4 הסכמות

kung fu

New member
המשך....

"כל הודעות שמכילות ביקורת על משתתפים אחרים, או משרות אווירה שלילית בפורום יימחקו." זה לא קשור לטוהר המילה? אני לא תופשת את זה כקשור לטוהר המילה. אני פשוט לא רוצה אווירה שלילית בפורום לחיות בהרמוניה. גם אם לא הייתי מכירה את המושג "טוהר המילה", לא הייתי רוצה אווירה שלילית או ירידות על גולשים בפורום ההוא. לגבי דרך הלוחמים, לא יודע אם זאת שאלה או הערה, "אמור לסקור את הכלים שעוזרים לנו בדרך - ייקוש, חלימה, ארבע ההסכמות, אי עשייה, שחזור / סיכום החיים, אמור לעזור לאחרים, אמור להוות מקום שאפשר לחמוד על דרך הלוחמים וכדומה." מה אם מחיקת הסטוריה אישית? כן. לא ציינתי את כל הכלים. יש 3 סוגים של "לוחמים" יוקש חולם נגואל יש 4 טכניקות (כלים?) חלימה אי עשיה מחיקת היסטוריה אישית שיחזור יש את האיך 4 הסכמות תודה על התזכורות
על מנת לחיות בהרמוניה לא חייבים לצעוד בדרך הלוחמים... נכון (מאוד) דרך הלוחמים זה רק שם אחד מתוך רבים, זו רק דרך אחת, יש עוד המון... ובכל זאת או שאני לא קורא נכון את ההודעות בפורום "לחיות בהרמוניה" או שרוב ההודעות כן מתייחסות ל"דרך הלוחמים". מידע מעניין ביותר. ומפתיע! אז בעצם לפי הרגשתך ההודעות בפורום לחיות בהרמוניה כן מתייחסות לדרך הלוחמים?

כן כן, על זה אני מדבר מההתחלה.

ומזה צצה מלכתחילה השאלה שלי, .... גם אני לא קראתי ל"טוהר המילה" בשם כזה לפני 20-30 שנה ובכל זאת דייקתי במילים, לא הסכמתי להשתתף ברכילויות וכו'... ביקשתי הסברים מבקום להניח שהבנתי, וכו' וכו' ... בכלל לא חשבתי עד לפני זמן קצר יחסית שאפשר להעביר למילים את מה שאני עושה/חושב עד שקראתי את ספרי קסטנדה ולאחר מכן את כה אמר... ספר 4 ההסכמות בא כמה שנים אחרי (בסדר שגיליתי וקראתי אותם) וכאן (ב-4 ההסכמות) יש תאור נפלא במילים של דברים שכתבתי כראשי פרקים אך לא הצלחתי לנסחם במילים מובנות לאחרים, הספרים של דון מיגל כתובים בצורה פשוטה ומובנת לכולם (או כמעט כולם, ההבנה לא בהכרח תגרום לאותם האנשים לפעול כך, אך לפחות הם יודעים שהאופציה קיימת). בעיניי, כל דרך שמובילה לחופש (חופש מהתפיסה המקובעת) היא "דרך הלוחימים" לא משנה אם מקור התאוריה שמאחורי הדרך היא טולטקית, הודית, הינדונסית או מצבמקטו.

מה הבעיה

עמנואל זיטנר היקר יש כמה פורומים בעלי שם שונה והם דנים באותו נושא ואותו אדם מנהל אותם מה הבעיה? מה הבעיה עם זה ? מה הבעיה בדיוק עמנואל? למה זה כל כך מפריע לך? האם אתה מנסה ללמד פה משהוא?

kung fu

New member
העברתי את ההודעה הזאת לשרשור

הכללי שבו עמנואל כתב על הפורומים השונים

עיט עינברי ה"יקרה",

לי אין שום בעיה עם זה ... יש בי רק סקרנות ורצון ללמוד ולהבין ... יש לך בעיה עם זה? "למה זה כל כך מפריע לך?" זה לא מפריע לי, זה פשוט לא מובן לי... האם "מפריע" לך כל דבר שלא מובן לך? האם את מגדירה כ"הפרעה" כל דבר שאת לא מבינה? האם את אומרת "מפריע" כשאת פוגשת במשהו יוצא דופן? "האם אתה מנסה ללמד פה משהוא?" לא, לא כאן ולא בשום מקום אחר אני לא "מנסה ללמד". אגב, למה את שואלת?

תשובות...

"1- מה ההבדל בין המושגים" נראה לי שזה תלוי בכוונת המשתמש. יכול מישהו להגיד "לחיות בהרמוניה" ולהתכוון ל-X - ולהגיד "דרך הלוחמים" ולהתכוון ל-Y. מאידך, יכול מישהו להתכוון בשניהם ל-X, או ל-Y... וכולי. במקרה שלפנינו, נראה לי שקל לראות לפי הפורומים עצמם (ההתנהלות בהם), ש"דרך הלוחמים" הינה החל במשמעות הצרה יחסית של "שיטה שאמאנית מסויימת" וכלה במשמעות הרחבה יחסית של "כל דרך אל החופש", בעוד ש"לחיות בהרמוניה" היא כנראה במשמעות של "נעים לחיות אחד עם השני" או משהו כזה... אבל מזמן לא נכנסתי לשניהם, אז יכול להיות שאני טועה בגדול. "2- למה יש 2 פורומים באותה הנהלה בשתי השמות הנ"ל" אין לי מושג, אבל השאלה נשמעת קצת מוזרה ולא מובנת. מה זאת אומרת למה? למה קוראים לך עמנואל? למה אני ואתה מתקשרים כאן עכשיו? אני לא מצליח להבין כל כך את השאלה, נראה לי... אגב, בדקתי עכשיו... זו לא אותה הנהלה.

תשובות... שאלות....

1- לדעתי הסיומת נכונה: אתה טועה בגדול... אני לא מוצא הבדל רב (אם בכלל) בין מה שכתוב בשני הפורומים. ההתחלה גם נכונה, וזו בדיוק היתה השאלה שלי: מה את/ה מתכוון כשאומרים "דרך הלוחמים" להבדיל מ"לחיות בהרמוניה"? כפי שאמרתי קודם (בהודעה הזו ובהודעות קודמות) אני לא רואה הבדל ב"התנהלות" של 2 הפורומים, יתכן שאני סתום, אך יתכן גם שאין באמת הבדל... 2- "זו לא אותה הנהלה" את התשובה הזו קיבלתי כבר, יש "הנהלה משותפת" ב-2 הפורומים עם מנהלת אחד פעילה בלבד בשניהם... בתאוריה יש הנהלה שונה אך בפועל לא כל כך... לגבי השאלות שלך, תשובות להלן: "למה קוראים לך עמנואל?" כי ככה בחרתי לקרוא לעצמי. למה אני ואתה מתקשרים כאן עכשיו? אני יכול לענות רק על החצי שלי, על שלך אתה אמור לענות ולא אני... אני כתבתי שאלה בהנחה שאני אקבל תשובות או לא. במידה ואני מוצא לנכון לענות על תשובה שניתנה לי כך אני עושה.

למעלה