4 מי יודע?

strahd

New member
4 מי יודע?

הגיע הספר הרביעי והוא מחריד במיוחד. אנחנו חוזרים לאחת הסופרות הגרועות ביותר של רומח הדרקון ולאחת הסדרות המיותרות ביותר שקמו עלי אדמות - סדרת הקלאסיקות. הראשון היה "דאלאמר האפל" ואילו השני הוא: "הירושה" - סדרת הקלאסיקות ספר 2 מאת ננסי ואריאן ברבריק (The inharitence) אנחו מתוודעים אל אלנסה, עלמה אלפית הנשואה לאחיו של דובר השמשות, אשר יוצאת במסע ונחטפת על ידי חבורה של בני האנוש. אנחנו יודעים מה סוף הסיפור - תניס חצי-אלף. הטוב: אנחנו מכירים קצת יותר טוב את אימו ואביו של תניס ואפילו את בעלה של אלנסה. קצת דמויות מוכרות כמו האלפים של קואלינוסט, אבל זה הכול. הרע: זה כמו לקחת פרארי מפוארת ולרסק אותה לקיר. בדיוק אותה הרגשה. אוי ואבוי לי, זאת הייתה החמצה נוראית! אימו של תניס של היא לא יותר מאשר אלפית מפונקת ואילו בני האנוש שחטפו אותה הן דמויות כל כך לא משכנעות. אני לא מי יודע מה אוהב את הסגנון של ברבריק, אבל הפתרונות שהיא מציגה הם זוועתיים. רציתי כל כך לדעת מה קרה עם אלנסה, ותיעוד על תקופה של סבל (כפי שמבטיח ספר) וזה יצא סיפור אהבה לא מובן ולא הגיוני. ושלא לדבר על הסתירות הנוראות שלאימא של תניס היה חפץ של האלים שמסוגל לרפא! המכוער: אני מבין מדוע לא כדאי לאלפיות ולבני אדם להתאחד. אלוהים, מעולם לא ראיתי סיפור אהבה כה נוראי! אפילו "אהבה מעבר לפינה" נראה יותר הגיוני... 3 הגדולים מגיעים וזה הזמן להימורים - מי מדליית הארד, מי הכסף ומי יזכה בתואר הנכסף... הספר הגרוע ביותר של כל הזמנים של רומח הדרקון.

איזה באסה...

דווקא המקרה הזה (האונס והיוולדותו של תניס) נורא עניין אותי... מישהו פה מכיר עוד ספר שמתעד את הסיפור?

strahd

New member
תניס שנות הצללים

מספר על המסע של תניס לאחר התפצלות החבורה ועל כך שהוא נוסע בזמן אחורנית כדי להרוג את אביו ומגיע למחוזות מוזרים ביותר. הוא לא מספר על ילדותו של תניס. הספר היחידי שמדבר על כך הוא "נשמות אחיות" משישיית המפגשים.

תקחו את זה בערבון מוגבל

זוהי דעתו שלו, ואנשים שונים אוהבים ספרים שונים. למשל הספר השביעי ברשימה של סטראהד הוא "מזלו של סמור", ספר שמאוד אהבתי ואילו ההמשך שלו, "גאלן האביר", הרבה יותר גרוע, כמו גם שני ספרים נוספים באותה הסדרה(גיבורים), אבל כמו שאני מכיר את סטראהד, לא נראה לי שאלו יהיו השלושה הראשונים...וזאת גם למרות שלדעתי הם פחות טובים גם מספרי רייב שבוודאי עוד נשמע על ספריה בהמשך ה"מי יודע"...אה, וגם את "אור וחושך" מהקדומות אהבתי פחות, כך שאלו הם טעם וריח, אצל כל אחד שונים הם, כך ששוב, קחו את זה בערבון מוגבל.

KagomeSama

New member
תבורך ראש../images/Emo41.gif! ../images/Emo6.gif

חחח אתה גורם לי לצחוק כל פעם מחדש, ואתה מרענן את הפורום בצורה מדהימה, מה גם שאתה מזהיר אותנו מפני ספרים נוראיים. May Nuitari shine on your soul!

python 4

New member
סטרהד זה ראש כוכב?

אני חשבתי שזה על שם שליט רייבנלופט, האחד והיחיד!

SaberTooth

New member
פחחחח...

פעם היה מישהו בפורום שקרא לסטרהד, בטעות, "ראש כוכב" ומאז זה הכינוי שלו בפינו...

DARK PROPHET

New member
פעם אחת ולתמיד

strhd אתה חייב להגיד לנו מה הפירוש האמיתי של השם שלך?

strahd

New member
מה זה strahd?

ובכן, סטראד הוא ללא ספק סטראד פון זארוביץ', הערפד השליט על ממלכת בארוביה והיוצר של העולם רייבנלופט. נרשמו ספרים רבים אודותיו ומאלו שתורגמו לעברית ניתן למצוא את "ערפד הערפילים" ואת "אביר השושנה השחורה" בו סטראד והנגיד סות' מתעמתים אחד עם השני. אני משתמש בכינוי הזה כבר קרוב לעשר שנים, מאז שערפד הערפילים יצא לאור באנגלית ואהבתי אותו מאוד.

DARK PROPHET

New member
סופסוף...........

עכשיו יודעים מה אתה......... אבל זה לא אומר שנפסיק לקרוא לך ראש-

סנדרין

New member
הו, ../images/Emo142.gif../images/Emo182.gif

אז עכשיו אני יודעת את מי הדמות שלי צריכה לקלל
. *בארוביה זה רע* |טיםה|

סנדרין

New member
רייבנלופט? שליט? ../images/Emo121.gif../images/Emo96.gif

שיחקתי קמפיין רייבנלופט מדהים בקיץ, ומאז אני מתאפקת לא לחפש קצת מידע באינטרנט ולהרוס לעצמי את המסתורין
.

למעלה