4 מקטרות מפעם....

liliw5

New member
4 מקטרות מפעם....

קבלתי מגיסתי- מעמד עם 4 מקטרות ישנות. על כל אחת חרוט שם היצרן...כמו- BIG BILL = תוצרת מלטה....+....LLOYDS.....+SMOKE MASTE.....קשה לזהות כי האותיות מאוד קטנות.......היא מעוניינת שאמכור עבורה...חברים יקרים,יכולים לעזור לי בזיהוי ובתמחור....?....תודה.

ג רפאל

New member
כמי שעישן בעברו הרחוק מקטרת-אוכל לומר שמה שחשוב

זה סוג העץ. ברייר נחשב לטוב אם אני זוכר נכון.
האמת שלא ניתקלתי מעולם באספן מקטרות שקנה מקטרות פשוטות למראה לאוסף שלו
והאוסף שלי במתקן קלוע באחד המדפים - אין לי לב לזרוק.
יש לי מקטרת יפה עם ראש אינדיאני. בארון מזכרות אינדיאנית [אולי אעלה בובות קאצ'ינה בהזדמנות]
אורח שהזדמן הציע לי בבדיחות הדעת 20$. בגלל ראש האינדיאני לא בגלל הפייפ.

liliw5

New member
תודה...אין לי שמץ מושג בנושא המקטרות...

לא מכירה,לא עישנתי,ולא בדקתי חומר בנושא....ממש לא הצד שלי....רק מנסה לעזור לגיסתי....תודה בכל אופן.

hadi 1956

New member
בהחלט יש מקטרות שוות ולא שוות. בהחלט יש אטרקטיביות

ולא אטרקטיביות. בהחלט יש מקטרות שמיועדות לתצוגה וליופי.
שוק המקטרות היום הוא שוק מת מעד כמה שאני התרשמתי.
תנסי להפנות את הדברים לבית מכירות פומביות ותראי אם בכלל ירצו לקחת אותם למכירה.
הנה כמה שיש לי ואני להבדיל מ"ג" אפילו לא זוכר היכן הן

liliw5

New member
יפים ומעניינים,..אהבתי את האיש הלבן במיוחד...

broadaxe

New member
מקטרות ומעמד

לצערי כל הדיל הזה לא שווה כמעט כלום. אמנם מלטה נחשבת למקור בראייר משובח, אבל המקטרות משם לא ממש מבוקשות. כל הארבע פשוטות למראה ומשומשות, יש כמותן המונים בשווקי הארץ. היחידה שקצת יוצאת דופן היא בעלת הקנה השקוף, סוג של קוריוז. רק המעמד שווה משהו וגם זה לא הרבה, להערכתי סביב 50 ש"ח.
שוק המקטרות חי ובועט (לא כ"כ בארץ, בעולם המערבי) ונחלק לשניים: מקטרות שימושיות ומקטרות עתיקות ואו דקורטיביות. אספנים שרוכשים מקטרות שימושיות נוהגים לעשן אותן וכך יש ביקוש רק למקטרות במצב חדש, למעט שלושה יצרנים ידועים: סאווינלי, דאנהיל ופטרסון; ומספר יצרנים קטנים מדנמרק שמוכרים מקטרות בעבודת-יד במחירים מטורפים.

למעלה