היה השלב שאחרי הפיתול, בו הדגם נהפך לתלת מימדי. לא הבנתי מה צריך לעשות שם כלל וכלל (ואני חושב שאלה שראו את ההוראות בספר יסכימו אותי שמי שלא ראה את הורד מעולם, יתקשה לקפל מהן). כיוון שלא נורא רציתי בזמנו לקפל את הורד, עזבתי את זה. ואז באו שנתיים בהן קיפלתי מעט יחסית (כי התחלתי את התואר הראשון...) בשנה השלישית ללימודי, התעורר בי שוב הזיק של האוריגאמי, עקב הרצאה ששמעתי על אוריגאמי ומתמטיקה. (זה לא שהפסקתי לקפל, אבל קיפלתי פחות באותה תקופה). נזכרתי בורד הזה ואמרתי שאנסה לקפל אותו. לא ממש הצלחתי, וגם חיפושים באינטרנט (יש אתר שנותן רמזים למספר קיפולים, בהם הורד הזה, אבל הוא לא עזר במיוחד) לא עזרו לי. גיליתי אז שפיתול זה קל לעשות, והתחלתי לנסות לשחק עם הנייר, עד שסוף-סוף הבנתי מה קאסאהרה ניסה לצייר (אחרי שיודעים איך צריך לקפל, לא רואים שאפשר בכלל לצייר אחרת), והצלחתי את הורד הראשון שלי. כל כך התלהבתי מהתוצאה (זה באמת ורד מדהים), שקיפלתי אולי 5 אחד אחרי השני. זה הפך אצלי בן רגע ל"דגם אהוב"... אני מאד ממליץ לקפל את הורד הזה. ישנו אתר (מצורף) שמראה הוראות מצולמות וברורות לקיפול הורד. אני ממליץ למתחילים שלא יודעים לקפל את הורד ללכת לפי האתר ולא לפי הוראות מצוירות, כי האתר הרבה יותר ברור. אגב, לימים קאוואסאקי עצמו הוציא הוראות משלו לורד הזה, וההוראות שלו מאד מאד ברורות (ואפילו כוללות צילומים עבור מספר שלבים). ולגבי אתגרים - בהצלחה! לתת אתגרים זה הרבה יותר קל מלפתור אותם (למרות שאתגר המתומן הוא באמת לא קשה במיוחד).

yepeled

New member
כך גם אני התחלתי

עוד אתר שעוזר עם הורד ביחוד בשלבים האחרונים שלו הוא זה.

giladznaor

New member
נשמח לשמוע עידכונים

בניסיונות הקיפול, רצוי בגלגל"ץ (שיחת חינם מפלאפון). אני באופן אישי לא הצלחתי לקפל את הדגם מכל ההוראות שבעולם עד שהראו לי את זה באופן אישי. תמיד נתקעתי בשלב התלת-מימדי.

גילה או

New member
עדכון ראשון

התחלתי לקפל את הורד שבאתר bloom4ever.ההודעה המשמחת היא שהצלחתי לבצע את שלב 25!!!!!ותאמינו לי -זה לא פשוט.מה שעזר לי זה הסרטון AVI שמצורף לשלב הזה.בנוסף לכל לקח לי זמן להבין שמצורף בכלל סרטון ואיך לפתוח אותו.אני כרגע בשלב 35.והאמת שיש לי הרגשה שזה הולך להצליח לי.נחייה וניראה כלומר נקפל וניראה....

הנה עדכון שלי- הצלחתי../images/Emo70.gif נדמה לי...

קיפלתי את הורד מהאתר עם התמונות ואחכ את הורד הזה. [דילגתי על קיפול הקימוטים של שלב 9 כשראיתי שזה מאוד מקשה עליי להפוך את הורד לתלת-מימדי. נראה לי שצריך ניירות עבים בשביל שיצא משהו טוב, כי עם נייר אוריגאמי רגיל (שקיפתי איתו) הורד יוצא מסורטט כזה. לפי הקימוטים- ולא עגול ממש. ד"א, איזה ורד קאוואסאקי עצמו המציא, את הזה עם התמונות אות את זה שבזווית?

ומלמעלה

הלינק "הזה" השני שבהודעה- הוא טעות. מדובר על זה עם התמונות. (המוארך-זה עם התמונות; הסגלגל הנמוך יותר הוא הזה שבזווית)

ומהתחתית.

נראה לי שזה לא אמור להיות ככה. לא כ"כ הצלחתי להבין את קיפול הסיום (שלבים 26-28) בוורד עם הזווית.

גילה או

New member
איזה יופי!!גם אני הצלחתי!!!

הורד שלי לבן כי ברוב חוכמתי קיפלתי אותו מדף אוריגמי שצדו האחד לבן והשני ורוד.אז הצד של הורוד הוא בתוך הורד.(צייר לי כבשה...) עכשיו אני ינוח כמה ימים על זרי התהילה ואנסה את הורד השני. אגב הורד שלי יצא "נמוך " יחסית.מעניין למה.(נמוך ושמן)

למעלה